wkładamy do garnka i podgrzewamy kilka minut na średnim ogniu. Gdy górna( wypukła) muszla się lekko otworzy, nożykiem otwieramy ją do końca. Muszle można również otwierać na „zimno”, trzeba się tylko trochę więcej posiłować. Z otworzonych muszli zachowujemy górną część wraz częścią jadalną: białą zwaną orzechem i pomarańczową ikrę - koralem, następnie delikatnie ją w całości odseparowujemy. Muszle bardzo
Mia Cucina Sofietastrony jednej piersi do drugiej. sznurujemy dobrze nicią. Kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym , nakrywamy i pieczemy ok 1,5 godz. w temperaturze 200 stopni.Kiedy rolada będzie już zimna możemy usunąć nici.SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewybyć w tubie dowolny smak)krem z gotowanej śmietany* 400 ml śmietany kremówki* 4 łyżki cukru* 2 i 1/2 łyżeczki żelatyny* 80 ml zimnej przegotowanej wodydo nasączenia* olejek migdałowy* zimna przegotowana woda* alkohol* barwniki spożywcze: niebieski, zielony, żółtySposób wykonaniabiszkopt (można zrobić normalny biszkopt, przepis Tutaj, ja miałam zbyt dużo zamrożonych białek dlatego postanowiłam je wykorzystać)Z 5 białek
Mix smakumin.Mniej więcej w połowie duszenia boczek odwrócić na drugą stronę.Po tym czasie wyjąć boczek z garnka i odstawić do wystudzenia, z zimnego zdjąć sznurek.Podawać na zimno jako wędlinkę
Mix smakuprzygotowaniaŻelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody i zostawić na ok. 1 godzinę.Żółtka najpierw nieco utrzeć z cukrem, a następnie kontynuować ucieranie nad parą.(Można też utrzeć żółtka na zimno, ucierając do momentu, aż masa będzie jasna i dość sztywna.)Żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej i połączyć z żółtkami. Następnie do żółtek dodawać serek mascarpone, ucierając na kremową masę
Mix smakumoże być dowolna kompozycja.Piec pod przykryciem w temp 180 stopni, ok. 1,5 godziny.Ok. 15 min przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę.Mięso można podawać na ciepło jak i na zimno
Mix smakupiekarnika i piec w temperaturze 190 stopni,ok. 1,5 godziny. Po wyjęciu z piekarnika mięso zawinąć w folię aluminiową do całkowitego wystudzenia jeżeli mięso będzie podawane na zimno
Mix smakuciasta spłaszczone kuleczki (takie, jak do kotletów mielonych tylko mniejsze). I każdy z nich rozwałkować na placek. Na patelnię wlewamy olej i smażymy placuszki.Można jeść je na zimno, ale lepiej smakują ciepłe
Kulinarna rozmowaThis quiche is really delicate in taste. The filling is like a fluffy cloud of goodness. It is perfect lunch option, something you can take to
Kulinarna rozmowaodmienił i nadał charakterystycznego, orzechowego posmaku.. Warto zwrócić uwagę na właściwości zdrowotne oleju z pestek dyni. Ale o tym poniżej... :-)Laboratorium Biooil to firma produkująca oleje tłoczone na zimno i oleje bio. Strona internetowa: http://www.biooil.com.pl/Od firmy otrzymałam olej z pestek dyni, który powstał za pomocą tradycyjnej metody tłoczenia na ciepło. Ma orzechowy smak i aromat
Szefowa kuchninaczyniu żaroodpornym układaj warstwami sos, parmezan i cukinię, zwracając uwagę, że ostatnią warstwą powinien być ser. Zapiekaj w 180 stopniach przez około 30 minut. Smakuje również na zimno! Smacznego
Gotowanie to kochanieszczęśliwą posiadaczką , jak ja;) ) silikonową formę na tartę. Do środka wlej farsz i posyp górę resztką sera. Zapiekaj 40-45 minut w 180 stopniach. Quiche smakuje równie dobrze na zimno! Smacznego
Gotowanie to kochanieWiecie, co znalazłam wczoraj w ogródku na krzaczku? Piękne, dojrzałe, czerwone...MALINY! Oczywiście z tej ekscytacji, no bo w końcu jest listopad, zimno, plus przez 2 lata nie miałam w ustach nawet jednej maliny...zjadłam połowę krzaczka. Prawie z listkami;) Pyszne jak zbierane w letnim słońcu! Jednak mając na uwadze prawdopodobny ból brzucha w przeciągu kilku godzin, jeśli zdjadłabym
Gotowanie to kochanietylko jedna rzecz może poprawić Ci humor. Dla mnie jest to wtulenie się w ramiona mojego ukochanego lub czekolada. Skoro ani jednego, ani drugiego nie miałam pod ręką, a zimno wdzierało się do mego domowego zacisza wszystkimi szparami, postawiłam na Chai Latte. Przepis znalazłam na SavorySimple i zmodyfikowałam do swoich potrzeb. Och, i to był strzał w dziesiątkę. Korzenny smak
Gotowanie to kochaniePrzy obiedzie Pierwszego Dnia Świąt zaczął sypać. Piękny, bieluśki, GRUBY ...śnieg! Wszystko od razu pokryło się magicznym blaskiem, a my patrzyliśmy po sobie w niemym zachwycie. Kiedy na dworze zimno - nasze serca rozgrzewają się jeszcze bardziej! Mam nadzieję, że Wasze Święta minęły w atmosferze miłości i radości, i że były okazją do odwiedzenia dawno nie widzianych krewnych. Ja i siostry
Gotowanie to kochanie