Super przepis na pyszne nuggetsy z kurczaka panierowane w nachos. Wybierz swój ulubiony smak chipsów i użyj ich jako panierki. Sosy do maczania nuggetsów: - sos tzatziki - sos czosnkowy - dip z białej fasoli i zataru Surówki do nuggetsów: - surówka z czerwonej kapusty - s urówka Colesław - surówka z białej kapusty Jeśli zaś wolisz klasyczną wersję, gorąco polecam domowe nuggetsy z kurczaka
AniaGotuje.plskórki ziemniaczane, panierowana mozzarella i pikantne skrzydełka z kurczaka w sosie Buffalo, podawane z gęstą śmietaną ze szczypiorkiem, sosem marinara, selerem naciowym oraz dressingiem Bleu Cheese. Chicken fajita nachos, to c hr upiące chipsy z tortilli kukurydzianej z grillowanym kurczakiem, cebulką sauté oraz zieloną papryką, zapieczone z serem Monterey Jack i podawane z plasterkami papryczki jalapeño. Serwowane
Kulinarne przygody Gatityłatwo topliwego, żółtego sera (najlepiej Monterey Jack , u mnie czerwony cheddar); Szczypta chili w proszku; 1 średni pomidor; 1/4 szklanki drobno posiekanej, świeżej kolendry. Dodatkowo/ do podania: Nachos i/lub; Tortille, najlepiej w wielkości do taco; Sok wyciśnięty z połowy limonki do polania po zapieczeniu - opcjonalnie. 1 szklanka = 1 cup = 240 ml Sposób przygotowania: Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Gospodyni Miejskateż na domówce jako przystawka. *dla 4 osób: Składniki: 2 puszki kukurydzy 2 marchewki kawałek selera korzeń pietruszki cebula 2 łyżki oleju sól pieprz ostra papryka paczka pikantnych nachos zielona cebulka Marchewki, seler, pietruszkę i cebulę pokroić i podsmażyć na oleju. Dodać kukurydzę i zalać 1,5 litra wody. Gotować około pół godziny. Zblendować i doprawić (można przetrzeć przez
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniailość salsy - 2 miseczki widoczne na zdjęciach. Salsa ma wyjątkowy, słodko (dzięki kukurydzy) - kwaśno (dzięki sokowi z limonki) - pikantny (dzięki jalapeno) i świeży smak. Salsa idealnie pasuje do nachos, tacos, czy innych potraw kuchni meksykańskiej. 1 szklanka = 1 cup = 240 ml; 1 łyżka = 15 ml. Źródło przepisu: Bright Green Door
Gospodyni MiejskaJeden sos - wiele zadań. Ten kremowy i aksamitny sos świetnie świetnie sprawdza się jako dressing do sałatki lub dip do przegryzek (słupków warzyw, nachos, tortilla chips). Niesamowicie smakuje rozlany na lekko poduszonym brokule, kalafiorze, brukselkach, itp. Służy jako cudownie pyszny sos do makaronu, pizzy, kaszy. Gdy mam go w lodówce, nigdy nie brak mi pomysłów na obiad. On podpowiada
Jeść, by żyć w zdrowiusól. Papryczkę posiekać drobno (dla lubiących naprawdę ostre smaki: można z pesteczkami), czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wszystko wymieszać z rozgniecionym awokado. Podawać z kruchymi paluchami, czipsami, nachos i z czym jeszcze do głowy przyjdzie
Codzienna kuchnia niecodziennaćwiartki cebulę, jajka obrane, przekrojone na pół, sok z cytryny i delikatnie dopraw. Wszystko zmiksuj na gładką pastę. Pastę śmiało nakładaj na kanapki albo używaj jako dipu do nachos. Smacznego
Niezły MłynekMakaron z guacamole to obiad, który przygotujemy w 15 min!!! Guacamole to bardzo słynny sos meksykański, przyrządzany na bazie awokado. Sos tradycyjnie podawany jest chipsami nachos, lecz w innych odsłonach jest również bardzo smaczny. Mo ż na go podawać z tortill ą , pieczywem, hamburgerem, makaronem itp. Dzisiaj proponuje połączenie guacamole z makaronem pełnoziarnistym
kulinarne odsłony patipomidory 2 cebule około 300 g pieczarek 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki czerwonej 3-4 łyżki majonezu mały jogurt naturalny 2 ząbki czosnku 30 dkg sera żółtego chipsy nachos (u mnie solone) olej kokosowy lub roślinny do smażenia sól pieprz papryka czerwona słodka lub ostra Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Przekładamy na talerzy
kruche babeczkiprzyprawy (kumin, papryka, oregano). Moje chili con carne zrobiłam z wołowiny pokrojonej w kostkę i podałam z bagietką, ale żeby było całkiem po meksykańsku, można podać je z nachos albo tortillą. Odrywa się wtedy kawałki placka, nabierając nimi sos. Myślę, że taki sposób jedzenia sprawi, że danie będzie smakowało jeszcze lepiej;) Składniki: 500g mięsa wołowego 1 duża cebula
Obiad gotowyPasta nadaje się na kanapki, krakersy oraz jako dip do nachos. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 300 g Składniki: 100 g serka topionego (1 bloczek) 100 g sera pleśniowego 1 mały ogórek konserwowy 6 szt. pieczarek marynowanych 2 łyżki jogurtu ½ łyżeczki pieprzu czarnego Przygotowanie: Pieczarki i ogórka pokroić a serki połamać na kawałki
KuchniaWeDwoje.plguacamole Sos guacamole to popularny dodatek do potraw, pochodzący z kuchni meksykańskiej, serwowany często jako samodzielna przekąska z chipsami kukurydzianymi (nachos). Jest smaczny, a przy tym bardzo prosty i szybki w wykonaniu. W zasadzie wystarczy mieć avocado- z pozostałymi składnikami można dość swobodnie eksperymentować! W podstawowej wersji wygląda on tak: SOS GUACAMOLE- SKŁADNIKI: - 2 owoce avocado
Aromatyczne Podróżeklasyczny 17. Kabanosy w cieście francuskim 18. Hummus z pieczoną dynią 19. Pieczone kasztany jadalne 20. Masło czosnkowe z ziołami 21. Najlepsze mini wrapy 22. Żołnierzyki z owoców 23. Nachos z mango 24. Nektarynkowe różyczki z ciasta francuskiego 25. Zdrowe trufle Snickers bez cukru 26. Trufle dyniowo-orzechowe z kokosem 27. Żelki z mango 28. Żytnie tosty francuskie z serem
Be Fit Be Strongsałatką ze świeżych warzyw :) Składniki: 2 duże filety z kurczaka sól, pieprz do oprószenia czosnek granulowany 3/4 łyżeczki olej do smażenia Panierka: płatki kukurydziane 4 garści chipsy nachos 4 garści mąka kukurydziana 4 łyżki jaja 3 szt. Sposób przygotowania: 1. Filety umyć i osuszyć. Przekroić wzdłuż na pół. Rozbić tłuczkiem
Kuchnia Paulettes