muffinki - 4060 przepisów (strona:160/271)

Tarta cytrynowa. 166

mogłam jej całej wlać do środka. Zastanawiałam się co mogę z nią zrobić by została smacznie wykorzystana. Wymyśliłam sobie babeczki cytrynowe. Wystarczyły dodatkowo tylko biszkopty. Do silikonowych foremek na muffinki wlałam masę - ale nie do końca, zostawiłam miejsce na biszkopt (ale nie wkładać biszkopów jeszcze). Włożyłam do piekarnika nagrzanego do 180stopni na 10min. Dopiero po tym czasie do każdej foremki

W kuchni u Moniki
Muffinki z dżemem truskawkowym. 155

także dać mniej) i przykryć ten dżem ciastem. Foremek nie uzupełniać do końca. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190stopni na około 20-25min..  Uwaga!!! Poczekać aż muffinki przestygną, ponieważ dżem może wycieknąć podczas wyciągania z foremek, a jest bardzo gorący i można się poparzyć. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem. Smacznego

W kuchni u Moniki
Muffiny podwójnie czekoladowe. 96

wyłożyć pierwszą warstwę ciasta, następnie łyżeczkę czekolady i przykryć ją warstwą ciasta. Nie uzupełniać po same brzegi foremek. Włożyć do nagrzanego piekarnika 190stopni i piec przez ok.20min. Małe muffinki piec ciut krócej. Czekoladę rozpuścić i posmarować wierzch muffinek, następnie posypać kuleczkami czekoladowymi.     Smacznego

W kuchni u Moniki
Babeczki reniferki z wiśniami. 112

razem - wymieszać. Mokre składniki na ciasto połączyć razem w osobnym pojemniku - dobrze roztrzepać widelcem. Suche składniki połączyć z mokrymi - mieszać do momentu, aż nie będzie grudek. Przygotować blaszkę na muffinki z papilotkami ( papierkami na babeczki). Na dno każdej papilotki nalać ciasto. Powkładać po dwie wiśnie. Wypełnić resztą ciasta papilotki. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec ok.25minut

W kuchni u Moniki
Beza włoska. Krem maślany na bezie włoskiej 213

cukrowym. Idealna do deserów bez pieczenia i gotowania. Utrzymuje kształt i świetnie nadaje się do dekoracji. Kremem maślanym na niej powstałym przełożycie i obłożycie tort pod masę cukrową, udekorujecie muffinki i cupcake’s.   Francuskie mise en place w przygotowaniu bezy włoskiej jest kluczowym stwierdzeniem. Wszystko naszykowane, wszystko na miejscu. Organizacja w kuchni jest podstawą, szczególnie tam, gdzie przepis wymaga

Karo in the Kitchen
Czekoladowe muffinki ze śliwkami 153

ostudzonej, rozpuszczonej czekolady dodać jajko i 2 łyżki jogurtu naturalnego. Dokładnie wymieszać. Dodać do sypkich składników i wymieszać do połączenia składników. Pod koniec dorzucić posiekaną śliwkę. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i wypełnić przygotowaną masą, Piec w piekarniku nagrzanym do 180C (termoobieg) przez ok 25-35 minut. Po upieczeniu studzić na kratce.  Smacznego

CookYourself
Śniadanie do szkoły 111

pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami  Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Korzenne muffinki z kaszy manny Owsianka na mleku z bananem i malinami Sałatka z kukurydzy z pomidorami i natką pietruszki Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka

Moja smaczna kuchnia
Letnie przekąski: Jogurtowe babeczki 142

szybko, łatwo i… smacznie! Potrzebne będą: okrągłe ciasteczka markizy, np. Oreo jogurt owocowy świeże owoce do ozdoby   Owoce myjemy i odkładamy na ściereczkę, żeby wyschły. Blaszkę na muffinki wykładamy papilotkami, do każdej wykładamy po ciasteczku. Na ciastko nakładamy jogurt i dekorujemy świeżymi owocami. Całość wkładamy do zamrażarki.   Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Ciasto uniwersalne. Tym razem z morelami 136

wiadomo, że wszystko z kruszonką smakuje lepiej. Zamiast niej można ciasto polać lukrem, lub zostawić bez niczego - idealnie nada się na piknik. Z tego samego ciasta można też przygotować muffinki, choć nawet duża blacha znika bardzo szybko. Jeśli chodzi o dodatki, ogranicza Was tylko wyobraźnia - ze wszystkim będzie smakowało bajecznie. Tym razem miałam do wykorzystania resztę truskawek i kilka moreli

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Jaglane naleśniki z brokułami i twarożkiem 216

smakuje wybornie zarówno na słodko jak i wytrawnie. Niegdyś nieznana, dzisiaj coraz częściej ląduje na polskich stołach.  Do tej pory zrobiłam już z niej ciasto, krem do babeczek , muffinki ... i rozmaite warzywne potrawki... Dzisiaj przyszedł czas na naleśniki! W dodatku bezglutenowe :)  Są naprawdę rewelacyjne. O ile dobrze zblenduje się wszystkie składniki, naleśniki smażą się bez problemów. Wychodzą delikatne

Kuchnia Ellie
Waniliowe muffiny z puree z cukinii i musem malinowo-porzeczkowym 129

oraz miód dokładnie mieszamy. Dodajemy ziarenka wanilii, mąki oraz proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Silikonowe foremki wypełniamy w 1/3 ciastem, nakładamy po łyżeczce musu i wypełniamy łyżką ciasta. Muffinki umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 20-22 minuty. Studzimy. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Babeczki z czekoladowym sernikiem i bitą śmietaną 137

Bardzo lubię takie urocze wypieki - babeczki, tarteletki, muffinki, to coś dla mnie. Lubię także, gdy cechuje je jakiś zdecydowany smak, forma oraz konsystencja. Te, zdecydowania pasują do moich wymagań ;) Babeczki są jakby zbudowane z idealnie stopniujących pod względem konsystencji elementów - kruche ciasto, delikatna masa sernika, puszysta bita śmietana i rozpływające się w ustach czekoladowe wiórki. BABECZKI Z CZEKOLADOWYM SERNIKIEM

Życie zamknięte w smaku
Muffinki maślano-miodowe 126

pałaszowanie muffinek sprawia mi ogromną przyjemność. Połączyłam to wszystko razem - tak oto powstał ten, dla mnie przynajmniej, cudowny wypiek. W sam raz do delektowania się przy kubku gorącego mleka. MUFFINKI MAŚLANO-MIODOWE Składniki: - 100 gram cukru - 5 łyżek miodu - 250 gram mąki - 125 gram masła - 180 mililitrów mleka - 1 jajko - 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Masło rozpuszczamy i łączymy

Życie zamknięte w smaku
Muffinki bananowe z masłem orzechowym 273

Ostatnio przeżywam muffinkową fascynację. Bardzo chyba spóźnioną względem innych blogów, ale i tak się z niej cieszę. Dzisiaj banany i masło orzechowe - pycha! :) MUFFINKI BANANOWE Z MASŁEM ORZECHOWYM Składniki: - 2 duże banany - 2-3 łyżki masła orzechowego - 2 jajka - 125 mililitrów mleka - 250 gram mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 125 gram cukru  - 75 gram masła - 1 łyżeczka ekstraktu

Życie zamknięte w smaku
Muffiny orzechowe (orzechy włoskie) 168

dzisiaj bardzo leniwy, niewyspany dzień. Oglądam "500 dni miłości" i jem pomelo. Palę kadzidełka o zapachu "opium", żeby zabić zapach smażenia. No i są muffinki. MUFFINY ORZECHOWE Składniki: - 110 gram cukru - 120 gram mielonych orzechów - 1 szklanka mleka - 225 gram mąki - 100 gram masła - 2 jajka - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżeczki cukru wanilinowego Przygotowanie: W jednej misce mieszamy

Życie zamknięte w smaku