mlekiem sojowym, dodajemy kakao (w tym momencie możemy dodać słodzik). Odstawiamy do lodówki na parę godzin, najlepiej jednak jest odstawić na całą noc. Po tym czasie miksujemy ananasa na "mus". Namoczone nasionka przelewamy do miseczek, na wierzch nakładamy "mus" z ananasa i posypujemy ziarenkami granatu. Smacznego
Be Fit Be Strongmleczko kokosowe i wsypujemy nasionka Chia, w tym momencie możemy dosłodzić. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2-3 godziny, bądź całą noc do lodówki. Przed wyjęciem miksujemy truskawki na mus. Podajemy w małych miseczkach układając pudding z nasionami na dnie i przykrywamy musem z truskawek. Dodatkowo udekorowałam wiórkami kokosowymi i listkami bazylii. Smacznego
Be Fit Be Strongcukru lub 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Opakowanie budyniu lub mąkę ziemniaczaną łączymy z mlekiem, tak by nie było grudek. Awokado i mango miksujemy na mus. Do dużej mąki wsypujemy przesianą mąkę, mleko z budyniem, mus owocowy, płatki migdałów, jajka, ksylitol i proszek do pieczenia i mieszamy/miksujemy do otrzymania jednolitej konsystencji. Do formy na tartę wysmarowanej
Be Fit Be StrongDziś truskawkowego szaleństwa ciąg dalszy :) Tym razem mam dla Was placuszki z kaszy manny i płatków owsianych z musem truskawkowym, czyli kolejne szybkie i zdrowe śniadanie. Jako, że jakiś czas temu otrzymałam przesyłkę od Lavazza Polska , moją ulubioną kawę i do tego pyszny syrop czekoladowy (do kupienia tutaj - klik ) teraz moje poranki są jeszcze przyjemniejsze. Tak przy okazji(...)rano nie czekać), dodajemy jajko, proszek do pieczenia dokładnie mieszamy i smażymy placuszki. Truskawki rozgniatamy widelcem, jeśli dla kogoś są za kwaśne to polecam dodać cukier i takim musem polewamy placuszki. Prawda, że proste, a do tego zdrowe i pyszne. Smacznego
Cynamonowe szczęścieEkspresowe ciacho z wieloma prozdrowotnymi dodatkami oraz sezonowymi owocami to moja propozycja dla Was. Delikatne w smaku mąki: jaglana i pełnoziarnista ryżowa mocno wzbogacają wartości odżywcze
Kuchnia PROzdrowotnasię trochę pobawić i wymyśliłam mini omlety. Składniki: Mini omlety: 2 jajka 2 łyżki mąki pełnoziarnistej 4 łyżki mleka 1 łyżka cukru trzcinowego szczypta proszku do pieczenia olej Mus truskawkowy: garść truskawek 2 płaskie łyżki jogurtu greckiego miód Sposób przygotowania: Żółtko oddzielamy od białka. Białko ubijamy z szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie żółtko ucieramy z cukrem. Do masy(...)delikatnie mieszamy. Na rozgrzanej patelni z olejem jedną łyżką formujemy omleciki. Smażymy do lekkiego zarumienienia z obu stron. Oczyszczone i umyte truskawkami blendujemy z jogurtem greckim i miodem. Następnie mus truskawkowy polewamy omlety. Smacznego
Truskawkowa Fiestakroków wystarczy, by doznać prawdziwego letniego orzeźwienia! Składniki (na 6 lodów*) : truskawki (u mnie około 600 g) cukier (wg uznania) świeża mięta (opcjonalnie) Truskawki umyj, obierz i zmiksuj na mus. Dodaj odrobinę cukru, możesz również wrzucić odrobinę świeżo posiekanych listków mięty. Mus wlej do pojemniczków na lody, włóż patyczki i wstaw do zamrażarki na kilka godzin. Następnie możesz cieszyć się
