na zimno - 10906 przepisów (strona:460/728)

Makaron z Pesto di Cantarella 266

kurkami ( Provitus ) i chcecie wiedzieć w jaki sposób można je przyrządzić :)Otóż Kochani : pomysłów może być mnóstwo , a ograniczyć Was może tylko wyobraźnia! ;)Pesto to można zajadać na zimno … na gorąco .. z makaronem .. z chlebem … stosować do panierowania … z dodatkiem mięs  itd itd …. :)Jest świetnym pomysłem na błyskawiczny obiad , kiedy to nie mamy ochoty długo przesiadywać

Ostra na Słodko
Obwarzanki z makiem 131

mąka pszenna – 500 g – drożdże świeże – 25 g – sól – 1 łyżeczka – cukier – 1 łyżeczka – ciepła woda – 250 ml – zimna woda – 125 ml – miód – 3 łyżki – mak – 0,5 szklankiSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :  Cukier i drożdże rozpuszczamy w 0,5 szklanki ciepłej wody. Kiedy przygotowany zaczyn urośnie

Ostra na Słodko
Rafaello z białą czekoladą i wafelkami 369

ciacha , kawy … kosmetyki , świeczki … a nawet zapachy do samochodu – nigdy nie mam dość ;)Jakiś czas temu robiłam już 2 wersje Rafaello ( obydwie bez pieczenia ) :- jedno na zimno – Rafaello- drugie z malibu – Rafaello na krakersach z malibuDziś mam dla Was kolejną jego wersję – tym razem z dodatkiem białej czekolady i wafelków zwanych krajankami.Smakuje rewelacyjnie

Ostra na Słodko
Ananasowe z kremem budyniowym 341

wiecie ( bo już powtarzałam miliony razy ;) ) uwielbiam ciasta budyniowe!Na zimno … na ciepło …. z owocami i bez … wszystkie!Gościły już u mnie :  Budyniowe z truskawkami i galaretką Budyniowe z rabarbarem i kruszonką  Czekoladowe kratery z kremem budyniowym  Miętusek z kremem miętowo – budyniowym i wiele wiele innych , które nie tylko smakowały rewelacyjnie , ale i pięknie wyglądały!Dziś

Ostra na Słodko
Kurczak cytrynowy z woka 348

orientalnych smaków i nie tylko będą zachwyceni! SKŁADNIKI :( 4 porcje )* filet z kurczaka – 400 g* olej – 30 ml* sól – 1 szczyptaSOS:* mąka kukurydziana – 1 łyżka* zimna woda – 6 łyżek* sok z cytryny – 3 łyżki* słodkie sherry – 2 łyżki* cebula dymka – 1 pęczek* trawa cytrynowa – 2 szt* cukier puder

Ostra na Słodko
KASZANKA Z PATELNI 190

przy okazji świniobicia.Kiszka doczekała się nawet swojego święta – pierwsze Święto Krupnioka odbyło się 28 maja 2011 roku w Nikiszowcu , zabytkowej dzielnicy Katowic.Można ją jeśc na zimno , smażyć na cebulce , zapiekać w piekarniku lub też używać do nadziewania np. pierogów.Przepis : Pierogi z kaszankąJedni kochają kaszankę … inni jej wręcz nienawidzą … a jeszcze inni nawet nigdy

Ostra na Słodko
CIASTO SHREK 472

łyżeczka* cukier wanilinowy – 1 op* cukier – 4 łyżki* sól – 1 szczyptaMASA PYSIO :* sok Pysio – 900 ml* budyń śmietankowy – 3 op WIERZCH:* śmietana 30% ( zimna ) – 500 ml* galaretka agrestowa – 3 op* cukier puder – 2 łyżki* delicje – 1 opSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:BISZKOPT:Rozdzielamy żółtka od białek.Z białek i szczypty soli ubijamy pianę.Stopniowo

Ostra na Słodko
Murzynek 261

lubię!Kilka składników … trochę mieszania … do piekarnika … i po kilkudziesięciu minutach możemy się cieszyć wspaniałym smakiem przepysznego , czekoladowego ciasta!SKŁADNIKI:( na keksówkę )* jajka – 3 szt* zimna woda – 5 łyżek* mąka – 200 g* cukier – 1,5 szklanki* margaryna – 250 g* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka* kakao – 2 łyżkiSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Margarynę rozpuszczamy.Dodajemy

Ostra na Słodko
Zbójcy w Pałacu i Tydzień Restauracji Groupon 168

wielu zwolenników i Ci właśnie z całą pewnością byliby zachwyceni.Świeży chleb , domowy smalec , świeży szczypiorek … – z przyjemnością spróbowałam!Potem grillowane warzywa podawane na zimno z chrupiącymi grzankami.Grzanki super – chrupiące , lekko maślane …. ale warzywa zdecydowanie zbyt tłuste i polane zbyt dużą ilością oliwy, w której niestety utonęły.A potem pierożki!Domowe ,  świeżo robione , niesamowicie chrupiące

Ostra na Słodko
Chrupiące placuszki z łososiem + recenzja 163

jest rodzinnym przedsiębiorstwem założonym w 1989 roku w Bielsku Podlaskim przez Urszulę i Edwarda Siecińskich.Firma specjalizuje się przede wszystkim w produkcji łososia pod wszelkimi możliwymi postaciami: wędzonego na zimno, na gorąco, marynowanego, oraz świeżego.Sprowadzane są ryby z północnej Norwegii i Alaski. O PRODUKCIE :Tatar z Łososia firmy Suempol powstaje z łososia atlantyckiego wyławianego w Norwegii, gdzie żyje

Ostra na Słodko
Ciasto z kaszy manny z owocami 246

już kiedyś pisałam bardzo lubię ciasta z kaszy manny.Zarówno te na zimno , jak i te wymagające pieczenia.Zwykle robi się je błyskawicznie , a w smaku przypominają ulubione sernik.W moim domu goszczą często i zwykle znikają do ostatniego okruszka!Dziś mam dla Was przepis na przepyszne ciasto ze słodkimi winogronami.Kruche ciasto , masa z kaszy manny i owoce tworzą fantastyczną całość, która

Ostra na Słodko
KRUCHE CIASTKA Z KREMEM KASZTANOWYM, MUSEM Z BIAŁEJ CZEKOLADY I CHRUPIĄCĄ PIERNIKOWĄ KRUSZONKĄ 201

łyżką kilka minut aż masa zgęstnieje , zdejmujAemy z garnka i dodajemy posiekane masło i posiekaną czekoladę.Mieszamy aż składniki dokładnie się ze sobą połączą, odstawiamy.Resztę śmietany ( musi być zimna! ) ubijamy na sztywno, a następnie delikatnie łączymy z masą czekoladową, chłodzimy.KRUSZONKA PIERNIKOWA:W garnku roztapiamy masło z miodem i cukrem pudrem.Dodajemy przyprawę do piernika , mieszamy , studzimy.Mąkę przesiewamy

Ostra na Słodko
WIGILIA - Pasztet warzywny 336

wodą.Piec w nagrzanym piekarniku około 1 godziny w temp. 180 stopni. Następnie zdjąć folię i piec jeszcze 15 minut. Pasztet fajnie smakuje na ciepło i na zimno. Może być serwowany solo lub stanowiąc dodatek do porcji mięska lub ryby

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
ZUPA KREM Z DYNI HAKKAIDO Z ZIARNAMI I PESTKAMI. 241

lepszy-gorszy"). Przyjemnie jest natrafić na coś chrupiącego między zębami (i jeszcze smacznego, zdrowego i przeznaczonego do jedzenia) gdy odpływamy konsumując kremowe cudo, które i na gorąco i na zimno będzie wspaniałe w smaku. Nareszcie możemy z dumą i czystym sumieniem powiedzieć, że zupę dyniową robić potrafimy. :) A już myślałyśmy, że świat oszalał na punkcie czegoś co oszałamiające

Wypisz Wymaluj
Domowe sledzie 380

liście laurowe,2 łyżki ziaren pieprzu,1 łyżka ziaren kolendry,2 łyżki ziaren gorczycy,10 goździków,400 ml białego octu winnego,15 ziaren ziela angielskiego,Wykonanie;Śledzie zalewamy zimna wodą i odstawiamy na 6 godzin.  Składniki zalewy gotujemy przez 30 minut /powinno lekko bulgotać/. Studzimy. Śledzie odsączamy i kroimy na paski lub kawałki, jak kto woli. Wkładamy do słoja

Anioły w kuchni