mus - 6353 przepisów (strona:197/424)

Deser OREO 231

Popularna marka OREO zyskała sobie już spore grono wielbicieli, póki co prócz ciastek można ten smak spotkać w jednym ze smaków czekolady milka. Mój deser to

Kuchnia PROzdrowotna
Apple pie w kokilkach 187

Kruche mini szarlotki z jabłkowym musem,  z korzennym akcentem cynamonu i goździków. Łatwe w przygotowaniu i bardzo aromatyczne. Składniki na 5-6 sztuk:     1 szklanka maki     8 dag margaryny     1/4 szk cukru     5 dag smalcu     1 jajo     płaska łyżeczka proszku(...)obsypujemy cukrem kryształem lub bułką tartą. 3. Jabłka obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Do garnka dajemy wodę i jabłka, smażymy z cynamonem i goździkami, pod koniec dodajemy cukier. Gotowym musem napełniamy kokilki wyłożone ciastem. 4. Na wierzchu układamy kratkę z pozostałego ciasta. Piec ok.20 - 25 minut w tem. 180 C na złoty kolor. . Gotowe szarlotki posypujemy cukrem pudrem lub dekorujemy

Apetyczna babeczka
Ciasto przekładane galaretką z gruszkowo-rabarbarowego musu 214

biszkopt odstawić do ostygnięcia. 5.Gruszki i rabarbar obrać i podzielić na mniejsze kawałki. Dodać pół szklanki wody i gotować do momentu uzyskania musu.Wystudzić. 6.Żelatynę rozpuścić, dodać do musu. 7. Biszkopt przekroić na 2 części. Na 1 wylać tężejącą galaretkę z musu, przykryć 2 częścią. Polać lukrem i odstawić do lodówki

A Ty Smakuj Mnie
Rożek i spółka. W krainie wielu lodów. 156

łączę ze śmietaną, dodaję rozgniecione maliny, dokładnie mieszam i przekładam do maszynki na lody. Dalej postępuję zgodnie z instrukcją producenta.  LODY RABARBAROWE Z IMBIREM     czubata szklanka musu rabarbarowego 200g słodzonego mleka kondensowanego 300g śmietany kremówki 1,5 łyżeczki imbiru w proszku  Mleko łączę ze śmietaną, dodaję mus rabarbarowy i imbir, dokładnie mieszam i przekładam do maszynki

KUCHARNIA
TU I TAM nr 10. Bogactwo i przyjemność. Niedźwiedzia. 247

cudownie rozkwitające bogactwo wiosny (czy u Was też już kwitną bzy?). Z ziemniaków, części wody, w której się gotowały i odrobiny śmietany przygotowałam "ziemniaczaną kołderkę", cudownie lekki i puszysty mus, którym dopełniłam pucharki z zupą i doprawiłam odrobiną oliwy z oliwek.  Dużo wiadomości o czosnku niedźwiedzim znajdziecie m.in. na blogu u Bei (klik), a parę dni temu pięknie pokazała(...)gotowania oraz ze śmietanką. Kiedy masa stanie się gładka i pozbawiana grudek, ubijać ją jeszcze kilka minut, by "nabrała powietrza" - stanie się bardziej puszysta i konsystencją zacznie przypominać lekki mus.  Zupę przelać do pucharków, na wierzch nałożyć ziemniaczaną kołderkę, skropić oliwą. Kołderka  nie tylko wspaniale smakuje, ale też delikatni zagęszcza zupę. Smacznego!  * cytat pochodzi z książki Tysiąc

KUCHARNIA
TU I TAM nr 16. Bakłażan i ciasto czekoladowe? Ależ tak! 179

Amber spodoba się ten związek, bo skoro sama wypija kawę z kawałkiem camemberta, to ciasto czekoladowe z bakłażanem tym bardziej polubi.  Jak to smakuje? Cudownie! Wyobraźcie sobie upieczony mus czekoladowy ... Znalazłam opinię, która nazywa to ciasto dzieckiem Victoria Sponge Cake i musu czekoladowego, i takie właśnie jest - wilgotne, puszyste, lekkie i intensywnie czekoladowe.  I nie bójcie się sięgnąć

