muffinki - 4060 przepisów (strona:161/271)

Genialny dżem & Relacja Kraków. 173

miejsc w Krakowie, jednak natłok wszystkiego sprawił, że jakoś o niej zapomniałam.. jednak kochany D pamiętał i doprowadził nas do tego miejsca, podobno mój uśmiech na widok tej muffinki na szyldzie był duży, a o czym mowa? Cupcake Corner Bakery , dobra może cena 7zł za muffinę do nas nie przemawia, ale czasami warto zaszaleć hmm? Ale ten smak

More food, love and dreams
Jeżyny w sosie własnym 182

Upiekłam niedawno muffinki najeżone jeżynami , dziś kolejny przepis z udziałem tych owoców. W tym roku dojrzały znacznie wcześniej niż zazwyczaj i jest ich sporo, choć są dużo mniejsze. Susza w mojej okolicy trwa :( Dziś wyczytałam, że jeżyny mają dobry wpływ na przemianę materii, regulują poziom cukru w organizmie, a dzięki sporej zawartości błonnika wpływają pozytywnie na mniejszy poziom cholesterolu. Mają

Weekendy w domu i ogrodzie
Muffinki najeżone jeżynami 126

Prace w kuchni trwały na dobre, gdy w domu pojawiło się wiaderko z jeżynami :) Szybki rzut oka do lodówki, mikser w rękę, a godzinkę później zajadaliśmy muffinki. Widok uśmiechniętych buź na zapowiedź deseru bezcenny ;) szklanka = 200 ml Składniki (na 20 muffin z dwóch łyżek ciasta): 2,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki krupczatki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szklanka

Weekendy w domu i ogrodzie
Yorkshire pudding 222

sól. Miksujemy przez kilka minut. Przelewamy do dzbanka i wkładamy do lodówki na 30 minut, żeby masa "odpoczęła". 2. Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni Celsjusza. Do foremki na muffinki wlewamy olej - po 1 łyżeczce na każdą przegródkę. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na najwyższą półkę i podgrzewamy przez 10 minut. 3.Foremkę ostrożnie wyciągamy, napełniamy ciastem do 3/4 wysokości (ciasto zacznie

My Culinary Art
Serowo-ziołowe muffiny z pomidorkami koktajlowymi 176

rozgnieść widelcem i wymieszać z mlekiem, olejem, jajkami, parmezanem, solą, pieprzem, natką i ziołami. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy serowej, ponownie wymieszać. Blachę na muffinki wyłożyć papilotami i równomiernie rozłożyć ciasto do połowy. W każdą muffinkę wcisnąć pomidor i przykryć resztą ciasta. Wierzch posypać pestkami dyni (można zastąpić słonecznikiem). Piec około 30-35 minut, do suchego

Czerwień i błękit
Muffiny z płatkami róży w cukrze i czekoladą 140

suchych dodaję te płynne i mieszam wszystko razem. Ciasto przelewam do papilotek. Łyżka ciasto, na to płatki róży w cukrze i znów łyżka ciasta. Na wierzch wtykam kostkę czekolady. Muffinki układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładam do nagrzanego piekarnika.   Temperatura piekarnika: 190 °C Czas pieczenia: około 20 minut , do suchego patyczka (Źródło przepisu: Makapako + modyfikacje

Kuchnia co dnia
Muffinki kefirowe ze śliwkami i czekoladą 190

Muffinki kefirowe ze śliwkami i czekoladą Składniki: ciasto: - 3 szklanki mąki pszennej - 1 szklanka cukru - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 cukier waniliowy - 3 jajka - 1/2 szklanki oleju rzepakowego - 1 duży kefir naturalny dodatki: - posypka - Maczek niebieski - posypka - Perełki ecru - śliwki - gorzka czekolada - ubita śmietanka 30% z cukrem pudrem - kruszonka (margaryna+cukier puder+mąka) Forma:  blacha od piekarnika Przygotowanie

Kuchnia co dnia
Pianka z malinami i jagodami 211

czekolada gorzka Galaretkę rozpuścić w wodzie. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, pod koniec wsypując cukier puder. Ubijając wlać cienkim strumykiem wystudzoną galaretkę. Masę porozlewać do silikonowych foremek na muffinki, tartaletki lub innych. Można też wylać do tradycyjnej formy. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i przełożyć do rożka papierowego lub foliowego woreczka odcinając koniec. Wyciskać na papier do pieczenia stróżkę

https:KKuchniaMniam
Budyniowe babeczki z jabłkami 91

mleka 30 g budyniu śmietankowego bez cukru 1/2 ekstraktu z wanilii Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Dodatkowo 1 jabłko Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Nałożyć część ciasta, następnie na to budyń i resztę ciasta na górę. Jabłka pokroić na kawałki i wcisnąć w ciasto. Piec 30 min w 180 stopniach.  Oryginalny

Moja Galeria Smaku
Babeczki kokosowe 144

zagotować z miodem. W misce wymieszać wiórki, cukier, mąkę, proszek do pieczenia. Wlać ostrożnie mleko z miodem, na koniec dodać jajka, wszystko dobrze wymieszać i przełożyć do papilotek na muffinki. Piec 25 min w 200 stopniach. Przepis pochodzi z Kwestii Smaku

Moja Galeria Smaku
Babeczki z Nutellą 124

suche składniki tj. mąkę, cukier, proszek do pieczenia, wanilie. W drugiej mokre składniki tj. masło, mleko, jajko.  Zawartość obu misek wymieszać tylko do połączenia się składników. Formę na muffinki wypełnić papilotkami i włożyć ciasto do około 3/4 wysokości papilotki. Do każdej babeczki wcisnąć po 1 orzechu laskowym i dać łyżeczkę Nutelli. Wykałaczką zrobić esy floresy z nutelli. Piec

Moja Galeria Smaku
Bułeczki cynamonowe wg Anny Starmach 130

ciasto roztopionym masłem. Posypać cynamonem, cukrem waniliowym i cukrem trzcinowym. Ciasto pokroić na paski o szerokości 5 cm. Zwijać w kształt ślimaka. Lekko spłaszczyć i przełożyć do formy na muffinki wysmarowanej masłem. Nie jest to konieczne, jednak bułeczki lepiej będą trzymały kształt. Wierzch bułeczek: roztrzepane jajko odrobina grubego cukru Bułeczki posmarować jajkiem i posypać cukrem. Piec 25 minut

Moja Galeria Smaku
W czym piec ciasto ??? 193

Silikon Forma silikonowa do chałki 6132  - 29.90 zł Orion SILIKONOWA FORMA DO CIASTA BABKA -SERCE 122275  - 14,90 zł Foremki na babeczki Modne ostatnio babeczki i muffinki najlepiej piec w specjalnych foremkach wykonanych z silikonu lub metalu. Można je znaleźć w trzech rozmiarach klasycznym, mini i bardzo dużym . Przed nałożeniem ciasta należy foremkę natłuścić i wysypać

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Muffinki bezglutenowe dla miłośników czekolady 137

czas, który najbardziej lubię - grudniowy, przedświąteczny. Trochę żałuję, że nie jest odrobinę biało, bo kolejny rok z rzędu zapowiada się mało zimowy na święta... A teraz do rzeczy - przepis :) Muffinki bezglutenowe dla miłośników czekolady Składniki na 12 sztuk: 1 i 3/4 szklanki mąki kukurydzianej 1/2 łyżeczki sody spożywczej 1/2 szklanki kakao 1/2 szklanki ksylitolu(lub cukru) 1/2 szklanki orzechów mielonych

FitKot

Proponowane wyszukiwania