wszystkim dobrze wpływa na nasz układ trawienny i jest lekkostrawna, dzięki czemu warto podawać ją dzieciom. A zwłaszcza w formie takiego deseru. W roli głównej smak truskawek i wanilii, mus nie jest za słodki, ale zdecydowanie sycący, dzięki czemu należy poważnie rozważyć przygotowanie go na śniadanie. Składniki: 8 łyżek kaszy jaglanej 6 sztuk daktyli 2 czubate łyżki gęstego mleka(...)oraz mlekiem kokosowym i ponownie miksuj do uzyskania gładkiej masy. Przełóż do pucharków lub kieliszków, ozdób kawałkami truskawek i płatkami migdałowymi. Zajadaj na ciepło lub, jeżeli wolisz, poczekaj, aż mus ostygnie i nieco stężeje. 2 porcje
Roślinna - blog wegańskiGdy goni nas czas a chcemy zrobić dobre wrażenie kulinarne, potrzeba dobrego pomysłu od A do Z. 30 minut to doskonały czas by zrobić proste a
Kuchnia PROzdrowotnamniejsze części. Truskawki wsypać do blendera (kilka sztuk odłożyć na bok i pozostawić do dekoracji), dodać cukier puder i całość zblendować. Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywną pianę. Do musu truskawkowego wlać rozpuszczoną żelatynę. Całość za pomocą łyżki wymieszać. Do ubitej śmietany powoli wlewać mus truskawkowy z żelatyną. Całość połączyć ze sobą, najlepiej mieszać na najniższych obrotach miksera. Przygotowaną
UgotowaćCoś dla miłośników selera! ekstra aromatyczna zupa krem z młodziutkiego selera, To genialne warzywo nie dość że jest NISKOKALORYCZNE to na dodatek jest świetnym AFRODYZJAKIEM. Co
Kuchnia PROzdrowotnaPasty na chleb swoją prostotą i praktycznością zdobywają sympatię w Polskich domach. Szkoda tylko że najczęściej raczymy się gotowcami z marketów które po pierwsze: często mają
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie! czas na mój hit dzieciństwa czyli chrupki obsmażany kalafior który znakomicie zastępuje mięso w dniu głównym. Atrakcyjne ceny kalafiora właśnie się zaczynają więc np
Kuchnia PROzdrowotnaprawie klasyczne również ;) Kiedy naszła mnie ostatnio ochota na sernik postanowiłam trochę pokombinować i stworzyć ciasto będące połączeniem moich ulubionych elementów z innych. Tak powstał przepis na sernik z musem truskawkowym. Spód przygotowałam z zbożowych herbatników przez co oszczędziłam sobie pracy związanej z zagniataniem ciasta. Masa serowa taka jak lubię najbardziej - delikatna i kremowa, dzięki połączeniu twarogu z serem mascarpone(...)Koniecznie bez rodzynek, których nie znoszę. A jako wisienka na torcie - pyszny, gęsty mus z mrożonych truskawek. Sernikowi co prawda trzeba poświęcić nieco uwagi ale nakład pracy jest niewspółmiernie niski w stosunku do perfekcyjnego efektu końcowego
Milion SmakówZachęcam Was serdecznie do przygotowywania surówek samodzielnie, nie zajmuje to wiele czasu a zyskujemy świeżość i pewność że nie spożywamy środków konserwujących. Polecam mało docenianą białą
Kuchnia PROzdrowotnaRodzinna sałatka dla wielbicieli ostrzejszych smaków której bazą jest młoda kapusta pekińska to pozycja obowiązkowa. W sklepach od pewnego czasu mamy już intensywnie zieloną kapustę pekińską
Kuchnia PROzdrowotnakawał ciacha z obłędnie słodkim kremem. Niemniej, od czasu do czasu, każdy z nas z przyjemnością sięga po kawałek tortu. Oczywiście, preferencje są różne - krem maślany, śmietanowy, a może mus czekoladowy lub owocowy? Lekki biszkopt lub jakaś cięższa baza, albo dla odmiany beza. Owoce, karmel, orzechy - możliwości dodatków są nieograniczone. Każdy, nawet największy wybredziuch, znajdzie coś dla siebie(...)suchych, wymieszać tylko do połączenia składników. Masę przelać do formy wyłożonej papilotkami. Piec w 180 st. C. przez 20-25 minut. Ostudzić. Truskawki zmiksować blenderem na gładką masę. Mus razem z cukrem i wodą umieścić w garnuszku, podgrzewać, aż syrop osiągnie temperaturę 115 st. C. Białka ubić prawie na sztywno, powoli wlewać gorący syrop. Ubijać kolejne 10 minut
Pożeraczka, czyli raz adobrzenatki pietruszki 4 jabłka truskawki Obrać jabłko, pokroić na małe kawałki, wymyć pietruszkę i włożyc do blendera z 2 łyżkami miodu i sokiem z połowy cytryny. Zmiksować na gładko. Mus zielony gotowy! Truskawki, sok z połowy cytryny, 2 łyżki miodu również potraktować blenderem na gładką masę. Przetrzeć przez sitko , by pozbyc się pestek. Lać najpierw zielone, następnię czerwone. Udekorować listkami
Z Kuchni Do KuchniWitajcie!, dziś będzie z cyklu "nie marnuj jedzenia" i pogodzimy to najczęstszym cyklem "ale to pyszne" :P. Sprawa rozchodzi się o ser żółty, który jak wiemy
Kuchnia PROzdrowotnaKolejne spotkanie z wołowiną a w niej baweta, która to zaczyna gościć na stałe w popularnych dyskontach. Baweta to tak naprawdę porcja wołowiny pochodząca z łaty
Kuchnia PROzdrowotnaSezonowy klasyk czyli zupa szczawiowa to coś co trzeba zrobić w wiosenne dni!. Zdaję sobie sprawę że zupa ta ma tyle samo smakoszy co przeciwników dlatego
Kuchnia PROzdrowotnaBlueberry Corner by "jagodzianka" Deser zrobiłam na prośbę mojego syna, na jego urodziny. Aby wykonać mus użyłam niecałe 2 tabliczki czekolady gorzkiej, 3 i … Przeczytaj cały artykuł Post Mus potrójnie czekoladowy pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Corner