Queso Fundido z kiełbasą chorizo 247łatwo topliwego, żółtego sera (najlepiej Monterey Jack , u mnie czerwony cheddar); Szczypta chili w proszku; 1 średni pomidor; 1/4 szklanki drobno posiekanej, świeżej kolendry. Dodatkowo/ do podania: Nachos i/lub; Tortille, najlepiej w wielkości do taco; Sok wyciśnięty z połowy limonki do polania po zapieczeniu - opcjonalnie. 1 szklanka = 1 cup = 240 ml Sposób przygotowania: Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Gospodyni Miejska
pikantny krem z kukurydzy z nachosami 190też na domówce jako przystawka. *dla 4 osób: Składniki: 2 puszki kukurydzy 2 marchewki kawałek selera korzeń pietruszki cebula 2 łyżki oleju sól pieprz ostra papryka paczka pikantnych nachos zielona cebulka Marchewki, seler, pietruszkę i cebulę pokroić i podsmażyć na oleju. Dodać kukurydzę i zalać 1,5 litra wody. Gotować około pół godziny. Zblendować i doprawić (można przetrzeć przez
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Salsa z kukurydzy z cebulą, jalapeno i kolendrą 234ilość salsy - 2 miseczki widoczne na zdjęciach. Salsa ma wyjątkowy, słodko (dzięki kukurydzy) - kwaśno (dzięki sokowi z limonki) - pikantny (dzięki jalapeno) i świeży smak. Salsa idealnie pasuje do nachos, tacos, czy innych potraw kuchni meksykańskiej. 1 szklanka = 1 cup = 240 ml; 1 łyżka = 15 ml. Źródło przepisu: Bright Green Door
Gospodyni Miejska
NAJLEPSZY SOS/DRESSING/DIP Z NERKOWCÓW, MIGDAŁÓW I PRAŻONEGO CZOSNKU 252Jeden sos - wiele zadań. Ten kremowy i aksamitny sos świetnie świetnie sprawdza się jako dressing do sałatki lub dip do przegryzek (słupków warzyw, nachos, tortilla chips). Niesamowicie smakuje rozlany na lekko poduszonym brokule, kalafiorze, brukselkach, itp. Służy jako cudownie pyszny sos do makaronu, pizzy, kaszy. Gdy mam go w lodówce, nigdy nie brak mi pomysłów na obiad. On podpowiada
Jeść, by żyć w zdrowiu
Dip z awokado i chilli a'la guacamole 146sól. Papryczkę posiekać drobno (dla lubiących naprawdę ostre smaki: można z pesteczkami), czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wszystko wymieszać z rozgniecionym awokado. Podawać z kruchymi paluchami, czipsami, nachos i z czym jeszcze do głowy przyjdzie
Codzienna kuchnia niecodzienna
Pasta jajeczna z avokado 197ćwiartki cebulę, jajka obrane, przekrojone na pół, sok z cytryny i delikatnie dopraw. Wszystko zmiksuj na gładką pastę. Pastę śmiało nakładaj na kanapki albo używaj jako dipu do nachos. Smacznego
Niezły Młynek
Farfalle z guacamole i suszonymi pomidorami 226Makaron z guacamole to obiad, który przygotujemy w 15 min!!! Guacamole to bardzo słynny sos meksykański, przyrządzany na bazie awokado. Sos tradycyjnie podawany jest chipsami nachos, lecz w innych odsłonach jest również bardzo smaczny. Mo ż na go podawać z tortill ą , pieczywem, hamburgerem, makaronem itp. Dzisiaj proponuje połączenie guacamole z makaronem pełnoziarnistym
kulinarne odsłony pati
Sałatka król imprezy 536pomidory 2 cebule około 300 g pieczarek 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki czerwonej 3-4 łyżki majonezu mały jogurt naturalny 2 ząbki czosnku 30 dkg sera żółtego chipsy nachos (u mnie solone) olej kokosowy lub roślinny do smażenia sól pieprz papryka czerwona słodka lub ostra Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Przekładamy na talerzy
kruche babeczki
Chili con carne 243przyprawy (kumin, papryka, oregano). Moje chili con carne zrobiłam z wołowiny pokrojonej w kostkę i podałam z bagietką, ale żeby było całkiem po meksykańsku, można podać je z nachos albo tortillą. Odrywa się wtedy kawałki placka, nabierając nimi sos. Myślę, że taki sposób jedzenia sprawi, że danie będzie smakowało jeszcze lepiej;) Składniki: 500g mięsa wołowego 1 duża cebula
Obiad gotowy
Pasta serowa 176Pasta nadaje się na kanapki, krakersy oraz jako dip do nachos. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 300 g Składniki: 100 g serka topionego (1 bloczek) 100 g sera pleśniowego 1 mały ogórek konserwowy 6 szt. pieczarek marynowanych 2 łyżki jogurtu ½ łyżeczki pieprzu czarnego Przygotowanie: Pieczarki i ogórka pokroić a serki połamać na kawałki
KuchniaWeDwoje.pl
Sos guacamole 274guacamole Sos guacamole to popularny dodatek do potraw, pochodzący z kuchni meksykańskiej, serwowany często jako samodzielna przekąska z chipsami kukurydzianymi (nachos). Jest smaczny, a przy tym bardzo prosty i szybki w wykonaniu. W zasadzie wystarczy mieć avocado- z pozostałymi składnikami można dość swobodnie eksperymentować! W podstawowej wersji wygląda on tak: SOS GUACAMOLE- SKŁADNIKI: - 2 owoce avocado
Aromatyczne Podróże
54 przepisy na Sylwestrowe przekąski 375klasyczny 17. Kabanosy w cieście francuskim 18. Hummus z pieczoną dynią 19. Pieczone kasztany jadalne 20. Masło czosnkowe z ziołami 21. Najlepsze mini wrapy 22. Żołnierzyki z owoców 23. Nachos z mango 24. Nektarynkowe różyczki z ciasta francuskiego 25. Zdrowe trufle Snickers bez cukru 26. Trufle dyniowo-orzechowe z kokosem 27. Żelki z mango 28. Żytnie tosty francuskie z serem
Be Fit Be Strong
KURCZAK W CHRUPIĄCEJ PANIERCE Z NACHOS I PŁATKÓW 297sałatką ze świeżych warzyw :) Składniki: 2 duże filety z kurczaka sól, pieprz do oprószenia czosnek granulowany 3/4 łyżeczki olej do smażenia Panierka: płatki kukurydziane 4 garści chipsy nachos 4 garści mąka kukurydziana 4 łyżki jaja 3 szt. Sposób przygotowania: 1. Filety umyć i osuszyć. Przekroić wzdłuż na pół. Rozbić tłuczkiem
Kuchnia Paulettes
Śmietankowy dip do nachos "Wild West". 262misce wszystkie składniki oprócz fasoli i kukurydzy. Fasolę i kukurydzę odsączyć i przepłukać. Dodać do masy kremowej i wymieszać dokładnie, ale delikatnie. Odstawić na 1 godzinę. Podawać do nachos, tortilli, świeżego pieczywa
zadanie-gotowanie
Nachos z tortilli 210Często przyrządzam nachos z tortilli, szczególnie kiedy zostaje mi tortilla i nie mam co z nią zrobić. Chipsy są bardzo smaczne, stanowią doskonałą przekąskę na różnych imprezach. Najlepiej smakują podane z sosem meksykańskim Fanex . Składniki: 4 placki tortilli 1/4 szklanki oleju 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 1/4 łyżeczki ostrej papryki 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego sól do smaku Dodatkowo: papier
Bajeczna Kuchnia