muffiny - 9030 przepisów (strona:124/602)

Muffinki z czereśniami i migdałami. 70

migdałami. Pyszne i miękkie muffinki wypełnione czereśniami i migdałami , posypane kruszonką z płatków owsianych i migdałów . Te muffinki to smaczna i zdrowa przekąska dla małych i dużych domowników. Domowe muffiny są wspaniałym sposobem na wykorzystaniem świeżych owoców w sezonie a póki co możemy cieszyć się mrożonymi czereśniami . Są to muffinki o których nie będziemy mogli zapomnieć! Cieszmy się nimi przez(...)muffinki i posypujemy dokładnie posypką. Piekarnik nastawiamy na 180°C pieczemy muffinki około 20 – 25 minut lub do suchego patyczka. Subtelny smak migdałów to zdecydowany zwycięzca w tych muffinach , a te puszyste babeczki są idealne na przekąskę , drugie śniadanie i idealne na wynos. Przyznajmy się, że szalejemy na punkcie tych małych i cudownie odżywczych muffinków ! Są one wypełnione jogurtem greckim

Zdrowy Styl Joanny
Muffiny z ricottą i borówkami z kruszonką owsianą 66

Ricotta w słodkich wypiekach nadaje im delikatnej i lekko kremowej konsystencji. Przepyszne sią pączuszki na jej bazie, delikatne placuszki śniadaniowe – świetnie sprawdza się też w babeczkach! Muffiny z ricottą i borówkami są niesamowicie wilgotne, aromatyczne, a dzięki dodatkowi owsianej kruszonki jeszcze przyjemnie chrupią. A Read More Artykuł Muffiny z ricottą i borówkami z kruszonką owsianą pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Kakaowe Muffinki z Borówkami 54

krótko miksować do połączenia się składników. Do masy dosypać borówki i wymieszać łyżką. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Papilotki spryskać olejem w sprayu. Przelać masę na muffiny do papilotek. Piec w nagrzanym piekarniku 30-35 minut w temperaturze 180°C (grzałka góra- dół). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Kakaowe Muffinki z Borówkami pochodzi z serwisu

Przepiski.pl
Muffiny z jogurtem + film 79

oraz sól, wlewamy wystudzone masło z miodem oraz jogurt z jajkami, wszystko krótko mieszamy tylko do połaczenia się składników (niezbyt dokładnie). Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy ciastem. Muffiny pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st.C około 20-25 minut.   Artykuł Muffiny z jogurtem + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Szybkie muffiny z rabarbarem i kruszonką 79

rabarbarem i słodką kruszonką. Wilgotne i puszyste, słowem idealne jako słodka przekąska albo dopełnienie śniadania. Czas przygotowania: 15 min Czas pieczenia: 17-20 min   Składniki: (na 8 muffinów) ok. 100 g rabarbaru +1 łyżka cukru 1/3 szklanki jogurtu naturalnego (100 g) 1/3 szklanki cukru 2 małe jajka 1/3 szklanki oleju oleju 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)jednolitej konsystencji. Wsyp mąkę i proszek do pieczenia i mieszaj krótko, tylko do momentu aż mąka się wchłonie. Kruszonka: Wszystkie składniki rozetrzyj w palcach do powstania okruchów. Foremkę na muffiny wyłóż papilotkami i napełnij ciastem do 2/3 wysokości (najłatwiej to zrobić za pomocą gałkownicy do lodów ). Na ciasto wyłóż po kilka kawałków rabarbaru, wciskając go nieco w ciasto i posyp

Słodki Blog
Muffiny z awokado. Babeczki awokado – limona – pistacje 64

Muffiny z awokado to bardzo smaczny wypiek o delikatnym i wilgotnym miąższu. Bardzo lubię awokado i nigdy nie pomyślałam, że może stanowić jeden ze składników babeczek. Musze przyznać, że zwyciężyła ciekawość, więc postanowiłam spróbować. Składniki MUFFINY 300 g mąki typ 500 100 g cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 limonki – sok i otarta skórka bez albedo

Tajemnice Smaku
Pełnoziarniste muffiny z jabłkami 52

też.) - Nie, robię ciastko. Tak! Poniższy przepis powstał niespodziewanie... Słoneczne popołudnie z razowymi muffinkami, które są wilgotne, niezbyt słodkie, a po upieczeniu w ustach chrupie cudna zarumieniona skorupka...  Muffiny pełnoziarniste z jabłkami Składniki suche: (na około 24 sztuki) 1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej 1 szklanka mąki pszennej (typ 650) 1 szklanka drobno pokruszonych płatków kukurydzianych 0,5 szklanki wiórków(...)daję słowo, że gdybyśmy miały miód - cukru by tu nie było!) cynamon Składniki mokre: 3 jaja 1 duże starte jabłko 0,5 szklanki oleju 1,5 szklanki mleka Razowe muffiny z jabłkami - sposób przygotowania: Składniki mokre wymieszaj ze sobą na jednolitą masę. Suche wymieszaj i dodaj do płynnej masy, a następnie dokładnie połącz. Do blaszki powkładaj papilotki i nakładaj ciasto

Gary Bez dna
Muffiny z jabłkami i cynamonem 90

dużych oczkach. 4. Łączymy składniki suche z mokrymi, tartymi jabłkami i delikatnie mieszamy. 5. Foremki wykładamy papilotkami i napełniamy ciastem do ¾ wysokości. 6. Ciasto posypujemy drobno posiekanymi migdałami. 7. Muffiny pieczemy w temperaturze 180ºC przez około 20 minut. Muffiny są bogate w: - błonnik pokarmowy, który obniża poziom cholesterolu i daje uczucie sytości. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Czekoladowe muffiny z cukinią 124

Czekoladowe muffiny z cukinią są po prostu pyszne. A to że dodatkowo są całkiem zdrowe i pożywne to już jest szczegół. Bardzo Read More Artykuł Czekoladowe muffiny z cukinią pochodzi z serwisu Thermomania

Thermomania
Muffiny pomarańczowe z żurawiną 134

rodzynki. Dzisiaj propozycja na małe co nieco z żurawiną i pomarańczą. Dzięki takim drobiazgom coraz bardziej czuję zbliżającą się atmosferę świąt i już się nie mogę ich doczekać.  MUFFINY POMARAŃCZOWE Z ŻURAWINĄ Składniki: (na 18 szt.)  350 g mąki 3/4 szkl cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 100 g masła(...)mieszanki dodajemy partiami wymieszane suche składniki. Wszystko mieszamy dokładnie łyżką do otrzymania gęstego ciasta. Na koniec dosypujemy skórkę pomarańczową kandyzowaną oraz odsączoną żurawinę.  Masę przekładamy do foremek na muffiny do 3/4 wysokości, posypujemy odrobiną brązowego cukru i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Pieczemy przez 20 minut

Bon appetit mon amie
Muffiny malinowe z lukrem 101

wszystko razem mieszamy. Na koniec dodajemy maliny. Ja użyłam mrożone i wyciągnęłam je z zamrażarki bezpośrednio przez dodaniem do ciasta. Ciasto mieszamy z malinami i przekładamy do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. (Nakładamy prawie do pełna). Pieczemy w 170 st. C przez 30 min. do suchego patyczka.  W miseczce łączymy sok z cytryny z cukrem pudrem i mieszamy łyżką(...)połączenia. Jeśli lukier będzie zbyt rzadki to dodajemy soku z cytryny, a jeśli będzie zbyt gęsty to dodajemy cukier puder. Gotowym lukrem dekorujemy muffiny.  Przepis ze strony:  mojewypieki

kulinarne odsłony pati
Muffiny mechaniczna po... truskawka... 121

wtedy to właśnie, najpierw w supermarketowym koszyku, a potem w lodówce, pojawia sie 'MLEKO SMAKOWE'. I o ile 'czekoladowe' i 'biało-czekoladowe' było jeszcze zjadliwe, to już 'blueberry muffin' znacznie mniej. A przy 'truskawce' wszyscy odmówili współpracy... Dlatego muffiny. Lekko mechaniczne, przyznaję, ale o dziwo bardzo smaczne i nawet apetycznie aromatyczne. Byle nie za często... :) P.S. Reszta pozostała

Lejdi of the house
Warzywne babeczki 110

Warzywne babeczki to danie zarówno na podwieczorek, jak i zdrową kolację. Babeczki są pełne warzyw, więc dostarczamy do organizmu sporą ilość potrzebnych witamin. Samo przygotowanie jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kobiece babeczki, czyli muffiny a’la szpileczki 62

Coś, co kobiety lubią najbardziej w wersji “2 w 1” , czyli słodkości + buciki :) Jak Wam się podoba pomysł na Muffiny na obcasie? ;-) Wybaczcie za jakość zdjęć, ale były robione wieczorem i oświetlenie było już nijakie… Składniki The post Kobiece babeczki, czyli muffiny a’la szpileczki appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Muffiny porzeczkowe z bitą śmietaną 146

pełnym słońcu. Idealne do schrupania, gotowania czy przerabiania na zimowe zapasy. Miejmy nadzieję, że lato w tym roku nie będzie tak deszczowe jak wiosna. Przepis na te muffiny czeka na publikację od zeszłego roku. Publikuję jeszcze przed sezonem żeby znowu mi gdzieś nie umknął ;) Kwaskowate porzeczki idealnie komponują się ze słodkimi babeczkami. Składniki  na 12 muffinek(...)Suche i mokre składniki połączyć krótko ze sobą łyżką lub trzepaczką. Dodać porzeczki i wymieszać. Nie miksować. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Ciasto wlać do foremek na muffinki. Muffiny włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec przez ok 25 minut (góra-dół) aż się zarumienią. Przed podaniem ozdobić ubitą kremówką i świeżymi porzeczkami. Smacznego! Przepis dodaję do akcji Manufaktury Wielkopolskiej, organizowanej

Ze smakiem i z pasją