mus - 6353 przepisów (strona:192/424)

Domowy deser a'al Belriso 155

koniec gotowania dodajemy 1 łyżkę miodu i dokładnie mieszamy. Gdy już zdejmiemy z ognia wsypujemy wiórki kokosowe i wszystko ze sobą łączymy. W misce miksujemy truskawki na gładki mus [można użyć dowolnych owoców]. Jeśli używamy zamrożonych owoców przed miksowaniem należy je rozmrozić. Układamy w naczyniu na przemian warstwę musu oraz ryżu. Schładzamy w lodówce przez około

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Kapusta czerwona zasmażana z żurawiną 346

Wracamy do korzeni i przywracamy tradycyjne smaki!. Czerwona kapusta to ogrom zdrowia w całej jej głowie. Nie sposób wymieniać ilości witamin i minerałów w niej zawartych

Kuchnia PROzdrowotna
Svíčková na smetaně s knedlíkem 218

Czasem trzeba rzucić sobie wyzwanie zrobienia od A do Z sztandarowej potrawy danego kraju. Padło na Czechy bo najbliżej i odległością i kuchnią :). Choć ta z

Kuchnia PROzdrowotna
Lekka jogurtowa sałatka z cukinii 461

Niskie ceny cukinii zbliżają się wielkimi krokami a co za tym idzie, wejdzie ona do naszego tygodniowego jadłospisu :). Dzisiejsza propozycja to najprostszy i najszybszy sposób przygotowania

Kuchnia PROzdrowotna
Delikatna pręga wołowa w sosie własnym 211

Wołowina to absolutna klasyka kuchni polskiej, w natłoku fali burgerów i steków rodem z ameryki wystawiam środkowy palec na ten zalew obcej kultury. Mieszkańcy wielkich miast

Kuchnia PROzdrowotna
Europejskie sajgonki z ziemniakami 347

Jeśli denerwują Cię Chińczycy którzy nie mają umiaru w bezczelnym kopiowaniu wszystkiego co wpadnie im w ręce to usmaż im europejskie sajgonki z ziemniakami których nie

Kuchnia PROzdrowotna
Zielony mus owocowy z jarmużem 177

świetnym źródłem witamin i dodają dużo energii. Ostatnio, całkiem przypadkiem odkryłam połączenie, które bardzo mi posmakowało i chciałabym się nim z Wami podzielić. W zasadzie jest to zielony mus, który staje się koktajem po dodaniu do niego wody/zielonej herbaty. W obu wersjach smakuje wyśmienicie. I nie dajcie się zwieść temu zielonemu kolorowi-smak zieleniny jest niewyczuwalny! Polecam wszystkim fanom owocowych(...)pietruszki 2 łyżki nasion chia (opcjonalnie) Owoce myjemy, z jabłka i gruszki usuwamy gniazda nasienne, pomarańczę i awokado obieramy. Wszystkie składniki wkładamy do misy blendera i blendujemy na gładki mus. Przekładamy do pucharków, Mozemy również dodać wody mineralnej lub zielonej herbaty, a otrzymamy pyszny i zdrowy koktajl

Zawsze głodna!
Ciasto z wkładką serową i musem brzoskwiniowym 318

piękne wtorkowe przedpołudnie zapraszam na pyszne ciasto z musem brzoskwiniowym. Ciasto doskonałe na każdą okazję. Jest trochę pracochłonne, ale efekt końcowy wart jest naszej pracy.  SKŁADNIKI: Biszkopt ciemny: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 4 łyżki oleju 3 łyżeczki kakao 1/2 łyżki proszku do pieczenia 1/2 łyżki octu Biszkopt jasny: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1 szklanka(...)masy serowej i delikatnie mieszam. Masę wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę 40 minut w temperaturze 170 stopni. 4. Masa brzoskwiniowa : Brzoskwinie razem z syropem miksuję blenderem. Mus przelewam do garnka i doprowadzam do wrzenia. Wsypuję galaretki, mieszam i odstawiam do przestudzenia. 5. Masa budyniowa : Z mleka odlewam 1/2 szklanki. Pozostałe mleko gotuję. W odlanym mleku mieszam budynie

