muffiny - 9030 przepisów (strona:111/602)

Pomarańczowe muffiny ze śnieżną pierzynką. 112

mojej kuchni, chociaż jestem tym pokoleniem któremu pomarańcza kojarzy się z zimą, choinką i pierwszą gwiazdką. Lubię w ciągu roku powracać do takich skojarzeń , a z przepisem na muffiny pomarańczowe robię to w mniej niż 40min. Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki brązowego cukru 1 jajko 1 szklanka maślanki 1 pomarańcza ( otarta z niej skórka i wyciśnięty(...)misce mieszamy składniki suche. Łączymy suche składniki  z mokrymi i mieszamy widelcem niezbyt dokładnie, wystarczy żeby się ze sobą lekko połaczyły. Ponoć im mniej starannie to zrobimy tym muffiny są smaczniejsze. Formę na muffinki wykładamy papilotkami, a w przypadku silikonowych foremek nie robimy nic. Wypełniając foremki ciastem nalezy pamiętać aby ciasto sięgało do ¾ ich wysokości. Ja nakładam ciasto, gałkownicą

Farmażony
Muffinki czekoladowe 139

smaki na coś słodkiego, nie są skomplikowane, czas przygotowania i pieczenie nie jest długi i w godzinę można zajadać się słodkimi kaloriami :) Kilka prostych składników i gotowe. W przypadku muffin czekoladowych smak zależy od czekolady jaką damy, ja testowałem z czekolada gorzką, mleczną, białą czy miętową i z każdą są pychotka :) Składniki: 300g mąki 150g masła 150g cukru 100g dowolnej(...)ponownie mieszamy. Do powstałem masy dodajemy drobno pokrojoną czekoladę. Masę przekładamy do foremek (u mnie wyszło około 14 szt - masy delikatnie ponad połowę foremki) - za pierwszym razem gdy piekłem muffiny naładowałem całe foremki po brzegi - w konsekwencji czego ciasto delikatnie wypłynęło na cała blachę w piekarniku hehehehe :) Piekarnik nagrzewamy do 180 ° C opcja termoobieg. Wstawiamy foremki do pieca i pieczemy

Smacznie Pysznie Kalorycznie
TOSTOWE MUFFINY Z JAJKIEM PRZEPIÓRCZYM 78

dziś kolejna wersja muffina śniadaniowego. Tym razem bardziej tradycyjnego... bez dodatku grzybów.   Jajka przepiórcze są zdrowsze od jaj kurzych. Charakteryzują się: dużym udziałem żółtka w porównaniu do całej wielkości zawierają łatwo przyswajalne białko posiadają większą ilość aminokwasów oraz mikroelementów  zawierają dobrze przyswajalny fosfor są mniej tłuste i posiadają mniej cholesterolu od jaj kurzych jaja przepiórcze nie uczulają Czego(...)potrzebujemy: 6 kromek pieczywa tostowego 6 plastrów szymki garść startego sera 1 pomidor 6 jajek przepiórczych sól pieprz Chleb tostowy ugniatamy wałkiem i wykładamy nim formę do muffinów. Następnie układamy szynkę a na to pomidor pokrojony w drobną kostkę. Pomidora przykrywamy startym serem. Solimy i pieprzymy. Podpiekamy około 5 minut. Na wierzch dodajemy jajka (do każdego muffina po 1 jajku

Kuchnia w oparach
Mufinki czekoladowe 165

Dawno nie było mufinek..a dziś ponoć  mufinki mają swoje święto.Mufinki szybko się robi ,nie potrzebny mikser,  wystarczą 2 miski i 1 łyżka.Te są z czekoladą w środku..Polecam, bo są pyszne., na święta wielkanocne śmiało też można zrobić i zaskoczyć gości małymi pysznościami...Pomysł na te mufinki stąd .. Muffiny: 250 g mąki  1 szkl

Moje domowe kucharzenie
Najlepsze czekoladowe babeczki 160

roku zamiast klasycznej baby postanowiliśmy upiec po prostu duże muffiny. Jakoś nigdy nie przepadamy za babami, natomiast muffiny znikają ze stołu w piorunującym tempie.  Poniżej przedstawiamy przepis, który odgrzebaliśmy podczas sprzątania. Wycięty z jakiejś starej gazety, trochę zakurzony, ale jak się okazało zawierający recepturę na najlepsze czekoladowe muffiny, jakie kiedykolwiek wyszły z naszego piekarnika!   Babeczki wyszły obłędne

