muffiny - 9030 przepisów (strona:115/602)

Muffinki gruszkowo-orzechowe 115

swoje “trzy grosze” i efekt jest nad wyraz zadowalający 🙂 Przy okazji podzielę się z Wami moim kuchennym odkryciem.           Moja córka bardzo lubi babeczki i muffinki, ale spostrzegłam, że pieczemy […] Artykuł Muffinki gruszkowo-orzechowe pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
muffiny z borówkami 117

suchych składników wlewamy mokre i przy pomocy np. szpatułki lub końcówki od miksera mieszamy. Wsypujemy borówki i krótko mieszamy. Gotowe ciasto przekładamy do wyłożonych papierowymi papilotkami foremek na muffiny. Wierzch opcjonalnie posypujemy kruszonką lub płatkami migdałowymi. Pieczemy przez ok. 20 min. w 200 st. C, do tzw. suchego patyczka

Domowy Smak Jedzenia
Sniadaniowe jajeczne muffiny 167

kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Jajka roztrzepujemy, doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą z suszonymi pomidorami. Szynkę z cebulą przesypujemy do jajek i mieszamy. Na dnie formy do muffin wlewamy po dużej łyżce masy jajecznej. Na nią układamy pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną oraz pokrojone w plasterki oliwki. Dopełniamy formy resztą masy jajecznej. Na wierzch do każdej kokilki wkładamy

Taste Therapy
CZEKOLADOWE MUFFINY Z DOMOWĄ NUTELLĄ, BEZ DODATKU CUKRU 174

widzę), że ma tylu wielbicieli, zarówno wśród tych małych, starszych jak i najstarszych. Moja rodzinka również zalicza się do wielbicieli czekoladowych słodkości. Tym razem przygotowałam im czekoladowe muffiny z nutellą, ale w zdrowszej wersji. Kupną nutellę zamieniłam na moją własną domową, którą wykombinowałam z gorzkiej czekolady z ksylitolem i masy (kremu) orzechowego (bez dodatków). Rozpuściłam wszystko w kąpieli wodnej(...)dodałam do muffinek. Wyszły ponoć cudne (osobiście nie testowałam, ale ufam moim najbliższym), w każdym razie aromat był nieziemski. Z podanych ilości wyszło mi 12 dużych muffin. Składniki: - 370g mąki orkiszowej typ750 - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia (u mnie domowy ) - 1/2 łyżeczki sody - 3/4 szklanki ksylitolu (lub cukru) - 1/2 szklanki oleju kokosowego lub zwykłego - 1/2 szklanki naturalnego kakao

Smaczne Zdrowe
MUFFINKI CZEKOLADOWE Z ORZECHAMI 152

dzięki czemu do jednej papilotki  nakładamy nawet 4-5 łyżek masy. Jednak bez obaw, podczas pieczenia ciasto nie wypływa z formy, lecz mocno rośnie w górę. Dzięki temu muffiny wychodzą duże, z piękną "górą" i ładnie prezentują się ułożone na paterze lub ozdobnym talerzu. Pamiętajcie o ważnej zasadzie, aby zawsze łączyć suche składniki z mokrymi za pomocą łyżki(...)pieczenia 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich * szczypta soli * wcześniej uprażonych na suchej patelni WYKONANIE Piekarnik rozgrzewamy do 200℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Do dużej miski przesiewamy mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Dosypujemy cukier i posiekane orzechy oraz czekoladę. Mieszamy. W rondelku rozpuszczamy masło, odstawiamy z ognia i zostawiamy

cool and minty
MUFFINKI SERNIKOWE Z OWOCAMI 137

Muffinki sernikowe na ciemnym spodzie z bitą śmietaną malinową i owocami. Smaczne idealne do kawki lub na przyjęcia.                                                             Składniki na ciasto : 100 g margaryny 2 łyżki kakao 2 jajka(...)proszkiem do pieczenia. Wymieszać do połączenia się składników.  Twaróg przekładamy do miski i mieszamy z cukrem, budyniem, jajkiem i olejem. W razie konieczności dosładzamy.  Papilotki na muffinki rozkładamy do formy na muffinki. Nakładamy po łyżce ciasta czekoladowego, resztę foremek uzupełniamy masą serową. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 *C, przez około 30 minut. Serniczki po upieczeniu trochę opadną

Kulinarne Fantazje Marioli
Muffiny kakaowe z truskawkami 151

Cześć Wam! Zgodnie z Waszymi prośbami dzisiaj deser, przekąska, drugie śniadanie... a wszystko zależy od Was! Pyszne nieprzesłodzone, delikatne i aromatyczne muffiny z kakaem, koniakiem i truskawkami. Do przygotowania muffin potrzeba nam: 3,5 szklanki mąki pszennej 1 czubata łyżka kakao 0,5 szklanki mleka 200 ml roztopionego masła (1 kostka) 1 szklanka cukru 3 jajka 2 łyżeczki proszku(...)później dodajemy do nich roztopione masło, mleko, kakao i alkohol. Dokładnie mieszamy. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Miksujemy na gładkie ale gęste ciasto. Pamiętajcie, że ciasto na muffiny musi być na tyle gęste i kleiste żeby z trudem spadało z łyżki. Następnie dodajemy pokrojone truskawki i połamaną czekoladę. Gotowe ciasto wykładamy do bibułek na blaszce do pieczenia mufin

Kuba Gotuje
Muffiny jajeczne z brokułami, szynką i mozzarellą 202

Dziś propozycja na fajne śniadanko - muffiny jajeczne z brokułami, szynką i tartą mozzarellą. Bardzo dobre w nich jest to, że tak naprawdę możemy dodać wszystko, co tylko mamy w lodówce. W przypadku, gdy znajdziecie 2 jajka i jakieś drobne dodatki do nich - zapieczcie je sobie i zajadajcie czasem jajka w innej, ale też ciekawej formie. Smacznego! Składniki: 2 jajka(...)kawałeczki). Potem przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Szynkę kroimy w kostkę. Jeśli używacie foremek siliconowych - nie trzeba ich natłuszczać, jeśli innych- smarujemy je masłem, żeby potem bez problemu wyjąć muffiny. W foremkach układamy brokuły (ja rozłożyłam te składniki na 5 siliconowych foremek). Potem dodajemy szynkę pokrojoną w kostkę oraz posypujemy je serem mozzarella. Jajka roztrzepujemy w miseczce, dodajemy sól

psgotujemy
Muffinki z czekoladą 170

Dzięki przepysznej czekoladzie od firmy   SEMPRE   przygotowałam muffinki z czekoladą.                                                      Muffinki z czekoladą Składniki: czekolada biała w wiórkach - 50 g czekolada gorzka w pastylkach  - 50 g olej -1/3 szkl(...)dodać czekoladę. Jajko zmiksować z olejem i mlekiem, dodać do sypkich produktów, delikatnie wymieszać.  Gotową masą wypełnić foremki do muffinek i piec ok.20 minut w 180 stop. Ostudzone muffinki polać polewą czekoladową. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document

Kuchnia Danusi
Pomarańczowe muffinki 132

Dzisiaj propozycja na muffinki pomarańczowe. Moim zdaniem te muffiny są warte grzechu. Skórka pomarańczowa nadaje im cudownego aromatu. Brązowy cukier, którym posypałam wierzch daje efekt przyjemnego chrupania  :) Składniki: 170 g mąki pszennej 120 g cukru płaska łyżeczka cukru waniliowego 1/2 płaskiej łyżeczki sody 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 jajka 180 g jogurtu naturalnego(...)roztopionego i ostudzonego masła skórka otarta z 3/4 pomarańczy 2 łyżeczko brązowego cukru do posypania muffinów Wykonanie: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Pomarańczę dokładnie myjemy, sparzamy i ścieramy z niej skórkę. Do miski wsypujemy składniki suche: mąkę, cukier, cukier waniliowy, sodę, proszek do pieczenia. sól. Do drugiej miski wybijamy jajka i je roztrzepujemy widelcem. Do jajek dodajemy składniki mokre

Smak mojego domu
Muffinki bez pieczenia! Z kremem orzechowym i wiśniowym :) 107

Muffinki bez pieczenia to bardzo zdrowe, odżywcze i naładowane ogromną dawką witamin i minerałów słodkie babeczki! Smakują obłędnie pysznie i prezentują się cudownie! Idealnie wpasowują się w zasady alfa-odżywiania , o którym więcej pisałam TUTAJ .  Muffinki z powidłami wiśniowymi odznaczają się słodko-kwaśnym smakiem, a te z kremem nerkowcowym to połączenie słodko-maślanego smaku z nutką truskawkowego aromatu(...)łyżeczki uformuj spód muffinek.  Do 6 muffinek przełóż na wierzch powidła śliwkowe (po jednej łyżeczce), a do kolejnych 6 krem z nerkowców dodatkowo zdobiąc liofilizowanymi truskawkami.  Wszystkie muffinki włóż do zamrażarki i mroź przynajmniej kilka godzin.  Przed podaniem wyciągnij chwilkę wcześniej, aby odtajały

