muffinki - 4060 przepisów (strona:162/271)

Chcesz "darmową" czekoladę? Oddaj krew 178

pozwalasz na odsprzedawanie krwi do produkcji leków itp. Ale lubię czekoladę ;P Blog jest kulinarny, więc powinno być nawiązanie do jedzenia ;D Mi posiłek regeneracyjny "sponsoruje" np. ostatnio muffinki :) Yeah! Będę gruba..   Oddać krew może w sumie każdy ważący ponad 50 kg mający od 18-65 lat. Potem okazuje się, że za każdym razem musisz przebrnąć przez

W kuchni bez szafek
Liebster Blog Award razy cztery 153

przeczytać aż czterdzieści cztery rzeczy o mnie, o których być może nie wiedzieliście... Albo i wiedzieć wcale nie chcieliście - w takim wypadku nie czytajcie dalej. Na początek pytania od Muffinki : 1. Jaka jest Wasza ulubiona przyprawa? Uff, trudne pytanie (a to dopiero pierwsze!). Mam w kuchni mnóstwo pojemniczków i torebeczek pełnych aromatycznych przypraw, bo uważam je za bardzo istotny składnik

Pożeraczka, czyli raz adobrze
MUFFINY Z CHAŁWĄ I RODZYNKAMI 156

rozpuszczenia, potem dodać mleko i bardzo delikatni wymieszać. Na koniec do płynów dodać sypkie produkty i wymieszać różdżką lub łyżką nie dokładnie tak, aby powstały lekkie grudki dzięki temu muffinki będą bardziej mięciutkie i puszyste. Ciastem napełniać foremki do 3 / 4 wysokości.  Piec 25 - 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni

Ciastka - domowe słodkości
MUFFINY KAKAOWE Z TRUSKAWKAMI 141

cukrem waniliowym, dodać mleko i olej - wymieszać. Do masy jajecznej dodać produkty sypkie wymieszać, pamiętając o zasadzie by nie mieszać dokładnie tak, aby powstały lekkie grudki dzięki temu muffinki będą bardziej mięciutkie i puszyste. Ciastem napełniać foremki do 3 / 4 wysokości. Do środka każdej włożyć truskawkę, którą wcześniej obtaczamy w bułce tartej.  Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni

Ciastka - domowe słodkości
Babeczki z owocami i bitą śmietaną 223

składniki połączą się w jednolitą masę. Dodać aromat, wymieszać. 3. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, krótko, ale dokładnie wymieszać mikserem. 4. Ciasto równomiernie przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami. W środek każdej wcisnąć po jednej truskawce lub malinie (ciasto powinno przykryć owoc), wierzch wyrównać łyżeczką. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji

Mała Cukierenka
bezglutenowe muffinki z truskawkami 176

Wczoraj dodałam przepis na domową mieszankę mąk bezglutenowych , a już dzisiaj mam dla Was przepis z jej wykorzystaniem. Sprawdziła się tutaj świetnie - muffinki są wilgotne, puszyste i świetnie wyrosły. Muszę nadrobić też nieco truskawkowe zaległości, bo przez ostatnie dwa tygodnie nie miałam możliwości publikowania przepisów, a tych truskawkowych trochę się nazbierało...Coraz trudniej znaleźć truskawki w sklepach wiec muszę się

chili & sugar
Muffinki czekoladowe- przepis podstawowy. 116

czekoladę lub skórkę pomarańczową, łyżeczkę powideł lub owoce. Czasami je dekoruję, dając upust swej wyobraźni, ale dziś były saute!      Nie doczekały nawet do obiadu ;-) Składniki na muffinki czekoladowe- przepis podstawowy w zależności od wybranych foremek na 12-16 sztuk (ja robię malutkie i mam wtedy 20 sztuk) 320 g mąki pszennej (2 szklanki) 2 pełne łyżeczki proszku

Rozpustne gotowanie
Muffinki mocno czekoladowe. 128

babeczek, to przed podaniem warto włożyć ją na 10-20 sekund do mikrofali i znów cieszyć się płynną, aksamitną, gorzką czekoladą zamkniętą w puszystej, kakaowej babeczce... Polecam!!! Składniki na muffinki mocno czekoladowe  w zależności od użytych foremek na 14-20 sztuk 320 g mąki pszennej (2 szklanki) 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki dobrego, gorzkiego kakao

Rozpustne gotowanie
Muffinki czekoladowe z kremem, sosem karmelowym i fistaszkami. 120

babeczki ;) Tym razem zrobiłam moje ulubione, czekoladowe z kremem mascarpone. Na wierzch wyłożyłam solony sos karmelowy z fistaszkami, co dopełniło smak i wygląd muffinek ;) Są rewelacyjne! Polecam! Składniki na muffinki czekoladowe z kremem, sosem karmelowym i fistaszkami na 18-20 sztuk 320 g mąki pszennej (2 szklanki) 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia 2 pełne łyżki dobrego, gorzkiego kakao

Rozpustne gotowanie
Muffinki czekoladowe z kokosowym sercem. 156

babeczki z kokosowym nadzieniem. Są pyszne! Mięciutkie, obłędnie czekoladowe, skrywające śmietankowo-kokosowe nadzienie, za które posłużyły mi domowe Rafaello , które ostatnio robiłam. Polecam, bo są naprawdę wyśmienite! Składniki na Muffinki czekoladowe z kokosowym sercem na 20-22 sztuk 320 g mąki pszennej (2 szklanki) 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia 2 pełne łyżki dobrego, gorzkiego kakao 130 g cukru (trochę

Rozpustne gotowanie
kokosowe mini serniczki bez pieczenia, mąki i cukru z płatkami owsianymi 14123

Dzisiaj przepis na pysznie kremowe mini serniczki z dodatkiem mleka kokosowego, na spodzie z płatków owsianych i daktyli. Koniecznie wypróbujcie te małe muffinki, robi się je bardzo szybko, nie trzeba ich piec, no i można je podawać również w wersji zamrożonej jako pyszne kokosowe lody :) Składniki :  na ok 10 muffinek ( ja użyłam bardzo małych silikonowych foremek) na spód

zdrowa vege kuchnia
Babeczki z owocami i bitą śmietaną 205

składniki połączą się w jednolitą masę. Dodać aromat, wymieszać. 3. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, krótko, ale dokładnie wymieszać mikserem. 4. Ciasto równomiernie przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami. W środek każdej wcisnąć po jednej truskawce lub malinie (ciasto powinno przykryć owoc), wierzch wyrównać łyżeczką. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji

Mała Cukierenka
Babeczki w owocami i bitą śmietaną 233

składniki połączą się w jednolitą masę. Dodać aromat, wymieszać. 3. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, krótko, ale dokładnie wymieszać mikserem. 4. Ciasto równomiernie przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami. W środek każdej wcisnąć po jednej truskawce lub malinie (ciasto powinno przykryć owoc), wierzch wyrównać łyżeczką. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji

Mała Cukierenka
Fasolowe muffiny w 2 odsłonach. 80

gładką masę. Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem stewii.  Przekładamy do masy z fasoli, dodajemy proszek do pieczenia i wszystko mieszamy. Nagrzewamy piekarnik do 180C. Formę na muffinki wykładamy na około ¾ wysokości. Pieczemy przez 18 minut. Wierzch dekorujemy czekoladą lub masą z twarogu. Posypujemy świeżymi, sezonowymi owocami.   Smacznego

Jedz zdrowo żyj zdrowo!

Proponowane wyszukiwania