jednocześnie proste do przygotowania. Takich ciastek nie trzeba nawet dekorować dodatkowo. Kolorowa i słodka szybka w środku nadaje prostemu ciastku niesamowitego uroku. Wystarczy przed upieczeniem najzwyklejszą rurką do napojów wyciąć otwór na wstążeczkę i ozdoba na choinkę gotowa. Składniki: 300 g mąki (użyłam typ 750) 250 g miękkiego masła lub dobrej margaryny do pieczenia 1/3 szklanki drobnego cukru
Codzienna kuchnia niecodziennaŻurawina. Nie tylko suszona i nie tylko do ciasta czy mięsa. W połączeniu z pomarańczą i wanilią jest świetnym składnikiem wysokoprocentowego napoju. Jeśli tylko uda się Wam dorwać świeżą lub mrożoną żurawinę sprawdźcie to sami, bo smak jest naprawdę genialny. A aromat pomarańczy i wanilii idealnie pasuje do świąt. Żurawina należy do wiecznie zielonych półkrzewów z rodziny roślin wrzosowatych. Rośnie
Karo in the Kitchenświęta. Nie tylko wódka jest naszym narodowym alkoholem, ale i jej spożycie podczas świąt jest zdecydowanie tradycją. Dlaczego więc nie podać jej w daniu, które doda temu bezsmakowemu „napojowi” innych tradycjnych Polskich smaków. Smak chrzanu, pomidorów, selera… Z krewetkami może przydać się jako zakąska, bez krewetek jako „klin” przy świątecznym śniadaniu. Hallelujah! Koktail krewetkowy
Jem więc Jestemprzyprawy. Zagotować. Gotować na średnim ogniu przez ok 30 minut, do uzyskania lejącego syropu. Syrop przecedzić przez gazę lub drobne sitko. Przelać do buteleczki. Wystudzić. Dodawać do ulubionego ciepłego napoju. Smacznego
CookYourselfstała się także sklepem i kawiarnio-czekoladziarnią. Na wolny stolik trzeba poczekać (mimo, że kawiarnia jest ogromna!), ale zdecydowanie warto. Na dzień dobry dostajemy szklankę wody i kartę z napojami – słodycze wybieramy samemu przy ladach, bo oferta zmienia się w zależności od pory roku. A jest w czym wybierać :) My zdecydowaliśmy się na dwa rodzaje ciasta: czekoladowo-gruszkowe
CiastkozercyNa zimowe chłody mam sposób zdrowy ;) Herbata z rozgrzewającymi dodatkami jest idealna o tej porze roku. Składniki na 1,5 l dzbanek: 2 łyżki sypanej
Jemy PijemyZaczęło się...jesień...czyli zmiana czasu, jesienna chandra, zimne wieczory i poranki, szybciej robi się ciemno, nic nam się nie chce robić...Na poprawę humoru idealna
Ana Mari's worldPost ten zacznę nucąc piosenkę z reklamy pewnego popularnego napoju "Coraz bliżej święta...." sialala..... Zastanawialiście się już nad świątecznym menu? Może znajdziecie inspirację kulinarną na moim blogu? Zachęcam! Dania główne: Przystawki i sałatki: Ciasta: Ciastka: Likier
paapilotkaamożemy się rozgrzać w zbliżające się wielkimi krokami, zimne dni... Oczywiście, kto mnie zna wie, że nie mówię tutaj o rodzajach koców i skarpet na zimę tylko o rozgrzewających napojach alkoholowych! Polecam... wypróbujcie, a będziecie chcieli przyjścia zimy stulecia! Miłej lektury i smacznego!!! Artykuł Magazyn Aromat #3 pochodzi z serwisu Sierotka maRysia w kuchni
sierotka maRysia w kuchniWitam serdecznie Propozycja na pyszny domowy syrop z czarnej porzeczki, jest prosty w przygotowaniu a naprawdę bardzo dobry i aromatyczny. Tak przygotowany syrop możemy użyć do przygotowania napojów, dodać do mleka , jako dodatek do jogurtu naturalnego, do herbaty lub po prostu wody. Będziemy potrzebować: z podanych proporcji wyjdzie około 1200 ml syropu porzeczkowego 1 kg czarnych porzeczek 400 ml wody
Uwaga Babcia Gotujezapewne się domyślacie dania idealne na zimę i świąteczny czas. Na wirtualnych kartkach magazynu znajdziecie przepisy na ciepłe śniadania ( to mój wkład w magazyn ), jadalne prezenty, rozgrzewające napoje ( *tylko dla dorosłych ), przepiękne torty w świątecznej odsłonie, bezglutenowe przepisy wigilijne i mnóstwo innych pyszności. W numerze także ciekawe wywiady i reportaże. Jest też specjalny temat, poświęcony winom - tu dowiecie się
kolorowotorcikowopierniczki w dowolnych kształtach. Pierniczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Jeśli chcecie zawiesić pierniki na choince musicie jeszcze przed pieczeniem zrobić w nich dziurki (np słomką do napojów). Pierniki pieczemy około 10 minut w temperaturze 180 stopni
Smakowity Blog Kulinarnywapń, żelazo, molibden, mangan i kobalt oraz witaminy takie jak A, B1, B2, B6, B12, C, kwas foliowy, pantotenowy i biotynę. Powszechnie krąży opinia, że miód połączony z ciepłym napojem/ daniem czy podgrzewany traci swoje właściwości. Jest to prawdą tylko po części, Podgrzany miód traci tylko część swoich właściwości, ale dzieje się to tak wolno, że w zasadzie
Moja Michamiały to być Cake Popsy, ale w związku z tym, że nie miałam odpowiednich patyczków postanowiłam zrobić je w formie pralinek. Myślałam, że jako patyczki sprawdzą się słomki do napojów, ale niestety próba zakończyła się porażką, ponieważ rurki przebijały ciastka na wylot. Przepis cake popsy oraz na ciasto bazowe pochodzi ze strony Moje Wypieki , ale możecie użyć dowolnego przepisu
moj przepis na