przez długi okres czasu nie krystalizuje się i pozostaje płynny. Miód akacjowy to idealny dodatek do ciast, ciastek, deserów, sosów i marynat. To także doskonały słodzik napojów. Miód akacjowy jest szczególnie lubiany przez dzieci. Produkt spełnił wszystkie moje oczekiwania i jeszcze niejednokrotnie użyję go do swoich wypieków. Zapraszam do zapoznania się z ofertą produktową sklepu Komu Komu
Tradycyjna kuchnia Kasiteż nie jest wielkim problemem. Ławo i szybko możemy umyć jest je pod bieżącą wodą. No i oczywiście rewelacyjny i bardzo przydatny uchwyt do odkręcania butelek. Czasami butelki z napojami nie możemy odkręcić, dzięki nożyczkom i niewielkiej ilości użytej siły, zabieg" ten jest niezwykle szybki i prosty. Zdecydowanie polecamy i zachęcamy do odwiedzenia Fiskars
R'n'G Kitchenlata, pyszne, zbierane w słońcu owoce zawsze mrożę, a gdy tylko mam ochotę, miksuję koktajl jeżynowy, jest cudowny i ten piękny kolor! Dodając więcej jeżyn otrzymacie bardziej intensywny kolor napoju. Taki koktajl śmiało można przełożyć do pojemników i będą pyszne lody jogurtowo - owocowe, domowe! Koktajl z jeżyn na jogurcie Składniki: 400 g jogurtu naturalnego mrożone jeżyny cukier do smaku Przygotowanie
Moja smaczna kuchniawłasnoręcznie, temu polecam mój rodzinny, sprawdzony przepis :) Składniki: 2 1/2 szklanki mąki pszennej 5 jaj (w temperaturze pokojowej) 1 1/2 szklanki cukru 1 szklanka Sprite’a (lub innego gazowanego napoju cytrynowego ew. gazowanej wody) 1/2 szklanki oleju 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 lekko czubate łyżki kakao 2 lekko czubate łyżki mąki 1 łyżka ekstraktu z wanilii lub kilka
MyCookBook.plPołączenie owoców, lodów i mleka to pyszny zestaw, który możemy sobie zaserwować na deser. Shake jest łatwym w wykonaniu napojem, który jest mleczną odmianą smoothie. Dowolnie możemy łączyć smaki owoców, lodów i ulubionych dodatków. Bawcie się smakami :) Składniki: banan kiwi 3 gałki lodów 1/2 szklanki mleka Przygotowanie: Banan i kiwi obieramy i wkładamy do wysokiego naczynia. Owoce zalewamy mlekiem
ChilliJemywodą ok. 80*C i kilka ściereczek. Ścierki układam na ostatniej półce lodówki, odrobinę wody wlewam w otwór i wkładam do niego giętki gruby patyczek (rurka do napojów lub połączonych kilka miękkich drucików - polecam druciki). No i jedziemy... porządne czyszczenie zajmuje ok. 30 minut - a jak macie zapchany otwór to i dłużej. Wlewamy wodę, wkładamy drucik i szybkim ruchem
Gotowanie i blogowanietapioka? To takie małe kuleczki. Robi się je z korzenia manioku. To produkt bezglutenowy i bezsmakowy mający duże właściwości zagęszczające. Najczęściej używa się tapiokę w deserach i napojach typu bubble tea. Przybiera smak tego, w czym będziemy ją gotować. A zabawa tkwi w teksturze. Miękkie granulki całkowicie zmieniają doznania smakowe – zwykły budyń zamieniają w ciekawy deser. Pudding z tapioki
Poezja smakuplastry i podawać na kanapkach albo jako składnik półmiska wędlin. Doskonale smakuje z dodatkiem chrzanu lub konfitury z cebuli . Do uformowania takiego salcesonu użyłam zwykłej butelki plastikowej po napoju, idealnie się do tego nadaje. Tak samo robię salceson z grzybów leśnych , który jest przysmakiem na wielu towarzyskich imprezach. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzazajada się cały świat. Nie jest to dziwne, bo ciasteczka są cudownie miękkie, czuć w nich wyraźną nutkę cytryny. A najlepiej smakują zapijane herbatą lub zamaczane w tym gorącym napoju. Robi się je bardzo szybko (podobnie jak babkę piaskową), piecze tylko kilka minut więc na pewno ten przepis przyda się na wypadek niespodziewanych gości. Wystarczy się zaopatrzyć w foremki, które
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniadomu, w sam raz na wzmocnienie odporności i nabranie energii po przeziębieniu, które na szczęście powoli już mija, ale wciąż mam mały apetyt. Banany świetnie sprawdzają się w owocowych napojach przygotowywanych w domu, podobnie pomarańcze, ale pamiętajcie, aby wybierać owoce dobrej jakości, od sprawdzonych dostawców, w przeciwnym razie smak koktajlu może Was niemiło rozczarować. Na zdrowie! Koktajl owocowy z płatkami
Moja smaczna kuchniarafinację, nierzadko w wysokiej temperaturze. Nie są już ani tak zdrowe, ani tak smaczne. To trochę tak, jak porównywać smak i właściwości soku wyciśniętego ze świeżych owoców do napoju z koncentratu, w kartonie. Który wybierzecie? Extra vergine (zwana także extra virgin) – to najczystsza, najbardziej wartościowa dziewicza oliwa tłoczona na zimno. Nie dajcie się nabrać na polskie opisanie butelki jako
Karo in the KitchenNiektórzy z nas nie mogą bez niej żyć, inni piją ją sporadycznie - kawa, nasze poranne przebudzenie. Niestety bywa też tak, że mimo iż potrzebujemy wypić małą filiżankę popularnego napoju, to z tych lub innych przyczyn nie możemy. Tak miałam w ciąży, w okresie karmienia i przez jakiś czas, gdy nawet kilka łyków kawy powodowało nieprzyjemne dla mojego zdrowia skutki. Dlatego
Słodkie okruszkiświęta. Nie tylko wódka jest naszym narodowym alkoholem, ale i jej spożycie podczas świąt jest zdecydowanie tradycją. Dlaczego więc nie podać jej w daniu, które doda temu bezsmakowemu „napojowi” innych tradycjnych Polskich smaków. Smak chrzanu, pomidorów, selera… Z krewetkami może przydać się jako zakąska, bez krewetek jako „klin” przy świątecznym śniadaniu. Hallelujah! Koktail krewetkowy
Jem więc JestemJako dziecko uwielbiałam kogel mogel. Była to jedna z niewielu słodyczy niemal zawsze dostępna. Pamiętam koglo-moglowe eksperymenty z dodawaniem cynamonu, kakao i soku z cytryny
Jem więc Jestem