na zimno - 10906 przepisów (strona:454/728)

zupa pomidorowa z pieczonych pomidorów 176

gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 40 minut. Przetrzeć blenderem, lub jak ktoś woli przez sito - oddzielą się wtedy skórki. Doprawić do smaku . Podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego

Stare Gary
Gęsie szyjki faszerowane, pieczone 219

dodatkiem wątróbki. Oba wyszły świetnie. Farsz wieprzowy jest delikatniejszy, drobiowy wyszedł całkiem ostry. Szyjki były najpierw gotowane a następnie  pieczone. Są świetne zaraz po upieczeniu, bardzo smaczne na zimno, pokrojone w cienkie plastry, i pyszne na drugi dzień, odsmażone w plastrach na gęsim tłuszczu. Polecam!A ponieważ czas gęsiny właśnie nadszedł, warto też zajrzeć do pozostałych gęsich przepisów:Gęsie

Stare Gary
Burgery serowe z botwinką 230

nici.Jeżeli więc zupa Wam się znudziła, a na rynku zachęcająco spogląda na Was botwinka, to pakujcie ją do koszyka!Burgery te można podawać i na ciepło i na zimno- np. jako przystawka na imprezę (w formie mini placuszków), świetny pomysł również dla niejadków- na przemycenie cennych witamin...Są naprawdę pyszne! :)* botwinka- pęczek* ser pecorino- 100g (lub inny ser)* jogurt

Kraina Miodem Płynąca
Deserowa i aromatyczna zupa z dyni 128

skórki, cynamonu i kardamonu, podana z ryżem i posypana pestkami dyni- treściwa, wartościowa, a przede wszystkim cudownie aromatyczna i... wyjątkowo smaczna!Smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno, chociaż osobiście wolę wersję ciepłą, wtedy aromat przypraw jest wyraźniej wyczuwalny :)A jej kolor... Od samego patrzenia od razu humor się poprawia :)Będziecie zachwyceni jej smakiem, to mogę Wam obiecać

Kraina Miodem Płynąca
Domowy kisiel- na Halloween i na co dzień 213

Myślałam, że mnie ominie przygotowywanie obrzydliwie wyglądających deserów na Halloween, ale córeczka tak pięknie zaczęła się dopytywać co wstrętnego przygotuję w ten dzień, że no cóż

Kraina Miodem Płynąca
Pieczone jabłka zdrowiem nadziane ;) 147

rodzynkami i cynamonem- wpływającym na odporność i odchudzanie.Dla tych, którzy nie mogą przekonać się do kaszy jaglanej polecam ryż.Deser ten można zaserwować zarówno na ciepło jak i na zimno, ja osobiście jednak wolę wersję ciepłą, wtedy aromat jabłek i cynamonu czuć intensywniej, a jabłko wręcz rozpływa się w ustach :) Pyszna i zdrowa propozycja!Polecam!* jabłka- 3 szt.* kasza

Kraina Miodem Płynąca
Chleb nadziewany warzywami 153

rogala.Zostaw na kolejne pół godziny do wyrośnięcia, po czym posmaruj opcjonalnie jajkiem i piecz w 200 °góra- dół 40 minut. Po czym podawaj na gorąco jak i na zimno z pomidorową salsą. SMACZNEGO.CMOK

Pasje Jolki
ŚWIĄTECZNE CIASTECZKA MIGDAŁOWE 344

migdałowe, na mące orkiszowej i migdałowej, bez cukru. Zapach pieczonych ciasteczek jest cudny, a smak jeszcze ciepłych... to czysty obłęd, cuuudowny, jakże zdrowy (bez cukru) - marcepan... bajeczny. Choć na zimno też im nic nie brakuje, to smak ciepłych jest czymś najlepszym co może spotkać marcepanoholików... :-) Z podanych składników wychodzi ok.45-50 sztuk. Inspiracją był przepis znaleziony na blogu MAG, jednak troszkę

Smaczne Zdrowe
Kiełbaski w cieście 207

Kolejny pomysł z wykorzystaniem pysznych kiełbasek Degustino, w sumie takie kiełbaski można zjeść i bez niczego ..tak na gorąco i nawet na zimno..ale można zrobić i takie oto kiełbaski w cieście..8 kiełbasek podwawelskich Degustino 2 czubate łyżki mąki1-2 łyżki oleju2 jajka2 łyżki gęstej śmietany1 łyżka musztardy Bawarskiej Develeywodasól, pieprzKiełbaski pokroić na połówki. Mąkę wymieszać z resztą

Moje domowe kucharzenie
T... Tartine i L'Epicerie! Spacer po Lyon. 187

przedstawić bardzo pyszną, specyficzną... kanapkę oraz lyoneską knajpę. Francuska Tartine to nic innego, jak wielka, gruba i "otwarta" połówka chleba w towarzystwie rozmaitych składników. Czy to podawana na zimno, czy na ciepło, ZAWSZE znajdzie się w niej ser. W Lyon istnieje restauracja serwująca własnie takie pyszne rzeczy:L'Epicerie 2 Rue de la Monnaie69002 Lyon, FrancjaMiejsce to znajdujące się

Kitchens Alphabet
Kruche paszteciki z kapustą i pieczarkami 398

Małe kruche paszteciki z farszem z kapusty kiszonej i pieczarek. Na wierzchu posypałam czarnuszką i czarnym sezamem. Można zajadać same na ciepło lub na zimno jak również podać jako dodatek do czerwonego barszczyku.składniki:ciasto350g mąki pszennej+do podsypania, użyłam pszennej typ 500 Młyn Kopytowa200g masła lub margaryny1 jajkoszczypta soli100g gęstej kwaśnej śmietanyfarsz300 g pieczarek250 g ugotowaniej kiszonej kapusty1 duża

Monia miesza i gotuje
Przepis na Interia.pl- Drobiowa rolada z żurawiną 167

już mój  kolejny przepis na Interia.pl. Polecam pyszną roladę z  żurawiną.Doskonała na świąteczne danie, zarówno na zimno , jak i  na  ciepło.Przepis znajdziecie również:TUSMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Sernik makowy bez pieczenia 1588

Sernik makowy bez pieczenia to kolejna propozycja na słodkie ciasto świąteczne. Pyszna masa serowa jest najeżona drobno zmielonym makiem, a dzięki dodatkowi ubitej śmietanki, sernik ma

Smakołyki Bereniki
Kutia 175

mieszamy.   Dodajemy miód i mieszamy.Odstawiamy do lekkiego przestudzenia.   Dodajemy bakalie, dosładzamy cukrem i dodajemy aromat migdałowy.Odstawiamy do całkowitego wystudzenia..   Kiedy masa jest zimna dolewamy śmietanę, dokładnie mieszamy i dekorujemy.   Kutia gotowa na świąteczny stół.Smacznego

Maminek kulinarny
Świąteczny rogal z niespodzianką 228

zamiast chleba.  Sam w sobie jest smakowity można sobie zmienić dowolnie nadzienie na np szpinak -co doda koloru lub też zamiast sera  kapustę,  grzyby itd. Na zimno lub odgrzewany jak kto lubi, jest tylko jeden problem szybko znika ze stołu ☺SKŁADNIKICIASTO400 g mąki100 g mąki ziemniaczanej1 jajko2 płaskie łyżeczki soli3 łyżki oliwy z oliwek250g mleka25 g drożdży1

zielonacukinka