Kiszenie buraków-niezawodny przepis

Kiszenie buraków-niezawodny przepis

Kiszenie buraków-niezawodny przepis

Kiszenie-ten sposób konserwowania żywności należy nie tylko do najstarszych ,ale i najzdrowszych.Wszystkie produkty kiszone zawierają bakterie kwasu mlekowego,które korzystnie wpływaja na prace jelit.By proces kiszenia przebiegał prawidłowo,nie może być dostępu powietrza.Dlatego buraki układamy ciasno.Produkt musi być całkowicie przykryty solanką.Optymalna temperatura to 18-21°C,by ruszyła fermentacja,potem można przenieść np.do chłodnej piwnicy.Bardzo polecam kiszenie buraków w domu,ponieważ są dużo smaczniejsze ni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.