radzi sobie nawet 7-letnie dziecko. Przepis ten jest podstawowym sprawdzonym przez ze mnie, który można dowolnie modyfikować poprzez dodanie kakao, bakalii, itd. Tym postem rozpoczynam serię przepisów na muffiny i będę kolejno przedstawiać, który ze składników można zamienić, aby efekt cały czas był rewelacyjny. Te babeczki są smaczne nawet do 3 dni, bo są wilgotne i miękkie, wystarczy(...)można w bardzo prosty sposób zbajerować polewając je np. roztopioną czekoladą, albo zrobić dziurę (użyłam wihajstra do wycinania gniazd nasiennych z jabłek) i napchać dżemu. Smacznego! Artykuł Wegańskie muffiny przepis podstawowy pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfKolorowe, pyszne i bardzo proste. Dziś pomysł na znakomite muffinki, które z pewnością Wam zasmakują. Lato idzie, więc trzeba przygotowywać pyszne desery, które to lato przypominają. I takie właśnie ona są. BARDZO KOLOROWE!!! Na pewno zasmakują całej rodzinie, a zwłaszcza dzieciom. Polecam spróbować(...)TRUDNOŚĆ: średnie -CZAS: 30-60 min -PORCJE: 6 Muffinki z niebieskim kremem CIASTO 1 szklanka mąki 1/4 szklanka maki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki wody 3 jajka łyżeczka proszku do pieczenia MASA 150 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan fix barwnik spożywczy niebieski DODATKOWO owoce, np. brzoskwinia
Gotuję Testujęjednego dnia życia obu bohaterów. Jak rozwija się historia Emmy i Dextera nie będę zdradzać, jeśli chcecie się dowiedzieć zachęcam do przeczytania :) A w trakcie czytania podjadałam muffinki z bakaliami. Smaczne i delikatne, przepełnione orzechami, żurawiną, rodzynkami i migdałami babeczki, które robi się w kilka chwil bez użycia miksera. Później zamknięte w szczelnym pojemniku można przechowywać przez kilka(...)misek, wymieszać. Na koniec wrzucić bakalie (jeśli są duże posiekać je na mniejsze kawałki), dokładnie wymieszać, jeśli ciasto jest bardzo gęste dolać trochę mleka. Foremki lub papilotki na muffinki wypełnić do 3/4 wysokości i piec w temperaturze 180 stopni C przez ok. 20-25 minut, aż się zarumienią. Studzić powoli w piekarniku, a potem na kratce. Jeśli pomysł
Simply Foodskładniki na nadzienie serowe: 120 g twarogu 1 łyżeczka mąki 2 łyżki cukru 1 jajko wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy na gładką masę przy pomocy np. widelca. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej nakładamy po łyżce ciasta, następnie po 1 łyżeczce nadzienia. Na nadzienie wykładamy pozostałą część ciasta. Pieczemy w 170 st. C przez
Domowy Smak Jedzeniajeżeli nie macie czasu na zrobienie kruchego ciasta, to można go zastąpić gotowym ciastem francuskim i zyskamy wtedy co najmniej 30 min. ;) Czytaj więcej >> 6) IMPREZOWE MUFFINKI WYTRAWNE Muffinki tym razem wytrawne... z pomidorami suszonymi, oliwkami, zieloną pietruszką oraz serem feta. Przekąska idealna na różnego rodzaju imprezy lub dodatek do zup typu krem czy czerwonego barszczu... Czytaj
Kuchnia MagdaLenymożna przygotować zdrowe i jednocześnie atrakcyjne dla małych gości przyjęcie urodzinowe? Muffinki marchewkowe to wypiek, który idealnie nadaje się na tego typu imprezy. Przygotowanie niezwykłych urodzin dla dziecka nie jest wcale tak trudne, jak mogłoby się wydawać. Wystarczy dobrze zaplanować, co przygotujemy. Fajnym pomysłem jest zorganizowanie przyjęcia tematycznego. Możemy tak skomponować przekąski, by pasowały do motywu […] Artykuł Muffinki marchewkowe
Wiszniówkajeżeli nie macie czasu na zrobienie kruchego ciasta, to można go zastąpić gotowym ciastem francuskim i zyskamy wtedy co najmniej 30 min. ;) Czytaj więcej >> 6) IMPREZOWE MUFFINKI WYTRAWNE Muffinki tym razem wytrawne... z pomidorami suszonymi, oliwkami, zieloną pietruszką oraz serem feta. Przekąska idealna na różnego rodzaju imprezy lub dodatek do zup typu krem czy czerwonego barszczu... Czytaj
Kuchnia MagdaLenyZacznij swój dzień z muffinkami! Kolejny już drugi przepis z serii „ pomysł na śniadanie „. Tym razem muffinki jajeczne ze szpinakiem, papryką, pieczarkami, salami, serem mozzarella z dodatkiem szczypiorku – wersja dietetyczna bez salami i sera mozzarella. Śniadanie bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a przy okazji zdrowe, bogate w białko i smaczne. Jeżeli nie masz zbyt dużo czasu(...)Podawaj na gorąco z dodatkiem świeżego szczypiorku. Smacznego! Wartości odżywcze: Energia: 610,1 kcal Białko: 49,8 g Tłuszcze: 42,2 g Węglowodany: 8,6 g Artykuł Muffinki jajeczne – pomysł na śniadanie pochodzi z serwisu ale Pysznie
ale PysznieGotuje ;) Niestety szalejące wirusy nie ominęły mojej rodzinki i to one są sprawcą owego uziemienia. Dogadzam jak mogę, w tym także kulinarnie, moim kochanym "pacjentom". Na deser przygotowałam czekoladowe muffinki z ciemnym piwem, które nadaje im niezwykłej puszystości. Są intensywnie czekoladowe, słowem pyszne. Dzięki dodatkowi ciemnego piwa zyskują delikatną, kawową nutę. Posmakują wszystkim wielbicielom ciasta czekoladowego. Wierzch można udekorować bitą(...)oczyszczoną, sól oraz przyprawę do piernika wymieszać w jednej misce. W drugiej misce wymieszać olej, jajka oraz piwo. Następnie wymieszać mikserem suche składniki z mokrymi. Do formy na muffinki włożyć papilotki i nalewać ciasto do 3/4 ich wysokości. Piec w temperaturze 180°C przez ok. 25 minut (do tzw. suchego patyczka). Z podanej porcji wychodzi 10-12 babeczek
zadanie-gotowanieSłodkie i szybkie jak to muffinki. Tym razem z jabłkami i orzechową kruszonką. Dzięki owocom są fajnie wilgotne w środku, a kruszonka chrupie między zębami. Smaczna i dość syta przekąska do pracy, szkoły lub jesienny spacer. Składniki na 12 sztuk: ( inspiracja: " Kuchnia z jadalnią ") 2 jajka 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki mleka 1,5 szklanki mąki pszennej(...)koniec dodać jabłka, wmieszać je w masę. Wszystkie składniki na kruszonkę wrzucić do miseczki i ucierając między palcami przygotować sypką kruszonkę. Papilotki lub silikonowe foremki na muffinki wypełnić w 3/4 ciastem, a wierzch posypać kruszonką. Piec przez ok. 25-30 minut w temperaturze 190 stopni C. Ostudzić na kratce
Simply FoodSzybko i smacznie, czyli muffinki z owocami. U mnie z borówką amerykańską, a żeby były zdrowsze, to z dodatkiem mąki orkiszowej graham i płatków orkiszowych :-) SKŁADNIKI 2 jajka szczypta soli 100 g cukru trzcinowego 1 opakowanie cukru waniliowego 100 g masła 330 g jogurtu naturalnego 200 g mąki orkiszowej jasnej typ 650 90 g mąki orkiszowej graham(...)wymieszać. Połączyć składniki suche z mokrymi. Na koniec wsypać borówki i ponownie delikatnie wymieszać. Nakładać do 3/4 wysokości foremek i piec na środkowej półce piekarnika około 25 minut, aż muffinki się przyrumienią
Passions hobbies lifedelikatny, przyjemny posmak. Muffinki są wilgotne, bardzo proste do zrobienia i nie wiadomo kiedy znikają :) Dobrze jest pamiętać, aby składniki do muffinek miały temperaturę pokojową. Najlepiej się wtedy udają. Muffiny jabłkowe z owsiano – miodową posypką 16 szt. Ciasto: 1 szkl. cukru 0,5 szkl oleju 1 jajko 1 szklanka maślanki 1 słodkie jabłko obrane i pokrojone w kostkę (np. Cortland(...)wilgotne, lub lepkie (czyli z owocami albo z dużą ilością miodu) Mają te foremki co prawda opinię „nieprzywierających”, ale przeważnie trochę ciasta zostaje na ściankach. Nie dość, że muffiny wyglądają jak obgryzione ;, to jeszcze ciężko je wyjąć z foremek. Czasami, jeśli muffinkę próbuje wydobyć z foremki samodzielnie małe dziecko, połowa ciastka zostaje w środku. Takie są moje doświadczenia
Posadzone i zjedzoneMaćka. W przypadku muffinek czynność tę można pominąć. Babeczki z dodatkiem cukinii są przyjemnie wilgotne, wyraźnie cytrynowe w smaku. Lubię takie niestandardowe dodatki w deserach. Piekłam już muffinki z czerwonej fasoli czy marchewkowe . Wszystkie godne polecenia. P.S. Przepis pochodzi z tej strony . Składniki: 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki kardamonu(...)przez sito i wymieszać. W drugiej misce jajka połączyć z olejem, cukrem, sokiem oraz skórką z cytryny. Dodać suche składniki oraz przetartą na dużych oczkach cukinię. Wymieszać. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, ciasto nakładać do 3/4 wysokości papilotki. Piec w temperaturze 170°C przez 30 minut (do tzw. suchego patyczka
zadanie-gotowanieDelikatne, puszyste i pachnące latem muffiny. Idealne na śniadanie, do kawy czy jako podwieczorek. Muffiny przygotowałam w przepięknych foremkach od PapilArt . Składniki: suche składniki: 350g mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia mokre składniki: 0,5 szklanki mleka 400g jogurtu naturalnego gęstego 1/2 szklanki oleju 2 jajka dodatkowo: garść malin Suche składniki mieszamy
Gotowanie i blogowanieDziś klasyka gatunku, proste muffinki czekoladowe z kremem kakaowym. Na szybko, dla zapracowanych mam małych głodomorów :) Ostatnio niewiele mam czasu na cokolwiek, a czasem chciałoby się zjeść coś słodkiego. Te muffinki jeszcze nigdy mnie nie zawiodły, zawsze się udają i dają ogrom możliwości, bo można pokombinować ze smakami i dodatkami. Moje ulubione to właśnie te - czekoladowe z wiśniami w środku
Cakes By Kejt