Kuchnia od dwojga
Jogurtowe muffinki z borówkami / Yogurt muffins with blueberries 133

cukier i aromat). Dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy aż do uzyskania jednolitego masy. Następnie dodajemy borówki i mieszamy wszystko ze sobą delikatnie. Wlewamy ciasto do foremek na muffiny (jeśli nie używamy gumowych form, to formę trzeba wysmarować oliwą lub masłem). Muffiny wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 30 minut. Tuż przed podaniem posypujemy babeczki cukrem pudrem(...)sugar and aroma). We add the dry ingredients to the wet and mix until uniform mass. Next, we add blueberries and mix everything, gently. We pour the dough into muffin tins (if you do not use rubber molds, the mold must smear with oil or butter). We put muffins into a hot oven (180 degrees) for about 30 minutes. Just

Projekty ze smakiem
Ciastka-hybrydy... 103

Ansela. ( Wikipedia ) A do słynnej cukierni można wirtualnie zajrzeć tutaj -  dominiqueansellondon .   Zdjęcie Duffin. Kolejne dziecko cukierniczej rewolucji. Pochodzenie? Nic prostszego! Wystarczy połaczyć dwa wypieki: 'doughnut' ( pączek) i 'muffin'.  Klejace, słodkie ciasto jest pieczone, moczone w stopionym maśle i pokrywane cukrem. Na koniec moga mieć wstrzykiwany do środka dżem. Zdjęcie   Zdjęcie 50% bagel + 50% croissant = 100% błogostanu(...)Framed Cooks . Sama opinii nie wydam, bo jeszcze owego cuda ani nie piekłam, ani nie próbowałam.         Zdjęcie Zdjęcie 'Croffin' albo 'cruffin'. Dziecko croissanta i muffina. Upieczone po raz pierwszy w lipcu 2013 roku przez Kate Reid z Lune Croissanterie (Melbourne, Australia). Nazwa została zarejestrowana, jako znak towarowy w listopadzie 2014 roku w San Francisco przez australijskiego

Lejdi of the house
Muffiny daktylowe z kokosem bez cukru – bez miksera 143

Muffiny daktylowe z kokosem bez białego cukru , przygotowane wg. mojej ulubionej i mega szybkiej metody, czyli bez miksera . Jedynie potrzebny jest blender ręczny, aby zmiksować daktyle z wodą (ale można to zrobić wcześniej – np. u kogoś, kto ma blender i zmiksowane daktyle przywieźć w słoiczku :) ). Resztę ciasta na muffiny przygotujemy mieszając składniki łyżką. Muffinki daktylowe z kokosem są proste(...)smaczne, szybkie i co najważniejsze – bez dodatku białego cukru. Polecam na śniadanie, drugie śniadanie do pracy lub szkoły, deser lub podwieczorek. The post Muffiny daktylowe z kokosem bez cukru – bez miksera appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
MUFFINY PIERNIKOWE Z KREMEM MASCARPONE 130

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 18 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 9 Składniki na muffiny: 200 g mąki, 150 g cukru, szczypta soli, łyżka przyprawy do piernika, łyżeczka cynamonu, 1/2 opakowania cukru wanilinowego, łyżeczka kawy rozpuszczalnej, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2/3 łyżeczki sody oczyszczonej, 75 ml mleka, 1 i 1/2 łyżki miodu (płynnego(...)drugiej miski wlewam maślankę i olej, wbijam jajka oraz dodaję mieszankę mleka z miodem, miksuję. Przelewam mokre składniki do miski z mąką, miksuję na jednolitą masę. Formę na muffiny wykładam papilotkami, wlewam masę (zostawiam około 1 cm od góry bez masy). Piekę około 20 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach (grzałka góra-dół). Studzę. Śmietanę ubijam z cukrem pudrem

JejKuchnia
Muffiny wytrawne – na pieczywie, z cukinią i serem 180

sztuk do 60 min Łatwe Tanie Przepis na muffiny wytrawne Pyszne muffinki z pieczywa, cukinii i żółtego sera. Pyszna opcja na wykorzystanie pozostałego z dnia poprzedniego chleba lub bułek. Muffinki wytrawne są idealną przekąską lub sposobem na smaczną kolację. Smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Danie możemy zakwalifikować do kuchennego recyklingu […] Artykuł Muffiny wytrawne

