Salsa pomidorowa z chlebem smażonym w jajku to pomysł na mega szybkie śniadanie. Ten uproszczony dip sprawdza się idealnie również jako dodatek do chipsów czy nachos. Składniki: 3 kromki chleba 3 średnie jajka Składniki na dip a la salsa pomidorowa: 2 nieduże pomidory 1 średnia cebula czerwona 1/2 papryczki chilli 2 ząbki czosnku kilka listków kolendry szczypior sok z połowy
CityTaste - Przepisywłoskich. Ostrość salsy można regulować dodając mniejszą ilość świeżej i marynowanych papryczek jalapeno. Można także świeżą obrać z błon i nasion, które nadają jej ostrości. Salsa jest idealna do nachos, grubo krojonych chipsów czy krakersów. Pasuje także do tortilli, tacos, quesadillas, enchiladas, czy jako dodatek do mięs. Kumin to nie to samo, co stosowany w polskiej kuchni kminek. Salsę
Gospodyni Miejskameksykańskiej możecie podać na różne sposoby. Jednym z nich to serwowaną w towarzystwie z ugotowanym ryżem, `farsz zawijany w tortillę lub farsz podany w miseczkach z ułożonymi po bokach nachos. Danie będzie gotowe w ciągu 30 minut. Cebulę obrać i drobno pokroić lub w thermomiksie posiekać, 2 sek, obroty 5 Na patelni rozgrzać olej i wrzucić posiekaną drobno cebulę, smażyć
Kuchnia PokoleńSkładniki: 700 g piersi kurczaka 2 czerwone papryki 400 g sera żółtego (gouda) 1 małe opakowanie pikantnych nachos (około 4 dużych garści) 3 cebule 1 limonka 2 łyżeczki posiekanej marynowanej papryczki jalapeño 1/2 łyżeczki kuminu 1 łyżeczka wędzonej papryki sól, pieprz 4 łyżki oleju roślinnego 10 placków TORTILLI Sos jogurtowy: 180 g jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu 1/2 czerwonej papryczki
Qchnia po prostugłówki sałaty lodowej 1 cebula 3 łyżki koncentratu pomidorowego 250 g pieczarek 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 100g żółtego sera 1 pomidor 1 czerwona papryka 1/2 opakowania nachos przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, chilli olej do smażenia 1 łyżka masła sos: 3 łyżki majonezu 2 łyżki pikantnego ketchupu 1 łyżka musztardy *** Mięso mielone podsmażamy wraz
Blog z Apetytemskładniki: 500 g mięsa mielonego 500 g pieczarek 1 opakowanie chipsów nachos 1/2 główki sałaty np. rzymskiej lub lodowej 3 cebule 4 pomidory 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 200 g sera żółtego 4 łyżki koncentratu pomidorowego 6 łyżek majonezu 500 ml gęstego jogurtu naturalnego tłuszcz do smażenia sproszkowana ostra papryka sól, pieprz wykonanie: Cebule obieramy, jedną kroimy
Domowy Smak Jedzeniawędzonego boczku; 1/4 główki drobno pokrojonej sałaty lodowej; 4 plastry pomidora; 4 plastry czerwonej cebuli; 4 łyżki marynowanych papryczek jalapeno w plastrach; 1/4 pęczka świeżej kolendry; 100 g nachos; Masło do posmarowania bułek. 1 szklanka = 1 cup = 240 ml Sposób przygotowania: Wszystkie plastry wędzonego boczku (tj. 12) położyć na rozgrzanym na patelni oleju (około 1 łyżki) i usmażyć
Gospodyni Miejskasałatki, czy kanapki. Jeśli tak jak ja nie przepadacie za tym owocem , koniecznie spróbujcie. Jeśli go lubicie, to cóż wam zachwalać nie trzeba, wiecie że dobre:) Polecam do nachos. Guacamole 1 awokado 1 pomidor pół cytryny pół papryczki chilli 1 ząbek czosnku 3-4 gałązki pietruszki pieprz sól Awokado kroimy na pół, przekręcamy i wyciągamy pestkę. Następnie wyciągamy miąższ łyżeczką
PatiGotujekolendra pół łyżeczki ziaren kolendry pół łyżeczki ziaren gorczycy białej 5 ziaren pieprzu sól awokado czerwona fasola z puszki czerwona cebula czerwona papryka ser cheddar papryczka chilli pomidorki koktajlowe nachos serowe ewentualnie łyżka gęstej śmietany olej do smażenia Dressing łyżka soku z limonki 3 łyżki oliwy szczypta soli świeżo mielony pieprz W dużej salaterce umieścić porwane liście sałaty. Nasiona gorczycy