Zdrowie na języku :P
Słodkie środy - Kokosowe muffiny wieloowocowe 111

Idealne na deser, świetny dodatek do kawy - mowa oczywiście o muffinach. Te małe babeczki to idealny prowiant na każdy piknik czy wypad do znajomych. Śmiało można zabrać je ze sobą do pracy czy też do szkoły. Moje ulubione to te przygotowane na kefirze bądź jogurcie. Dziś opcja kokosowa, która pysznie się skomponowała z rożnymi owocami - tak się składa(...)wypieku wykorzystałam resztkę owocowych zapasów. Teraz z utęsknieniem wyczekuję na owocowy sezon, który już tuż tuż ...  Kokosowe muffiny - wieloowocowe SKŁADNIKI : 2 czubate szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka czubata cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 czubate łyżki wiórek kokosowych 1/3 szklanki cukru 170 ml kefiru 100 ml mleka 70 ml oleju kokosowego 2 jajka 12 łyżeczek kruszonki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Muffiny bananowe z nasionami chia i orzechami włoskimi. 198

Polsce coraz bardziej popularne ze względu na swoje wyjątkowe wartości odżywcze i właściwości zdrowotne. Od dawno miałam ochotę spróbować tych małych, czarnych nasionek, nawet przepis na pudding i muffiny już był w mojej głowie, niestety mieszkam w małej miejscowości i kupić je tutaj nie sposób, a przy zakupach w większym mieście zawsze wypadało mi to z głowy. W końcu postanowiłam(...)polecam, bo mają bardzo miłą, ekspresową obsługę oraz dostawę praktycznie na terenie całego kraju co w supermarketach internetowych jest rzadkością :) Udało mi się też kupić tam foremki na moje muffiny. Także zostało mi tylko zrealizować przepis.  Muffiny są ekspresowe w przygotowaniu i bardzo smaczne, sprawdzą się do zdrowszego podjadania ;) Składniki: 1 szklanka mąki pełnoziarnistej 1/4 szklanki cukru brązowego

Symfonia smakowa
Pomarańczowe muffiny ze śnieżną pierzynką. 164

mojej kuchni, chociaż jestem tym pokoleniem któremu pomarańcza kojarzy się z zimą, choinką i pierwszą gwiazdką. Lubię w ciągu roku powracać do takich skojarzeń , a z przepisem na muffiny pomarańczowe robię to w mniej niż 40min. Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki brązowego cukru 1 jajko 1 szklanka maślanki 1 pomarańcza ( otarta z niej skórka i wyciśnięty(...)misce mieszamy składniki suche. Łączymy suche składniki  z mokrymi i mieszamy widelcem niezbyt dokładnie, wystarczy żeby się ze sobą lekko połaczyły. Ponoć im mniej starannie to zrobimy tym muffiny są smaczniejsze. Formę na muffinki wykładamy papilotkami, a w przypadku silikonowych foremek nie robimy nic. Wypełniając foremki ciastem nalezy pamiętać aby ciasto sięgało do ¾ ich wysokości. Ja nakładam ciasto, gałkownicą

Farmażony
MAGDALENKOWE MUFFINKI 172

MAGDALENKOWE MUFFINKI Nazwałam je tak dlatego, że przygotowuję je z ciasta na magdalenki, uważam, że smakują równie dobrze w kształcie muffinek co magdalenek. Ale jeśli posiadacie foremki do magdalenek, to możecie oczywiście przygotować z poniższego ciasta magdalenki.   Dla 6 osób Przygotowanie: 15 minut Pieczenie 15 minut   125 g miękkiego masła 125 g mąki pszennej(...)cytryny, dokładnie wymieszaj. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli i połącz je delikatnie z przygotowaną masą. Wlewaj ciasto do wyłożonych papierowymi papilotkami (lub wysmarowanych masłem) foremek na muffinki (lub do wysmarowanych mąką i oprószonych mąką foremek do magdalenek). Piecz około 5 minut w temperaturze 180° C, a następnie około 10-15** minut w temperaturze 220°C.   *Możesz

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Proponowane wyszukiwania