na zimno - 10906 przepisów (strona:454/728)

Dietetyczny deser otrębowo-kakaowy 138

słodzik i kakao. Gotujemy na małym ogniu około 20 minut, dość często mieszając. Gdy otręby się rozgotują, dodajemy aromat migdałowy i mieszamy. Deser jest gotowy. Pyszny na ciepło i zimno. Idealna przekąska także do pracy. Pyszne także jako odmiana śniadaniowej, tradycyjnej owsianki.  Jeżeli ktoś woli rzadsze musi skończyć wcześniej gotowanie

Humanistka w kuchni
Kolorowa sałatka z fasolą 198

Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy i tniemy na około 2 cm fragmenty. Kroimy: pomidory w większą kostkę, a rzodkiewkę w talarki. Kroimy szczypiorek. Gdy fasolka będzie zimna, łączymy z nią pozostałe składniki i polewamy sosem. Sos: 5 łyżek oliwy z oliwek 2 łyżki wody 2 łyżki octu winnego jasnego 2 łyżeczki czubrycy zielonej pól łyżeczki słodkiej papryki

Humanistka w kuchni
Truskawkowo - miętowo - pomarańczowy koktajl oczyszczający z siemieniem lnianym 162

gorącej wody - odstawiamy na 20 minut. Dodajemy truskawki, obrane kiwi wyciśnięty sok z cytryny i pomarańczy, mięte i wszystko starannie miksujemy, możemy dodać kilka kostek lodu ale teraz jest zimno więc kto jak chce :) Przelewamy do szklanek i zdrówko!    Smacznego

Niezły Młynek
Lekki sernik z nutą pomarańczy (116 kcal) 205

Lekki sernik na zimno na kukurydzianym biszkopcie z galaretką pomarańczową, czyli jak nie mogę się obyć na diecie bez słodyczy Od jednego kawałka takiego serniczka na pewno się nie przytyje, jeśli ciasto uda nam się podzielić na 21 porcji, będzie on miał tylko 116 kcal. Składniki: Na biszkopt: 4 jaja pół szklanki cukru pudru (60 g) pół szklanki mąki kukurydzianej

e-PrzepisyKulinarne
CIASTO Z KASZY JAGLANEJ Z ŻURAWINĄ I ORZECHAMI 326

tortownica. Masę wygładzamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C, pieczemy na termoobiegu ok.60 minut. Można zajadać po kilkuminutowym schłodzeniu. Jest przepyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Jak szybko przygotować kolorowe śniadanie? 238

salami, pomidora, na samym wierzchu plasterki czarnych oliwek i listki natki z pietruszki, przykrywamy drugą kromką i wkładamy do opiekacza. Tosty świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno

Moja smaczna kuchnia
Fugasse z zielonymi oliwkami 174

minut do ponownego wyrośnięcia. 5. Piekarnik rozgrzewamy do 220 C, wierzch fugasse przez włożeniem do piekarnika smarujemy oliwą. Czas pieczenia ok. 25 minut. Wspaniale smakuje na ciepło i na zimno

Apetyczna babeczka
PYSZNE, BEZGLUTENOWE BROWNIE 247

mniejsze kawałki trzecią czekoladą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160*C na termoobiegu ok.30 minut. Odstawiamy do przestudzenia na ok.15-20 minut. Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Choć ciepłe ponoć smaczniejsze.       Po wystudzeniu proponuję więc podgrzać ciasto w mikrofali, wówczas czekolada stanie się fajnie płynna. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Wegańskie śniadanie - NALEŚNIKI Z BANANAMI :) 213

warunek konieczny do uzyskania boskości smaku :) Na talerzu naleśniki można oprószyć cukrem pudrem - ale naprawdę tylko do dekoracji, żeby nie wyszły za słodkie. Dobrze smakują też potem na zimno, takie swojskie batony energetyczne ;) Szybciej to wszystko się robi, niż pisze a jeszcze szybciej takie ciepłe zjada... A więc - SMACZNEGO! P.S. WSZYSTKO JEST W GŁOWIE...  Jak się pomyśli

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Buraczki zasmażne 179

mroziła czy pakowała do słoików. A tak bardzo szybko szykuję dodatek do drugiego dania. Przepis z głowy, podpatrzony u babci czy mamy. Smakują na ciepło, jak również na zimno. Składniki: buraki (ja liczę jeden większy burak na jedną osobą) łyżka masła dwie łyżki jogurtu naturalnego (można użyć śmietany) łyżeczka suszonego lubczyku sól, pieprz łyżka soku z cytryny Ugotowane buraki ścieramy

NA MOIM TALERZU
Kurczak pieczony z farszem 292

Pieczemy w temperaturze 160 st. C ok. 70 minut.    Wyjmujemy, pozbawiamy wykałaczek i nici i gotowe.    Smakuje równie dobrze na gorąco, jak i na zimno. Smacznego

Maminek kulinarny
ODDAŁAM SZPIK - ODDAJ I TY, TO NIC NIE BOLI! 173

liczył się fakt, że mogłabym komuś pomóc. Pamiętam to, jakby było wczoraj. Siedziałam w autobusie miejskim, zmierzając na dodatkowe lekcje z języka niemieckiego. To był listopadowy piątek, popołudniu. Zimno, szaro, wietrznie. Powtarzałam słówka z poprzednich zajęć, gdy nagle rozdzwonił się mój telefon. Po drugiej stronie słuchawki znajdowała się kobieta z fundacji DKMS. „Mamy dla Pani biorcę! To niesłychane, zapisano Panią

W kuchni Karmel-itki
Cebulaki 139

Jednak w tym wydaniu cebula bardzo mi smakuje i nie odstrasza swoją ostrością i zapaszkiem :). Dodatek sera żółtego jeszcze bardziej ubogaca wspaniały smak. Świetna przekąska na ciepło i na zimno. Warto wypróbować ten przepis! Składniki na ciasto: -3 szklanki mąki pszennej -opak. drożdży instant (7g) -2 łyżki oleju lub oliwy -1 szklanka letniej wody -szczypta cukru -płaska łyżeczka soli -olej

KasiekGotuje