Uwielbiam kawę a Wy? Najlepsza jest gorąca, aromatyczna i z mlekiem. Czasami jednak lubię eksperymentować ze smakiem kawy... i tak też chciałam Was dziś zachęcić do
paapilotkaaogólną odporność organizmu. Produkt ten nie zawiera kofeiny, przez co jest polecany dla osób z wysokim ciśnieniem krwi. Stosuje się go m.in. jako słodzik do ciast, ciepłych i zimnych napojów, deserów, jogurtów, mleka. Doskonale się sprawdzi również w formie polewy na lodach lub ciastach i ciasteczkach. Po więcej informacji na temat KAROBU i innych zdrowych produktów, które niewątpliwie warto spróbować
Słodkie okruszkiUlepszona wersja napoju pietruszkowego, który był wypróbowany wcześniej i jest już na naszym blogu. Ten ma jeszcze więcej witamin, a smak jest przyjemniejszy dzięki dodatkowi soczystych gruszek. Pomimo tego, że nie dla każdego wygląda zachęcająco, po przełamaniu i spróbowaniu nawet największy sceptyk poprosi o dolewkę
Milion Smakówzamknięcia i fajnie to wyszło. Owoce w żaden sposób nie wyszły przesłodzone. Prawie jak świeże, tylko mokre :) Syrop? Syrop też się przyda do posłodzenia herbaty, albo jakiegoś innego napoju, a jeżyny będą do ciast i deserów :) Składniki: jeżyny 1 kg cukru 500 ml wody sok z 1 cytryny Wykonanie: Jeżyny przebrałam, oczyściłam i powkładałam do wyparzonych słoiczków. Cukier
Blondynka Gotujeprzeszłości... Kiedyś zamykało się w słojach najróżniejsze owoce tak, by zimą mogły cieszyć nas swym smakiem i przypominać cudowne letnie dni. Wraz z pojawieniem się soków w kartonikach, wszelakich napojów w butelkach, kompoty zostały trochę zapomniane, a szkoda... U mnie wracają w tym roku z wielkim wytęsknieniem. Mamy już truskawki, agrest, zrobiłam kilka słoików działkowych papierówek, teraz przyszła kolej
Smaczne ZdroweNie sądziłam, że tak prosty w wykonaniu koktajl może być tak pyszny! Awokado, bo on jest tutaj głównym składnikiem, jest wysokoenergetycznym owocem. Przygotowany z niego koktajl
Wielopokoleniowonaprawdę pomaga opanować głód i sprawia, że nie rzucasz się później na tuczące przekąski 2. WODA, woda i woda! Woda/życie życie/woda co kto woli. Żadne słodkie napoje! Woda z cytrynką, na czczo rano- oczyści organizm, 30 minut przed posiłkiem- wypełni żołądek i sprawi że szybciej będziemy syci=miej zjemy. Nawadniajmy organizm! 3.OBIAD 50% warzyw, 25% węglowodanów złożonych
fitolarun.blogspot.comwyciskamy z nich sok. Powinno go być ok 0.4-0.5l. Przelewamy do rondelka zostawiając sobie ok 0.5 szklanki. Gotujemy z dodatkiem syropu trzcinowego oraz mięty. W pozostałym napoju rozpuszczamy budyń oraz wsypujemy galaretkę. Mieszamy, a następnie przelewamy do gotującego się soku, skąd wcześniej wyjmujemy miętę. Dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę oraz białą czekoladę. Mieszamy do momentu zgęstnienia sosu
Kuchnia w czekoladzieowijamy folią i wkładamy do lodówki na min. godzinę. Ochłodzone ciasto wałkujemy na grubość ok.5 mm i wykrawamy foremkami ozdobne kształty. Jeśli chcemy wieszać na choince, to rurką do napojów wykrawamy dziurkę w odpowiednim miejscu. Pierniczki pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku (ok 170st C) przez ok 8-10 minut. Lukrujemy i ozdabiamy kolorowymi posypkami- wedle uznania
Kuchnia w czekoladziektórym znajdują się owoce, powstaje w wyniku połączenia się naturalnego soku z owoców z cukrem. Polecam Jako tradycyjny dodatek do herbaty: plasterek cytrynki z łyżeczką syropu. Do sporządzania orzeźwiających napojów: do wody mineralnej w dzbanku dodać parę plasterków cytrynek z syropem. Słoiczek wystarcza do sporządzenia 4l pysznej lemoniady. Do lemoniady można dodać parę listków mięty oraz trochę miodu. Jako dodatek
ClauditteMissCookingOWOCUDO Sunny" Marwit * 1 łyżeczka cukru wanilinowego lub 1/2 laski wanilii (ziarenka) 2 łyżki suszonej żurawiny 1/2 łyżki płatków migdałowych 1 średnie jabłko szczypta cynamonu * reszta smoothy będzie idealnym napojem do pracy; u mnie smoothy z wielkim apetytem i smakiem wypite zostało przez moją pociechę Przygotowanie: Do szklanki wlewamy 2/3 wody i uzupełniamy 1/3 mleka. Całość przelewamy do garnuszka
Słodkie okruszkiWspomnienie z dzieciństwa, bo babcia Małgosia robiła bardzo często kompot z jabłek. Dzisiaj, pomimo upału, skusiłam się na przygotowanie tego napoju. Dostałam sporo jabłek, a to był najszybszy pomysł na ich wykorzystanie. Oczywiście, aby maksymalnie schłodzić kompot, do każdej porcji wrzucam kostki lodu. Orzeźwiający kompot z jabłek Składniki: 1 kg jabłek woda cukier kostki lodu Przygotowanie: Jabłka obieramy ze skóry
Moja smaczna kuchnia