Przedstawiam najlepsze pralinki czekoladowe, jakie udało mi się stworzyć do tej pory! Są słodziutkie, bardzo czekoladowe, chrupiące i o niebo lepsze od sklepowych czekoladek. Bez cukru, masła, mleka w proszku czy sztucznych aromatów. Można je jeść bez wyrzutów sumienia (oczywiście nie o tej porze ;) ), ale jako przekąska do popołudniowej kawy sprawdzą się idealnie! A więc do dzieła. Składniki: 1 rozgnieciony
Chocolate Muffin Blogminut w 180 stopniach. (Ciasteczka powinny być zarumienione, sprężyste, ale nie do końca twarde.) Ciastka po ostudzeniu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. (Dodatkowo część ciasteczek obtoczyłam w mleku w proszku
Di gotujezdrowy deser zamiast sklepowych cukierków :) Przygotujecie je bez użycia miksera :) Składniki: 2 banany 2 łyżki mąki kokosowej 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego 1 miarka odżywki białkowej (można zastąpić mlekiem w proszku) 3 łyżki kakao ciemnego szczypta cynamonu Banany rozgniatamy dokładnie za pomocą widelca (można zmiksować). Dodajemy kakao, cynamon, wanilię i mieszamy. Masa wyraźnie zgęstnieje. Przekładamy ją do małej prostokątnej
Chocolate Muffin Blogodżywcze*: ok 301 kcal w całej porcji B: ok 35 g T: 8 g W: 19 g *dokładne wartości zależą od użytej odżywki białkowej **można zastąpić dwiema łyżeczkami mleka w proszku Smacznego
Chocolate Muffin Blogbudyń pokochają nie tylko osoby dbające o linię :) Składniki: 1 średnia główka kalafiora 60 g odżywki białkowej o dowolnym smaku np. czekoladowym 1 łyżeczka miodu + 1 łyżeczka mleka w proszku, jeśli nie używamy odżywki 1 łyżeczka kakao Kalafiora gotujemy w niesolonej wodzie. Odmierzamy 400 g i miksujemy na gładką masę. Dodajemy resztę składników i mieszamy. Budyń spożywamy na ciepło
Chocolate Muffin Blogdodałam do niej nasiona chia, które lekko ją zagęściły. Szukając w sklepie jogurtu do tej zupy, zwróćcie uwagę, aby był on naprawdę naturalny, czyli bez dodatku emulgatorów czy mleka w proszku. Ten chłodnik najlepiej jest przygotować na kilka godzin przed jedzeniem, aby nasiona chia dobrze namokły i zagęściły sok. Składniki na 2-3 porcje: 350 g wydrylowanych wiśni
Codzienna kuchnia niecodziennagraham (może być dowolna) 1 jajko (małe) 35g cukru pudru 1 szczypta soli Masa: 400g mielonego twarogu (użyłam z wiaderka) 90g śmietany 1/2 szklani cukru pudru 2 łyżki mleka w proszku 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki żelatyny (płaskie) Dodatkowo do dekoracji: beziki kulki czekoladowe owoce Przygotować ciasto. Masło/margarynę utrzeć z cukrem, a następnie połączyć
Di gotujebyć porządnie ciepłe. Rozpuszczamy w nim żelatynę i odstawiamy do ostygnięcia. Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno. W misce ubijamy ser, do którego dodajemy mleko z żelatyną. Dodajemy mleko w proszku i mascarpone. Ubijamy. Śmietanę łączymy z masą serową i wykładamy na herbatniki. Na wierzchu układamy owoce. Galaretki rozrabiamy w 750 ml wody. Jak galaretka zacznie nam tężeć, przekładamy
Mieszam w Garnkurobiąca wrażenie - ta bita śmietana zwieńczająca pokaźny kubek działała na kulinarną wyobraźnię :) Niestety rzeczywistość okazała się nie taka już filmowa... gdybym chciała pić zwykłe kakao lub rozcieńczone mleko w proszku - zrobiłabym je sobie sama w zaciszu domowym. Być może zawiniła tu ilość gości, których obsługa musiała zaspokoić (na stolik czekało się solidny moment) i stąd brak dopieszczenia kulinarnego
Grunt to przepis!musli Czekoladowe muffinki według Nigelli Dwukolorowe muffinki z czekoladą Kawowo-czekoladowe muffinki Muffinki z wiśniami w spirytusie Muffinki z owocami leśnymi Trufle z masy kajmakowej Bombki z mleka w proszku Tarte Buraczki Sałatka z tuńczykiem i jajkiem Sałatka jarzynowa
W Moim Magicznym Domuczasów kryzysu. Kiedy w sklepach nie było masła, mięsa ani słodyczy. nasze mamy na różne sposoby radziły sobie z tym deficytem. Masło zastępowały sztuczną margaryną, czekoladę kakao z mlekiem w proszku, cytrynę kwaskiem cytrynowym, a kotlety mielone kotletami z kapusty. Bakalie w PRLu również nie były ogólnie dostępne, ale przed świętami znacznie łatwiej było je kupić. Stąd w tym kryzysowym
Trzeci talerzspróbujcie, a zakochacie się po pierwszym gryzie! Dekoracja w prawdzie nie jest fit, ale przecież wszyscy uwielbiamy Kinderki <3 Składniki: 100 g orzechów włoskich 10 płaskich łyżeczek mleka w proszku 1/2 łyżeczki miodu 150 g serka kremowego 150 g jogurtu naturalnego kropelka aromatu waniliowego Orzechy podprażyć na suchej patelni, zmielić na pył (bardzo drobno). Dodać resztę składników i zblendować
Chocolate Muffin Blogorzechów, są one nieadekwatnie drogie. Koszt wykonania domowego masła orzechowego równy jest dwóm sklepowym słoikom. Dodatkowo w kupnych wersjach znajdziemy utwardzone tłuszcze, aromaty, stabilizatory, emulgatory, mleko w proszku, pokłady soli, cukru i inne bajery, które są całkowicie zbędne i sprawiają, że produkt staje się bardziej szkodliwy, niż zdrowy. Przygotowanie takiego masła jest banalne, aczkolwiek dobrze jest mieć dobry sprzęt
Be Fit Be Strongwszystkim praliny pod tą samą nazwą. Polecam gorąco! Szybkie, smaczne i efektowne. W ładnym opakowaniu świetnie sprawdza się jako podarunek :) Rafaello Składniki: 20 dag margaryny 20 dag mleka w proszku 20 dag kokosu 15 dag cukru pudru opcjonalnie kieliszek wódki dodatkowo obgotowane, obrane migdały Przygotowanie: Wszystkie (oprócz migdałów) składniki zagnieść. Uformować średniej wielkości kulki. W środek każdej
Tagebuch po polsku