muszle - 573 przepisów (strona:8/39)

Muszle nadziewane kurczakiem i gorgonzolą 165

Pyszne muszle – pyszny makaron Taki dzisiaj obiad! Składniki /2-4 porcje: – 250 g makaronu muszli – 200g świeżego szpinaku – duża pierś z kurczaka lub mała podwójna – 100 g mozzarelli – puszka pomidorów krojonych – 1 łyżka koncentratu pomidorowego – 3 ząbki czosnku – oliwa z oliwek – 150 g sera pleśniowego – świeża bazylia – przyprawa toskańska(...)Następnie dodać bulion warzywny lub rozpuszczoną kostkę warzywną, łyżkę oliwy z oliwek i szczyptę cukru. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Przygotować naczynie żaroodporne. Na dno wylewamy sos pomidorowy. Podgotowane muszle nadziewamy naszym farszem z kurczaka i układamy w naczyniu wyłożonym sosem pomidorowym. Całośc posypujemy mozzarellą i zapiekamy ok. 25 minut. Artykuł Muszle nadziewane kurczakiem i gorgonzolą pochodzi z serwisu

I LOVE LIFE
W domu: faszerowany makaron 211

cukinia 6 dużych pieczarek przyprawy: sól, pieprz, oregano, ostra papryka, czosnek granulowany 1 łyżka syropu z agawy (można zastąpić miodem lub pominąć) natka pietruszki 500 ml passaty pomidorowej 20 muszli makaronowych do nadziewania 25 g masła   PRZYGOTOWANIE: Kurczaka kroimy w drobniutką kostkę (ewentualnie można go zmielić). Warzywa ścieramy na tarce na grubym oczku (marchewke i pieczarki najpierw obieramy(...)dodajemy kurczaka. Gdy mięso będzie wstępnie podsmażone, dodajemy warzywa i ponownie doprawiamy do smaku, dodajemy syrop z agawy i mieszamy. Smażymy aż warzywa zmiękną. W między czasie gotujemy muszle makaronowe al dente. Do dużego naczynia żaroodpornego nalewamy passate pomidorową. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni (góra-dół). Ugotowane muszle nadziewamy mięsem z warzywami (ok. 1 łyżki do każdej muszli) i układamy

Kuchnia w biegu
Muszle makaronowe nadziewane tuńczykiem, szpinakiem i mozzarellą 222

Makaron w kształcie muszli nadziewany tuńczykiem, świeżym szpinakiem i mozzarellą, zapiekany w sosie pomidorowym z dodatkiem serka mascarpone i odrobiny szałwii. Wyjątkowo pyszne połączenie smaków… Danie idealnie sprawdzi się na obiad lub ciepłą kolację. Polecam Składniki: 22 muszle makaronowe (około 250 g) 200 g świeżego szpinaku 2 puszki tuńczyka w oleju 2 kulki mozzarelli 125 g serka mascarpone(...)puszka pomidorów krojonych (400 g) 125 g serka mascarpone 1 cebulka 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka szałwii 1/2 łyżeczki oregano sól pieprz Przygotowanie: Muszle makaronowe ugotować al dente i odcedzić. Szpinak opłukać, osuszyć, oderwać twarde łodyżki i lekko przesiekać. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak. Mieszając chwilkę smażyć

Oryginalny smak
Muszle faszerowane dynią, kurkami i orzechami 144

Mój ulubiony niedzielny obiad to faszerowane muszle makaronowe. Pojawiają się one na naszym stole przynajmniej w raz w miesiacu. Dlaczego? Bo są pyszne :) Bo można je faszerować wszystkim, na co mamy ochotę. Bo są eleganckie i sprawiają, że zwyczajny obiad staje się wyjątkowy. Bo można je spakować do pojemniczka i zabrać w poniedziałek do pracy. Zazwyczaj przygotowuję je w weekendy(...)Farsz z dodatkiem ricotty jest baaardzo kremowy, a podprażone orzechy fajnie z tą konsystencją kontrastują. Jeśli lubicie, możecie dodać podsmażonego/pieczonego kurczaka. Porcja dla 4 osób: Makaron: 36 dużych muszli makaronowych Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, aby był al dente. Bardzo uważamy, żeby się nie połamał. Po ugotowaniu koniecznie przepłukujemy muszle zimną wodą, aby się

Zawsze głodna!
Muszle nadziewane pulpecikami i mozzarellą 93

Wyobraźcie sobie smak tego dania - makaronowe muszle nadziewane pulpecikami z mięsa z indyka, zanurzone w pomidorowym sosie a do tego kawałki ciągnącej się mozzarelli na wierzchu. Brzmi jak comfort food? I tak jest w istocie. Pyszne domowe danie, makaron, mięso mielone i sos pomidorowy to połączenie bez pudła, tutaj w trochę innej formie. Będzie smakować! A ponieważ lato się kończy(...)takie ciepłe, domowe, kojące dania za chwilę będą potrzebne. Muszle nadziewane pulpecikami i mozzarellą w pomidorowym sosie Sos pomidorowy 1 litr passaty pomidorowej 2 ząbki czosnku garść posiekanej bazylli 1 łyżeczka oregano sól, pieprz do smaku Pulpeciki 600 g mięsa mielonego z indyka 1/2 cukinii ( ok 100 g) 1 cebula 2 łyżeczki oleju 2 łyżki bułki tartej 1 jajko pół

Smaczny zeszyt
Najlepsze przepisy na kurki 165

poprzednią porcję bulionu. Gdy ryż uzyska pożądaną miękkość – rondel zdejmij z ognia. Dodaj parmezan i schłodzone masło, wymieszaj. Podawaj odrazu – ciepłe risotto posypane listkami świeżego tymianku i parmezanem. Smacznego! Muszle makaronowe nadziane kurkami i kurczakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym Składniki (3-4 porcje): 20 – 24 muszli makaronowych – conchiglioni Sos pomidorowy: 1 duża żółta cebula 2 – 3 ząbki czosnku(...)zmiękną, dodaj czosnek i smaż jeszcze 1 minutę. Odstaw do przestygnięcia. Kurczaka z kurkami przełóż do miski, dodaj kremowy serek i drobno starty ser grana padano. Dokładnie wymieszaj. Muszle nadziej. Na dnie naczynia żaroodpornego rozsmaruj sos pomidorowy. Na wierzchu ułóż nadziane muszle. Posyp mozzarellą. Zapiekaj przez około 20 – 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 C. Smacznego ! Polędwiczki z kurkami

Moja pasja smaku
Muszle zapiekane z serem 139

Sera... czyli jeden z najlepszych dni w roku! Bez sera nie ma pizzy, tostów i wielu innych pysznych dań. Bez sera nie ma też mojego ostatnio ulubionego obiadu, czyli muszli zapiekanych z serem w sosie pomidorowym.  W całym daniu najważniejszą rolę odgrywa właśnie ser. Najlepiej jest użyć co najmniej 2 jego rodzajów.  Ja użyłam sera Cheddar Wyke Mature(...)oraz Camembert Royal, które idealnie ze sobą się komponują.  Do tego pyszna passata i sycący, niezwykły obiad gotowy. GOTUJMY! :) Składniki : 400 g makaronu muszle Cheddar Wyke Mature  Camembert Royal  400 ml passaty pomidorowej 1 łyżeczka oregano 1  łyżeczka bazylii 1 łyżeczka papryki słodkiej Szczypta papryki ostrej Sól Przygotowanie: Makaron muszle gotujemy w osolonej wodzie al dente

Czarnawisienka
Sałatka w makaronowych muszlach 285

Makaron nadziany makaronem? Dlaczego nie! Nietypowy sposób podania sałatki. Wykorzystanie makaronowych muszli jest wg mnie bardzo trafione, a taka sałatka świetnie sprawdza się do zjedzenia „na-raz”. Z podanej poniżej ilości wyszły mi dwa takie talerze, jak widać na zdjęciu i jeszcze trochę samej sałatki zostało mi luzem. Do wyboru pozostawiam sposób przygotowania kurczaka – czy gotowany(...)oraz słodką i ostrą papryką, a następnie obsmażamy na patelni i dopiekamy chwilę w piekarniku. Oba makarony gotujemy w osolonym wrzątku wg instrukcji podanych na opakowaniu (gotujemy osobno). Odcedzamy. Muszle makaronowe rozkładamy na talerzu, lub desce, by nie posklejały się ze sobą. Paprykę konserwową oraz ogórki kroimy w kostkę. Wystudzone mięso kroimy w drobną kostkę. Majonez mieszamy z przeciśniętym przez

Smaki Na Talerzu
Muszle makaronowe nadziewane leśnymi grzybami. 157

Dziś zapraszam Was na pyszną makaronową zapiekankę. Tym razem nadziałam muszle.. Wyszło naprawdę smacznie! Składniki; ok 15 muszli makaronowych 40 dag leśnych grzybów (mogą być oczywiście mrożone) 1 cebula 1 mały por pół szklanki groszku konserwowego sól i pieprz do smaku 1 łyżka posiekanej pietruszki 1 łyżka masła   Sos; 1 puszka pomidorów bez skóry 1 garść rukoli(...)cebula 2 ząbki czosnku 1 szklanka wody sól, pieprz , słodka papryka do smaku  1 kulka sera mozzarella    Przygotowanie; Muszle gotujemy al dente w osolonej wodzie. Grzyby oczyszczamy, kroimy w drobną kostkę. Na patelni , na łyżce masła podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i por. Dorzucamy pokrojone grzyby, dusimy do miękkości, aż wyparuje cały płyn. Doprawiamy do smaku sola

Radość kipiąca uśmiechem.
Muszle zapiekane z tuńczykiem 104

Świetny przepis w ramach sprzątania lodówki ... muszle makaronowe od jakiegoś czasu zalegały w mojej szafce. Szukałam przepisu w którym bym je wykorzystala i ten jest idealny. Znaleziony na blogu Bistro mama Składniki na dwie duże porcje : 15-20 muszli makaronowych (dość dużych) 1 puszka tuńczyka w kawałkach (w oleju) 7 sztuk pomidorów suszonych(...)ząbek świeżego) 300 g przecieru pomidorowego (passaty) 100 g startego żółtego sera 2 łyżki masła sól, pieprz, ostra papryka - do smaku   Wykonanie : Makaronowe muszle gotujemy w osolonej wodzie o 1-2 minuty krócej niż podaje przepis na opakowaniu. Przecedzamy na durszlaku i odstawiamy na bok. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na łyżce masła

cucinare
Muszle makaronowe zapiekane w sosie pomidorowym z tuńczykiem i czarnymi oliwkami (Conchiglioni ripieni di sugo al pomodoro con t 100

SKŁADNIKI 300 g makaronu typu muszle 300 g tuńczyka w oleju 200 g ricotty 50 g czarnych oliwek 40 g startego parmezanu 400 ml passaty pomidorowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 gałązki tymianku oliwa z oliwek s ó l, pieprz  **** INGREDIENTI 300 g di conchiglioni 300 g di tonno sott'olio 200 g di ricotta(...)nere 40 g di parmigiano grattugiato 400 ml di passata di pomodoro 1 cipolla 2 spicchi d'aglio 3 rametti di timo olio d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Makaron muszle gotujemy al dente w osolonej, wrzącej wodzie. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą.  Na patelni z 2-3 łyżkami oliwy podsmażamy cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę razem

La grande e la piccola cuoca
Wokół stołu – jak to ugryźć – raki, owoce morza, kawior 164

spróbować warto, ale nie zdziwi mnie brak miłości do tych części. No… to smacznego! Ostrygi Tutaj większej filozofii nie ma. Jemy je za pomocą specjalnego widelczyka. Odcinamy je od muszli, usuwamy ciemne części, skrapiamy sokiem z cytryny i po prostu wypijamy zawartość. Można też nabić na widelczyk i zjeść popijając sokiem z muszli. Jest niezwykle aromatyczny i bosko smakuje(...)prostu… morzem. W restauracjach ostrygi najczęściej podawane są już w postaci „odciętej” od muszli. Możemy więc skropić sokiem z cytryny i wyssać. Pamiętajcie, żeby ostrygi po prostu połykać. Do dziś dostaję absolutnie niekontrolowanego ataku śmiechu na wspomnienie mojej koleżanki, która nie dość, że solidnie namocowała się z zamkniętą ostrygą (do ich otwierania służą specjalne szczypce), to jeszcze ten nieszczęsny stwór

Kate's Kitchen
Wokół stołu – jak to ugryźć – raki, owoce morza, kawior 96

spróbować warto, ale nie zdziwi mnie brak miłości do tych części. No… to smacznego! Ostrygi Tutaj większej filozofii nie ma. Jemy je za pomocą specjalnego widelczyka. Odcinamy je od muszli, usuwamy ciemne części, skrapiamy sokiem z cytryny i po prostu wypijamy zawartość. Można też nabić na widelczyk i zjeść popijając sokiem z muszli. Jest niezwykle aromatyczny i bosko smakuje(...)prostu… morzem. W restauracjach ostrygi najczęściej podawane są już w postaci „odciętej” od muszli. Możemy więc skropić sokiem z cytryny i wyssać. Pamiętajcie, żeby ostrygi po prostu połykać. Do dziś dostaję absolutnie niekontrolowanego ataku śmiechu na wspomnienie mojej koleżanki, która nie dość, że solidnie namocowała się z zamkniętą ostrygą (do ich otwierania służą specjalne szczypce), to jeszcze ten nieszczęsny stwór

Kate's Kitchen
Conchiglioni ze śliwkami i mozzarellą 143

sztuk makaronu typu conchiglioni opakowanie mozzarelli mini Galbani 25 śliwek węgierek ok. 1 cm świeżego imbiru 2 listki szałwii sól W osolonym wrzątku ugotować al dente makaronowe muszle. Nie rozgotować, bo makaron będzie jeszcze zapiekany. Makaron odcedzić, rozłożyć na talerzu, by się nie sklejały i odstawić do lekkiego ostudzenia. W czasie gotowania makaronu wypestkować 15 śliwek i rozgotować(...)uzyskania żądanej konsystencji. Sos śliwkowy wymieszać z szałwią pokrojoną w paseczki. Włączyć piekarnik na 220 stopni C. Sos wyłożyć na dno ceramicznej formy do zapiekania. Do formy wykładać muszle makaronowe nafaszerowane połówką śliwki i kulką mozzarelli. Formę przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika i od razu zmniejszyć temperaturę do 200 stopni C. Zapiekać muszle 10 minut pod przykryciem, a potem

Weekendy w domu i ogrodzie
Wokół stołu – jak to ugryźć – raki, owoce morza, kawior 100

spróbować warto, ale nie zdziwi mnie brak miłości do tych części. No… to smacznego! Ostrygi Tutaj większej filozofii nie ma. Jemy je za pomocą specjalnego widelczyka. Odcinamy je od muszli, usuwamy ciemne części, skrapiamy sokiem z cytryny i po prostu wypijamy zawartość. Można też nabić na widelczyk i zjeść popijając sokiem z muszli. Jest niezwykle aromatyczny i bosko smakuje(...)prostu… morzem. W restauracjach ostrygi najczęściej podawane są już w postaci „odciętej” od muszli. Możemy więc skropić sokiem z cytryny i wyssać. Pamiętajcie, żeby ostrygi po prostu połykać. Do dziś dostaję absolutnie niekontrolowanego ataku śmiechu na wspomnienie mojej koleżanki, która nie dość, że solidnie namocowała się z zamkniętą ostrygą (do ich otwierania służą specjalne szczypce), to jeszcze ten nieszczęsny stwór

Kate's Kitchen

Proponowane wyszukiwania