mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:77/622)

Najlepsze miękkie czekoladki kokosowe bez cukru 133

białkowej o smaku kokosowym* 2 łyżki mąki kokosowej 2 łyżki mleka 5 kostek gorzkiej czekolady + 2 łyżki mleka Odżywkę, mleko i mąkę zagnieść łyżką. Uformować batoniki. Czekoladę zalać mlekiem, podgrzać aż do rozpuszczenia. Mieszać do powstania gładkiej masy. Czekoladki obtoczyć w polewie. Schłodzić.  *można ewentualnie zastąpić mlekiem w proszku nisko tłuszczowym i dodać łyżeczkę miodu   Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Fit pralinki a'la ferrero rocher 194

Przedstawiam najlepsze pralinki czekoladowe, jakie udało mi się stworzyć do tej pory! Są słodziutkie, bardzo czekoladowe, chrupiące i o niebo lepsze od sklepowych czekoladek. Bez cukru, masła, mleka w proszku czy sztucznych aromatów. Można je jeść bez wyrzutów sumienia (oczywiście nie o tej porze ;) ), ale jako przekąska do popołudniowej kawy sprawdzą się idealnie! A więc do dzieła. Składniki: 1 rozgnieciony

Chocolate Muffin Blog
Najprostsze ciastka z olejem (w wersji lux z orzechami nerkowca) 149

minut w 180 stopniach. (Ciasteczka powinny być zarumienione, sprężyste, ale nie do końca twarde.) Ciastka po ostudzeniu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. (Dodatkowo część ciasteczek obtoczyłam w mleku w proszku

Di gotuje
Białkowe krówki czekoladowe 197

zdrowy deser zamiast sklepowych cukierków :) Przygotujecie je bez użycia miksera :)   Składniki: 2 banany 2 łyżki mąki kokosowej 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego 1 miarka odżywki białkowej (można zastąpić mlekiem w proszku) 3 łyżki kakao ciemnego szczypta cynamonu  Banany rozgniatamy dokładnie za pomocą widelca (można zmiksować). Dodajemy kakao, cynamon, wanilię i mieszamy. Masa wyraźnie zgęstnieje. Przekładamy ją do małej prostokątnej

Chocolate Muffin Blog
Białkowe batoniki czekoladowe 136

odżywcze*: ok 301 kcal w całej porcji B: ok 35 g T: 8 g W: 19 g *dokładne wartości zależą od użytej odżywki białkowej **można zastąpić dwiema łyżeczkami mleka w proszku Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Dietetyczny budyń czekoladowy 141

budyń pokochają nie tylko osoby dbające o linię :) Składniki: 1 średnia główka kalafiora 60 g odżywki białkowej o dowolnym smaku np. czekoladowym 1 łyżeczka miodu + 1 łyżeczka mleka w proszku, jeśli nie używamy odżywki 1 łyżeczka kakao Kalafiora gotujemy w niesolonej wodzie. Odmierzamy 400 g i miksujemy na gładką masę. Dodajemy resztę składników i mieszamy. Budyń spożywamy na ciepło

Chocolate Muffin Blog
Jogurtowy chłodnik wiśniowy z chia 117

dodałam do niej nasiona chia, które lekko ją zagęściły. Szukając w sklepie jogurtu do tej zupy, zwróćcie uwagę, aby był on naprawdę naturalny, czyli bez dodatku emulgatorów czy mleka w proszku.  Ten chłodnik najlepiej jest przygotować na kilka godzin przed jedzeniem, aby nasiona chia dobrze namokły i zagęściły sok. Składniki na 2-3 porcje: 350 g wydrylowanych wiśni

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sernik na zimno z (nie) zwykłym ciastem 177

graham (może być dowolna) 1 jajko (małe) 35g cukru pudru 1 szczypta soli Masa: 400g mielonego twarogu (użyłam z wiaderka) 90g śmietany 1/2 szklani cukru pudru 2 łyżki mleka w proszku 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki żelatyny (płaskie) Dodatkowo do dekoracji: beziki kulki czekoladowe owoce Przygotować ciasto.  Masło/margarynę utrzeć z cukrem, a następnie połączyć

Di gotuje
Sernik na zimno z mascarpone i kremówką 383

być porządnie ciepłe. Rozpuszczamy w nim żelatynę i odstawiamy do ostygnięcia. Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno. W misce ubijamy ser, do którego dodajemy mleko z żelatyną. Dodajemy mleko w proszku i mascarpone. Ubijamy. Śmietanę łączymy z masą serową i wykładamy na herbatniki. Na wierzchu układamy owoce. Galaretki rozrabiamy w 750 ml wody. Jak galaretka zacznie nam tężeć, przekładamy

Mieszam w Garnku
Wspomnień czar - Weekend za pół ceny 2015 132

robiąca wrażenie - ta bita śmietana zwieńczająca pokaźny kubek działała na kulinarną wyobraźnię :)   Niestety rzeczywistość okazała się nie taka już filmowa... gdybym chciała pić zwykłe kakao lub rozcieńczone mleko w proszku - zrobiłabym je sobie sama w zaciszu domowym. Być może zawiniła tu ilość gości, których obsługa musiała zaspokoić (na stolik czekało się solidny moment) i stąd brak dopieszczenia kulinarnego

Grunt to przepis!
Spis sprawdzonych przepisów Wielkanocnych 191

musli Czekoladowe muffinki według Nigelli Dwukolorowe muffinki z czekoladą Kawowo-czekoladowe muffinki Muffinki z wiśniami w spirytusie Muffinki z owocami leśnymi Trufle z masy kajmakowej Bombki z mleka w proszku Tarte Buraczki Sałatka z tuńczykiem i jajkiem Sałatka jarzynowa

W Moim Magicznym Domu
Ciastka jeżyki 129

czasów kryzysu. Kiedy w sklepach nie było masła, mięsa ani słodyczy. nasze mamy na różne sposoby radziły sobie z tym deficytem. Masło zastępowały sztuczną margaryną, czekoladę kakao z mlekiem w proszku, cytrynę kwaskiem cytrynowym, a kotlety mielone kotletami z kapusty. Bakalie w PRLu również nie były ogólnie dostępne, ale przed świętami znacznie łatwiej było je kupić. Stąd w tym kryzysowym

Trzeci talerz
Dietetyczny krem Kinder Bueno 186

spróbujcie, a zakochacie się po pierwszym gryzie! Dekoracja w prawdzie nie jest fit, ale przecież wszyscy uwielbiamy Kinderki <3 Składniki: 100 g orzechów włoskich 10 płaskich łyżeczek mleka w proszku 1/2 łyżeczki miodu 150 g serka kremowego 150 g jogurtu naturalnego kropelka aromatu waniliowego Orzechy podprażyć na suchej patelni, zmielić na pył (bardzo drobno). Dodać resztę składników i zblendować

Chocolate Muffin Blog
Domowe masło orzechowe z fistaszków - crunchy i smooth 262

orzechów, są one nieadekwatnie drogie. Koszt wykonania domowego masła orzechowego równy jest dwóm sklepowym słoikom. Dodatkowo w kupnych wersjach znajdziemy utwardzone tłuszcze, aromaty, stabilizatory, emulgatory, mleko w proszku, pokłady soli, cukru i inne bajery, które są całkowicie zbędne i sprawiają, że produkt staje się bardziej szkodliwy, niż zdrowy. Przygotowanie takiego masła jest banalne, aczkolwiek dobrze jest mieć dobry sprzęt

Be Fit Be Strong

Proponowane wyszukiwania