Lasagne "parmigiana" z bakłażanem (Lasagne con melanzane) Lasagne z porem, wędzonym łososiem i serem brie (Lasagne con porri, salmone affumicato e brie) Zapiekanka makaronowa ratatouille (Pasta al forno ratatouille) Muszle makaronowe zapiekane w sosie pomidorowym z tuńczykiem i czarnymi oliwkami (Conchiglioni ripieni di sugo al pomodoro con tonno e olive nere) Makaronowa zapiekanka z porem, dynią i boczkiem (Sformato
La grande e la piccola cuocaObiad dla wnuka i babci. Postanowiłam zrobić coś ciekawego i kolorowego. Bardzo nam smakowało. Przygotowanie makaronu – do dużego garnka wlać wodę, lekko osolić. Do wrzącej
Kuchnia PokoleńOpinie słyszałem różne; niektórzy uważają je za afrodyzjak, a niektórzy nie przepadają za nimi, ponieważ są surowe. Zatem… kilka kropel cytryny, aby przełamać smak morza, wymieszanie mięsa, zbliżenie muszli do ust i… zawartość skorupki jest pusta. Szczerze mówiąc, po tym jednym razie nie wyrobiłem sobie opinii, dlatego czuję, że niebawem będzie kolejne podejście, już bardziej nastawione na moją subiektywną
Gotuj po hiszpańskubardzo sycące i kojące w nieco chłodniejsze dni. Idealne na powitanie jesieni. Makaron z sosem z zielonego groszku: 450 g mrożonego groszku 400 g dowolnego dużego makaronu np.: muszle, kolanka, świderki ok. 40 g sera sałatkowo-kanapkowego typu feta (u mnie w kostkach, w zalewie, o smaku czosnkowym) + do posypania na wierzchu 15 cm kawałek pora 1 cebula szalotka
Poezja smakumożna trochę wlać mleka. Doprawić do smaku solą, pieprzem i płatkami chili. Dodać mule i przykryć przykrywką. Gotować co jakiś czas potrząsać patelnią. Smażyć około 2-3 minut. Jak muszle już są otwarte obsypać posiekaną pietruszką i szczypiorkiem. Podawać w miseczkach polane sosikiem z kawałkiem chlebka. Oczywiście wino obowiązkowo
Kuchnia Pokoleńpush({}); To też może Cię zainteresować: → Lazania z sosem bolońskim (lasagne bolognese) → Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami → Tagliatelle ze szpinakiem, kurczakiem i gorgonzolą → Cannelloni ze szpinakiem i ricottą → Muszle makaronowe nadziewane tuńczykiem, szpinakiem i mozzarellą
Oryginalny smakzapiekanka :-) U nas tym razem z boczkiem, pieczarkami, kukurydzą, makaronem, pomidorkami i natką pietruszki :-) Wyszła pyszna, polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: 400 g makaronu (u mnie kolorowe muszle) 250 g mini pieczarek 10 plasterków boczku kukurydza pomidorki koktajlowe starta mozzarella natka pietruszki sól masło klarowane 1. Pieczarki myjemy, małe zostawiamy całe, te większe kroimy na pół
kruche babeczkiRieslinga 2017 z winnicy Wieliczka. Poczuj się jak Pretty Woman Znowu malutka chwila przerwy i wjechały na stół małe ciemne talerze a na nich grzanka a na grzance muszle ze ślimakami . I tu można się poczuć jak Julia Roberts w filmie Pretty Woman. Ślimaki są hodowane na Jurze Krakowsko Częstochowskiej przez panią Agnieszkę Sakowską. Tu zostały dostarczone i uduszone
Kuchnia na wzgórzuostreatus wywodzi się z greckiego pleure, które oznacza ucho. Anglicy nazywają je oyster mashrooms, albo tree mashrooms (można ładnie? Można). Pod niepozorną polską nazwą kryją się kształtne grzybki przypominające muszle, o zwartym miąższu, który łatwo można rwać rękami na mniejsze kawałki. W kuchni wegetariańskiej boczniaki często wykorzystywane są jako zastępnik mięsa, zarówno przez wzgląd na duża zawartość białka
Niedzielny kucharzostreatus wywodzi się z greckiego pleure, które oznacza ucho. Anglicy nazywają je oyster mashrooms, albo tree mashrooms (można ładnie? Można). Pod niepozorną polską nazwą kryją się kształtne grzybki przypominające muszle, o zwartym miąższu, który łatwo można rwać rękami na mniejsze kawałki. W kuchni wegetariańskiej boczniaki często wykorzystywane są jako zastępnik mięsa, zarówno przez wzgląd na duża zawartość białka
Niedzielny kucharzSezon na pomidory jest w pełni, możemy zatem przygotować szybkie spaghetti z pomidorami. Pokażę Wam jak zaoszczędzić czas i w 15 minut przygotować pyszne aromatyczne spaghetti
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pappardelle z krewetkami i chorizo to pyszna propozycja na romantyczną kolację. Ale możecie również przygotować to danie na szybki obiad. Najdłużej zejdzie się Wam z obraniem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pory robiłam tą zupę wielokrotnie. Można ją przygotować z owocami morza ale również z kurczakiem, rybą, tofu lub z samymi krewetkami. Ja użyłam mieszanki owoców morza – krewetki, kalmary oraz muszle. Całość to idealne połączenie pysznego wywaru rybno pomidorowego z chrupiącymi warzywami oraz cienkim makaronem ryżowym. Na mojej liście do zrobienia podobna zupka tylko zielona. Składniki: 200g owoców morza lub samych
wysmienityjako bezmięsny obiad, szpinak dostał do towarzystwa jajko w koszulce i chlebki pita. Ale tak naszykowany szpinak sprawdzi się też super jako dodatek do makaronu – użyjcie ugotowanych dużych muszli, nadziejcie je szpinakiem wymieszanym ze 100g wędzonego łososia, posypcie serem i niewielką ilością tartej bułki i zapieczcie. SKŁADNIKI 2 duże porcje obiadowe, albo 4 porcje jako dodatek do obiadu
Karo in the Kitchen