mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:75/622)

Wspomnień czar - Weekend za pół ceny 2015 170

robiąca wrażenie - ta bita śmietana zwieńczająca pokaźny kubek działała na kulinarną wyobraźnię :)   Niestety rzeczywistość okazała się nie taka już filmowa... gdybym chciała pić zwykłe kakao lub rozcieńczone mleko w proszku - zrobiłabym je sobie sama w zaciszu domowym. Być może zawiniła tu ilość gości, których obsługa musiała zaspokoić (na stolik czekało się solidny moment) i stąd brak dopieszczenia kulinarnego

Grunt to przepis!
Spis sprawdzonych przepisów Wielkanocnych 222

musli Czekoladowe muffinki według Nigelli Dwukolorowe muffinki z czekoladą Kawowo-czekoladowe muffinki Muffinki z wiśniami w spirytusie Muffinki z owocami leśnymi Trufle z masy kajmakowej Bombki z mleka w proszku Tarte Buraczki Sałatka z tuńczykiem i jajkiem Sałatka jarzynowa

W Moim Magicznym Domu
Ciastka jeżyki 170

czasów kryzysu. Kiedy w sklepach nie było masła, mięsa ani słodyczy. nasze mamy na różne sposoby radziły sobie z tym deficytem. Masło zastępowały sztuczną margaryną, czekoladę kakao z mlekiem w proszku, cytrynę kwaskiem cytrynowym, a kotlety mielone kotletami z kapusty. Bakalie w PRLu również nie były ogólnie dostępne, ale przed świętami znacznie łatwiej było je kupić. Stąd w tym kryzysowym

Trzeci talerz
Dietetyczny krem Kinder Bueno 227

spróbujcie, a zakochacie się po pierwszym gryzie! Dekoracja w prawdzie nie jest fit, ale przecież wszyscy uwielbiamy Kinderki <3 Składniki: 100 g orzechów włoskich 10 płaskich łyżeczek mleka w proszku 1/2 łyżeczki miodu 150 g serka kremowego 150 g jogurtu naturalnego kropelka aromatu waniliowego Orzechy podprażyć na suchej patelni, zmielić na pył (bardzo drobno). Dodać resztę składników i zblendować

Chocolate Muffin Blog
Domowe masło orzechowe z fistaszków - crunchy i smooth 305

orzechów, są one nieadekwatnie drogie. Koszt wykonania domowego masła orzechowego równy jest dwóm sklepowym słoikom. Dodatkowo w kupnych wersjach znajdziemy utwardzone tłuszcze, aromaty, stabilizatory, emulgatory, mleko w proszku, pokłady soli, cukru i inne bajery, które są całkowicie zbędne i sprawiają, że produkt staje się bardziej szkodliwy, niż zdrowy. Przygotowanie takiego masła jest banalne, aczkolwiek dobrze jest mieć dobry sprzęt

Be Fit Be Strong
Rafaello - domowe pralinki :) 219

wszystkim praliny pod tą samą nazwą. Polecam gorąco! Szybkie, smaczne i efektowne. W ładnym opakowaniu świetnie sprawdza się jako podarunek :) Rafaello Składniki: 20 dag margaryny  20 dag mleka w proszku 20 dag kokosu 15 dag cukru pudru opcjonalnie kieliszek wódki dodatkowo obgotowane, obrane migdały Przygotowanie: Wszystkie (oprócz migdałów) składniki zagnieść.  Uformować średniej wielkości kulki.  W środek każdej

Tagebuch po polsku
sernik w kruchym cieście 308

łyżek gęstej kwaśnej śmietany 18% na masę serową: 1 kg twarogu 1 szklanka cukru 8 jajek sok i skórka z cytryny 100 g masła łyżka mąki ziemniaczanej lub mleka w proszku Składniki ciasta zagnieść. Ciasto podzielić na dwie nierówne części, owinąć je folią i wstawić do lodówki. Twaróg przekręcić przez maszynkę do mielenia dwukrotnie. Ucierać ser z cukrem, następnie dodawać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pyrnik czyli pseudo sernik z ziemniaków 198

mąki (u mnie było t0 200 g pszennej i 200 g żytniej) 150 ml oleju roslinnego 100 g brązowego cukru 50 ml wegańskiego jogurtu naturalnego lub mleka łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Z podanych składników na ciasto zagnieć ciasto i podziel na dwie części, z czego jedną częścią wylep spód nasmarowanej olejem blachy/tortownicy Zblenduj cukier z orzechami, nie musi być

greenscarf
Pseudo sernik z ziemniaków 202

mąki (u mnie było t0 200 g pszennej i 200 g żytniej) 150 ml oleju roslinnego 100 g brązowego cukru 50 ml wegańskiego jogurtu naturalnego lub mleka łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Z podanych składników na ciasto zagnieć ciasto i podziel na dwie części, z czego jedną częścią wylep spód nasmarowanej olejem blachy/tortownicy Zblenduj cukier z orzechami, nie musi być

greenscarf
niepodzianka za udział w kampanii, batoniki fitness delice... 147

pszenica pełnoziarnista (26,7%, ryż (17,2%), mąka pszenna pełnoziarnista (3,9%, mąka kukurydziana (1,5%, mąka ryżowa (0,3) czekolada mleczna (16,0%) cukier, odtłuszczone mleko w proszku, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, tłuszcz mleczny, emulgatory (lecytyny - lecytyna sojowa, polirycynooleinian poliglicerolu, aromat wartości odżywcze w 100 g: energia 1608 kJ/381 kcal, tłuszcz 7,1 g w tym: kwasy nasycone

W Mojej Kuchni Lubię
Coś słodkiego – takie małe – byle co… 223

opakowanie serka homogenizowanego waniliowego esencja waniliowa lub odrobina miąższu z laski wanili (ostatecznie może być zapach waniliowy lub cukier z wanilią) łyżka kakao Do dzieła! Grzejemy mleko z mlekiem w proszku nie do zagotowania ale do mocnego podgrzania. Zdejmujemy z ognia i dodajemy cukier i żelatynę - bardzo dokładnie mieszamy - można do tej czynności użyć miksera gdyż naprawdę ważne jest dokładne

sierotka maRysia w kuchni
Blok czekoladowy rodem z PRL-u 178

Pamiętacie ten blok czekoladowy? rodem z lat PRL-u? nie było słodyczy a do kawy zjeść się chciało coś słodkiego. W sklepach pustki ale mleko w proszku było, takie niebieskie, najlepsze, kakao można było wystać w kolejce, cukier na kartki a jedyne herbatniki jakie były to Petit Beurre i co z tego zrobić? No teraz już wiemy: blok czekoladowy. Pyszny

Moje Małe Czarowanie
Buraczki do słoika na 4 sposoby 234

łyżki cukru - 4 łyżki octu Dodatki mieszamy z zaprawionymi buraczkami.  Przekładamy do słoików i pasteryzujemy jw. Kupując chrzan czytajmy etykietki. Nie warto płacić za dodatkowy cukier czy mleko w proszku w chrzanie. Mi się udało kupić czysty, lekko zakwaszony z tzw. tradycyjnego przetwórstwa. ................................................................................................................................................................... 4. Buraczki z czosnkiem, tymiankiem i miodem. Dzięki ziołowemu aromatowi i słodkawemu smaku fajnie komponują się

kawawszklance
Krucha tarta z budyniem i owocami – na zakończenie lata 227

wlewamy do rondelka, słodzimy i wsypujemy wiórki. Na malutkim ogniu podgrzewamy około 5 minut, uważając żeby nie wykipiało, ale żeby wiórki uwolniły jak najwięcej smaku. W pozostałych 50ml mleka dokładnie rozprowadzamy proszek budyniowy, wlewamy go do wrzącego mleka i dokładnie mieszamy do zgęstnienia. Ściągamy budyń z ognia i studzimy. Piekarnik ustawiamy na 190⁰C. Do już mocno nagrzanego, prosto

Karo in the Kitchen