Weekendy w domu i ogrodzieGuacamole Guacamole to tradycyjny sos meksykański podawany do tortilli , burrito , nachos w zasadzie do wszystkiego , tak jak u nas ketchup " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Moi chłopcy nie jedzą burrito bez tego sosu , nawet czosnkowy nie przejdzie . Sos jest zdrowy , na pewno o wiele bardziej niż kupne ketchupy itp . W końcu jest to po prostu mango
Ogrodnik w podróżypomidorowa to znakomity dodatek do wielu potraw. Salsa pomidorowa wywodzi się z Meksyku, jednak idealnie pasuje nie tylko do kuchni meksykańskiej. Będzie doskonałym dodatkiem np. do bagietki, tortilli czy nachos. Dobrze przygotowana salsa świetnie sprawdzi się również jako dodatek do grillowanych mięs np. karkówki. Nie ma jednego, sprawdzonego przepisu na przygotowanie salsy, każdy przygotuje ją trochę inaczej – na swój
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!postaci smakuje bardzo dobrze. Na śniadanie, na kolację, do wrapów… no generalnie jako pyszne smarowidło. A także jako dip np. do warzyw, nachos, itp. Składniki: główka brokuła (500 g) kostka sera feta light (270 g) łyżeczka nasion słonecznika łyżka jogurtu naturalnego mała cebula Sposób wykonania: Brokuły gotuj do miękkości, cebulę posiekaj
Wymiar Zdrowiapostaci smakuje bardzo dobrze. Na śniadanie, na kolację, do wrapów… no generalnie jako pyszne smarowidło. A także jako dip np. do warzyw, nachos, itp. Składniki: główka brokuła (500 g) kostka sera feta light (270 g) łyżeczka nasion słonecznika łyżka jogurtu naturalnego mała cebula Sposób wykonania: Brokuły gotuj do miękkości, cebulę posiekaj
Wymiar Zdrowiamieszamy do czasu aż się całkowicie rozpuści . Jest to tradycyjny meksykański dodatek do chilli i wspaniale z nim współgra . Serwujemy na gorąco , posypane liśćmi świeżej kolendry z serowymi nachos lub innymi dodatkami Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Chilli con carne , micha meksyku ;) pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżypołowy limonki 1 łyżeczka sosu chilli (albo 1/2 łyżeczki ostrej papryki) garść kolendry pół pęczka szczypiorku Sałatka 150 gr szpinaki 100 gr żółtego sera (najlepiej cheddar) dwie garście nachos garść pomidorków koktajlowych Kurczaka lekko rozbić. Limonkę, oliwę, kminek, paprykę, posiekany czosnek, sól i pieprz wymieszać a następnie obtoczyć w tym pierś z kurczaka i wstawić do lodówki
Smaczny zeszytprzykryciem. Na końcu zdjąć pokrywę i całość odparować z nadmiaru płynów, tak aby chili con carne się zagęściło. Podawać z ugotowanym ryżem (u mnie brązowy) lub pieczywem, czy domowym nachos wedle upodobań wraz z kleksem jogurtu naturalnego, awokado, posypane pokrojoną natką pietruszki lub kolendrą. Smacznego
Kocham..lubię..gotuję..już wiecie uwielbiam pasty do chleba. Sprawdzają się na śniadanie, przegryzkę przed obiadem i na spotkanie ze znajomymi z dodatkiem domowej tortilli lub nachos. Fasola jako główny składnik pasty sprawdzi się idealnie. Tą pastę robi się w kilka minut. Jest super zdrowa i pyszna. Wypróbujcie! Ilość porcji: 1 duży talerz Czas przygotowania: 15 minut Składniki: fasola – 1 puszka
wiecejwarzyw.plBurrito to danie meksykańskie które jest nam dobrze znane i bardzo lubiane. Mięsny sos można podać z plackami tortilla, ryżem, kaszą lub chipsami nachos. Osobiście bardzo lubię to danie za swoją prostotę i pyszny smak. Polecam wersję zapiekaną w plackach z serem. SKŁADNIKI : 500 g chudego mięsa mielonego 1 cebula 1 marchewka pokrojona w kostkę 1 papryka czerwona, pokrojona
