muffinki - 4060 przepisów (strona:161/271)

Otrębowe babeczki z kremem 155

budyniu waniliowego bez dodatku cukru 3 łyżki sera białego Emilka fruktoza wg. smaku Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na babeczki mieszamy przekładamy ciasto do KONIECZNIE silikonowych papilotek na muffinki, układamy je na talerz, następnie do mikrofalówki "pieczemy" w mikrofali przez około 4 minut (każda mikrofalówka jest inna dlatego trzeba kontrolować sytuację;)) w tym czasie w 1/4 szklanki mleka rozpuszczamy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Placki z kaszą 203

Planowałam zrobić muffinki z kaszą, ale niestety piekarnik jakim dysponuję na wynajętym mieszkaniu jest do bani i nie udało mi się ich dopiec, dlatego dla uratowania sytuacji zdecydowałam się przygotować z powstałego ciasta grubaśne placki, które w smaku wyszły mniam! ;) Składniki (na około 19 placków): 100g kaszy jęczmiennej lub jaglanej 100-150g wędzonej piersi z kurczaka 3-4 jajka

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Czekoladowe muffinki z bananem 135

SteviGold Sposób przygotowania: Fasolę przepłukujemy starannie wodą, a następnie blendujemy na puree miksujemy ze sobą wszystkie składniki (poza bananem) banana kroimy w kostkę wykładamy na blaszkę silikonowe papilotki na muffinki nakładamy do każdej po łyżce ciasta, następnie po kilka kostek banana, a na to znów łyżkę ciasta pieczemy w temp. 180 stopni przez około 30-40 minut studzimy przy uchylonych

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pełnoziarniste bułeczki 122

jogurt, mieszamy na jednolitą masę odstawiamy na kilka minut, aż masa spęcznieje przekładamy ciasto do silikonowych foremek (ja użyłam takich do mini tart, możecie też spróbować z foremkami na muffinki, wtedy wyjdzie wam więcej bułek) pieczemy w temp. 180 stopni, do suchego patyczka, nie podam wam konkretnego czasu bo mój gazowy piekarnik rządzi się swoimi prawami kiedy lekko wystygną wyciągamy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pomidorowe (otrębowe) bułeczki z ziołami 201

jogurt, mieszamy na jednolitą masę odstawiamy na kilka minut, aż masa spęcznieje przekładamy ciasto do silikonowych foremek (ja użyłam takich do mini tart, możecie też spróbować z foremkami na muffinki, wtedy wyjdzie wam więcej bułek), wierzch posypujemy sezamem pieczemy w temp. 180 stopni, do suchego patyczka, nie podam wam konkretnego czasu bo mój gazowy piekarnik rządzi się swoimi prawami kiedy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Otrębowe pieczywo 162

mleko, mieszamy na jednolitą masę odstawiamy na kilka minut, aż masa spęcznieje przekładamy ciasto do silikonowych foremek (ja użyłam takich do mini tart, możecie też spróbować z foremkami na muffinki, wtedy wyjdzie wam więcej bułek) cienka warstwa na spodzie foremek pieczemy w temp. 180 stopni, do suchego patyczka, nie podam wam konkretnego czasu bo mój gazowy piekarnik rządzi się swoimi

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
WYNIKI KONKURSU NA DZIEŃ DZIECKA Z ZIARENKOWO 129

chciałoby się zjeść ;) Część z tych przepisów na pewno wykonam osobiście bo dania prezentują się niezwykle apetycznie.   Jako że nagrody były trzy sponsor postanowił przyznać je następująco: 1.Akrobatka- Muffinki czekoladowe z M&Ms - Zestaw 4 op ziarenek i gra  Nos W nos 2. Beata Sałamacha- Wafle z ziarnami -zestaw 2 opakowań ziarenek i gra Znikające ciasteczka

