ciasta spłaszczone kuleczki (takie, jak do kotletów mielonych tylko mniejsze). I każdy z nich rozwałkować na placek. Na patelnię wlewamy olej i smażymy placuszki.Można jeść je na zimno, ale lepiej smakują ciepłe
Kulinarna rozmowaThis quiche is really delicate in taste. The filling is like a fluffy cloud of goodness. It is perfect lunch option, something you can take to
Kulinarna rozmowaodmienił i nadał charakterystycznego, orzechowego posmaku.. Warto zwrócić uwagę na właściwości zdrowotne oleju z pestek dyni. Ale o tym poniżej... :-)Laboratorium Biooil to firma produkująca oleje tłoczone na zimno i oleje bio. Strona internetowa: http://www.biooil.com.pl/Od firmy otrzymałam olej z pestek dyni, który powstał za pomocą tradycyjnej metody tłoczenia na ciepło. Ma orzechowy smak i aromat
Szefowa kuchninaczyniu żaroodpornym układaj warstwami sos, parmezan i cukinię, zwracając uwagę, że ostatnią warstwą powinien być ser. Zapiekaj w 180 stopniach przez około 30 minut. Smakuje również na zimno! Smacznego
Gotowanie to kochanieszczęśliwą posiadaczką , jak ja;) ) silikonową formę na tartę. Do środka wlej farsz i posyp górę resztką sera. Zapiekaj 40-45 minut w 180 stopniach. Quiche smakuje równie dobrze na zimno! Smacznego
Gotowanie to kochanieWiecie, co znalazłam wczoraj w ogródku na krzaczku? Piękne, dojrzałe, czerwone...MALINY! Oczywiście z tej ekscytacji, no bo w końcu jest listopad, zimno, plus przez 2 lata nie miałam w ustach nawet jednej maliny...zjadłam połowę krzaczka. Prawie z listkami;) Pyszne jak zbierane w letnim słońcu! Jednak mając na uwadze prawdopodobny ból brzucha w przeciągu kilku godzin, jeśli zdjadłabym
Gotowanie to kochanietylko jedna rzecz może poprawić Ci humor. Dla mnie jest to wtulenie się w ramiona mojego ukochanego lub czekolada. Skoro ani jednego, ani drugiego nie miałam pod ręką, a zimno wdzierało się do mego domowego zacisza wszystkimi szparami, postawiłam na Chai Latte. Przepis znalazłam na SavorySimple i zmodyfikowałam do swoich potrzeb. Och, i to był strzał w dziesiątkę. Korzenny smak
Gotowanie to kochaniePrzy obiedzie Pierwszego Dnia Świąt zaczął sypać. Piękny, bieluśki, GRUBY ...śnieg! Wszystko od razu pokryło się magicznym blaskiem, a my patrzyliśmy po sobie w niemym zachwycie. Kiedy na dworze zimno - nasze serca rozgrzewają się jeszcze bardziej! Mam nadzieję, że Wasze Święta minęły w atmosferze miłości i radości, i że były okazją do odwiedzenia dawno nie widzianych krewnych. Ja i siostry
Gotowanie to kochanielubi sernika? Inspiracja od Kasi a moje wykonanie lekko zmodyfikowane. To mój najlepszy sernik na zimno. Idealnie kremowy, kwaskowaty - pyszny!Składniki :Spód : * 200g herbatników* 50g masłaMasa :* 300g twarożku do sernika bądź mielonego twarogu półtłustego * 250g serka mascarpone* galaretka wiśniowa* łyżka cukru pudruGalaretka :* 350g wiśni* 2 galaretki wiśniowePrzygotowanie :Ciastka pokruszyć, masło rozpuścić. Wymieszać. Przesypać do tortownicy, docisnąć i odstawić
Magiczne Życie Martysmaku. Smacznego.oraz sałatka à la capreseTe sałatki są też bardzo sycące i efektownie wyglądają.Oprócz sałatek, polecam faszerowane jajka i warzywa: pomidorki i ogórki, które sprawdzą się idealnie jako zimna przekąska sylwestrowa – elegancko wyglądają, są smaczne i najważniejsze- przyrządza się je ekspresowo.Jajka faszerowane jogurtem i kurczakiem5 jajek1 plaster grillowanej piersi kurczaka z pieprzemmała garść mixu sałat1 łyżka jogurtuszczypta pieprzu CayennePrzygotowanie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrewolucji Magdy Gessler. Oczywiście zmodyfikowałam go po swojemu, bo przecież nie byłabym sobą gdybym tego nie zrobiła :)Pankejksy smakują wyśmienicie zarówno gorące, ledwo zdjęte z patelni, jak i jako zimna przekąska na piknik lub do pracy. Najlepsze są z musem truskawkowym lub domowym dżemem.Składniki:1,5 szklanki mąki1,5 szklanki maślanki3 łyżki oleju + olej do smażenia1 łyżeczka sody oczyszczonej0
Zakręcony WidelecZrobiło się zimno, więc dzisiaj na rozgrzewkę polecam wyjątkową, gorącą czekoladę. Bardzo smaczna, ciekawy smak zawdzięcza dodanym ciasteczkom Oreo. Wierzch zdobi bita śmietana bez cukru i połamane ciasteczka, które w połączeniu z gorącą czekolada tworzą niebo dla łasuchów. Polecam to wyjątkowe, gorące połączenie:) Gorąca czekolada z ciasteczkami Oreo Składniki na 3 porcje: 1 szklanka mleka 1 szklanka śmietanki
Mała CukierenkaŚwięta, święta i po świętach...Już pojutrze Nowy Rok, a na wieczór sylwestrowy przyda się przepis na fajną, smaczną przekąskę. Kotleciki z kurczaka, na ciepło czy na zimno, z ziemniakami czy sałatką smakują wybornie. Szybkie w przygotowaniu, bardzo lubiane przez dzieci.Składniki:2 piersi z kurczakapieczarki 200 g cebula1 szklanka mąkimlekojajkosól, pieprz, przyprawa do kurczakaPiersi kroimy w drobną kosteczkę
NA MOIM TALERZUKarnawałowe kuleczki z kurczaka to świetna przystawka podawana na zimno która tylko zaostrzy apetyt na danie główne.Składniki na ok 32-35szt :150 g gotowanej lub smażonego filetu z kurczaka1 nieduża cebula50-70 g serka kanapkowego4 kawałki pomidora suszonego (w oliwie)4 łuskane orzechy włoskieróżne dodatki do obtoczenia (orzechy, sezam, papryka słodka, curry, szczypiorek, koperek, ... )Przygotowanie :Ugotowanego lub usmażonego
Mechanik w kuchniZimno?;-)Wreszcie ZIMA! Biała zima!Rozgrzej się w domku, przepysznym grzanym cydrem z pomarańczą i przyprawami!Uwielbiam takie smaki i takie grzańce!SKŁADNIKI:- 500 ml cydru- 1 pomarańcz- 100ml totino limetkowego (lub wermut)- anyż - laska cynamonu- 1 owoc jałowca- 3 słodziki lub cukierWszystko podgrzewamy w rondelku. Płynu nie można zagotować! Musimy go wyłączyć tuż przed wrzeniem.Pychota!Smacznego
SMYKWKUCHNI