Grzyby gatunkami. Borowik ceglastopory, pociec, pociek, ceglaś 634regionalnie poćcem albo ceglasiem. Pojawia się już w maju a to znaczy, że już wiosną można wybrać się na wspaniałe grzybobranie !Moje dania z poćcami :- Zupa krem z borowików- Żeberka duszone w kapuście z grzybami ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyza
C - Wielkanocny żurek 231mojej wersji - na wędzonce z suszonymi grzybami. Wielkanocy żurek na wędzonce z grzybami Składniki: Ilość porcji: 8-10 porcji 1 szt (ok. 30 dkg) - wędzonego żeberko 30 dkg – wędzonego boczku garść suszonych grzybów pęczek natki pietruszki 3 szt liścia laurowego 2 ziarna ziela angielskiego 1 marchewka 1 cebula 0,5 główki czosnku 2-3 łyżki
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Fasolka po bretońsku z grzybami i wołowiną 289Lubimy fasolkę po bretońsku i średnio dwa razy na kwartał gości na naszym stole. Najczęściej gotuję ją na wędzonym żeberku i z myśliwską kiełbaską - dziś postanowiłam zmienić nieco recepturę - mamy sezon na grzyby więc zaprosiłam je do garnka, podniosłam również walory smakowe kawałkiem wołowiny duszonej wcześniej w czerwonym winie. Eksperyment udany! Nie zaproszę Was jednak na degustację
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Żurek bacy czyli żurek bez żurku 380Tak się składa ze należę do nielicznej garstki osób, którzy nie lubią żurku... tak są tacy jak ja. Dlatego zawsze szukam pomysłów jak w Wielkanoc ominąć
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Wieprzowina w jarzynce ( wszystko po krupniku) 230Drugie danie z ,, odzysku". Z reguły gotując zupy wyławiam po ugotowaniu wywaru mięso i warzywa .Nie wkładam mięsa do zupy ( po za wyjątkami kiedy zupa
Buniabaje w kuchni
Bigos staropolski – tradycyjny 2269Post Bigos staropolski – tradycyjny pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przeboje