Kulinarne Fantazje Marioliminimalną ilością składników a jednocześnie pyszna pasta na bazie buraka i słonecznika. Idealna na kanapki jak i do wyjadania prosto z miseczki lub maczania w niej krakersów, chipsów, nachos 😄 SKŁADNIKI: 3-4 buraki 1 kopiata łyżka słonecznika 2-3 łyżki gęstego jogurtu sól, pieprz do smaku SPOSÓB WYKONANIA : Buraki kroimy w ćwiartki, wkładamy do rękawa do pieczenia
Marcepanowa kuchniamieszamy ze sobą, skrapiamy sokiem z limonki i oliwą.Solimy do smaku. Odstawiamy do lodówki na około 20 minut aby salsa nabrała wyrazistego smaku. Podajemy jako dodatek do tortilli, nachos lub mięs
Qchnia po prostufamily:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: ½ opakowania nachos ⅔ dojrzałego awokado ½ puszki czerwonej fasoli ⅓ czerwonej papryka ½ puszki kukurydzy ½ mieszanki sałat z rukolą 10 pomidorków koktajlowych (czerwonych i żółtych) Kilka gałązek świeżej kolendry Sos: 50ml oliwy z oliwek 2 łyżki
Kuchnia w czekoladziemielone , zamykamy szczelnie pokrywką i zapiekamy w temperaturze 160-170 C około godziny ( trzeba zaglądać , co jakiś czas ) . Gorącą potrawę , posypujemy tartym żółtym serem i podajemy , najlepiej z domowymi nachos . Wygodny sposób , na niekonwencjonalny , smaczny obiad , w którym królują kotlety mielone ;). Smacznego ! Artykuł Kotlety mielone po meksykańsku pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyWłóż smarowidło do lodówki, przykryj miseczkę folią lub zamknij słoiczek, aby pasta nie wyschła. Smarowidło idealnie nadaje się na kanapki oraz jako zdrowy dodatek do różnych imprezowych przekąsek (grissini, nachos). Na wymyślonej przeze mnie bazie można tworzyć różne smarowidła, kolejne jakie przychodzi mi na myśl, zastąpić groszek np. suszonymi pomidorami, pominąć limonkę lub zastąpić ją sokiem z cytryny i zamiast
Garniec MagalieChipsy z tortilli, czyli nachos. Taką przekąskę zrobiłam na dzisiejszy mecz. Niestety nie przyniosła szczęścia :( To nic, następnym razem będzie lepiej. Wracając do chipsów to są chrupiące i uzależniające :) Po schrupaniu jednego, od razu trzeba sięgnąć po następnego. Ręka sama chodzi i nie można jej zatrzymać :) Moje chipsy zrobione są na bazie masła, ale masło można zamienić na olej
Agusiowe smakołykiDoprawiamy do smaku kminem, solą oraz chili, mieszamy, Dodajemy posiekany czosnek oraz pokrojoną w plasterki kiełbasę chorizo. Smażymy ok. 3-4 minuty. Formę do zapiekania lekko natłuszczamy, układamy warstwę nachos, przykrywamy połową mięsa i połową startego sera (wymieszanego wcześniej ze śmietaną, doprawionego delikatnie świeżo mielonym pieprzem ). Dorzucamy czarne oliwki. Powtarzamy z tymi samymi składnikami, posypujemy dodatkowo posiekaną chili i resztą
Ostra na Słodkoprzypaliło i zbytnio nie odparował sos , w razie potrzeby można dolać trochę wody lub doprawić do smaku Gotowe , świetne , gorące i sycące danie , niebanalne jeśli podacie z serowym nachos . Smacznego ! Artykuł Kociołek meksykański – długi weekend pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżywszystkich pozdrawiam, dziękuję, że tu jesteście i życzę Wam dużo zdrówka. Na dziś przygotowałam przepis na banalnie prostą pastę, w smaku delikatnie przypominającą topiony ser lub ser do nachos. Pastę zrobiłam z gotowanych ziemniaków i pieczonej dyni. Równie dobrze sprawdzi się gotowana marchewka zamiast dyni. Do pasty użyłam soli czarnej Kala namak i radzę z niej nie rezygnować, bo daje
