muffiny - 9033 przepisów (strona:132/603)

Muffiny kawowe 225

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Połączenie muffinów i kawy to coś idealnego w trakcie niezbyt udanego dnia ;). Ważne, żeby kawa której używacie była dobrej jakości i naprawdę mocna. Nie polecam kaw rozpuszczalnych, '3 w 1' itd. ;) Do zrobienia dobrej kawy wystarczy niedrogi ekspres przelewowy, zmielona albo ziarnista kawa i ewentualnie młynek. Także(...)kawy trzeba mieć drogi ekspres. Do mojego wypieku użyłam ostatnio testowanej przeze mnie i znajomych kawy , którą mogę z czystym sumieniem polecić i testowałam dzięki sklepowi www.przyjacielekawy.pl :)  Kawowe muffiny (12 sztuk): - 1,5 szklanki mąki ( u mnie 1 szklanka mąki pełnoziarnistej i 0,5 szklanki krupczatki) - 0,5 szklanki cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody oczyszczonej

Corner With Recipes
Muffiny z serem 294

lodówce zalegało opakowanie sera białego z bliskim końca terminem do spożycia, więc trafił do środka muffinek. Ser okazał się świetnym dodatkiem, muffiny są delikatne, nie za słodkie i można je jeść niemal od razu po wyjęciu z piekarnika, choć dla mnie smaczniejsze są po dokładnym wystudzeniu (ser ma wyraźniejszy smak). Dość istotne, że robią się bardzo szybko i znikają(...)minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu wyjąć z papilotek i wystudzić na kratce. Jeśli chcemy otrzymać bardziej słodkie, to wierzch posypać cukrem pudrem. Z podanych składników wyszło 24 muffiny

Kuchcik gotuje
Muffinki z malinami 182

dzisiejszy deser polecam pyszne muffinki z malinami. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie 10 minut. Każdemu będą smakować. Polecam!!! SKŁADNIKI: 45 dag mąki 1,5 szklanki mleka 1 szklanka cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 200 ml oleju 3 jajka 1/2 łyżeczki soli 30 dag malin. PRZYGOTOWANIE: 1. Jajka mieszam z mlekiem i olejem. Mąkę mieszam(...)waniliowym oraz proszkiem do pieczenia. 2. Suche składniki stopniowo dodaję do masy płynnej. Wszystko razem dokładnie mieszam łyżką. Dodaję maliny i delikatnie mieszam. 3. Ciasto przekładam do foremek na muffinki (do 3/4 wysokości). Piekę 30 minut w temperaturze 195 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
14. Muffinki pełne orzechów 209

kolokwia.. chcę już koniec tego dramatu, chcę już wakacje, słońce i pełno wolnego czasu, by móc pichcić, piec, gotować, wszystko na raz. Proponuję dziś bardzo zdrowe i pożywne muffinki, będące głównie na bazie orzechów. W dodatku dodaję do nich zdrowego substytutu mąki pszennej - mąkę ryżową i mąkę z amarantusa. Len mielony - źródło kwasów Omega-3 i otręby - źródło kwasu(...)linolowego, oleinowego oraz palmitynowego. Oba wykorzystywane są przy wspomaganiu odchudzania. Jednym słowem, muffinki te zawierają ogrom zdrowych i potrzebnych nam ważnych składników odżywczych, a nie puste kalorie.  Mi wyszło 13 babeczek, jedna ma ok. 45g = 185kcal . Składniki: - 200g mieszanki orzechów (dałam włoskie, nerkowce, laskowe i migdały) - 70g mąki ryżowej - 60g masła - 30g płatków jęczmiennych - 20g otrębów owsianych

Be Fit Be Strong
Serniczki z czekoladą i kasza gryczaną 219

takie dni zawsze mam ochotę na czekoladę. Nie mogłam się zdecydować czy bardziej mam ochotę na czekoladę, czy na sernik dlatego postanowiłam połączyć jedno z drugim. Tym sposobem uzyskałam mufinki z czekoladowym spodem z kaszy gryczanej i warstwą sernika na wierzchu. Ze zgrozą muszę przyznać, że ponad połowę pochłonęłam sama, takie były pyszne. Składniki na ok 12 babeczek Warstwa czekoladowa

Cynamonowe szczęście
Muffinki z jagodami 201

rodzeństwem chodziliśmy do lasu, aby je zbierać. Dzisiaj już nie mam czasu na własnoręczne zbiory, dlatego też gdy na straganie zobaczyłam jagody to wiedziałam, że muszę je kupić :) Muffinki z jagodami to pomysł na szybką, słodką i lekko kwaskowatą przekąskę. Poniższe muffinki wyszły miękkie, puszyste i mocno jagodowe. Świeżość zachowały przez 2 dni.  Składniki na 15 sztuk: 1 szklanka

Ugotować
Mocno jagodowe muffiny z kruszonką. 216

Muffiny z jagodami to klasyka. I do tego jaka pyszna :) Te z tego przepisu są niesamowicie mięciutkie, puchate i moooocnooo jagodowe. Przygotowanie ich zajmuje kilka minut, potem już tylko do piekarnika i gotowe! SKŁADNIKI: 300 g mąki 100 g brązowego cukru 100 ml mleka 100 ml śmietany 12 % lub 18 % 120 ml oleju 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)wymieszać z mąką kukurydzianą oraz cukrem. Dodać delikatnie do ciasta. 5. Zagnieść kruszonkę z mąki, cukru oraz masła i odstawić do lodówki na przynajmniej 15 minut. 6. Formę do muffin wyłożyć papilotkami i każdą z nich napełnić do 2/3 wysokości. 7. Na cieście rozłożyć pozostałe jagody oraz kruszonkę. 8. Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni. 9. Wyciągnąć

DefinicjaSmaku
Muffinki z syropem klonowym 141

kogo: dla nie mających pomysłu jak wykorzystać syrop klonowy dla fanów syropu klonowego dla chcących spróbować muffinek o zupełnie niespotykanym smaku Składniki na muffinki: 300g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 120g masła 50g jasnego brązowego cukru - demerara 150ml syropu klonowego 5 łyżek mleka 40g gorzkiej czekolady 50g orzechów włoskich 2 jajka Składniki do dekoracji: orzechy włoskie lukier Wykonanie(...)jajecznej dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz rozpuszczone masło z cukrem (chłodne). Składniki wymieszać, a następnie dodać do masy startą czekoladę wraz z orzechami włoskimi. Wymieszać. Formę na muffinki natłuścić masłem lub wyłożyć papilotkami. Napełnić ciastem do 2/3 wysokości.  Piec ok. 25 minut w temperaturze 190 stopni. Po wystudzeniu muffinek polać lukrem i ozdobić pokrojonymi orzechami włoskimi

Mania Wypiekania
Babeczki z niespodzianką 192

zaskoczyć swoich gości dla fanów innowacji kuchennych dla lubiących sprawiać niespodzianki dzieciakom Składniki na ciasto: Należy upiec babeczki z ulubionego przepisu. Najlepiej o smaku czekoladowym lub waniliowym. Polecam te: muffinki czekoladowe z białą czekoladą , babeczki waniliowe , babeczki z colą , babeczki z czekoladą lub muffinki czekoladowe . Składniki na masę: Polecam masę budyniową z tego przepisu . Możemy wykorzystać każdą masę do dekoracji

Mania Wypiekania
Muffinki ajerkoniakowe z cytrynowym lukrem 239

Kiedyś robiłam babkę z adwokatem, która bardzo mi smakowała i przedwczoraj nagle nabrałam na nią natychmiastowej ochoty. A jaki wypiek można szybciej przygotować, jak nie muffinki? Wyszperałam przepis, lekko zmodyfikowałam i oto są! Bardzo smaczne, aromatyczne i kruche, z mocnym aromatem ajerkoniaku, przełamanym kwaskowym cytrynowym lukrem(...)rozetrzeć z sokiem cytrynowym, powinien być dość gęsty (będzie bardzo powoli spływał z łyżeczki),  razie potrzeby regulujemy konsystencję dodając po łyżce cukru lub soku. Polewać lukrem jeszcze ciepłe muffinki, pozostawić do zastygnięcia. Najsmaczniejsze były następnego dnia

Kuchnia Prezydentowej
Muffinki czekoladowe z kremem miętowym 217

czekoladą nie przepadam. Nie do wiary, co? :) Niedawno kupiłam nową księżeczkę kucharską ("Muffins" - seria Essen&Genießen wydawnictwa Happy Books, znów za 1 €!), tym razem z przepisami na muffinki i tam znalazłam właśnie te, czekoladowo-miętowe. W oryginalnym przepisie krem miętowy zrobiony był ze śmietanki, ja zastąpiłam ją serkiem mascarpone i dodałam od siebie sok z limonki.  Czekoladowe ciasto(...)nakładamy krem na większe części muffinków (ja wyciskałam po 4-5 większych rozetek) i przykrywamy odciętym wierzchem. Nie dociskamy! Na wierzchu robimy dekoracje z małych rozetek (przedtem można muffinki posypać cukrem pudrem, ale ja zapomniałam...). Wkładamy na 2 h do lodówki, żeby krem stężał. Wyjmujemy z lodówki i zajadamy

Kuchnia Prezydentowej
Muffinki Mojito 196

Zapraszamy na kolejne wariacje na temat naszych muffinek To ciąg dalszy naszych „alkoholowych” babeczek czyli muffinki mojito , które idealnie nam się kojarzą z ciepłem kubańskiego słońca – no i oczywiście salsą Składniki: - 200g mąki pszennej - 25g mąki ziemniaczanej - 130g cukru trzcinowego - 90g jogurtu - 1/4 szklanki oliwy - sok z jednej dużej limonki - skórka starta z 2 limonek - ½ szklanki sprita(...)pieczemy przez 25 minut. Masa: zaczynamy od ubicia śmietanki, następnie dodajemy serek, posiekane listki mięty, rum i likier. Wszystko razem miksujemy i wstawiamy na pół godz. do lodówki. Kiedy muffinki się upieką i wystygną nakładamy masę i przyozdabiamy listkiem mięty oraz plasterkiem limonki Smacznego

Kuchenne Wariacje
Muffinki małopolski smak – z jabłkami i śliwkami 193

ostatnim Małopolskim Smaku w Miechowie przygotowaliśmy muffinki, które nazwaliśmy Małopolski Smak Było to podyktowane tym, że do ich wypieków użyliśmy produktów lokalnych dostawców tj. śliwki suskiej sechlońskiej i jabłek łąckich Składniki na babeczki: - 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej - 3/4 szklanki cukru - 1 kopiata łyżeczka cynamonu - ½ łyżeczki sody oczyszczonej - ½ łyżeczki proszku do pieczenia - 1/3 łyżeczki soli - ½ szklanki wody - 100g jogurtu(...)wysokości. Do masy w papilotkach dodajemy po łyżeczce naszego nadzienia. Foremkę z naszymi papilotkami wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 175 stopni i pieczemy przez 30 minut. Po wystudzeniu posypujemy muffinki cukrem pudrem. Smacznego

Kuchenne Wariacje