jest niezwykle miękkie i soczyste. Sól wyciąga z niego nadmiar wody, a stosunkowo niska temperatura pieczenia powoli uwalnia niesamowity aromat. Zdziwicie się, że wieprzowina może tak smakować! Krojona na zimno dnia następnego:) Łopatka wieprzowa z glazurą jabłkową przepis zapożyczony z magazynu MojeGotowanie:) 1,5kg łopatki wieprzowej kilka gałązek rozmarynu kilka gałązek tymianku 1-1,5kg soli glazura: 3-4 jabłka
Zapiski Młodej ŻonyMięso zawsze piekę w rękawie, wtedy ono jest aromatyczne i bardzo soczyste. Takie mięso możemy podawać na gorąco jak i na zimno Soczysty schab w ziołach SKŁADNIKI: 1 kg schabu b/k 1 łyżeczka -suszony rozmaryn tymianek- 1 łyżeczka czosnek granulowany -1 łyżeczka majeranek - 3 łyżki sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Mięso umyć, osączyć. Wszystkie zioła przełożyć do miski, dokładnie
Kuchnia Danusibrokuły zastąpiłam fasolką szparagową. Przyprawiłam ją na ostro i podałam z jajkiem. Wyszło takie pyszne na jakie wygląda :) szklanka mrożonej fasolki szparagowej szczypta soli łyżka oleju lnianego tłoczonego na zimno 1/8 łyżeczki cayenne 1/4 łyżeczki wędzonej papryki hiszpańskiej łyżka posiekanej świeżej pietruszki kilka kropel soku z cytryny odrobina zielonego tabasco jajko kilka kropel oliwy szczypta soli i pieprzu Fasolkę gotujemy
Mienta blognadzieję, że Wam się spodobają też. Póki co tydzień w zdjęciach : * pięknie zaczynam dzień - zawsze! * i na słodko coś do kawy * takie cudeńka z Pepco * jest zima, to jest zimno :) Wspaniałego tygodnia Kochani
Magiczne Życie Martywędlina ma same plusy, bo mam większą kontrolę nad tym co dodaję. Ma smak jaki sobie sama wymyślę. Co jest najfajniejszym plusem? Takie pieczone mięso jadamy nie tylko na zimno w kanapkach, ale i na ciepło w sosie z ziemniaczkami jako drugie danie obiadowe. Wykonanie? Proste! Mięso marynuję, zapominam o nim na dzień lub dwa, a potem piekę. To wszystko
Blondynka Gotujeziemniaki za to, że można z nich bez trudu przygotować coś smacznego i pożywnego - coś, co sprawdzi się w każdych okolicznościach, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ziemniaki faszerowane jajkiem wyśmienicie smakują z dodatkiem kefiru lub maślanki. Można oblać je roztopionym masłem lub sosem pomidorowym, posypać świeżymi ziołami. Z wydrążonego miąższu ziemniaka możesz
Szybko Szybkowarlekko sfermentowały. Obecnie nie stosuje się już fermentacji. Ryby przyrządza się w marynacie, w ciągu kilku dni. Surowy łosoś potraktowany w ten sposób przypomina w konsystencji łososia wędzonego na zimno, ale jego smak jest o niebo bogatszy. Najlepiej smakuje pokrojony w cienkie plasterki, z sosem pomarańczowo-musztardowym i kromką świeżego pieczywa. Składniki: 600 g filetu łososia ze skórą
Smakowity Blog Kulinarnypropozycję na szybkie, pożywne i pyszne śniadanie ale nie tylko z firmą Hello Day! Firma oferuje szybkie i jednocześnie pożywne posiłki. Żeby je przygotować, potrzebna nam jest tylko zimna lub letnia woda. Posiłek jest gotowy do spożycia po 30 sekundach od zalania. Do wyboru mamy płatki lub owsiankę w czterech smakach i kategoriach w zależności od naszych potrzeb i trybu
Ala piecze i gotujeminut + 1 godz. gotowanie + 12 godz. moczenie Składniki: 1 szklanka suchej ciecierzycy, 1 szklanka pasty tahini, 5 łyżek soku z cytryny, 4 duże ząbki czosnku, 1 łyżeczka sody, zimna woda, sól, oliwa z oliwek lub olej z awokado, pieprz Cayenne, posiekana natka pietruszki. Przygotowanie: Cieciorkę namoczyć na noc w zimnej wodzie w proporcji 1:2. Następnego dnia odcedzić, wypłukać
SzczyptaSmaQdodaję pomieszane białko z jogurtem, łączę dokładnie, wykładam na podpieczony spód, posypuję serem feta (kostka) i piekę jeszcze niecałe 15 minut. Gotowe ! Oczywiście najlepiej zjeść na ciepło, ale na zimno jest równie pyszna ! SMACZNEGO ! MIŁEGO WEEKENDOWANIA
Życie na widelcuBigos to jedno z moich ulubionych dań. Jem go na ciepło i na zimno. Uwielbiam ten smak. Dlatego też podzielę się z Wami moim przepisem. Składniki: 3 kg kapusty kiszonej (inaczej kwaszonej) 1 kg pokrojonej kapusty białej suszone grzyby (ja dodałam ok. 4 garści) ok. 1 kg wieprzowiny (łopatka, szynka itp.) 2 wędzone nogi z kurczaka kiełbasa (wedle uznania
tojestpyszne.blogspot.comwiesz, co jesz. Polecam ten przepis. Składniki: Łopatka wieprzowa tłustsza 2,5 kg Sól peklowana 30 gram Sól zwykła 30 gram 4 duże ząbki czosnku pieprz, majeranek zimna woda przegotowana lub pokruszony lód Materiały pomocnicze: kiełbaśnice (jelita) o przekroju 32-36 mm (można kupić na rynku lub w masarni) Mięso pokroić na kawałki 3-5 cm. Przesypać solą peklową
tojestpyszne.blogspot.comziołowy WYKONANIE: Kaszę zalewamy gotującym się bulionem taka, aby płynu było około 1cm ponad kaszę. Przykrywamy i pozostawiamy do napęcznienia. Groszek gotujemy w osolonym wrzątku przez 2 minuty. Przelewamy zimna wodą. Dymkę drobno siekamy. Rzodkiewki myjemy i kroimy na ćwiartki. Kaszę, groszek, rzodkiewki i dymkę mieszamy. Na wierzchu sałatki wykładamy plastry sera feta. Przygotowujemy sos sałatkowy i polewamy nim całość
Pyry na GazPieczona szynka w miodowo-balsamicznej glazurze świetnie się sprawdza zarówno jako danie obiadowe jak również na zimno jako wędlina do pieczywa. Doskonale wpisuje się w trend „wiem co jem” i zdecydowanie wygrywa ze sklepowymi wędlinami. Ma delikatnie słodkawy posmak i wyraźny aromat majeranku. Składniki: 1kg szynki sól ½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 3 łyżki majeranku Glazura: 4 łyżki miodu 4 łyżki
Pyry na GazPieczeń rzymska jest daniem łatwym i niewymagającym. Wystarczy wymieszać kilka składników, włożyć do formy i upiec. Doskonale smakuje na ciepło do obiadu lub na zimno do chlebka. Składniki: 600g mięsa mielonego z łopatki Czerstwa kajzerka ½ szklanki tłustego mleka Średnia biała cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła klarowanego 6 łyżek bułki tartej 2 jajka Pół pęczka koperku Papryka słodka
Pyry na Gaz