pszenica pełnoziarnista (26,7%, ryż (17,2%), mąka pszenna pełnoziarnista (3,9%, mąka kukurydziana (1,5%, mąka ryżowa (0,3) czekolada mleczna (16,0%) cukier, odtłuszczone mleko w proszku, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, tłuszcz mleczny, emulgatory (lecytyny - lecytyna sojowa, polirycynooleinian poliglicerolu, aromat wartości odżywcze w 100 g: energia 1608 kJ/381 kcal, tłuszcz 7,1 g w tym: kwasy nasycone
W Mojej Kuchni Lubięopakowanie serka homogenizowanego waniliowego esencja waniliowa lub odrobina miąższu z laski wanili (ostatecznie może być zapach waniliowy lub cukier z wanilią) łyżka kakao Do dzieła! Grzejemy mleko z mlekiem w proszku nie do zagotowania ale do mocnego podgrzania. Zdejmujemy z ognia i dodajemy cukier i żelatynę - bardzo dokładnie mieszamy - można do tej czynności użyć miksera gdyż naprawdę ważne jest dokładne
sierotka maRysia w kuchniPamiętacie ten blok czekoladowy? rodem z lat PRL-u? nie było słodyczy a do kawy zjeść się chciało coś słodkiego. W sklepach pustki ale mleko w proszku było, takie niebieskie, najlepsze, kakao można było wystać w kolejce, cukier na kartki a jedyne herbatniki jakie były to Petit Beurre i co z tego zrobić? No teraz już wiemy: blok czekoladowy. Pyszny
Moje Małe Czarowaniełyżki cukru - 4 łyżki octu Dodatki mieszamy z zaprawionymi buraczkami. Przekładamy do słoików i pasteryzujemy jw. Kupując chrzan czytajmy etykietki. Nie warto płacić za dodatkowy cukier czy mleko w proszku w chrzanie. Mi się udało kupić czysty, lekko zakwaszony z tzw. tradycyjnego przetwórstwa. ................................................................................................................................................................... 4. Buraczki z czosnkiem, tymiankiem i miodem. Dzięki ziołowemu aromatowi i słodkawemu smaku fajnie komponują się
kawawszklancewlewamy do rondelka, słodzimy i wsypujemy wiórki. Na malutkim ogniu podgrzewamy około 5 minut, uważając żeby nie wykipiało, ale żeby wiórki uwolniły jak najwięcej smaku. W pozostałych 50ml mleka dokładnie rozprowadzamy proszek budyniowy, wlewamy go do wrzącego mleka i dokładnie mieszamy do zgęstnienia. Ściągamy budyń z ognia i studzimy. Piekarnik ustawiamy na 190⁰C. Do już mocno nagrzanego, prosto
Karo in the Kitchendodatkiem ciemnego cukru i ziarenek wanilii (laski również wrzucamy). Całość prażymy 10-15 minut na wolnym ogniu. W kolejnym garnku gotujemy część mleka (350 ml) w pozostałej części mleka rozpuszczamy proszek budyniowy i postępujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ciasto, które było w lodówce wyciągamy i wylepiamy nim dno dużej formy do pieczenia (wyłożonej również papierem do pieczenia). Następnie
Mango Papajaproste w przygotowaniu, puszyste - idealne na ciepłe śniadanie w jesienne poranki. Zapraszam :) Puszyste placuszki twarogowe z amarantusem i dżemem malinowym Składniki: 200g twarogu chudego 1 jajko 2 łyżki mleka w proszku 2 łyżki poppingu z amarantusa 3 łyżki mąki gryczanej 3 łyżki mąki orkiszowej kilka kropli stewii lub 1 łyżka cukru trzcinowego 0,5 łyżeczki sody olej kokosowy do smażenia
FitKotpyszny i w jednej porcji, ok. 50g ma tylko 65kcal ! Z przepisu wychodzi ok. 10 porcji. Składniki: - 400g serka homogenizowanego naturalnego 0% - 30g tartych/mielonych orzechów laskowych - 3 łyżki mleka w proszku odtłuszczonego - 1 białko - szczypta soli Jeżeli nie mamy tartych/mielonych orzechów mielimy je w malakserze lub blenderem. Wszystkie składniki prócz białka i soli miksujemy w miseczce do uzyskania jednolitej masy
Be Fit Be Strongświeżymi, lekko kwaskowymi malinami stanowi wspaniały deser. Polecam! SKŁADNIKI masa z białą czekoladą 150g serka mascarpone 100g białej czekolady 3 łyżek wódki lub białego rumu 1 łyżka mleka w proszku ( opcjonalnie, jeśli masa będzie zbyt rzadka) masa z gorzką czekoladą 150g serka mascarpone 150g gorzkiej czekolady 1 łyżka cukru pudru 3 łyżki wódki lub rumu 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
DefinicjaSmakulipowego ( 3 garście ziół na 3 litry wody) wlewamy do wanny napełnionej w połowie wodą. Kąpiel mleczna Korzystnie działa na zwiotczałą skórę z łuszczącym się naskórkiem ( 1/2 paczki mleka w proszku na pół wanny wody). Próbowałyście kiedyś takich kąpieli? Weronika
Cukier&Puderpatelnie. Smażyć na średnim ogniu ok. 1 min z każdej strony. Przełożyć na talerz i podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie był to sos mleczny zrobiony z mleka w proszku i wody. Smacznego
chili & sugarblachę Składniki: Ciasto : 6 szklanek mąki 300 g masła 4 jajka 4 łyżki miodu 1,5 szklanki cukru 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 750 ml mleka 2 budynie śmietankowe 4 łyżki cukru 2 łyżki masy kajmakowej kostka masła Dodatkowo: puszka masy kajmakowej (użyłam gotowego kajmaku marki Gostyń) 70 g płatków migdałowych Ciasto(...)piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na około 15 minut. W ten sam sposób postąpić z drugą częścią ciasta. Krem: Masło odstawić w ciepłe miejsce aby zmiękło. Z mleka, cukru i proszku budyniowego przygotować budyń. Odstawić go w chłodne miejsce aż będzie zimny. Masło zmiksować na puszystą masę. Dodawać o łyżce zimnego budyniu i miksować dopóki krem nie będzie jednolity
My simple kitchenmnie bez reszty. Zdecydowanie trafią do mojej listy ulubionych. Składniki: 100 gram mąki 200 gram ricotty 2 jajka 2 łyżki masła 50 gram cukru 50 ml mleka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Żółtka oddzielamy od białek, masło rozpuszczamy na patelni. W misce mieszamy ser, żółtka, cukier, proszek do pieczenia, masło, mleko i mąkę. Białka ubijamy na sztywną
Mój Smak na Życiewyjdzie idealnie;) nie mam pomysłu na nazwę dla tego przepisu, może macie jakieś propozycję?;) Składniki (na małą okrągłą lub prostokątną blaszkę): Biszkopt (spód): 3 jajka 1 łyżka odtłuszczonego mleka w proszku 1 łyżeczka proszku do p. 3 łyżki otrębów (ja użyłam otrębów firmy Kupiec) około 15 rozkruszonych tabletek STEWI Czekoladowa pianka serowa: 1 łyżeczka odtłuszczonego kakao 500g sera
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość