Hej! Po raz kolejny łączymy pyszności ze zdrowiem. Tak o to banan i truskawka skąpane w greckim jogurcie i muesli połączą się z orzechowym trio z
Kuchnia PROzdrowotnaPrzepyszny smakołyk bezowy z musem brzoskwiniowym i owocami będzie świetną ucztą dla podniebienia. Mimo swojej kaloryczności polecam go szczególnie miłośnikom słodkości, będą nim zachwyceni. składniki na 4 porcje 3 białka 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka octu 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 6- 7 sztuk połówek brzoskwiń z syropu 6-7 sztuk truskawek 300 g śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru przepis(...)koniec ubijania dodajemy cukier puder. Odsączone z syropu połówki brzoskwiń przekrawamy na mniejsze części, a truskawki wzdłuż na połówki. Na wystudzoną bezę nakładamy ubitą kremówkę i polewamy ją musem brzoskwiniowym. Bezę dekorujemy brzoskwiniami i truskawkami
Smakowite DaniaNajprostszy polski deser czyli truskawki ze śmietaną zostanie dziś pomalowany zdrowymi dodatkami które sprawią że bez skrupułów po nie sięgniemy. Dzisiejsza oferta zdrowej żywności jest tak
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie!, wiosna pełną parą, przyjemna słoneczna aura za oknem i tylko brakuje dobrego śniadania!. Początek wiosny to też czas przeziębień które często łapiemy zapominając o spożywaniu
Kuchnia PROzdrowotnapróbowała wykombinować czegoś, z wykorzystaniem rynkowej nowości. Smakujący trochę jak wino musujące napój, wydał się dla mnie bardzo dobrym fundamentem pod szybki, wegański deser. WEGAŃSKA GALARETKA SOMERSBY Z MUSEM Z MANGO /własny;/ 2 porcje 1 butelka Somersby #ElderflowerLime 2 łyżeczki agar-agar 2 łyżeczki cukru 1 mały owoc mango (bardzo dojrzały) 1 łyżeczka agar-agar 30ml wody(...)chwili, aż zacznie lekko wrzeć. Zestawiam z ognia. Mango przekrawam na pół, obieram i usuwam wielką pestkę. Przekładam do kielicha blendera lub innego, wysokiego naczynia i miksuję na gładki mus. Dodaję agar-agar, mieszam i wykładam na stężałą piwną galaretkę. Pozostawiam do zestalenia. SMACZNEGO! A Ciebie jak zainspiruje nowy smak #Somersby #ElderflowerLime ? Pochwal się swoimi pomysłami na kanałach społecznościowych, typu
W kuchni Karmel-itkiDania z makaronem to standard w wielu restauracjach, mimo że nie są wykwintne to jednak takie choćby fusilli z kozim serem i polędwiczką z kurczaka można
Kuchnia PROzdrowotnaWprost z polskich jezior prezentuje się dziś pyszny szczupak pieczony w całości. Trochę nieśmiało ale małymi krokami pojawiają się rybne sklepy i stoiska dające nam możliwość
Kuchnia PROzdrowotnaWszyscy wiemy jak wygląda nasza współczesna tendencja do narzekania, wymyślamy coraz to więcej przyczyn przez które czujemy się gorzej. Większość z tych przyczyn to powiedzenia typu
Kuchnia PROzdrowotnapianą z białek nakładać łyżką małe porcje ciasta na patelnię. Gdy ukażą się bąbelki odwracać na drugą stronę. Smażyć na niewielkim ogniu, by miały czas wyrosnąć podawać z musem malinowym(...)SMACZNEGO ! UWAGI : w wersji deserowej zrobić polewę z rozpuszczonej białej czekolady wymieszanej z musem malinowym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!skóry i wydrążamy pestkę, kroimy i wrzucamy do blendera. Do mango dorzucamy również banana i pokrojone jabłko, łyżkę wiórek kokosowych i mały jogurt naturalny ( jeśli chcemy uzyskać prawdziwy mus rezygnujemy z jogurtu) i miksujemy. 3. Mus z mango wlewamy na płatki owsiane i odstawiamy do lodówki do schłodzenia. Aby skrócić czas możemy przy miksowaniu owoców dorzucić kostki lodu
Zdrowo kolorowo lifestylowoSzczypiorek w pewnym stopniu może kojarzyć się ze zbliżającymi się świętami Wielkanocy, ale też jest wspaniałym dodatkiem który jest dostępny cały rok. W dzisiejszej sałatce zagra
Kuchnia PROzdrowotnamisy z żółtkami dodaję po 1 łyżce rozpuszczonej lecz nie ciepłej czekolady ciągle mieszając, następnie do czekoladowej masy dodaję po łyżce piany również ciągle spokojnie mieszając. Gotowy mus przelewam do pucharków i wkładam do lodówki. Gdy mus czekoladowy stężeje ubijam śmietanę wraz z cukrem waniliowym i dekoruję truskawkami
Mechanik w kuchniW Polsce do ryb wciąż podchodzimy z rezerwą jedząc za to na potęgę wieprzowinę i kurczaki. To bardzo niepokojący trend który należy jak najszybciej przerwać by
Kuchnia PROzdrowotnaZdrowa żywność daje wiele nowych kulinarnych możliwości. Świetnym tego przykładem są nasiona chia które mają lekko zagęszczające właściwości które idealnie pasują do stworzenia dressingu o idealnej
Kuchnia PROzdrowotnamąki orkiszowej 1 szkl. mąki owsianej 1/3 łyżeczki sody 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia ½ tabliczki gorzkiej czekolady 1/3 szkl. kakao 1 szkl. mleka sojowego 1 dojrzały banan ½ szkl. musu jabłkowego (lub startych na drobnych oczkach jabłek) ¾ szkl. syropu klonowego 1 łyżka octu jabłkowego 2 porcje zamiennika jajek – 2 łyżki mielonego siemienia lnianego zalane 6 łyżkami ciepłej wody Polewa: ¾ kostki(...)wyłóż papierem do pieczenia. Do dużej miski wsyp wszystkie suche składniki. Czekoladę posiekaj w drobne kostki i dorzuć do miski. W osobnym naczyniu wymieszaj mleko, syrop, rozgniecionego banana, mus jabłkowy, ocet i siemię. Zamieszaj, przelej do miski z suchymi składnikami i dokładnie wymieszaj. Czekoladową masę przełóż do przygotowanej formy i zapiekaj ok. 40 min. Przed wyjęciem sprawdź za pomocą drewnianego
Roślinna - blog wegański