PysiaGotuje.pl
Muffiny waniliowe z nadzieniem czekoladowo-truskawkowym 132

Moja córka lubi bardzo, gdy przygotowuję jakieś muffiny. Chętnie mi też wtedy towarzyszy w kuchni i pomaga. Tym razem zrobiłyśmy Muffiny waniliowe z nadzieniem czekoladowo-truskawkowym . Składniki: ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej - 2/3 szklanki cukru - 1 cukier waniliowy - 2 jajka - 1 szklanka mleka - 1/3 szklanki oleju rzepakowego nadzienie: - tabliczka gorzkiej czekolady - konfitura ekstra z truskawek niskosłodzona Łowicz Forma:  aluminiowa(...)nakładam znów łyżkę ciasta, tak do wysokości 1/3 wysokości papilotki. Wkładam do nagrzanego piekarnika. Temperatura piekarnika: 180 °C Czas pieczenia: około 25 minut Tak przygotowane i upieczone muffiny waniliowe możemy posypać cukrem pudrem, choć są na tyle słodkie, że nie jest to konieczne

Kuchnia co dnia
Muffiny daktylowe z kokosem bez cukru – bez miksera 106

Muffiny daktylowe z kokosem bez białego cukru , przygotowane wg. mojej ulubionej i mega szybkiej metody, czyli bez miksera . Jedynie potrzebny jest blender ręczny, aby zmiksować daktyle z wodą (ale można to zrobić wcześniej – np. u kogoś, kto ma blender i zmiksowane daktyle przywieźć w słoiczku :) ). Resztę ciasta na muffiny przygotujemy mieszając składniki łyżką. Muffinki daktylowe z kokosem są proste(...)smaczne, szybkie i co najważniejsze – bez dodatku białego cukru. Polecam na śniadanie, drugie śniadanie do pracy lub szkoły, deser lub podwieczorek. The post Muffiny daktylowe z kokosem bez cukru – bez miksera appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Babeczki z żurawiną 123

się już w przedświąteczne zapasy domowej skórki pomarańczowej na pewno się tutaj przyda, jeśli nie śmiało można wykorzystać skórkę otartą ze świeżych pomarańczy. Z podanych składników wychodzi 12 dużych muffinów, swoje piekłam w wysokich papilotkach zrobionych z papieru do pieczenia. W niższych foremkach może wyjść ok. 14 sztuk. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki owsianej (zmielone płatki

Ciastkozercy
Muffiny cynamonowe pachnące mandarynką czyli poWeekendowe Łakocie odc.160 155

Ostatnio niezbyt często piekę muffinki. Kiedyś robiłam to nagminnie. Chyba powinnam powrócić do tego zwyczaju przecież to szybki patent na smaczne ciastka! Łatwe w przygotowaniu jak każde muffiny, pachnące i smaczne.  Czego chcieć więcej? Ten babeczkowy pomysł podpatrzyłam na blogu  White Plate . U nas zniknęły w jedno popołudnie a jak będzie u Was? Przepis lekko zmodyfikowałam by babeczki(...)były jeszcze bardziej pachnące :) Muffiny cynamonowe pachnące mandarynką 250 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 80 g oleju roślinnego lub stopionego i ostudzonego masła 140 g cukru pudru 2 jajka 1/2 łyżeczki cynamonu sok z 2 mandarynek skórka starta z jednej mandarynki lukier: 50 g cukru pudru 1/2 łyżeczki cynamonu ok. 2 łyżek soku z mandarynki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Orzechowe muffiny 125

świtu zabrałam się za wypieki. Snikers zjedzony, a Miśki chciały coś słodkiego, więc na szybko upiekłam orzechowe muffiny. Te są bardzo konkretne i sycące przed dodatek orzechowego masła i orzeszków.Za zdjęciach są jeszcze ciepłe Składniki na 6-10 sztyk w zależności od wielkości foremek: 200 g mąki pszennej, z czego 50 g może to być dowolna pełnoziarnista szczypta soli(...)babeczek. Wypełnij foremki ciastem do 2/3 ich wysokości, posyp resztą orzeszków i piecz w temp. 180 c przez 20-25 minut w zależności od wielkości papilotek Smacznego! Artykuł Orzechowe muffiny pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf