Jogurtowa panna cotta

Jogurtowa panna cotta

Jogurtowa panna cotta

Przepis na : deser

Panna cotta to deser wywodzący się z północnego regionu Włoch. Konkretnie najprawdopodobniej pochodzi z Piemontu, gdzie zresztą w 2001 roku został wpisany na listę tradycyjnych produktów regionalnych. Jego nazwa dosłownie oznacza "gotowana śmietanka". Oryginalnie deser też przyrządzany jest, jak sama nazwa wskazuje, ze śmietanki, którą podgrzewa się razem z żelatyną i cukrem, miesza z różnymi dodatkami (np. wanilią, musem owocowym, skórką cytrynową), po czym wylewa do okrągłej foremki, w której stygnie i wtedy p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję