łyżki jagód goji 1 jajko 3 łyżki syropu z agawy (Bazarek Smakoszy) 30 g masła ghee (Bazarek Smakoszy) 100 g masła orzechowego (u mnie crunchy) 2 łyżki napoju ryżowo-kokosowego (Bazarek Smakoszy) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie Płatki owsiane zmiel na mąkę. Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik
Zdrowie na języku :PCoś tak prostego to żaden przepis, można by powiedzieć. Ale gdybym się o takim połączeniu nie dowiedziała, to sama pewnie nigdy nie połączyłabym tych dwóch soków
Bazując na smakuŚwięta i karnawał to czas spotkań z rodziną, znajomymi i przyjaciółmi. Często są to spotkania "obficie zakrapiane", prawda? Nie mówimy o tym głośno, ale zdarza
Codzienna kuchnia niecodziennaosobą. Jeśli masz dylemat, nie wiesz jak się ubrać, co z czym połączyć - blog Eli jest dobrym miejscem dla Ciebie. Karnawał jest czasem spotkań, imprez często obficie zakrapianych napojami alkoholowymi. Wtedy ważna jest tzw. kultura picia . Możecie poczytać o niej, bo dobrej wiedzy nigdy za wiele :) A na koniec coś wyjątkowego. Dla wszystkich, którzy stawiają sobie noworoczne
Codzienna kuchnia niecodziennastracenia, więc powtórzyłam całą procedurę. Czarny marker trzyma się dobrze, natomiast kolorowe zmywały się po wyciągnięciu z piekarnika. Wpadłam na genialny pomysł- skoro wzór nie będzie miał styczności z napojami, mogę użyć.. lakieru do paznokci. Mam całkiem pokaźną ich kolekcję, nie było więc problemu z brakiem jakiegoś koloru. Tak prezentuje się kubek w wersji ostatecznej
Wrzosowa Polanakawy/herbaty w zimowe wieczory. U mnie zastępują pierniczki na choince- nie muszę się martwić, że obeschną. Można je zjadać prosto z drzewka. Dziurki do przewleczenia nitki robię słomką do napojów, jest to sposób godny polecenia. Ciastka mają jedną bardzo poważną wadę- znikają w niewyjaśnionych okolicznościach, stąd należy je bardzo dokładnie ukryć przed resztą domowników. Do dekoracji użyłam lukru, dlatego
Wrzosowa Polanabyło dziś gorąco ale nie narzekam po tylu dniach okropnego zimna brrr. Oczywiście przy takim upale najlepiej by się jadło lody i piło zimne napoje no ale nie popadajmy w rutynę coś jednak trzeba zjeść. Szybko i bezboleśnie, musimy mieć do tej potrawy świeże zioła, a te idzie dostać już w każdym dobrym markecie. Mi smakowało bardzo. Zapraszam
Kubki smakuwysokie temperatury najlepsze są zimne napoje ale koktajle też świetnie gaszą pragnienie, a przy tym są pyszne i zdrowe. Koktajl ten robiłam już kilka razy, co tu dużo pisać uwielbiam go! Zapraszam... Składniki: 1 szkl. zimnego kefiru garść malin-mogą być mrożone- nawet lepiej, bo zastępują kostki lodu garść borówek-mogą być mrożone
Kubki smakuNajlepszy kompot jaki znam, z suszonych owoców wybornie smakuje schłodzony czy podawany na ciepło. Za sprawą suszonych owoców wspomaga trawienie. Kilka goździków dodanych do napoju wspaniale rozgrzewa w zimne wieczory. Gruszki, śliwki, jabłka to tylko podstawowe składniki tego kompotu. Od Was zależy jak bogaty będzie smak, najlepszy jest właśnie podczas wyjątkowych okazji, świąt i innych spotkań rodzinnych. Na zdrowie! Kompot
Moja smaczna kuchniaJako dziecko uwielbiałam kogel mogel. Była to jedna z niewielu słodyczy niemal zawsze dostępna. Pamiętam koglo-moglowe eksperymenty z dodawaniem cynamonu, kakao i soku z cytryny
Jem więc Jestemnasza Blondynkowa "rodzina" powiększa się i jest cieplej, bo im więcej ludzi w jednym miejscu tym cieplej, a w lato będzie więcej rąk do robienia lodu do chłodzących napojów :) Strasznie mi fajnie z Wami. Dziękuję, że jesteście i że ze mną już tyle wytrzymujecie :D Strasznie Was lubię i sercem jestem z Wami! Wesołych Świąt Kochani Wasza Blondynka
Blondynka Gotujerozpuszczają się bez problemu. Jeśli chcemy umieścić pierniczki na choince, nie zapominamy o wycięciu w nich dziurek – bardzo dobrze do tego celu nadaje się słomka do napojów. Pieczemy na papierze w 170 stopniach (termoobieg) przez 6 – 8 minut w zależności od grubości. Po upieczeniu mają być jasne! Po wyjęciu z piekarnika czekamy moment, aż powstałe z landrynek szybki
PatchworkNieubłagannie zbliża się sylwester a Ci którzy przygotowują tzw. słynne domówki zapewne staną przed pytaniem jakie dania zaserwować aby stworzyć dobrą bazę pod napoje z procentami, zapełnić żołądki na długie godziny zabawy a zarazem nazajutrz nie być zmuszonym do wyrzucenia resztek tylko dlatego że nieświeże. Oczywiście niezawodny jest nasz polski bigos ale istnieje alternatywa. Feijoda czyli tradyczyjna potrawa brazylijska
Smaki Brazyliibijące ciepło z kominka , raj dla duszy.Zapraszam Was do wypicia wspólnie kawy , jeśli znajdziecie chwilkę by ze mną usiąść wygodnie w bujanym fotelu i rozkoszować się tym pysznym napojem.!!!!. 1 filiżanka dobrej kawy pół łyżeczki przyprawy do piernika szczypta kardamonu 1 malutki gożdzik 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka wódki 100 ml.spienionego mleka szczypta gałki muszkatołowa i cynamonu
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiżeby napęczniały (przy okazji ułatwiamy sobie późniejsze trawienie ich). Namoczone orzechy przepłukujemy, odcedzamy i blendujemy ze szklanką mleka ryżowego o smaku kawy zbożowej :) Jeśli nie macie dostępu do takiego napoju możecie spokojnie użyć mieszanki zwykłego mleka ryżowego z zimną kawą zbożową. Dodajemy trochę kakao (do smaku) i trochę cukru kokosowego (do smaku) i blendujemy wszystko jeszcze raz. Powinien wyjść puszysty
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE