waniliowy . Nasionek chia można również użyć do przygotowania ciasteczkowych kuleczek , wtedy nie są wyczuwalne (nie każdy za nimi przepada), a dostarczają sporo cennych składników. Macie swoje ulubione deser czy napoje z nasionkami chia
Codzienna kuchnia niecodziennaWczoraj przyszedł do mnie niedawno zamówiony karob, za którego barkiem od dawna ubolewałam. Nie obeszło się bez natychmiastowego podania go z mlekiem sojowym. Jednak na szybkim napoju nie stanęło, nie obeszło się bez rozpoczęcia kuchennych rewolucji z tymże przesłodkim dodatkiem Wyciągnęłam napoczęte przez moją mamę tofu, połówkę kaki, która została po wczorajszym mugcake oraz nerkowce czające się z szuflady pełnej
healthy dreamsumiem się powstrzymać, najchętniej wstałabym i włączyła TV o 1 w nocy, ale rano trzeba się jednak zebrać do pracy. Najczęściej jednak przeglądam Pinterest, kategoria wiadoma: żywność i napoje. Tak właśnie pewnego wieczoru trafiłam na te małe serniczki na włoskim blogu . Zachwyciły mnie najpierw na zdjęciach. Czułam zapach kruchego ciasta w połączeniu z delikatną serową masą. Musiałam je mieć
bistro mamaPostanowiłam, że będę Was zadręczać przepisami na zdrowe koktajle :). Dzisiejszy smoothie z masłem orzechowym i bananem nada się idealnie na uzupełnienie energii po wysiłku fizycznym. Masło
Przepisy Aleksandrysmażenie 6. Bez czego nie wychodzisz z domu? bez portfela 7.Kawa czy herbata? herbata 8. Twoje motto? Carpe diem 9. Ulubiona pora roku? zima 10. Napoje gazowane czy niegazowane? niegazowane, najlepiej świeże soki 11. Od jak dawno gotujesz? gotuję od 10 lat Moje pytania 1. Wolisz gotować czy piec ciasta? 2. Twoje ulubione ciasto
Kulinarne życieKawa to jeden z najczęściej spożywanych napojów na świecie. Jest głównym źródłem kofeiny. Ma działanie pobudzające i przyspiesza przemianę materii. Obecnie możemy spotkać zarówno kawy ziarniste, mielone, jak i rozpuszczalne. Ja połączyłam w jednym cieście kawę mieloną parzoną z kawą rozpuszczalną. Połączenie to było strzałem w dziesiątkę, a efekt końcowy bardzo mnie zadowolił. Ciasto wyszło bardzo pyszne i z pewnością
Tradycyjna kuchnia Kasipachnące, w sam raz na jeden kęs, nie nasiąkają tłuszczem, i choć nie mają nadzienia – nie są suche. Najlepiej wycinać je za pomocą nakrętki (metalowej) od syropu/soku, czy innego napoju. Obtoczone w lukrze zachowują pełnię świeżości także drugiego dnia po przygotowaniu. Jeśli chodzi o kolejne dni to nie wiem… nigdy jeszcze nie dotrwały ;) Ich jedzenie jest uzależniające więc uważajcie
MyCookBook.plSkładniki (4 małe piwa lub 2 duże): 4 małe piwa jasne (4x 330 ml), 4 mandarynki, ok. 12 goździków, jedna laska cynamonu, 1 gwiazdka anyżu, 3
rozgotowanawłasnym domu. Najlepsza okazja, aby zmienić dotychczasowe nawyki żywieniowe i wzbogacić dietę o świeże i aromatyczne zioła. Wiele z nich nie tylko wpływa na smak potraw, zakąsek czy napojów, ale także ułatwia trawienie i dodaje energii. Od dawna jadano w tym celu popularną bazylię, z którą kojarzą się zwłaszcza Włochy, rozmaryn czy szałwię. Aromatyczne zioła powinny znaleźć się w kuchni
Moja smaczna kuchniaOpis: Jagerbomb to jeden z moich ulubionych drinków! Połączenie Jagermaistera oraz napoju Redbull to coś czego zupełnie się nie spodziewasz! Polecam pić tego drinka mocno schłodzonego. Składniki: 40 ml Jagermaister 1 Redbull Sposób wykonania: Na początek do mocno schłodzonego kieliszka nalewamy 40 ml Jagermaister Teraz kieliszek z Jagermaisterem należy włożyć niskiej szklanki najlepiej takiej do whisky Następnie do szklanki
DrinkologiaPogoda nie jest dla nas łaskawa. Ani to zima, ani jesień. Nie wiadomo właściwie co. Przez te wahania pogody skacze również ciśnienie, jesteśmy ospali, zniechęceni i
Codzienna kuchnia niecodziennazamrażarce przez kolejne 15 minut. Czekoladę roztopić z 1 łyżką oleju w kąpieli wodnej. Kulki wyjąć z zamrażarki. Maczać wyrobione kulki w czekoladzie, najlepiej nabijając na krótką słomkę do napojów. Układać na papierze do pieczenia, macie silikonowej do zastygnięcia. Przechowywać w lodówce. Podawać w małych papilotkach
Czerwień i błękitwięcej i mój skromny blog kulinarny będzie Wam towarzyszył przez długie lata. Do tej pory podzieliłam się z Wami wieloma przepisami na śniadania, kolacje, ciasta, desery, obiady, sałatki, przekąski, napoje... Mogliście wziąć udział w kilku konkursach. Dziękuję, że tak licznie i chętnie w nich uczestniczyliście. Przez ten rok miałam również niebywałą przyjemność podjąć współpracę z kilkoma wspaniałymi firmami. Im również
Słodkie okruszkiSzaleństwo słoiczkowe tak na dobrą sprawę u mnie dopiero się zaczyna, już niedługo przekonacie się, że mam bzika na punkcie pewnej marki słoiczkowej! Od pewnego czasu podaję nie tylko napoje, ale i sałatki i inne pyszności w szklanych słoiczkach czy butelkach. Dla mnie nie ma nic lepszego, niż wyjadanie sałatki prosto z eleganckiego słoika czy picie ulubionego koktajlu, który zmieści
Moja smaczna kuchniarodzinie, zwłaszcza najmłodszym. Wchodząc do kuchni zauważyłam na stole bardzo dojrzałe banany, które odłożyłam do przygotowania pysznych i zdrowych koktajli. I jak się domyślacie, moje owoce nie trafiły do napoju, ale stały się głównym składnikiem i inspiracją do powstania pysznego ciasta. Moje "Black banana cake" (jak nazywam je w wersji angielskiej - no cóż... ta nazwa sama pojawiła mi się
Słodkie okruszki