gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 40 minut. Przetrzeć blenderem, lub jak ktoś woli przez sito - oddzielą się wtedy skórki. Doprawić do smaku . Podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego
Stare Garydodatkiem wątróbki. Oba wyszły świetnie. Farsz wieprzowy jest delikatniejszy, drobiowy wyszedł całkiem ostry. Szyjki były najpierw gotowane a następnie pieczone. Są świetne zaraz po upieczeniu, bardzo smaczne na zimno, pokrojone w cienkie plastry, i pyszne na drugi dzień, odsmażone w plastrach na gęsim tłuszczu. Polecam!A ponieważ czas gęsiny właśnie nadszedł, warto też zajrzeć do pozostałych gęsich przepisów:Gęsie
Stare Garynici.Jeżeli więc zupa Wam się znudziła, a na rynku zachęcająco spogląda na Was botwinka, to pakujcie ją do koszyka!Burgery te można podawać i na ciepło i na zimno- np. jako przystawka na imprezę (w formie mini placuszków), świetny pomysł również dla niejadków- na przemycenie cennych witamin...Są naprawdę pyszne! :)* botwinka- pęczek* ser pecorino- 100g (lub inny ser)* jogurt
Kraina Miodem Płynącaskórki, cynamonu i kardamonu, podana z ryżem i posypana pestkami dyni- treściwa, wartościowa, a przede wszystkim cudownie aromatyczna i... wyjątkowo smaczna!Smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno, chociaż osobiście wolę wersję ciepłą, wtedy aromat przypraw jest wyraźniej wyczuwalny :)A jej kolor... Od samego patrzenia od razu humor się poprawia :)Będziecie zachwyceni jej smakiem, to mogę Wam obiecać
Kraina Miodem PłynącaMyślałam, że mnie ominie przygotowywanie obrzydliwie wyglądających deserów na Halloween, ale córeczka tak pięknie zaczęła się dopytywać co wstrętnego przygotuję w ten dzień, że no cóż
Kraina Miodem Płynącarodzynkami i cynamonem- wpływającym na odporność i odchudzanie.Dla tych, którzy nie mogą przekonać się do kaszy jaglanej polecam ryż.Deser ten można zaserwować zarówno na ciepło jak i na zimno, ja osobiście jednak wolę wersję ciepłą, wtedy aromat jabłek i cynamonu czuć intensywniej, a jabłko wręcz rozpływa się w ustach :) Pyszna i zdrowa propozycja!Polecam!* jabłka- 3 szt.* kasza
Kraina Miodem Płynącarogala.Zostaw na kolejne pół godziny do wyrośnięcia, po czym posmaruj opcjonalnie jajkiem i piecz w 200 °góra- dół 40 minut. Po czym podawaj na gorąco jak i na zimno z pomidorową salsą. SMACZNEGO.CMOK
Pasje Jolkimigdałowe, na mące orkiszowej i migdałowej, bez cukru. Zapach pieczonych ciasteczek jest cudny, a smak jeszcze ciepłych... to czysty obłęd, cuuudowny, jakże zdrowy (bez cukru) - marcepan... bajeczny. Choć na zimno też im nic nie brakuje, to smak ciepłych jest czymś najlepszym co może spotkać marcepanoholików... :-) Z podanych składników wychodzi ok.45-50 sztuk. Inspiracją był przepis znaleziony na blogu MAG, jednak troszkę
Smaczne ZdroweKolejny pomysł z wykorzystaniem pysznych kiełbasek Degustino, w sumie takie kiełbaski można zjeść i bez niczego ..tak na gorąco i nawet na zimno..ale można zrobić i takie oto kiełbaski w cieście..8 kiełbasek podwawelskich Degustino 2 czubate łyżki mąki1-2 łyżki oleju2 jajka2 łyżki gęstej śmietany1 łyżka musztardy Bawarskiej Develeywodasól, pieprzKiełbaski pokroić na połówki. Mąkę wymieszać z resztą
Moje domowe kucharzenieprzedstawić bardzo pyszną, specyficzną... kanapkę oraz lyoneską knajpę. Francuska Tartine to nic innego, jak wielka, gruba i "otwarta" połówka chleba w towarzystwie rozmaitych składników. Czy to podawana na zimno, czy na ciepło, ZAWSZE znajdzie się w niej ser. W Lyon istnieje restauracja serwująca własnie takie pyszne rzeczy:L'Epicerie 2 Rue de la Monnaie69002 Lyon, FrancjaMiejsce to znajdujące się
Kitchens AlphabetMałe kruche paszteciki z farszem z kapusty kiszonej i pieczarek. Na wierzchu posypałam czarnuszką i czarnym sezamem. Można zajadać same na ciepło lub na zimno jak również podać jako dodatek do czerwonego barszczyku.składniki:ciasto350g mąki pszennej+do podsypania, użyłam pszennej typ 500 Młyn Kopytowa200g masła lub margaryny1 jajkoszczypta soli100g gęstej kwaśnej śmietanyfarsz300 g pieczarek250 g ugotowaniej kiszonej kapusty1 duża
Monia miesza i gotujejuż mój kolejny przepis na Interia.pl. Polecam pyszną roladę z żurawiną.Doskonała na świąteczne danie, zarówno na zimno , jak i na ciepło.Przepis znajdziecie również:TUSMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie EwySernik makowy bez pieczenia to kolejna propozycja na słodkie ciasto świąteczne. Pyszna masa serowa jest najeżona drobno zmielonym makiem, a dzięki dodatkowi ubitej śmietanki, sernik ma
Smakołyki Berenikimieszamy. Dodajemy miód i mieszamy.Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Dodajemy bakalie, dosładzamy cukrem i dodajemy aromat migdałowy.Odstawiamy do całkowitego wystudzenia.. Kiedy masa jest zimna dolewamy śmietanę, dokładnie mieszamy i dekorujemy. Kutia gotowa na świąteczny stół.Smacznego
Maminek kulinarnyzamiast chleba. Sam w sobie jest smakowity można sobie zmienić dowolnie nadzienie na np szpinak -co doda koloru lub też zamiast sera kapustę, grzyby itd. Na zimno lub odgrzewany jak kto lubi, jest tylko jeden problem szybko znika ze stołu ☺SKŁADNIKICIASTO400 g mąki100 g mąki ziemniaczanej1 jajko2 płaskie łyżeczki soli3 łyżki oliwy z oliwek250g mleka25 g drożdży1
zielonacukinka