Postanowiłam, że zamieszczę ten przepis na blogu, ponieważ wiele osób z chęcią skorzysta z tej receptury. Puree z dyni stanowi świetną bazę, nadaje się do różnych zastosowań. Ciasta, desery, dania wytrawne, słodkie.. Czego tylko dusza zapragnie! PUREE Z DYNI. Dynię przekrawam na pół, usuwam wszystkie pestki. Kroję na mniejsze kawałki, ale ważne, by były tej samej wielkości, czas pieczenia jest jeden, a różne wielkości nie zapewnią równego podpieczenia. Skórę zostawiam. Tak przygotowaną dynię układam sk... czytaj dalej...
mniam mniam i pycha. Ja też popełniłam podobny mus u siebie jakiś czas temu i mam dla Ciebie jedną radę. Warto upiec dynię ze skórką, bo po upieczeniu o niebo lepiej się ją obiera :-D
O, możesz mi dokładnie opisać jak je wekowałaś, bo mi coś nie poszło?
Dziękuję za odpowiedź. Chociaż utwierdziłam się w tym, że powinno być ok.No a nie było. No ale trudno. Dobrze, że chociaż trochę udało mi się wykorzystać ;)
musi być bardzo dobry:) aż się zastanawiam do czego można by go było wykorzystać:)
Hmm imponująca ilość składników ; )Ale pomysł świetny, każdy pisze puree z dyni. I nikt nie pisze jak to zrobić ; )