KUCHARNIA
Serduszka z musem malinowym 131

lubi słodkości? A i okazja będzie by zrobić sobie w domu swoje pralinki. Dzisiaj wersja z gorzką czekoladą oraz musem malinowym. Musicie je zrobić koniecznie! Nie tylko na Walentynki :) Składniki : * 2 tabliczki dobrej jakościowo gorzkiej czekolady * mus malinowy bądź dżem Przygotowanie : Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Pędzelkiem dokładnie wypełnić foremkę silikonową przeznaczoną do czekoladek. Wstawić do lodówki na pół godziny

Magiczne Życie Marty
Cynamonowy sernik na zimno z prażonymi jabłkami 254

kostkę. Zalać w garnku szklanką wody, zagotować, potem zmniejszyć ogień na średni i gotować ok. 10-15 minut, dodając cynamon i miód. Na koniec zmiksować by uzyskać gładki mus. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody i dodać do musu. Gdy zacznie lekko tężeć, przelać na przygotowaną wcześniej serową masę. Odstawić do lodówki na 2-3 h.  Smacznego

Kuchnia Ellie
Słodka przekąska dla łasuchów--- Dolce delizia per i buongustai 124

Miękką marchewkę przestudzić i zmiksować .Zmiksowana zasypac cukrem i dodac skórkę z dwoch cytryn.Z cytryn wycisnąć sok i dodac go do marchwi.Sok z pomarańczy i zmielone migdały dodać do musu..Dodac whisky.Gotować na wolnym ogniu ok.20 minut ,mieszając od czasu do czasu.Tak przygotowany mus  rozsmarowujemy na papierze do pieczenia i suszymy na słońcu,lub w piekarniku

w mojej kuchni
Fałszywe foie gras ---- False foie gras ricetta 120

blendera i zmiksować. Przełożyć masę do żaroodpornych naczynek  Piec w kąpieli wodnej w pod przykryciem z folii aluminiowej około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 150°C. Wystudzić mus w temperaturze pokojowe, a następnie wstawić do lodówki. W tym czasie przygotować gelee. Zmiksować ogórki i odcedzić sok. 100 ml soku wymieszać z żelatyną i rozpuścić w mikrofali. Do reszty(...)peso dei vasi resistenti al calore cuocere in un bagno d'acqua , coperto con un foglio di alluminio per circa 30 minuti in un forno preriscaldato a 150 ° C. Mus lasciate temperatura ambiente freddo , poi in frigorifero . A questo punto , preparare gelee . Mescolare il cetriolo e drenare il succo . 100 ml di succo di mescolano e si dissolvono la gelatina

w mojej kuchni
Sałatka tortellini z sosem gorgonzola 390

Hej! Popularne ostatnio tortellini coraz częściej dodaje się do sałatek, dodaje to smaku sałatce i ładnego wyglądu. Jednak popularne pierożki powinny tak naprawdę zastępować makaron jako

Kuchnia PROzdrowotna
Krem PRINCESSA kokosowa 650

Hej! Widać że kremy są bardzo lubiane przez Was więc dziś czas na premierę bardzo prostego kremu którego inspiracją jest wafelek princessa o smaku kokosowym. Ten

Kuchnia PROzdrowotna
Tarta kremowo-truskawkowa z czekoladą 114

szklanki truskawek 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny lub śmietan fix płatki czekolady do ozdoby. Żelatynę rozpuszczamy w dwóch łyżkach wody. Czekamy aż napęcznieje. Truskawki myjemy, miksujemy na mus, dodajemy cukier. Odkładamy 2 łyżki musu do ozdoby. Dodajemy serek homogenizowany, żelatynę lub śmietan fix. miksujemy około minuty. Nadzienie jest gotowe. Napełniamy nim tartę i wkładamy na pół godziny

Humanistka w kuchni
Mus kawowy 180

śmietany 30%  Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Serek ubijamy z cukrem pudrem na gładką masę. Dodajemy kawę i czekoladę. Na koniec dodajemy ubitą śmietanę i mieszamy. Mus wkładamy do pucharków najlepiej na całą noc.  Zajadamy

Humanistka w kuchni
Mus czekoladowy z awokado i bakaliami 194

Taki mus , odkąd go odkryłam, jadam od czasu do czasu jak akurat mam dojrzałe awokado i ochotę na słodkie. Do tej pory robiłam bez dodatków, teraz dodaję bakalie i jest to jeszcze lepsza opcja niż mus czysty. Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy

Proponowane wyszukiwania