natury, który nota bene, du.ę ściska - where's the summer? Na szczęście widoki wspaniałego jedzenia, jego smak pozostaje o każdej porze roku i dnia w głowie. Wystarczy zamknąć oczy i zacukać sobie w resztki szarych komórek aby wywołać te bodźce. I co widzę? Poranne słońce, które daje po oczach ale i kopa z łóżka aby wybrać się na zakupy
Right Behind The Kitchencałej zawartości, a w Food & Firends - 7%. I naprawdę, jest to odczuwalne podczas czytania, gdzie w KB mam wrażenie, że te reklamy gdzieś chcą mi przejść przez oczy wprost do mojego zakupowego mózgu. Może fakt, że tych reklam jest mniej w F&F sprawia, że nie odczuwam ich istnienia właściwie? Może są jakieś badania na temat proporcji tekst/zdj
Right Behind The Kitchensię rzuciło pierwej na oczy? Oczywiście plakat jednego z wielu wydarzeń w ramach X Lubelskiego Festiwalu Nauki. Przeczytałem i pomyślałem, że nie do końca wiem o co chodzi. Przypomniało mi się flagowe sformułowanie z liceum z lekcji języka polskiego - co autor miał na myśli? A że czas i miejsce odpowiadające więc zajrzałem. I co? Jak wypadło dzisiejsze wydarzenie
Right Behind The Kitchenzaraz miało przyjść wielu gości na jakąś uroczystość. W bardzo wysokim, jak na restaurację, budynku ulokowano także stoły na antresoli / przestronnym balkonie. Skromna lada barowa nie rzuca się w oczy, a pod schodami zagospodarowano odrobinę miejsca dla najmłodszych łasuchów. W tak jasnym, przestronnym miejscu dobrze mi było więc nawet nie odczułem czasu oczekiwania na posiłki. Nazwa i promocja Jak czytam
Right Behind The Kitchenposiekany koperek, doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z gazu. Tosty: Wierzch każdego tosta smarujemy ketchupem. Ser kroimy w paski i układamy na ketchupie. Z pokrojonych w plasterki oliwek robimy oczy. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku , aż ser się rozpuści i tosty będą chrupiące. GOTOWE
Czerwona Porzeczkabeza musi być sucha z zewnątrz; moja była lekko ciągnąca się w środku - takie właśnie lubię). Przestudzone bezy posypać gorzkim kakao, za pomocą roztopionej czekolady zrobić oczy i usta duszków. Truskawki zmiksować, posłodzić. Bezy podawać z sosem truskawkowym
Ugotowaćbezpieczeństwa - dokładnie - bezpieczeństwa! Myślę, że ten zapach przenosi nas do czasów dzieciństwa. Mnie ten zapach przypomina jeżdżenie z Tatą do piekarni po najlepsze bagietki! Byłam wtedy smarkulą, ale zamykając oczy jestem w stanie przywołać tamte wspomnienia - letnie przedpołudnie, nierówne schody i ten zapach! Ta bagietka nigdy nie dotarła do domu, zawsze zjadaliśmy ją w drodze powrotnej! Sami dość często pieczemy
Plate of Joywitaminy C, która wpływa na wzmocnienie odporności organizmu i przyspiesza gojenie się ran. Trzy pomidory pokrywają dzienne zapotrzebowanie na witaminę A. Witaminę E, działającą dobrze na skórę i oczy. Witaminy z grupy B o korzystnym wpływie na układ nerwowy. Witamina PP wpływająca na metabolizm cukru i cholesterolu we krwi. Witamina K o właściwościach przeciwkrzepliwych. Prócz tych witamin znajdujemy
potrawyregionalneZakupiłam sobie ostatnio najzdrowsze owoce świata, czyli jagody goji inaczej zwane kolcowojem pospolitym . Te małe suszone jagódki: Zawierają dużo witamin, składników mineralnych i antyutleniaczy. Oczyszczają krew, wzmacniają oczy, mięśnie i kości i wspomagają odporność organizmu. Są bardzo bogatym źródłem białka. Zawierają 19 różnych aminokwasów . Są bogate w cynk, żelazo, miedź, wapno, german, selen i fosfor
potrawyregionalnestopni. W międzyczasie wycinamy z żółtego sera duszki używając foremki lub małego noża. Pod koniec pieczenia nakładamy serowe duszki na pizzeriny. Z kawałków oliwek robimy uśmiechy i oczy. Kolejna propozycja to coś dla zapracowanych. Śmietankowy serek kanapkowy przekładamy do miseczki i dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy. Serek powinien być na tyle gęsty, żeby trzymać kształt i na tyle rzadki, żeby dało
Ciastkozercyebula straci swój ostry smak i zapach i nie będzie mocno szczypać w oczy, jeśli sparzymy ją wrzątkiem. Możemy np. wsypać pokrojoną cebulę do durszlaka lub sitka i przelać ją wrzątkiem. Pozdrawiam serdecznie
Przepisy i porady kulinarnepublikując je publicznie - wspomnijcie o źródle. https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Już kiedyś szukałam przepisu na ciasto z wykorzystaniem gofrów i niestety nic ciekawego nie rzuciło mi się w oczy. Stworzyłam własny deser i teraz zainspirowałam się swoim poprzednim pomysłem, który znajduje się na moim funpage tutaj . W tym przypadku urozmaiciłam poprzednią wersję. 6 gofrów Krem: 160g serka mascarpone
Di gotujeLussekatter to drożdżowe bułeczki pieczone w Szwecji, gdzie obchodzi się święto Świętej Łucji. Dlaczego akurat oczy? Dlatego, że Święta Łucja męczennica wydłubała je sobie a w chwili męczeńskiej śmierci zostały jej one cudownie przywrócone. Ta historia jest bardzo ciekawa, możecie przeczytać ją na blogu Śnieżki- zachęcam. A bułeczki są bardzo puszyste i dzięki dodatkowi szafranu żółciutkie. Za zaproszenie
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPączki bananowe rzuciły mi się w oczy na jednej z facebookowych grup kulinarnych. Bardzo smakowały nam pączusie serowe (klik) dlatego od razu postanowiłam spróbować tych bananowych. Ich niewątpliwą zaletą jest czas robienia- dosłownie dziesięć minut i gotowe tak więc idealne na wypadek niespodziewanych gości. W konsystencji są dość zwarte dlatego raczej nie nadają się do nadziewania ale mają tak wyraźnie
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniajasnego wycinać mniejsze kółeczka. Zlepiac je razem robiąc pyszczek i uszka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 10 minut. Na wystudzonych ciasteczkach narysować lukrem oczy a pyszczki czekoladą. źródło przepisu- Moje Gotowanie
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia