Mule w białym winie

Mule w białym winie

Mule w białym winie

Opis mule w białym winie : Mule w białym winie z dodatkiem świeżej pietruszki to bardzo eleganckie danie, które możemy bez problemu przygotować sami w domu. Duża ilość czosnku i pietruszki w istotny sposób wzbogacają smak małży. Mule w białym winie najlepiej podawać z cząstką cytryny. Zawsze dodaję dużo masła i wina, a spowodowane jest to tym iż uwielbiam maczać kawałek bagietki w tym sosie jedząc małże. Sos zdecydowanie wzbogaca smak dania. Składniki: 1 kg świeżych muli (opcjonalnie mrożonych) 125 ml białego wyt... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.