osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, studzimy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Do kaszy dodajemy rozkruszony ser biały i cebulę podsmażoną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka, szczyptę soli, wlewamy mleko i olej, wszystko miksujemy. Na rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki. Na każdy naleśnik
Bajeczna Kuchniajogurtu naturalnego, naleśników czy kruchych ciastek. Pysznie i pachnąco, jak to z papierówkami. Składniki: 2 kg papierówek 1 szklanka cukru Papierówki opłukać i osuszyć. Obrać ze skórki i wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w mniejsze kawałki. Przełożyć do garnka, wsypać cukier i zagotować. Zmniejszyć ogień i mieszając co jakiś czas, smażyć aż do odparowania odpowiedniej ilości wody. Marmolada powinna być
Codzienna kuchnia niecodziennanaleśniki z tym zielonym zielskiem ;-)... ale chcąc wyjąć paczkę (niestety) mrożonego szpinaku z zamrażarki zobaczyłam,że został mi kawałek ciasta na pierogi.Hurra! Zmiana planów ;-) Zielone w środku zostało - tylko, że z pierogami. Przepis i zdjęcia na ciasto podaję z posta, kiedy robiłam pierogi ruskie CIASTO: 0,5 kg. mąki pszennej łyżka masła gorąca woda około
potrawyregionalnemleko woda gazowana cukier trzcinowy 1 łyżeczka kakao na farsz 1 kostka twarogu 1 płaska łyżka cukru 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka drobno posiekanej skórki pomarańczowej 1 łyżka jogurtu dodatkowo dżem czereśniowy lody waniliowe melisa A jak to zrobić: Wszystkie składniki na ciasto wymieszać ze sobą tak, aby nie było za gęste i usmażyć naleśniki
Kuchnia w opałachopróżnieniu patelni z całego dania, nie wymagała ona praktycznie w ogóle mycia! Na upartego wystarczyłoby tylko ją przetrzeć ręcznikiem papierowym i już byłaby lśniąca. Ja opłukałam ją wodą z odrobiną płynu, przetarłam ręcznikiem i gotowe 2. Kolejną testową dla patelni potrawą, był BÓB SMAŻONY Z BOCZKIEM I CZOSNKIEM, Z DODATKIEM KOZIEGO SERA . Podsmażony boczek, do tego czosnek z uprzednio ugotowanym(...)patelnia jest na prawdę godna polecenia . Wiem, że cena może okazać się dość spora i dla większości wręcz odstraszająca, ale sama mam w szafkach mnóstwo patelni, większych, mniejszych, do naleśników itp. i niestety nie są one godne polecenia, nie są nawet godne używania ich w najmniejszej kuchni. Szczerze Wam powiem, że odkąd używam patelni WOLL , nie sięgnęłam po żadną
NiePieprz.plProponujemy inną wersję naleśnika, bardzo wyrośniętą, pieczoną w piekarniku, z dodatkiem duszonej wołowiny i słodkiego zielonego groszku. Składniki: -ok. 35 dkg wołowiny -2 marchewki -45 dkg mrożonego zielonego groszku -ząbek czosnku -ok. 5 dkg masła -12 dkg mąki oraz 2 łyżki do sosu -3 jajka -275 ml mleka -150 ml oleju -sos sojowy -sól. pieprz Wołowinę(...)Zawartość patelni przekładamy do rondelka, dodajemy plasterki marchewki i dusimy na maleńkim ogniu przez ok.20 minut. W razie potrzeby dolewamy rosół. Groszek wrzucamy do gorącej, osolonej wody. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 5-7 minut. Odcedzamy. Na patelni roztapiamy pozostałe masło, dodajemy pozostałą połowę czosnku, marchewkę i groszek. Mieszamy i podsmażamy ok. 3 minuty
Maminek kulinarnybardziej nasiąknięty wodą od tego świeżo ugotowanego. Jednakże pod względem wartości odżywczych polecałbym sięgnąć po mrożony. Jest łatwo dostępny i moim zdaniem smaczniejszy. Z czym to się je? Świetnym dodatkiem będzie dostępny na blogu jogurtowy sos z miętą . Kotleciki z takim sosem możemy podawać solo lub w towarzystwie ziemniaków, a nawet w tortilli lub wpakować do naleśników . W każdej
Blendmanskórką, wlać wodę zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować 15 minut na średnim ogniu, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie wszystko pałką blendera zmiksować dobrze, teraz wsypać cukier, żelfix i zagotować mieszając do czystych słoików nakładać dżemik, zakręcić mocno i postawić na zakrętkach do wystudzenia, przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu - doskonale smakuje do tostów, naleśników, ciast
W Mojej Kuchni LubięKwiaty cukinii jeszcze są w moim ogrodzie i chętnie je jemy. Dzisiaj ciasto naleśnikowe wzbogaciłam ziołami - też oczywiście z przydomowego ogródka. Polecam! Składniki : * 12 kwiatów
Magiczne Życie Martydigotuje.blogspot.com Naleśniki z serem zapewne każdy zna i bardzo lubi. W tej wersji do placków dodałam proszek budyniowy, który nadaje im ciekawego smaku i delikatności. Ciasto jest elastyczne i posiada kuszący aromat. Można użyć budyniu o dowolnym wariancie smakowym i za każdym razem mieć inny, smakowity efekt. Ciasto: 2 jajka 1 szklanki mleka 3/4 szklanki wody gazowanej
Di gotujewanilią, którą robiłam początkiem lata. Ser? No sera białego nie robiłam, kupiłam :) Jajek nie zniosłam, też kupiłam. A tak poważnie to spróbujcie się kiedyś pobawić w grillowanie słodkich naleśników. Możecie podać je z bitą śmietaną, ze zmiksowanymi owocami, z czym tylko chcecie. Miłego Dnia Moi Kochani :) Składniki na 7 szt: 1 szklanka mleka + 1/4 szklanki 1 szklanka mąki(...)wanilią z mojej domowej spiżarni, ale możecie użyć swojej ulubionej lub zapraszam do mojej :) Syrop Truskawkowy Wykonanie: Wszystkie jajka umyłam i wyparzyłam pod wrzącą wodą. Dwa jajka wybiłam do miski, wsypałam sól, cukier, wlałam mleko i wszystko razem zmiksowałam. Dodałam mąkę i miksowałam dalej, na koniec wlałam rozpuszczone masło. To jest podstawowa konsystencja ciasta naleśnikowego
Blondynka GotujeNaleśniki ze słodkim serem przypominają mi te które jadłam u Mamy. Swoje jednak staram się troszkę urozmaicać. Składniki: Na ok 10 sztuk: Ciasto: 1.5 szklanki mleka
Kuchnia w czekoladzieUwielbiam naleśniki z truskawkami, to moje jedzenie. Naleśniki z serem i truskawkami Składniki: Nadzienie : biały ser - 350 g żółtko jajka- 1 szt cukier waniliowy - 1 łyżeczka
Kuchnia Danusinaleśników lub uzupełnienie owoców. W sezonie grillowym oczaruje was w glazurze do mięs i warzyw... i tak długo można by wymieniać. Cudowna bursztynowa mikstura do przygotowana z ogólnie dostępnej naszej polskiej sosny zwyczajnej lub kosodrzewiny. Niewielka inwestycja w cudowny smak i zdrowie :) Składniki: 1 kg młodych pędów sosny, 1/2 kg brązowego cukru, 1 l wody. Przygotowanie: Pędy
SzczyptaSmaQPostanowiłam poeksperymentować troszkę z kaszą gryczaną. Miało być smacznie, zdrowo i zachęcająco. Efekt przerósł moje najśmielsze oczekiwania. Nie dość, że zdrowe to jeszcze pyszne. Polecam
Wielki apetytnalewamy tyle wody, by sięgała prawie pod nakrętki. Gotujemy 15-20 min. Wyjmujemy słoiczki i stawiamy do góry dnem na ściereczce. Czekamy do ostygnięcia. Nakrętki powinny być wtedy wklęsłe. To znak, że słoiki się zamknęły, a nasze przetwory wytrzymają nawet lata. Chociaż jestem pewna, że znikną o wiele szybciej. My jeden słoiczek napoczęliśmy już dzisiaj do naleśników ;) Powyżej możecie
Ratunku obiad