Bananowa kawa na zimno - przepis jest banalny, natomiast smak bardzo ciekawy. Może być fajną alternatywą dla tradycyjnej kawy mrożonej. 1,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 250 ml gorącej wody 1 łyżeczka cukru 1 banan cynamon, kardamon Kawę i cukier rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy, a następnie przelewamy do blendera, dodajemy pokrojonego na cząstki banana oraz szczyptę cynamonu i kardamonu
noteskulinarnyfigapolecam program „Przy stole Siby” na Polsat Food Network. Oglądnęłam wszystkie odcinki i jestem zachwycona. Przetestowałam już niektóre przepisy, na moim blogu znajdziecie przepis na pyszny limonkowy sernik na zimno Siby
noteskulinarnyfigasyrop, ciągle mieszając. Miskę z pianą ustawiamy na naczyniu z gotującą wodą i miksujemy na parze do zgęstnienia. Miskę z pianą wstawiamy do garnka z zimna wodą i miksujemy do wystudzenia. Dodajemy do smaku sok z cytryny. Masę przekładamy do rękawa i szprycujemy dowolne kształty w wafelkach. Możemy ozdobić czekoladą. Smacznego
Maminek kulinarnyplastry jako przekąskę. U mnie taka przekąska sprawdziła się na imprezie, zainteresowanie nią było duże i zniknęła jako pierwsza ze stołu. Smakują dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno . Roladki mięsne z naleśników SKŁADNIKI (na 5 roladek): 10 gotowych naleśników 1/2 kg mięsa mielonego 2 cebule 2 łyżki majonezu 2 łyżki keczupu 2 jajka ogórki konserwowe 200 g sera
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPotrzebujecie szybkiej przekąski na wieczór z przyjaciółmi, a pomysłu brak ? Ciasto francuskie jest idealnym rozwiązaniem, podawać je można w rożnych kompozycjach, na ciepło, na zimno ... z barszczykiem czy też bez ... Dzisiaj proponujemy serowo-szynkowe zawijasy z ciasta francuskiego. Serowo-szynkowe zawijasy na francuskim cieście SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 150g sera żółtego w plastrach 80g szynki bądź ulubionej wędliny
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiprzekąsek. Francuskie ciasto świetnie sprawdza się właśnie na takie szybkie i smaczne przekąski. Zawsze błyskawicznie znikają ze stołu i są idealne do podania na ciepło jak i na zimno. Przekąski na francuskim cieście ******** Pomidory z bazylią na francuskim cieście SKŁADNIKI: ciasto francuskie pomidor podłużny bazylia suszona bazylia świeża czerwona pasta curry PRZYGOTOWANIE: Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy całość
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiciasta francuskiego zawsze znajdziemy coś co pasuje, gdyż mogą to być dodatki, mięsne, warzywne jak i słodkie. Takie przekąski dobrze smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Przekąska z ciasta francuskiego i kiełbasy Składniki: 1/3 op ciasta francuskiego 1 kiełbasa wiejska musztarda francuska jajko Pasek ciasta francuskiego (taki aby zawinąć w niego kiełbaskę) smarujemy musztardą francuską
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimix.it - mieszanka musli z żurawiną, pistacją i wiórkami czekolady PRZYGOTOWANIE : Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajko, dodajemy cukier puder proszek do pieczenia oraz margarynę i śmietanę najlepiej by była zimna. Całość wyrabiamy do połączenia składników. Patelnię do orzeszków rozgrzewamy, z masy formujemy niewielkie kuleczki. Kóleczki umieszczamy na patelni i smażymy połówki orzeszków na złoto. Wyciągamy i dostawiamy do stygnięcia
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiodstawiamy do przestygnięcia. Następnie każdy blat ciasta nasączamy pachnącą gorącą kawą VASPIATTA . Przygotowujemy masę. Na mleku gotujemy kaszę mannę na gęsto wraz z cukrem. Studzimy – kasza musi być zimna. Do miski przekładamy zimną kaszą mannę dodajemy masło i cukier waniliowy – miksujemy do połączenia. Przygotowujemy polewę. Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzącej wody i studzimy ją. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkinagrzanego do 180 stopni na około 45 minut. Pod koniec zapiekania można odkryć naczynie, żeby przyrumienić ser. Taki bakłażan świetnie sprawdza się jako danie obiadowe na gorąco... ...lub na zimno, jako przystawka na przykład z keczupem czy ostrym pomidorowym sosem. Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennaczystych słoików, zakręcić pokrywkami i pasteryzować 15 minut w kąpieli wodnej ( 85 C ). Konfitura ta doskonale nadaje się do nadziewania rogalików czy naleśników. Stanowi także dodatek do mięs na zimno. Smacznego
Przepisy i porady kulinarneBrent Hofacker - Fotolia.com Aby nasza domowa szynka była bardziej soczysta i miękka ( nie była zbytnio sucha ), należy zaraz po ugotowaniu zanurzyć ją w zimnej wodzie. Zimna woda szybko ostudzi szynkę i zatrzyma w niej sos ( rosół ). Wyparuje po prostu z niej dużo mniej wody ponieważ zostanie ona szybko wystudzona
Przepisy i porady kulinarnepowstały grudki. Doprowadzić do wrzenia. Gotować jeszcze chwilkę. Truskawkowy kisiel nakładamy na białą warstwę deseru. Najlepiej smakuje, gdy kisiel jest ciepły, a dolna warstwa z kaszy manny zimna. Smacznego
Słodkie okruszki