muszle - 573 przepisów (strona:12/39)

Muszle ze szpinakiem w sosie serowym 265

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Muszle szpinakowe to danie dla fanów szpinaku, ale również dla osób, które jeszcze nie do końca są do niego przekonani " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> W tym wydaniu smakuje naprawdę bardzo dobrze. Do farszu szpinakowego dodałam tradycyjnie czosnek i ser feta. Do zapieczenia samych(...)muszli przygotowałam sos serowy na bazie serka topionego i sera żółtego. Danie wyszło baardzo smaczne i myślę, że warto przygotować je na codzienni jak i bardziej okazjonalny obiad " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Post Muszle ze szpinakiem w sosie serowym pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Makaron muszle nadziewane szpinakiem z ricottą 182

już nie wiem co przygotować na obiad. Te trzy składniki, podane razem, zawsze będą mi smakowały. Dlatego z ogromną przyjemnością dzielę się z Wami tym przepisem na pyszny makaron muszle (po włosku conchiglioni). Jeśli lubicie szpinak i ricottę, ten przepis jest właśnie dla Was :) Składniki: ok. 20  sztuk makaronu muszle, 400 g mrożonego szpinaku, 250 g  świeżego szpinaku(...)ricottę i całość dokładnie wymieszać doprawiając solą i pieprzem. Dołożyć także ugotowany szpinak. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, na dno wylać passatę doprawioną solą i pieprzem. Na sosie pomidorowym układać muszle wypełnione farszem. Całość można posypać ulubionym serem np. mozzarellą. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i wstawić naczynie. Zapiekać przez ok 20 minut. Smacznego

Pełna Lodówka
Zapiekane muszle z pieczarkami 392

Już po świętach i czas na coś innego niż uszka, sałatka jarzynowa czy bigos. Muszle z pieczarkami to idealne danie na przełamanie świątecznych smaków :) Potrzebujemy: 300 g piecza rek (mogą być też inne grzyby) makaron muszle (w moim naczyniu żaroodpornym zmieściło się 15 szt) 150 g sera feta 1/2 pęczka natki pietruszki 300 ml przecieru pomidorowego (nie koncentrat) 1 mała(...)mieszamy z fetą i posiekaną pietruszką. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką. Następnie posiekaną cebule i czosnek podsmażamy na oleju, wlewamy przecier, przyprawiamy do smaku i przelewamy do naczynia żaroodpornego. Muszle napełniamy farszem i układamy w naczyniu. Zapiekamy 20 min w 180 stopniach! Smacznego :) Jeżeli spodobał Ci się ten post to zapraszam do polubienia mojej strony na Facebook'u -   klik

Kolejny blog o gotowaniu
Jak przechowywać ryby i owoce morza 132

żywe. Dość łatwo do sprawdzić. Wystarczy stuknąć w lekko uchyloną skorupkę – jeśli zamknie się, wtedy mamy jasność, że małż jest żywy. Gdyby się nie zamknął, to oznaka, że mieszkaniec muszli już nie żyje. Taka małża nadaje się tylko do utylizacji. Owoce morza w Polsce łatwo dostępne są w formie głęboko zamrożonych produktów. Jest to dobry i zdrowy sposób ich przechowywania(...)kilka minut gotowania. Mule zalej winem (lub bulionem, sosem, zależy z jakiego przepisu korzystasz), przykryj, zagotowuj.. Potrząśnij garnkiem, pogotuj kilka minut (3-4 minuty, maksymalnie 5). Sprawdź, czy muszle otworzyły się. Pamiętaj o jednej zasadzie: część muszli nigdy się nie otworzy. Wyrzuć je, nie próbuj jeść. I jeszcze jedna uwaga: ryba i owoce morza, ugotowane/upieczone/usmażone nie mogą stać

Niedzielny kucharz
Conchiglioni (muszle) nadziewane szpinakiem i fetą 69

powoduje, że zapiekanka jest wyjątkowa. Jest to świetna propozycja na obiad, kolację lub na spotkanie w większym gronie. Z podanych składników otrzymałam 2 zapiekanki w naczyniu ze zdjęć. Conchiglioni (muszle) nadziewane szpinakiem i fetą 300 g makaronu muszle 600 g mrożonego szpinaku 500 ml przecieru pomidorowego 270 g sera feta ((1 opakowanie)) 200 g śmietany 18 % ((1 opakowanie(...)miski i dodaj do niego przyprawy. Całość wymieszaj i wylej do przygotowanej formy (użyłam dwóch form o wymiarach 28 cm na 20 cm – do każdej wlałam połowę przecieru). Do muszli makaronowych nakładaj farsz za pomocą łyżeczki i układaj je obok siebie w naczyniu. Postępuj tak do całkowitego zapełnienia naczynia. Wierzch makaronu posyp mozzarelą. Wstaw zapiekankę do nagrzanego piekarnika i piecz

Przepisy na widelcu
Taco z ananasem i szarpaną wieprzowiną 86

Słodki ananas, pikantna wieprzowina, wszystko przełamane kwaśną limonką w chrupiącej skorupce z taco. Miks smaków, który świetnie sprawdzi się na lato. Spróbujcie sami! 😉 Składniki: 500 g szarpanej wieprzowiny 4 muszle taco 1 mała czerwona cebula 4 rzodkiewki 200 g ananasa 1 limonka pół natki pietruszki lub kolendry Sposób wykonania: Cebulę obieramy, kroimy na pół, następnie w piórka. Umytą rzodkiewkę kroimy(...)plastry. Ananasa kroimy w małą kostkę, natkę pietruszki lub kolendrę drobno siekamy, a limonkę kroimy w ćwiartki. Nasze muszle taco napełniamy do połowy wieprzowiną (przepis na szarpaną wieprzowinę znajdziecie tutaj ). Następnie rozkładamy część cebulki, ananasa i rzodkiewki. Całość przykrywamy kolejną warstwą wieprzowiny i układamy na niej pozostałe składniki. Nasze taco posypujemy natką. Podajemy z ćwiartką limonki, którą wyciskamy na taco

Mostek w kuchni
Taco z ananasem i szarpaną wieprzowiną 134

Słodki ananas, pikantna wieprzowina, wszystko przełamane kwaśną limonką w chrupiącej skorupce z taco. Miks smaków, który świetnie sprawdzi się na lato. Spróbujcie sami! 😉 Składniki: 500 g szarpanej wieprzowiny 4 muszle taco 1 mała czerwona cebula 4 rzodkiewki 200 g ananasa 1 limonka pół natki pietruszki lub kolendry Sposób wykonania: Cebulę obieramy, kroimy na pół, następnie w piórka. Umytą rzodkiewkę kroimy(...)plastry. Ananasa kroimy w małą kostkę, natkę pietruszki lub kolendrę drobno siekamy, a limonkę kroimy w ćwiartki. Nasze muszle taco napełniamy do połowy wieprzowiną (przepis na szarpaną wieprzowinę znajdziecie tutaj ). Następnie rozkładamy część cebulki, ananasa i rzodkiewki. Całość przykrywamy kolejną warstwą wieprzowiny i układamy na niej pozostałe składniki. Nasze taco posypujemy natką. Podajemy z ćwiartką limonki, którą wyciskamy na taco

Mostek w kuchni
Sylwestrowe hity – czyli najlepsze przepisy na przyjęcia! 3199

warzywami i pysznym sosem. Idealnie sprawdzi się na każdym domowym przyjęciu, polecam! PIECZONE PIEROŻKI PRZEPIS TUTAJ Złociste, kruche i bardzo smaczne drożdżowe pierożki z naszym ulubionym farszem. SAŁATKI W MUSZLACH MAKARONOWYCH PRZEPIS TUTAJ Sałatki w muszlach to bardzo smaczne i praktyczne przekąski, które w dodatku pięknie prezentują się na imprezowym czy świątecznym stole. MUSZLE NADZIEWANE SERKIEM, ŁOSOSIEM I WARZYWAMI PRZEPIS

Blog z Apetytem
Omułki , mule po belgijsku 161

cienkie plasterki czosnek . Solimy do smaku . Jak zmiękną , wlewamy wino , wrzucamy liście laurowe , ziele , pieprz oraz omułki . Przykrywamy pokrywką i dusimy na dość dużym ogniu do czasu, aż muszle się otworzą . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Trwa to od zagotowania około 5- 7 minut . W trakcie można delikatnie zamieszać . Ważne uwagi : wino ma być na dnie , nie może przykrywać muszli , wszystkie muszle

Ogrodnik w podróży
3 przekąski na imprezę – szybkie i smaczne 2229

świetna okazja na wrzucenie czegoś na ząb i zjedzenie czegoś pysznego i małego. Zobacz moje 3 ulubione przekąski na imprezę – zarówno na ciepło, jak i na zimno. Muszle z nadzieniem Pierwszym przepisem wśród przekąsek na imprezę jest ciekawa wersja makaronu razem z prostym nadzieniem. Muszle dostaniesz właściwie w każdym supermarkecie – ważne, aby były większe, żeby coś się(...)przygotować inne nadzienia, np. z tuńczykiem, cebulą czerwoną, papryką żółtą i serem. Tak naprawdę ogranicza Cię wyobraźnia i… to co masz akurat w lodówce :) Składniki: pół opakowania makaronu muszli, 2 jajka, 20 dag sera żółtego w kostce, 10 plastrów szynki konserwowej, pół cebuli, 3 łyżki majonezu, 3 łyżki ketchupu, szczypiorek, sól i pieprz. Przygotowanie: Zacznij od ugotowania makaronu

Rozdomowiona
Mule w białym winie 125

masła Cząstki cytryny, skórka z cytryny Bagietka do podania Sposób przygotowania: Kupując świeże małże przed przyrządzeniem musimy je najpierw sprawdzić. Zamknięte małże odkładamy na bok, są dobre. Tymi, gdzie muszle są uchylone należy delikatnie postukać o blat i odstawić na chwilę. Jeżeli małż jest żywy zamknie muszlę. Wszystkie muszle, które pozostaną otwarte należy wyrzucić. Dobre małże płuczemy pod bieżącą wodą

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Muszle makaronowe z mięsnym farszem 166

Muszle makaronowe z mięsnym farszem zapiekane w sosie pomidorowym to danie, które sprawdzi się nie tylko jako codzienny rodzinny obiad, ale również jako eleganckie jedzonko na spotkanie w gronie znajomych.  Składniki 18 muszli makaronowych 400 g mielonego mięsa 200 g pieczarek 2 ząbki czosnku 1 cebula 3 łyżki pikantnego ketchupu sól pieprz bazylia tymianek oregano żółty ser (do posypania(...)ketchup. Całość przyprawić do smaku solą i pieprzem. Passatę wlać na rozgrzana patelnię, doprawić do smaku pieprzem oraz bazylią, tymiankiem i oregano. Następnie przelać ją do naczynia żaroodpornego. Makaronowe muszle ugotować al`dente w osolonej wodzie z odrobiną oleju, osączyć z wody i przestudzić, a następnie nadziać mięsnym farszem i ułożyć w naczynku żaroodpornym na sosie. Naczynko wstawić do piekarnika

Kuchenne aromaty
Mięsne "psiastka" 155

wolnego wybiegu pół szklanki rozpuszczonego masła (lub oleju) ok. 30-50g zmielonych orzechów ziemnych ok. 50g pulpy warzywnej (u nas marchewka) 3 miarki mielonych muszli ostryg i skorupek jajka kurzego (ok. 15 g) szczypta soli himalajskiej (użyjcie jeśli pies jest przyzwyczajony do jej spożywania) Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajka, dodajemy lekko zmielone orzechy, zmielone mięso (lub drobno posiekane(...)warzywa oraz zmielone muszle i skorupki. Z braku masła dodałam olej rzepakowy, ale pies powinien spożywać raczej tłuszcze odzwierzęce.  Do smaku, a także odpowiedniego funkcjonowania potrzebna jest sól, dodajemy jedynie jej odrobinę. Jimmy jest z nią zaznajomiony, ale jeśli Twój psiak nie jada solonego mięsa, to lepiej pomiń ten składnik. Wszystko dokładnie mieszamy, by powstało raczej gęste ciasto

Cooking Monster
Makaron muszelki nadziewany serkiem z pomidorami, z sosem z dodatkiem ziół 164

Zapieczone w delikatnym sosie z dodatkiem ziół. To danie jest bardzo uniwersalne, ponieważ możemy podać je zarówno na obiad czy kolację, jak i na przystawkę. Rozpływające się w ustach muszle z kremowym sosem, powinny zadowolić nawet najbardziej wybredne podniebienie. 200 g makaronu muszle 2 pomidory malinowe 200 g kremowego twarożku sól i pieprz do smaku Jasny Sos Uniwersalny Łowicz(...)Makaron gotujemy al dente. Odsączamy i przelewamy zimną wodą. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Twarożek mieszamy z obranymi i pokrojonymi w kosteczkę pomidorami. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Ugotowane muszle nadziewamy twarożkiem. Uniwersalny Sos Jasny Łowicz mieszamy z ziołami i przelewamy do żaroodpornego naczynia. Na wierzchu układamy makaron i posypujemy parmezanem. Zapiekamy 10-15 minut. Smacznego :) Artykuł Makaron muszelki nadziewany

Mienta blog
Makaronowe muszle z tuńczykiem 2626

brudzenia talerzyków;) Wystarczą dwa kęsy i zjedzone;) Dodatkowo ładnie się prezentuje i przyciąga wzrok. Smak tuńczyka nie jest mocno wyczuwalny, podobnie jak smak białego sera. 1/2 op. makaronowych muszli conchiglioni czerwona papryka czerwona cebula 1/2 puszki kukurydzy 4 korniszony 4 jajka puszka tuńczyka w sosie własnym 200 g białego sera półtłustego majonez sól, pieprz Makaron gotujemy al dente w osolonym(...)reszty składników. Na końcu całość mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Przygotowany farsz wstawiamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie faszerujemy nim muszle makaronowe. Źródło

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania