minut, drugą szklankę wody wymieszać z mąką, śmietaną 12% i mieszając zagęścić sos podać z ugotowaną kaszą gryczaną i resztą ćwikły...............SMACZNEGO!!! - smakuje i na obiad i na zimno do chleba
W Mojej Kuchni Lubiępowinny rozpaść się. I przede wszystkim: potrawa powinna być dość pikantna :) Podawać jako osobne danie obiadowe lub jako jarzynkę do drugiego dania. Na zimno też smakuje całkiem fajnie
Codzienna kuchnia niecodziennarobię głębokie podłużna nacięcie (uważam, żeby nie przeciąć skórki), skrapiam oliwą posypuję sola i pieprzem i wkładam na około 25 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Kaszę przepłukuje zimna wodą i przekładam do garnka. Zalewam 3 szklankami zimnej wody, solę i gotuję około 20 minut. W tym podsmażam na pozostałej oliwie czosnek i posiekaną cebulę. Kiedy cebula się zeszkli
Magiczna kuchnia DariiWyroby domowe upieczone przy okazji weekendu. Dzisiaj polecam szynkę rolowaną z filetem z indyka. Pieczeń można spożywać na gorąco i na zimno. SKŁADNIKI: 1,5 kg szynki wieprzowe 1 kg filetu z indyka pół papryki czerwonej 1 łyżka majeranku , 1/2 łyżki 1 łyżeczka pieprzu przyprawa do indyka 1/2 łyżki soli 2 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku WYKONANIE. Szynkę
W kuchennym oknie Ewychwilę smażyć, często mieszając. Do smaku dać nieco sosu balsamicznego, ja dałam dwie łyżki. Następnie dodać mąkę, dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze chwilę. Podawać na ciepło, ale na zimno też są smaczne
Monia miesza i gotujedoskonale gasi pragnienie. Ze względu na przyjemny smak i delikatny aromat jej picie jest prawdziwą przyjemnością. W chłodne dni, podawana na ciepło, przynosi uczucie ukojenia, a podana na zimno odświeża i orzeźwia w letnie upały. Owoce maliny są naturalnym źródłem witamin: C, A, B2, PP, mikroelementów i soli mineralnych. To doskonały dodatek w profilaktyce oraz leczeniu przeziębień. Zawarte
Z Kuchni Do Kuchnidobrze połączył się z pozostałymi składnikami i duszę parę minut. Na usmażone naleśniki nakładam farsz i zawijam. Naleśniki można jeść na ciepło jak i na zimno, dobrze komponują się z sosem czosnkowym
Zdrowo i kolorowoPotrawę można przyrządzić na obiad, dodatkiem mogą być kluchy szare , jakże rewelacyjnie smakuje na zimno. Składniki: 1,3 kg szynki 1 kg czerwonej kapusty 2 cebule 15 rodzynek liść laurowy 2 łyżki gęsiego smalcu 1 łyżka zmielonych prawdziwków Marynata: 2 łyżki majonezu domowej roboty mieszanka ziołowa ( tymianek, papryka słodka, chili, rozmaryn, kolendra mielona, gałka muszkatołowa, oregano, suszony czosnek
kgwjanczewopozostałe ulubione dodatki. Słoik zakręcamy, wstrząsamy, aby składniki się wymieszały i wkładamy do lodówki na noc. Rano (lub po kilku godzinach) owsianka jest gotowa do spożycia. Smakuje na zimno, ale jeśli ktoś woli ciepłą, można ją podgrzać. Można również dodać trochę miodu lub konfitury. Smacznego
bistro mamaszklanki wkładamy gruby plaster pomarańczy podzielony na 4 części, wkładamy plasterek cytrynki wyciągniętej z syropu rumowego i wlewamy 1 łyżeczkę wspomnianego syropu. Wszystko mieszamy i pijemy ciepłą, choć zimna też smakuje nieźle. W szklance dużo się dzieje, więc jak ktoś lubi tak jak ja pobawić się łyżeczką, można powyciskać pomarańczę, albo wyłowić ćwiarteczki tego owocu i po prostu zjeść
Blondynka Gotujecytryny i ewentualnie odrobinę przegotowanej wody (płyn posłuży do nasączenia ciasta). Kiedy ciasto wystygnie przygotowujemy krem. W 1/2 szklanki wrzącej wody rozpuszczamy żelatynę, odstawiamy ją do ostudzenia (ma być zimna, ale jeszcze płynna). Do wysokiego pojemnika wlewamy mocno schłodzone mleko, wsypujemy 3 opakowania kremu. Początkowo ubijamy na najniższych obrotach, potem zwiększamy je maksymalnie i ubijamy do uzyskania pożądanej gęstości. Dodajemy
mojewypiekiinietylkosałatka została przygotowana pod wpływem szybkiego przekradzenia czegoś dobrego dla męża do pracy. Efektem stała się ta oto sałatka która wyśmienicie smakuję wyciągnięta prosto z lodówki i jedzona na zimno. Polecam tą sałatkę osobom dbającym o linie i trzymających się niskokalorycznej diety, takie posiłki na pewno pomogą w utrzymaniu optymalnej wagi i kontrolowaniu pracy metabolizmu. Składniki: 250g ryżu, ser żółty
Kuchnia Pełna Pasjidodać do duszących się warzyw. Przyprawić papryką chili, tymiankiem, solą oraz pieprzem dusić jeszcze 10 min. Klops polewamy sosem. Można podać na gorąco jak również smakuje wybornie na zimno. Smacznego
kgwjanczewoPieczarki można podawać na zimno jak i na ciepło. Ja natomiast uwielbiam takie prosto z piekarnika, polane keczupem. Faszerowane pieczarki SKŁADNIKI: pieczarki duże - 9 szt mięso mielone - 200 g tłuszcz cebula - 1 szt wegeta sól i pieprz ser starty żółty - 2 łyżki natka pietruszki posiekana - 3 łyżki PRZYGOTOWANIE: Pieczarki opłukać, osączyć, ogonki odciąć pokroić w kostkę. Cebulę
Kuchnia DanusiMoja wersja tego znanego ciasta na zimno. Pycha !!! Składniki: ciasto: 200 g masła 2 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 1 i 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki śmietanki 30 % 4 łyżki cukru słoiczek dżemu u mnie śliwkowy Jamar 3 łyżeczki cukru waniliowego do nasączenia: szklanka soku pomarańczowego 35 sztuk biszkoptów podłużnych wiórki kokosowe Wykonanie: Pól
Z Majeczką w kuchni