Z Majeczką w kuchni
Kasza od Łukasza, Charlie i Fabryka Czekolady 206

laski wanilii olej do posmarowania formy Ugotuj kaszę na mleku. Dodaj do niej pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Nagrzej piekarnik do 180°C. Posmaruj olejem foremki na muffinki. Przełóż do nich masę jaglano-serową. Piecz deser przez ok. 20-25 minut. Przed podaniem odwróć deser do góry nogami. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Przepis bierze udział w akcji: W  Charlim

Qlinarnie i Qlinarnie
Podsumowanie akcji "Marchewkowy zawrót głowy" 165

pestkami słonecznika Ciasto bananowo-marchewkowe, z lekkim kokosowym akcentem Ciasto marchewkowe Kotleciki marchewkowo – ryżowe Marchewka z groszkiem- dodatek do obiadu Gotowana młoda marchewka- dodatek do obiadu Zdrowe marchewkowe muffinki (bez cukru, glutenu, mleka) Kuleczki mięsne w sosie paprykowo-marchewkowym Ciasto marchewkowe z mleczną czekoladą i pistacjami Marchewkowy krem z kluskami lanymi Pasta na bazie kaszy jaglanej, marchewki i kokosowa Szybki

Weekendy w domu i ogrodzie
Babeczki Księżniczki 155

Która mała dziewczynka nie marzy o takich urodzinowych babeczkach? :) A może dostanie takie na zbliżający się Dzień Dziecka? Śliczne muffinki z Księżniczkami Disney’a z powodzeniem mogą zastąpić nawet tort, a ich przygotowanie jest znacznie prostsze. Prawdę mówiąc, najwięcej czasu zajęło mi znalezienie i wydrukowanie sylwetek Księżniczek, w końcu skorzystałam ze wzoru z tej strony jakość nie powala

Ciastkozercy
Muffinki z kremem kajmakowym 195

Dawno nie było na blogu żadnych słodkości postanowiłam zrobić więc muffinki. Krem niestety nie wyszedł, a najgorsze jest to że robiłam go po raz setny i zawsze wychodził, tym razem zrobił się rzadki. Nie chcąc zmarnować składników poratowałam się żelatyną, wyszła pianka zamiast kremu, ale cóż przynajmniej coś wyszło. Składniki na ciasto 2 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. cukru

Kuchenne aromaty
Babeczki z migdałami i czekoladą 194

niedopieczone. Eksperymenty z ciastem jednak pokazały, że moje obawy są niesłuszne i pieczenie babeczek się uda. Buszując po różnych stronach natrafiłam na bloga www.hungryshots.com znalazłam tam przepis na muffinki z migdałami. Od razu pomysł mi się spodobał, gdyż mój synek uwielbia midgały i ja też. Wykonanie jest raczej mało pracochłonne, zresztą ja miałam pomocnika, więc przygotowanie ciasta poszło w ekspresowym

apetytnapieczenie
Bezglutenowe muffiny bananowe 233

maślankę i wszystko dokładnie mieszam. Łączę mąkę z sodą i wsypuję powoli do masy bananowej, szybko mieszając.             Ciasto przelewam do formy na muffinki, do środka wkładam pół kanki czekolady i wstawiam do piekarnika na 20 minut do 180 stopni. Gotowe. Miłego weekendu

Życie na widelcu
Jajeczne babeczki z indykiem 131

Alternatywy pół pomidora bazylia Kawałek piersi z indyka mielimy i dodajemy do niej resztę składników. Dokładnie mieszamy, przede wszystkim, aby dobrze rozmieszało się jajko. Wypełniamy masą silikonowe foremki na muffinki i wkładamy do parowaru na 15 minut. Skomentuj

MamaOskarka
Babeczki "grzybki" marchewkowo-brokułowe 133

dente. Brokuł dzielimy na małe różyczki, płuczemy pod bieżącą zimną wodą. Krótko blanszujemy w gorącej wodzie z dodatkiem soli i łyżką oliwy z oliwek. Dno każdego otworu formy na muffinki wypełniamy ciastem do wyskości 1/3, układamy marchewkę, następnie brokuł i przykrywamy ciastem drożdżowym. Pieczemy około 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni

Kolorowy Przepisownik

Proponowane wyszukiwania