Muffinki bananowe są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Uwielbiam smakowe eksperymenty z muffinkami bo można dosłownie dodać wszystko co się lubi. Składniki: 1 jajko 1 duży banan albo 2 małe 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 ml mleka Przygotowanie: Banany rozgnieść widelcem na papkę. Jajka zmiksować z mąką, proszkiem do pieczenia, mlekiem(...)następnie połączyć z bananami. Masę nakładać do formy na muffiny wyłożonej papierowymi papilotkami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. Pieczemy około 20 minut. Upieczone, gotowe muffinki, posypujemy cukrem pudrem. Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis? Pokaż go innym kliknij ,,Udostępnij” i ,,Lubię
Smaczne Potrawysię dziwię, że dopiero teraz o nich piszę :-) Zapraszam na smaczne babeczki z marchewką! :-) Wydaje mi się, że już chyba każdy je zna i przygotowywał jak nie muffinki, to przynajmniej ciasto marchewkowe :-) A jeśli nie, to czas najwyższy to zmienić, bo przepis nie jest skomplikowany, a babeczki są na prawdę smakowite :-) SKŁADNIKI: - 250 gram mąki - 120 gram cukru trzcinowego(...)cukier, proszek do pieczenia, cynamon, sodę i sól. Do drugiego wbijam jaja, mieszam je widelcem, dodaję olej i startą marchewkę. Łączę wszystko ze sobą. Ciasto wlewam do foremek na muffinki i piekę od 30 minut w temp. 180' C. SMACZNEGO
WielopokoleniowoSmaczne, bardzo proste w przygotowaniu muffiny z rodzynkami i kruszonką. Wystarczy wymieszać ze sobą składniki, poczekać 20 minut, aż się upieką i już możemy delektować się pysznymi słodkościami domowej roboty. Podczas pieczenia cudownie pachnie maślaną kruszonką i cynamonem. Zamiast rodzynek możemy dodać inne suszone owoce, też będzie pysznie. Bardzo polecam… (inspiracja z książki Mary Berry). Zapraszam na FILM . Subskrybuj(...)drugiej misce wymieszać razem mleko z jajkiem ( patrz FILM ). W suchych składnikach zrobić wgłębienie i wlać mokre składniki, krótko wymieszać łyżką lub szpatułką. 5. Ciasto przełożyć do foremki na muffiny wyłożonej papierowymi foremkami ( patrz FILM ). Wierzch posypać kruszonką. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 190oC na funkcji góra-dół przez około 20-21 minut. Piekłam na najniższym poziomie
Mała Cukierenkaresztą składnikw, ale wszelkie grudki w cieście są pożądane. Na koniec dodajemy kawałki czekolady, szybko mieszamy i przekładamy ciasto do foremek, formy wyłożonej papilotkami lub kartonowych pojemniczków na muffinki. Ciasto kładziemy do wysokości 3/4 formy/papilotki. Piec w temperaturze 180 stopni C prze około 20 minut. Upieczone i ostygnięte muffinki dekorujemy. Ja swoje oblałam rozpuszczoną czekolada ( 100 g czekolady + 2 łyżki
kolorowotorcikowoMuffinki z wiśniami Składniki: 1 szklanka mąki ryżowej pół szklanki mąki kokosowej pół szklanki mąki gryczanej 100 ml oleju kokosowego 1 banan 1 szklanka mleka ryżowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO syrop z agawy/miód dżem wiśniowy Banana zmiksowałam na gładko, dodałam mąki, olej, agawę/miód oraz proszek do pieczenia. Wszystko wymieszałam i ponownie zmiksowałam. Do foremek nałożyłam(...)dwie małe łyżeczki ciasta, dodałam do środka dżem wiśniowy i na dżem wyłożyłam kolejne, dwie łyżeczki ciasta. Muffinki wstawiłam do nagrzanego piekarnika do temp 180 °C. Piekłam
nietadietaMuffinki Składniki: 1 szklanka mąki ryżowej pół szklanki mąki jaglanej pół szklanki mąki gryczanej pół szklanki mąki kokosowej 150 ml oleju kokosowego 1 szklanka mleka ryżowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia BIO syrop z agawy, ksylitol kakao dżem wiśniowy Mąki wsypałam do miski, dodałam proszek do pieczenia, olej kokosowy, ksylitol i agawę. Wszystkie składniki wymieszałam na gładko za pomocą miksera(...)gęste, należy dodać mleka. Do części ciasta dodałam kakao. Do foremek włożyłam papierki do muffinek, nałożyłam ciasto, dodałam do dżem wiśniowy. Na dżem wyłożyłam ciasto, tak by przykryło dżem. Muffinki wstawiłam do nagrzanego piekarnika do temp 180 °C. Piekłam ok 40 min. Długość wypiekania zależy od piekarnika. Ciasto powinno się zarumienić, warto też sprawdzić środek za pomocą patyczka. Wyszło
nietadietaMuffinki czekoladowe Składniki: 1 szklanka mąki ryżowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki gryczanej 4 łyżki oleju kokosowego 1 szklanka mleka ryżowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO syrop z agawy 5 łyżek kakao dżem wiśniowy Mąki wsypałam do miski, dodałam proszek do pieczenia, olej kokosowy, kakao i agawę. Wszystkie składniki wymieszałam na gładko za pomocą miksera. Jeśli ciasto(...)jest zbyt rzadkie, należy dodać więcej mąki. Jeśli natomiast jest zbyt gęste, należy dodać mleka. Ciasto przelałam do foremek silikonowych, do środka dodałam dżem wiśniowy. Muffinki wstawiłam do nagrzanego piekarnika, temp 180 °C. Piekłam ok 40 min. Długość wypiekania zależy od piekarnika. Ciasto powinno się zarumienić, warto też sprawdzić środek za pomocą patyczka. Z podanej ilości ciasta wyszło
nietadietalubi czekolady? Chyba nikt :) W dodatku na walentynki będzie idealna :) Czekoladowym babeczkom z różowym kremem w takim dniu chyba nikt się nie oprze :) A w środku mają niespodziankę :) Składniki: Muffinki: 1 i 1/2 szklanki mąki 1/3 szklanki oleju 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki mleka 2 łyżki kakao 50 g czekolady mlecznej(...)temperaturze 180ºC i studzimy. Śmietankę ubijamy razem z serkiem na gładki krem, dodajemy cukier puder i kilka kropel barwnika i dokładnie miksujemy. Gotowym kremem dekorujemy muffinki i posypujemy cukrową posypką. Smacznego
Na Ciasteczkowych Papierachłyżek do każdej. Przydatne: Czas przygotowania ok. 5- 10 min. Czas pieczenia ok. 15-17 minut w 180 stopniach. Babeczki z reguły zwiększają swoją objętość o połowę. Muffinki nie wychodzą bardzo słodkie – więc jeśli ktoś woli słodsze można dodać trochę więcej cukru. Blacha której użyłam miała takie wymiary: wymiary formy 38 cm x 28 cm; wielkość muffinki
rozgotowanaMuffinki łaciatki BEZ JAJEK! W sam raz do popołudniowej kawki, ze składników które zawsze są pod ręką. Muffinki są bez jajek co jest dobrą informacją dla osób na nie uczulonych :) Składniki na 12 muffinek: 1,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 łyżek oleju 1 szklanka mleka Dodatkowo: łyżeczka kakao Składniki suche
Pelusiowa Kuchniazrobić coś na tą okazję. Miały być pączki, faworki (chrust) albo oponki - standardowo, tylko chciałam je upiec zamiast smażyć. Kolega totalnie nie trzymając się tradycji chciał po prostu muffinki. Więc z ciekawości wpisałam w wyszukiwarkę "muffinki pączki" i znalazłam ten przepis . Po upieczeniu okazało się, że pączków dla mnie w ogóle nie przypominają :( nie licząc dodanej marmolady. I wyszedł
W kuchni bez szafekPyszne muffinki o cudownym waniliowym smaku, mieciutkie, lekkie, takie "babkowate" a nie zbite i ciężk ie. W cale nie czuć w nich alko holu , a d odatek likieru dodaje delikatności i cudownego waniliowego posmaku . Całości dopełnił śmietankowy krem z dodatkiem pysznego likieru truskawkowego . SKŁADNIKI: (ok 16-20 szt w zależności od wielkości foremek ) 250 g masła/margaryny(...)dodawać do ciasta ciągle je miksując. 4. Zmniejszyć obrot y, wlać adwokat i miksować jeszcze chwilkę do połączenia składników . 5. Ciasto przełożyć do silikonowych lub papierowych papilotek na muffinki. Piec do suchego patyczka ok 25 - 30 w 1 8 0*C. Po upieczeniu odstawić na kratkę do całkowitego ostygnięcia. 6. Śmietankę ubić na średnich obrotach , doda ć cukier
Kto ugości moich gości?Dzisiaj trochę posłodzimy. W ubiegła sobotę przygotowałam dla moich domowników pyszne kakaowe muffinki. Są one bardzo proste do wykonania i szybkie- pomijając przygotowanie kremu na którego musimy czekać minimum 12 h. Dlatego też, aby przyśpieszyć produkcję muffinek, polecam przygotować krem poprzedniego wieczora. Nie potrzeba tutaj jakiś specjalnych składników- wystarczą te podstawowe- które zapewne każdy z Was znajdzie(...)kakao przesiać, dodać do masy maślanej. Następnie dodać śmietanę kremówkę i mleko. Całość delikatnie wymieszać- na najmniejszych obrotach miksera. Gotową masę rozłożyć pomiędzy papilotki do 3/4 ich wysokości. Gotowe muffinki włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec je przez około 25 minut bądź do tzw. suchego patyczka- uważać aby ich nie przesuszyć. Krem czekoladowy: 2 opakowania czekolady
Krakowskie smaki AniMuffina dyniowa*, z suszoną żurawiną i ricottą *z mąki dyniowej, pure z dyni poranek idealny, muffina i kawa. Mąkę dyniową kupiłam już jakiś czas temu, ale wyszło tak, że nigdy nie było okazji by ją otworzyć, aż do dzisiaj, generalnie jak to taka mąką jest bardziej chłonna, ale nie aż tak jak kokosowa, więc też trzeba ją wyczuć
More food, love and dreamscieniowanie 1 — akcent 3"; mso-table-condition:even-row; mso-style-priority:63; mso-style-unhide:no; mso-tstyle-border-insideh:cell-none; mso-tstyle-border-insidev:cell-none;} Muffiny pachnące miodem, cynamonem i jabłkami. Pyszne, wilgotne i puszyste. Bez cukru, słodzone miodem i tartymi jabłkami. Takich kalorii nie musicie się bać :) Składniki na 12 sztuk: Suche: 250 g mąki(...)żółtka, olej i jogurt. Delikatnie wymieszaj. 4. Do masy wsyp suche składniki, następnie dodaj starte jabłka i wymieszaj łyżką. 5. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. 6. Formę do pieczenia muffinów wyłóż papilotkami, napełnij każdą ciastem (prawie do pełna). Możesz posypać babeczki makiem i/lub ulubionymi bakaliami. 7. Piecz ok. 25 minut. 8. Pozostaw do wystygnięcia. Energia (1 sztuka) Białko Tłuszcz
Powiedz dietom nie