misce wszystkie składniki oprócz fasoli i kukurydzy. Fasolę i kukurydzę odsączyć i przepłukać. Dodać do masy kremowej i wymieszać dokładnie, ale delikatnie. Odstawić na 1 godzinę. Podawać do nachos, tortilli, świeżego pieczywa
zadanie-gotowanieCzęsto przyrządzam nachos z tortilli, szczególnie kiedy zostaje mi tortilla i nie mam co z nią zrobić. Chipsy są bardzo smaczne, stanowią doskonałą przekąskę na różnych imprezach. Najlepiej smakują podane z sosem meksykańskim Fanex . Składniki: 4 placki tortilli 1/4 szklanki oleju 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 1/4 łyżeczki ostrej papryki 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego sól do smaku Dodatkowo: papier
Bajeczna KuchniaPasta z awokado Moje domowe guacamole- ja na to po prostu mówię pasta z awokado. Jedni jedzą to z nachos, w moim domu podajemy na chrupiącym pieczywie. Zdrowe pożywne śniadanko pełne witamin to dla mnie priorytet aby nabrać energii na cały dzień. Awokado jest wysokokalorycznym owocem, ale tak zdrowym kaloriom nie sposób odmówić. Dodatki które użyłam dodają
Mój pomysł nahasło tygodnia zaproponował mój ośmioletni syn. Stało się to podczas rozmowy, w której opowiadał mi jak samodzielnie przeszukiwał internet w poszukiwaniu przepisu na sos do nachos. Rośnie konkurencja w kuchni :) Czym jest sos każdy wie, ale kiedy przyjrzeć się pojęciu bliżej, okazuje się, że jest niesamowicie pojemne. Sosami nazywamy zarówno całe dania, jak i dodatki do nich przyrządzane samodzielnie
zadanie-gotowanieSALSA nie musi być tylko pomidorowa. Proponujemy salsę z gruszki,... Artykuł SALSA Z GRUSZKI Z GRANATEM I PIETRUSZKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEpieczywa. W smaku lekko słodkawa z wyraźnie wyczuwalnymi przyprawami. Doprawiłam ją na ostro ,tak jak lubię jednak ostrość regulujemy sami. Podajemy z pieczywem, najlepiej ciemnym, krakersami lub chipsami nachos
Kulinarne Fantazje MarioliBlueberry Corner by "jagodzianka" Panowie uwielbiają meksykańską kuchnię z powodu ciekawego smaku, pysznych warzyw, wołowiny i meksykańskich dodatków takich jak pszenne tortille, ryż, nachos, … Przeczytaj cały artykuł Post Meksykańskie klopsiki pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerSkładniki: 1 duża, czerwona papryka; 4 ostre papryczki chili (u mnie 2 czerwone, 1 zielona i 1 żółta); 1 duża cebula; Puszka pomidorów krojonych wraz z
Gospodyni MiejskaPamiętacie może domowe żelki z mango - ruloniki bez żelatyny i agaru ? To właśnie dzięki nim wpadłam na pomysł owocowych nachos. Początkowo są bardzo chrupiące, a następnie rozpuszczają się na języku.. czy może być coś lepszego? Możemy je zrobić praktycznie ze wszystkich owoców jakie wpadną nam w ręce, lecz każde będą różnić się czasem suszenia
Be Fit Be StrongKażdy z burgerów podany był na desce, wraz z warzywami. Do tych pysznych burgerów zamówiliśmy wszystkie możliwe dodatki i tak na naszym stole pojawiły się ćwiartki ziemniaków, nachos, krążki cebulowe, frytki oraz bukiet sałatkowy. Pysznie wręcz znakomicie, wszystko nam smakowało. Na całe szczęście moi współbiesiadnicy jak zwykle wyrazili zgodę na wymianę i tak każdy z nas miał szansę
Kuchnia na wzgórzuEfekt murowany! Składniki: sałata lodowa puszka kukurydzy czerwona cebula 3 pomidory 300 g mięsa mielonego puszka czerwonej fasoli 300 g pieczarek 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego opakowanie nachos sól, pieprz ostra papryka 2 łyżki oleju Mięso podsmażyć z przyprawami, lekko posolić. Cebulę posiekać. Pieczarki podsmażyć z odrobiną soli. Jogurt wymieszać z majonezem. Sałatę lodową posiekać. Kukurydzę i fasolę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniagood food and drinks... Not so much preparing, but colours, smells and tastes amazing. Missing that, maybe should repeat? Green, red, yellow...lots of lime, guacamole and nachos... mniam
Lajtkraft food intolerancejajeczna idealnie sprawdza się jako przekąska imprezowa na krakersach i tartinkach (świetnie smakuje z pumperniklem), lub – jeszcze bardziej rozrzedzona majonezem, kwaśną śmietaną czy kremowym serkiem – jako dip do chipsów, nachos i warzyw. SKŁADNIKI 6 jajek L 2 łodygi selera naciowego 50-80g korniszonów 3-4 łyżki majonezu 2 pełne łyżeczki musztardy Dijon 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 czubata łyżka
Karo in the Kitchendokładnie rozgnieść widelcem lub zmiksować. Szczypiorek, czosnek, natkę pietruszki i chili drobno posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać lub zmiksować w blenderze Podawać z pokrojonymi w słupki warzywami, nachos lub jako pastę do pieczywa
Kulinaria - potrawy z różnych stron światawięc w tym wypadku trzeba raczej zwrócić uwagę na konsystencję. Jeśli chcemy uzyskać gęstą pastę, to należy dodać więcej natki, jeśli natomiast mamy zamiar uzyskać dip do mięsa lub nachos wystarczy dodać odrobię wody lub oliwy Przygotowanie Wszystkie składnik (z wyjątkiem oliwy) razem zmiksować i ewentualnie doprawić oliwą. Chimichurri - przed dodaniem oliwy
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata