Muffinki pizzowe?- Nic prostszego. Robi się je wyjątkowo szybko a efekt jest naprawdę świetny. Składniki: 2,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 3 łyżeczki przyprawy do pizzy 100 g tartej mozzarelli 500 g pieczarek 250ml mleka 2 jaja 100 g masła ketchup/ sos pomidorowy olej rzepakowy (do smażenia) Sposób przygotowania: Mąkę mieszamy
Wielki apetytKolejny przepis na muffinki, które możesz zabrać ze sobą do pracy, na piknik lub przygotować na Kinderball. Ja zrobiłam je dla mojej 6-latki do szkoły, jako drugie śniadanie. Składniki: 250 g mąki pszennej szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g borówek 3 jajka 100 g cukru 250 ml mleka 125 masła Sposób przygotowania: Rozpuszczone, przestudzone
Wielki apetytprzy pomocy widelca, bądź drewnianej łyżki. Następnie dodajem cukier, kakao, znów mieszamy do połączenia składników. Na końcu dodajemy mąkę i wszystko dokładnie łączmy. Masę serową przelewamy do papilotek na muffinki lub innych dowolnych, małych foremek. Gruszkę kroimy wzdłuż na grube "stożki". Wkładamy kawałek gruszki do każdego serniczka. Tak przygotowane serniczki umieszczamy w piekarniku. Serniczki pieczemy w temperaturze 200 stopni przez
Słodkie okruszkiurodzinowych babeczek dla dzieci możemy podejść na dwa sposoby: zrobić muffinki inspirowane postaciami z bajek (Myszka Miki i Minie , rybka Nemo , Angry Birds ) lub przygotować „niejadalne” dekoracje do zwykłych babeczek. Pierwszy sposób na pewno zachwyci nie jedno dziecko, problem w tym, że kiedy gości jest dużo lub nie mamy wystarczająco czasu, żeby przygotować słodycze tego samego dnia
CiastkozercyPyszne, delikatne, mięciutkie i słodziutkie muffinki o mleczno-jogurtowym smaku i kakaowym wnętrzu :) Bez tłuszczu, cukru i grama pszennej mąki! Zdrowe, pełnowartościowe, o zwiększonej zawartości białka! Obłędnie smaczne! Idealne dla każdego na każdą porę dnia! Uwaga! - bardzo szybko znikają :D Składniki: 70 g mąki pełnoziarnistej 30 g odżywki proteinowej waniliowej 1 jajko 2 białka 100 g płynnego jogurtu naturalnego
Zdrowie na języku :Pobiecałam wstawiam przepis na muffinki. Przygotowałam je na wyjazd w góry, ponieważ zawsze w podróży każdy ma chęć na "coś" słodkiego :-) Do przepisu dodałam ksylitol, ale tak by nie przekroczyć dziennej dawki (na jedną muffinę przypada 5 gram). Cukier brzozowy, uzyskiwany jest z kory brzozy fińskiej, ale występuje także w niektórych owocach
Życie na widelcujeszcze dzisiaj wolne, ale pogoda za oknem nie nastraja jakoś optymistycznie, dlatego dzień zaczynam od pysznej i aromatycznej herbaty malinowej i zostawiam dla Was podsumowanie tygodnia w zdjęciach : * próbne muffinki dla Agnieszki - w weekend piekę 60 sztuk * pyszne czekoladowe smoothie * bardzo polecam Panią Beatę, jeden z najlepszych instruktorów - bez stresu, dokładnie, logicznie - jak zdam to się pochwalę :) więcej
Magiczne Życie Martydokładnie mieszamy. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy tych kupnych, można je zrobić samemu z kawałków papieru do pieczenia. Do formy nakładamy ciasto na muffinki – można nałożyć dosyć pełno, w prawdzie babeczki urosną podczas pieczenia, ale opadną nieco po wystudzeniu. Pieczemy około 20 – 25 min w temperaturze 180 stopni. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić
CiastkozercyWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam was na cudowne w smaku babeczki z owocami i kremem z mascarpone. Są mega smaczne! Polecam
Marta Gotujechoć bardzo nie urosną, samego ciasta jest dużo. Jeśli nie macie odpowiednich papilotek, możecie zrobić je samemu z kwadratowych kawałków papieru do pieczenia dociśniętych szklanką do blaszki na muffinki. Składniki: 80 g gorzkiej czekolady 80 g masła 2 łyżki kakao 2 jajka 120 g cukru 100 g mąki pszennej 50 g mąki migdałowej (zmielone migdały) 1 łyżeczka proszku do pieczenia
CiastkozercyBananowe muffinki z dodatkiem płatków owsianych. Wilgotne i bardzo aromatyczne. Szybkie do wykonania. Porcja na około 12 sztuk. 280 g mąki pszennej 2 łyżki płatków owsianych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 duże dojrzałe banany 100 g cukru trzcinowego 1 jajko 70 ml mleka 70 g masła Masło rozpuścić i ostudzić. Wymieszać dokładnie z jajkiem, mlekiem
BullioDorwałam kasze owsianą na "zdrowym tygodniu" w Biedronce :) I bardzo mi posmakowała :) Muffinki wychodzą lekko "lepiące", bardzo miękkie, słodko-kwaśne - dla mnie pycha! :) Składniki: 100 g kaszy owsianej 250 ml mleka 250 ml wody 2 łyżeczki stewii (bądź inny dowolny słodzik) 1 łyżka proszku malinowego LYO FOOD Przygotowanie: Zagotuj mleko z wodą. Wsyp kaszę, dodaj słodzik i gotuj do momentu
Zdrowie na języku :Pnagrzewamy do 180 st.C. Do miski wsypujemy wiórki, cukier, mąkę i proszek, wlewamy białka i masło a następnie miksujemy lub energicznie mieszamy na jednolitą masę. Przekładamy do foremki na muffinki, ja wyłożyłam je papilotkami. Pieczemy ok 15 minut tak by wbity patyczek był suchy po wyjęciu. Po wyjęciu z pieca babeczki musza chwilkę odpocząć przed wyjęciem z formy. Potem wyjmujemy
Dzieje kuchennej Wiewiórygroszkiem pasztet z wątróbki pimientos de padron daktyle zapiekane rosti/jajko/anchois zapiekane tartinki z ciasta francuskiego gniazdka z ciasta filo ze szpinakiem słodko słone poduszeczki z halloumi muffinki z serem i suszonymi pomidorami chipsy ziemniaczane z serem mini tarty z porem i szynką mini tarty ze szpinakiem chorizo z pomidorkami koktajlowymi chorizo z krewetkami krewetki w szynce
królestwo garówszparagami, wymieszać. 3 szparagi obrać, ugotować we wrzącej osolonej i ocukrzonej wodzie. Gotować 3 minuty od zagotowania. Ostudzić, okroić w plasterki grubości około 1 cm. Do foremek na muffinki, włożyć trochę ciasta, położyć kawałek szparaga i przykryć ciastem. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Jeść na zimno. zastawa
królestwo garów