Tradycyjna kuchnia Kasi
Łosoś na szpinaku z płatkami migdałów 167

Łosoś to coraz to popularniejsza w Polsce ryba jeśli chodzi o ryby świeże. Znajdziemy ją już niemal w większości marketów więc na pewno kiedyś skusicie się

Kuchnia PROzdrowotna
Napoje energetyczne NAJZDROWSZE 335

Hej! Dziś będzie trochę o napojach energetycznych i o tym czy warto z nich czasem skorzystać.  Jeszcze nie dawno rynek był zdominowany przez markę Red

Kuchnia PROzdrowotna
Mini Serniczki z Masą z Czarnej Porzeczki i Czekoladowymi Blatami z Wytłoczonym Wzorem 160

wlałam na spód ciasteczkowy do obręczy i do miseczki. Wstawiłam do lodówki. Po około 2 godzinach masa stężała. MASA ŚMIETANOWO - PORZECZKOWY: 125 g serka mascarpone cukier puder 1 łyżka musu z czarnej porzeczki (zmiksowany domowy dżem z czarnej porzeczki) 100 ml śmietanki kremówki 30% Serek, kremówkę  cukier puder zmiksowałam. Miksowałam do czasu uzyskania konsystencji kremu, dodałam mus porzeczkowy

Blondynka Gotuje
Pyzie 172

Masa jabłkowa- Jabłka obieram, ścieram na tarce jarzynowej o dużych oczkach, przekładam go garnuszka, dodaję masło oraz cukier i podgrzewam na niewielkim ogniu do czasu, aż jabłka nabiorą konsystencji musu. Wsypuję galaretkę i chwilę gotuję by żelatyna się rozpuściła. Gotowe odstawiam w chłodne miejsce. Chłodny mus wykładam na spód biszkoptowy i czekam aż zupełnie zastygnie. Biszkopty moczę w ponczu

Ciasteczkowy Potwór
Krem z awokado z różowym grejpfrutem 93

wypestkować i wrzucić do blendera, dodać sok z limonki i cukier trzcinowy. Składniki razem zmiksować. Grejpfruta obrać ze skóry i albedo. Układać w nie dużych pucharkach warstwami: kawałki grejpfruta, mus z awokado, kawałki grejpfruta, mus z awokado. Na wierzch można położyć trochę grejpfruta. Deser podawać schłodzony. Jeśli chodzi o awokado, to ja przekroiłam je na pół w zielonej łupinie, wyjęłam

In my kitchen
Mus pomarańczowy 280

Mus ten wypatrzyłam na ulubionym tureckim blogu, którego niestety już nie ma:( Ubolewam nad tym bardzo, bo blog był i kolorowy i smaczny:) Mus jest bardzo delikatny i leciutko piankowy i prawdziwie pomarańczowy:) Ślicznie wygląda i robi wrażenie na gościach w chwili "wjazdu" na stół. Polecam. Składniki: 1 litr świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego; 2 żółtka; 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej

In my kitchen
Limonkowo-arbuzowe orzeźwienie w miętowo-bazyliowej glazurze 173

biszkopta wyłożyć do tortownicy tak, by stanowiły brzeg deseru, nadmiar ciasta obciąć, by powstał szczelny okrąg. Następnie włożyć do środka okrągły biszkopt, który ma być podstawą deseru.    Mus jogurtowo-limonkowy: 1,5 łyżki stołowej żelatyny w proszku; 75 ml wody; 300 g greckiego jogurtu; 50 g świeżo wyciśniętego soku z limonki; skórka starta z 4 limonek(...)odstawić na kilka minut, by napęczniała. Jogurt, sok i startą skórkę  z limonki, cukier i barwnik spożywczy wymieszać. Żelatynę podgrzać, by się rozpuściła, nie gotować!. Gorącą dodać do musu, cały czas miksując. Następnie szybko dodać ubitą śmietanę, delikatnie wymieszać, wylać do przygotowanej tortownicy i wstawić do lodówki, by stężało.    Miętowo-bazyliowa glazura: 1 opakowanie Tortove zeledr Oetker

In my kitchen

Proponowane wyszukiwania