moj przepis naDługo już oglądałam przepisy na sałatkę z chipsami czy nachos-ami, aż w końcu zdecydowałam się wypróbować. Jak dla mnie kosmos. Super chrupiąca więcej nie zachwalam tylko sami wypróbujcie. Na pewno przypadnie do gustu fanom sałatki gyros Składniki: puszka czerwonej fasoli majonez i ketchup ogórki konserwowe przyprawa gyros filet z kurczaka chipsy cebulowe cebula 2 jajka na twardo żółty
Mam apetyt na ...odżywczymi i witaminami warzywo), a w tej postaci smakuje bardzo dobrze. Na śniadanie, na kolację, do wrapów… no generalnie jako pyszne smarowidło. A także jako dip np. do warzyw, nachos, itp. Składniki: główka brokuła (500 g) kostka sera feta light (270 g) łyżeczka nasion słonecznika łyżka jogurtu naturalnego mała cebula Sposób wykonania: Brokuły gotuj do miękkości, cebulę posiekaj
The Slow Life WifeZupę przekładaj do miseczek i dodaj po łyżce sera ricotta oraz kiełki. SMACZNEGO! Polecam Ci także: – krem z marchewki z pomarańczą i imbirem – krem z cukinii z nachos – krem z ziemniaków ze śledziem – przepyszna zupa krem z białej cebuli – krem z pieczonych pomidorów i papryki – krem z zielonego groszku z boczkiem – zupa krem
nietylkopasta.plkalafiora z posypką z bułki tartej – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków – krem z marchewki z pomarańczą i imbirem – krem z cukinii z nachos – krem z ziemniaków ze śledziem – przepyszna zupa krem z białej cebuli – krem z pieczonych pomidorów i papryki – krem z zielonego groszku z boczkiem – zupa krem
nietylkopasta.plfasolki czerwonej jogurt naturalny 500 ml 6 łyżek majonezu pół główki sałaty lodowej 4 pomidowy 2 czerwone cebule 200 g sera żółtego sól, pieprz, papryka chili ząbek czosnku opakowanie nachos Sałatka meksykańska sposób przygotowania: Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Mięso mielone przesmażamy na odrobinie oliwy wraz z cebulą i przyprawami. Przed końcem smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy
Pani domowaPyszna pasta z czarnych oliwek z dodatkiem pestek słonecznika i suszonych pomidorów, sprawdzi się idealnie jako dodatek do chleba lub dip do nachos. Pierwszy raz takiej pasty próbowałam w jednej z krakowskich restauracji, gdzie podana była z chlebkiem jako czekadełko. Jej smak mnie od razu zachwycił i dlatego postanowiłam zrobić taką w domu. Spróbujcie sami Czytaj więcej → Artykuł PASTA
greengoodieskalafiora z posypką z bułki tartej – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków – krem z marchewki z pomarańczą i imbirem – krem z cukinii z nachos – krem z ziemniaków ze śledziem – przepyszna zupa krem z białej cebuli – krem z pieczonych pomidorów i papryki – krem z zielonego groszku z boczkiem – zupa krem
nietylkopasta.plciemnym piwem kalafiorowa z posypką z bułki tartej zupa krem z brokuła krem z marchewki z pomarańczą i imbirem zupa krem z buraczków zupa krem z cukinii z nachos zupa grochowa w wersji fit zupa krem z ziemniaków zupa krem z białej cebuli krem z zielonego groszku zupa z pieczonych pomidorów i papryki zupa krem z dyni krem z białych
nietylkopasta.plSuper przepis na pyszne nuggetsy z kurczaka panierowane w nachos. Wybierz swój ulubiony smak chipsów i użyj ich jako panierki. Sosy do maczania nuggetsów: - sos tzatziki - sos czosnkowy - dip z białej fasoli i zataru Surówki do nuggetsów: - surówka z czerwonej kapusty - s urówka Colesław - surówka z białej kapusty Jeśli zaś wolisz klasyczną wersję, gorąco polecam domowe nuggetsy z kurczaka
AniaGotuje.plskórki ziemniaczane, panierowana mozzarella i pikantne skrzydełka z kurczaka w sosie Buffalo, podawane z gęstą śmietaną ze szczypiorkiem, sosem marinara, selerem naciowym oraz dressingiem Bleu Cheese. Chicken fajita nachos, to c hr upiące chipsy z tortilli kukurydzianej z grillowanym kurczakiem, cebulką sauté oraz zieloną papryką, zapieczone z serem Monterey Jack i podawane z plasterkami papryczki jalapeño. Serwowane
Kulinarne przygody Gatityłatwo topliwego, żółtego sera (najlepiej Monterey Jack , u mnie czerwony cheddar); Szczypta chili w proszku; 1 średni pomidor; 1/4 szklanki drobno posiekanej, świeżej kolendry. Dodatkowo/ do podania: Nachos i/lub; Tortille, najlepiej w wielkości do taco; Sok wyciśnięty z połowy limonki do polania po zapieczeniu - opcjonalnie. 1 szklanka = 1 cup = 240 ml Sposób przygotowania: Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Gospodyni Miejskateż na domówce jako przystawka. *dla 4 osób: Składniki: 2 puszki kukurydzy 2 marchewki kawałek selera korzeń pietruszki cebula 2 łyżki oleju sól pieprz ostra papryka paczka pikantnych nachos zielona cebulka Marchewki, seler, pietruszkę i cebulę pokroić i podsmażyć na oleju. Dodać kukurydzę i zalać 1,5 litra wody. Gotować około pół godziny. Zblendować i doprawić (można przetrzeć przez
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniailość salsy - 2 miseczki widoczne na zdjęciach. Salsa ma wyjątkowy, słodko (dzięki kukurydzy) - kwaśno (dzięki sokowi z limonki) - pikantny (dzięki jalapeno) i świeży smak. Salsa idealnie pasuje do nachos, tacos, czy innych potraw kuchni meksykańskiej. 1 szklanka = 1 cup = 240 ml; 1 łyżka = 15 ml. Źródło przepisu: Bright Green Door
Gospodyni MiejskaJeden sos - wiele zadań. Ten kremowy i aksamitny sos świetnie świetnie sprawdza się jako dressing do sałatki lub dip do przegryzek (słupków warzyw, nachos, tortilla chips). Niesamowicie smakuje rozlany na lekko poduszonym brokule, kalafiorze, brukselkach, itp. Służy jako cudownie pyszny sos do makaronu, pizzy, kaszy. Gdy mam go w lodówce, nigdy nie brak mi pomysłów na obiad. On podpowiada
Jeść, by żyć w zdrowiusól. Papryczkę posiekać drobno (dla lubiących naprawdę ostre smaki: można z pesteczkami), czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wszystko wymieszać z rozgniecionym awokado. Podawać z kruchymi paluchami, czipsami, nachos i z czym jeszcze do głowy przyjdzie
Codzienna kuchnia niecodziennaćwiartki cebulę, jajka obrane, przekrojone na pół, sok z cytryny i delikatnie dopraw. Wszystko zmiksuj na gładką pastę. Pastę śmiało nakładaj na kanapki albo używaj jako dipu do nachos. Smacznego
Niezły MłynekMakaron z guacamole to obiad, który przygotujemy w 15 min!!! Guacamole to bardzo słynny sos meksykański, przyrządzany na bazie awokado. Sos tradycyjnie podawany jest chipsami nachos, lecz w innych odsłonach jest również bardzo smaczny. Mo ż na go podawać z tortill ą , pieczywem, hamburgerem, makaronem itp. Dzisiaj proponuje połączenie guacamole z makaronem pełnoziarnistym
kulinarne odsłony patipomidory 2 cebule około 300 g pieczarek 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki czerwonej 3-4 łyżki majonezu mały jogurt naturalny 2 ząbki czosnku 30 dkg sera żółtego chipsy nachos (u mnie solone) olej kokosowy lub roślinny do smażenia sól pieprz papryka czerwona słodka lub ostra Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Przekładamy na talerzy
kruche babeczkiprzyprawy (kumin, papryka, oregano). Moje chili con carne zrobiłam z wołowiny pokrojonej w kostkę i podałam z bagietką, ale żeby było całkiem po meksykańsku, można podać je z nachos albo tortillą. Odrywa się wtedy kawałki placka, nabierając nimi sos. Myślę, że taki sposób jedzenia sprawi, że danie będzie smakowało jeszcze lepiej;) Składniki: 500g mięsa wołowego 1 duża cebula
Obiad gotowy