Food SquareSezon jagodowy w pełni, a ja zapraszam Was na pyszne ciasto z musem jagodowym. Czasami warto poświęcić trochę czasu i przygotować smakowite ciasto. SKŁADNIKI: Biszkopt ciemny: 3 jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki mąki 3 łyżeczki kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt jasny: 3 jajka ½ szklanki cukru 4 łyżki oleju 1 szklanka mąki ½ łyżki proszku do pieczenia ½ łyżki octu Masa(...)gotuję 2 minuty. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję zimny budyń i razem ucieram. Masę wykładam na ciemny biszkopt. Masa jagodowa: Jagody miksuję blenderem. Mus przelewam do garnka. Doprowadzam do wrzenia. Wsypuję galaretki i mieszam. Odstawiam do przestudzenia. Połowę gęstej masy jagodowej wykładam na ciasto, wyrównuję. Układam biszkopty i wykładam pozostałą masę jagodową. Masa śmietanowa: Galaretkę
Tradycyjna kuchnia KasiDelikatny serniczek na bazie bitej śmietany i musu truskawkowego. Serniczek jest przepyszny i bardzo łatwy w przygotowaniu a do tego szybko znika:) składniki: masa truskawkowo-śmietankowa 2 galaretki truskawkowe + 500 ml wody 300 ml śmietanki 30 % 300 g truskawek na wierzch 1 galaretka truskawkowa + 400 ml wody truskawki oraz biszkopty do wyłożenia formy Masa śmietankowo-truskawkowa: Każdą z galaretek(...)rozpuścić w szklance wody (250 ml), każda osobno. Galaretki odstawić do wystudzenia. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami i wstawić do lodówki. Truskawki zmiksować na mus. Następnie dodać jedną tężejącą już galaretkę i wymieszać. Śmietanę ubić na sztywno a następnie połączyć z drugą tężejącą galaretką. Obie masy dokładnie połączyć. Na dno tortownicy wlać trochę masy aby tylko pokryła
Monia miesza i gotujelaski wanilii oraz z cukrem. Gotować tak kilka-kilkanaście minut na małym ogniu. Cukier musi się rozpuścić, a śmietanka nabrać waniliowego aromatu 2. Ostudzić, 3. Truskawki zblendować na gładki mus. 4. Pzechylić kieliszek ukośnie i nakładać mus, następnie przestudzoną śmietankę, masy nie połączą się ze sobą, ponieważ mają inną gęstość. 5. Można schłodzić około 20-40 minut w lodówce przed
KreatywnePinycukier całkiem się nie rozpuści. Następnie dodajemy po niewielkiej ilości zimnego budyniu i cały czas miksujemy. Ponadto: Kilkanaście truskawek 3 łyżki konfitury morelowej, u mnie był to mus owocowy bez cukru od Balviten Kilka czereśni do ozdoby kilka łyżek soku jabłkowego Biszkopt kroimy na dwie części. Wkładamy dolną część do tortownicy i nasączamy ją sokiem jabłkowym. Truskawki kroimy(...)boków blaszki i tak dookoła. Pomiędzy truskawki wykładamy masę budyniową i w nią możemy powkładać kilka truskawek w całości. Przykrywamy drugą częścią biszkoptu i smarujemy wierzch musem morelowym. Na środek wykładamy kilka czereśni. Odstawiamy na minimum 3 h do lodówki. Skomentuj
MamaOskarkaWitajcie!, dziś coś dla fanów kurczaka którzy bez sosu nie wyobrażają sobie obiadu :). Dwa bardzo mocne aromaty: koziego sera i wędzonej papryki dadzą Wam nie małe
Kuchnia PROzdrowotnaotrzymamy pyszne lody śmietankowe, ale ja zrobiłem trochę inaczej. Mango myjemy, oczyszczamy i usuwamy pestkę. Po tym miąższ kroimy w kostkę i miksujemy w malakserze na jednolity mus. Następnie mus przecieramy przez sitko do masy śmietankowej, dokładnie mieszamy i przekładamy do naczynia w którym będziemy chłodzić lody (najlepiej, aby to było naczynia z pokrywą, aby lody nie wchłaniały zapachów
Kuchnia ŁukaszaSezon morelowy tuż tuż a na Kuchni PROzdrowotnej już serwuję Wam multi koktajl na bazie świeżych moreli. Będzie to typowy koktajl letni o wielowarstwowym smaku, świetnie
Kuchnia PROzdrowotnatruskawek łyżeczka miodu Wykonanie: Kaszę jaglaną dokładnie opłukać na sicie pod bieżącą wodą. Przesypać do rondelka, zalać napojem migdałowym i gotować do miękkości. Truskawki zmiksować z miodem na gładki mus. Jeśli nie używacie napojów roślinnych, jaglankę ugotujcie na mleku. Możecie dosłodzić cukrem brązowym lub miodem. Jaglankę podawać polaną musem truskawkowym. Smacznego
kolorowotorcikowo