mnie zachwyciły ! Są delikatne, leciutkie, puszyste. I zdecydowanie należy je piec z 2 porcji ciasta :) Mleczne gofry ryżowe Składniki na 4 sztuki: 1/2 szklanki mleka 1 czubata łyżeczka mleka w proszku 1 czubata łyżeczka cukru pudru 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki maki ryżowej 1 duże jajo szczypta soli 2 łyżeczki oleju rzepakowego Wykonanie: Białko oddzielany od żółtka
Kulinarne przygody Gatityświątecznym przejedzeniu proponuję tylko koktajl :) Wystarczy mieć jogurt naturalny ( preferuję takie bez mleka w proszku ), owoce świeże lub mrożone i odrobinę cukru brązowego lub miodu. Cukier nie jest konieczny, jeśli owoce użyte do koktajlu są słodkie same w sobie. Składniki : 1 banan, około 10 sztuk truskawek ( u mnie mrożone ) 300 ml jogurtu naturalnego łyżka miodu lub cukru brązowego Przygotowanie
Proste Potrawyszklanki brązowego cukru 3 łyżki cukru pudru 330ml śmietanki kremówki 36% (jest to zazwyczaj jedno opakowanie) 250g serka mascarpone (jest to zazwyczaj jedno opakowanie) 5 łyżeczek żelatyny w proszku ¼ szklanki mleka Kilka kostek gorzkiej czekolady do ozdoby W garnuszku umieszczamy około 300 g truskawek, sok z połowy cytryny (uważamy by nie wpadły do środka żadne pestki) oraz brązowy cukier. Truskawki
Kolizje SmakówKoniec wakacji oznacza początek sezonu na śliwki. Zanim zabiorę się za powidła polecam wszystkim biszkopcik ze śliwkami. Ciasto jest bez mleka, bez proszku do pieczenia ani nawet sody. Bez problemu można wykonać je z mąki bezglutenowej np. kukurydzianej. Składniki: szklanka mąki 1 i 1/3 szklanki cukru szczypta wanilii 6 jajek szczypta soli śliwki (węgierki) bez pestek Blachę do pieczenia wykładam
prawdziwe jedzenieuwielbia wszystkie smakołyki z bitą śmietaną więc musiałam zrobić i gofry. Przepis na nie mam z bloga Moje Wypieki . Składniki : * 2 szklanki mąki pszennej * 2 szklanki mleka * łyżeczka proszku do pieczenia * szczypta soli * łyżka cukru * 1/3 szklanki oleju rzepakowego * 2 jajka * dodatkowo : bita śmietana i owoce Przygotowanie : Ubić białka. Wszystkie pozostałe składniki zmiksować, lekko wymieszać z pianą
Magiczne Życie Martybardziej pochmurne też smakuje. Składniki (na 2 porcje) 200 ml ostudzonej kawy 200 ml zimnego mleka 200 ml lodów waniliowych 2 łyżki mleka w proszku (opcjonalnie) ew. kostki kawowe Wykonanie: Wszystkie składniki wkładamy do kielicha blendera i miksujemy. Podajemy natychmiast. Możemy dodać zamrożone kostki kawowe
Sto kolorów kuchnikaloryczną pizzerinkę w piekarni polecam upieczenie swojej własnej dietetycznej wersji. Dietetyczne pizzerinki Składniki: Ciasto: 3 łyżki otrębów przennych 1 czubata łyżka skrobi kukurydzianej (maizeny)lub mleka w proszku ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka drożdży 3 łyżki chudego twarogu 2 jajka Farsz: papryczki jalapeno w zalewie lub papryczka chili salami (można użyć light - dostępne
Mania GotowaniaSkładniki: 1 szklanka mąki owsianej 1 łyżeczka sody ½ łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki otrębów owsianych lub pszennych 2 łyżki stevii lub słodziku w proszku ¾ szklanki mleka szczypta soli 1 łyżeczka cynamonu 1 jajko ½ szklanki jagód lub 1/3 szklanki jagód i 4 truskawki oliwa do smażenia Przygotowanie: Truskawki kroimy w kosteczkę. Białko oddzielamy od żółtka i ubijamy na sztywną pianę
Mania GotowaniaPost Domowa karpatka pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Ciasto z musem truskawkowym i kremem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojezdarza się, że trzeba mu poświęcić więcej czasu. Jednak warto. Składniki: 540 g mąki pszennej 310-320 g letniej wody 7g suszonych drożdży czubata łyżka masła czubata łyżka mleka w proszku 1,5 łyżeczki soli 1,5 łyżeczki cukru olej do smarowania mąka do wysypania lód do pieczenia Wykonanie: Wszystkie składniki (poza wodą) przełożyć do misy robota. Stopniowo dolewać
Sto kolorów kuchninajbardziej lubię te na mleku sojowym (nie wiem czy napój to to samo, chyba tak). Ostatnio tylko takie robię, mleko Alpro używam czyste, bez dodatków. Jest podobno jeszcze mleko w proszku, ale nie próbowałam. Fajnie, że się skusiłaś i wypróbowałaś:) domaskowa 2011/09/13 18:01:26 Wiele z tych rzeczy, co na zdjęciu, lubię :) Słodki, koci puszek jest przesliczny
Zdrowa Kuchnia Sowypozwolić. Staram się zawsze kupować lody dobre jakościowo, wychodząc z założenia, że lepiej jadać je rzadziej ale wiedzieć , że jest w nich coś wartościowego a nie tylko mleko w proszku i mnóstwo dodatków E. Dobry lód musi być tłusty, no chyba, że to sorbet, wówczas wystarcza smak owoców. Ten przepis jest idealny, sama natura- żółtka, kremówka, ksylitol i jogurt. Wymaga
Smaczne Zdrowemaslem, napelniamy ciastem i pieczemy okolo 50 minut w temperaturze 180°C. Po ostudzeniu ciasto przecinamy na 3 krazki. Jesli wyrosnie z gorka to ta gorke scinamy. Z mleka i proszku budyniowego ugotowac budyn, wystudzic. Czekolade roztopic w kapieli wodnej i tez wystudzic. Maslo ucieramy na pulchna mase razem z cukrem pudrem. Dodajemy do masy przestudzona czekolade i ucieramy. Nastepnie
Przysmaki Karolki