sałatka została przygotowana pod wpływem szybkiego przekradzenia czegoś dobrego dla męża do pracy. Efektem stała się ta oto sałatka która wyśmienicie smakuję wyciągnięta prosto z lodówki i jedzona na zimno. Polecam tą sałatkę osobom dbającym o linie i trzymających się niskokalorycznej diety, takie posiłki na pewno pomogą w utrzymaniu optymalnej wagi i kontrolowaniu pracy metabolizmu. Składniki: 250g ryżu, ser żółty
Kuchnia Pełna Pasjidodać do duszących się warzyw. Przyprawić papryką chili, tymiankiem, solą oraz pieprzem dusić jeszcze 10 min. Klops polewamy sosem. Można podać na gorąco jak również smakuje wybornie na zimno. Smacznego
kgwjanczewoPieczarki można podawać na zimno jak i na ciepło. Ja natomiast uwielbiam takie prosto z piekarnika, polane keczupem. Faszerowane pieczarki SKŁADNIKI: pieczarki duże - 9 szt mięso mielone - 200 g tłuszcz cebula - 1 szt wegeta sól i pieprz ser starty żółty - 2 łyżki natka pietruszki posiekana - 3 łyżki PRZYGOTOWANIE: Pieczarki opłukać, osączyć, ogonki odciąć pokroić w kostkę. Cebulę
Kuchnia DanusiMoja wersja tego znanego ciasta na zimno. Pycha !!! Składniki: ciasto: 200 g masła 2 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 1 i 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki śmietanki 30 % 4 łyżki cukru słoiczek dżemu u mnie śliwkowy Jamar 3 łyżeczki cukru waniliowego do nasączenia: szklanka soku pomarańczowego 35 sztuk biszkoptów podłużnych wiórki kokosowe Wykonanie: Pól
Z Majeczką w kuchniZimno... I spać mi się chce. Odzwyczaiłam się wstawać o szalonej porze, jaką jest szósta rano. Niemniej, po trzech dniach szkoły muszę uczciwie przyznać, że dla niej jestem w stanie się poświęcić i zrywać z łóżka przed świtem. Bo, moi drodzy, jestem po prostu zachwycona! Wszystko jest nowe, a jednocześnie w pewien sposób znajome; używanie tych wielkich maszyn sprawia
Pożeraczka, czyli raz adobrzeWitajcie:) Chciałam Was dzisiaj zaprosić i polecić przepyszne herbatki z kliknij Piątnica :) Dzisiaj zimno na dworze więc serwuję rozgrzewającą herbatkę Truskawka
Sama słodycz i szczypta chiliszczerze, że sama byłam zaskoczona. Zaraz po upieczeniu ukroiłam sobie kawałek i okazało się, że ciasto było niesamowicie kruche, a masa rozpływała się w ustach. Zimna również smakowała wyśmienicie. Smakowała! bo wczoraj ją zrobiłam, a dzisiaj już jej nie ma. Składniki: ciasto na formę (ok. 26 cm) 250 g mąki, 120 g masła, 2 kopiaste
Moniki Smakołykikapary u mnie Ole! Mrożona lub świeża natka pietruszki- dość sporo, lub seler naciowy natka. U mnie mrożone. Majonez Najpierw na sitku odcedzamy seler, kukurydzę oraz groszek. Ja przelewam zimna wodą dodatkowo. Gdy cała woda z nich skapie wsypuję do miski. Mieszam delikatnie. Ucieram dwa rodzaje sera ryckiego. U mnie dość dużo tego sera. Mieszam. Marynowaną paprykę odcedzam
Z Kuchni Do Kuchnimałym ogniu około 20-25 minut. Po około 7-10 minutach gotowania można już zdjąć folię. Roladka smakuje zarówno w wersji na cieplo jak i na zimno
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaSkładniki: 200 g mąki orkiszowej razowej typ 2000, 50 g mąki pszennej, 100 ml oliwy Monini Classico Extra Vergine, 200 ml gęstego jogurtu, 100 g łososia wędzonego na zimno, 3 łyżki posiekanych czarnych oliwek, 1 jajo, papryczka chili, sok i skórka otarta z jednej cytryny, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, łyżeczka suszonego oregano, 1/3 łyżeczki kurkumy, szczypta mielonego kuminu, sól
SzczyptaSmaQpełni więc czas przygotować przepisy na domowe imprezy. Dziś ruszam z nowym cyklem "Przekąski na karnawał i nie tylko". Będą się w nim pojawiać pomysły na drobne przekąski na zimno i ciepło na nasze domowe imprezy. Dla przypomnienia odsyłam do ubiegłorocznego przepisu na Eleganckie mini-kanapki . Dziś natomiast proponuję Wam pieczarki w cieście naleśnikowym. PIECZARKI W SOSIE NALEŚNIKOWYM Składniki
Magiczna kuchnia DariiPoza tymi wszystkimi ważnymi informacjami odnośnie prawidłowego odżywiana i zdrowej diety, w książce znajdziemy oczywiście różnorodne przepisy kulinarne, tematycznie podzielone. Są tutaj różne wersje śniadań, na zimno i na ciepło. Są przekąski, obiady, kolacje i także desery. Wszystkie przepisy mają przypisane do siebie etykiety z kategoriami: wege, bezglutenowe, bezmleczne, wegańskie, ułatwiające nam wybór przepisu w zależności
Kulinarne przygody Gatitykochani ;-) Dziś chciałabym Wam pokazać przepis na przepyszną frittatę autorstwa mojej znajomej Oli:** Genialna świeżo po zrobieniu jak i na zimno! Świetny pomysł na zdrowe śniadanie lub kolacje! Serdecznie polecam! składniki ( na 2 porcje) 1 cukinia 4 ziemniaki w obierkach papryka cebula 2 marchewki 4 jaja Cukinie pokroić w plasterki ( ja starałam się zrobić to w miarę cienko). Ziemniaki
Cukier&Puderogniu. Mieszamy cały czas. Następnie ściągamy z ognia i dodajemy wódkę oraz esencję waniliową. Odstawiamy do ostygnięcia (najlepiej na balkon, zimą najlepszy sposób). Jako, że każdy alkohol najlepszy jest zimno możemy odstawić do lodówki lub zamrażarki i gotowe. Na spotkanie z przyjaciółką wystarczy
Smaki Brazyliidanej chwili macie ochotę, lub to co w danej chwili znajdziecie w lodówce (łącznie z resztkami). Danie dobre na obiad, kolację lub przekąskę, zarówno na ciepło jak i na zimno :) Składniki: Ciasto: jajko 1/3 kostki zimnego masła 1,5 szklanki mąki szczypta soli Farsz: mięso, np. kiełbasa lub boczek 300 g dyni pół cukinii cebula 2 jajka 300 ml śmietany
Taste Of My Day