patelnie. Smażyć na średnim ogniu ok. 1 min z każdej strony. Przełożyć na talerz i podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie był to sos mleczny zrobiony z mleka w proszku i wody. Smacznego
chili & sugarblachę Składniki: Ciasto : 6 szklanek mąki 300 g masła 4 jajka 4 łyżki miodu 1,5 szklanki cukru 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 750 ml mleka 2 budynie śmietankowe 4 łyżki cukru 2 łyżki masy kajmakowej kostka masła Dodatkowo: puszka masy kajmakowej (użyłam gotowego kajmaku marki Gostyń) 70 g płatków migdałowych Ciasto(...)piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na około 15 minut. W ten sam sposób postąpić z drugą częścią ciasta. Krem: Masło odstawić w ciepłe miejsce aby zmiękło. Z mleka, cukru i proszku budyniowego przygotować budyń. Odstawić go w chłodne miejsce aż będzie zimny. Masło zmiksować na puszystą masę. Dodawać o łyżce zimnego budyniu i miksować dopóki krem nie będzie jednolity
My simple kitchenmnie bez reszty. Zdecydowanie trafią do mojej listy ulubionych. Składniki: 100 gram mąki 200 gram ricotty 2 jajka 2 łyżki masła 50 gram cukru 50 ml mleka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Żółtka oddzielamy od białek, masło rozpuszczamy na patelni. W misce mieszamy ser, żółtka, cukier, proszek do pieczenia, masło, mleko i mąkę. Białka ubijamy na sztywną
Mój Smak na Życiewyjdzie idealnie;) nie mam pomysłu na nazwę dla tego przepisu, może macie jakieś propozycję?;) Składniki (na małą okrągłą lub prostokątną blaszkę): Biszkopt (spód): 3 jajka 1 łyżka odtłuszczonego mleka w proszku 1 łyżeczka proszku do p. 3 łyżki otrębów (ja użyłam otrębów firmy Kupiec) około 15 rozkruszonych tabletek STEWI Czekoladowa pianka serowa: 1 łyżeczka odtłuszczonego kakao 500g sera
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsię zastrzeżeń ;) Składniki (okrągła forma o średnicy 23 cm): biszkopt: 4 jajka 6 łyżek otrąbów pszennych firmy Kupiec 2 łyżki budyniu czekoladowego bez dodatku cukru 4 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao stewia wg. smaku (ja dałam 4 łyżki, ale przypominam, że moja słabo słodzi) krem: 1 kg serka homogenizowanego (polecam
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćjajka 3 łyżki otrębów pszennych firmy Kupiec 1 łyżeczka cynamonu 1 spora łyżka odtłuszczonego kakao 1 puszka czerwonej fasoli (po odsączeniu zostało około 240g) 2 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki jogurtu naturalnego ksykitol/stewia lub inna substancja słodząca np. miód wg. smaku (ja dałam 2 łyżki stewii w płynie) Sposób przygotowania: Fasole przepłukujemy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmojej głowie ;) Teraz przyszedł czas na kolejne ciasto fasolowe ;) Wyszło pysznie wilgotne. Składniki (mała keksówka): 2 jajka 2 garści rodzynek 4 łyżki otrębów pszennych 3 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (po raz pierwszy użyłam kakaa firmy Wedel, rewelacja, w całej kuchni pachniało czekoladą:)) 1 łyżka miodu
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćgorzką czekoladę z niewielką ilością śmietanki 30% przepis na polewę znajdziecie tutaj a biała: wystarczy 1/4 kostki margaryny rozpuścić z 1/2 szklanki cukru, zagotować dodać 3 łyżki mleka w proszku i dokładnie wymieszać przestudzić i wykorzystać. Przygotowanie: Ser miksujemy z cukrem i stopionym masłem. Dzielimy masę na dwie części. Do jednej dodajemy kakao. Na dużym kawałku folii aluminiowej układamy mniejszy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmożesz przed świętami porządnie zaszaleć w kuchni. Składniki: na ciasto 270g marcepanu 100g masła 4 jaja 8 łyżek mąki pomada 100g masła 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mleka w proszku 2 łyżki gorącej wody barwnik spożywczy dodatkowo gęsta marmolada białko 130 g marcepanu Sposób przygotowania: Masło utrzyj mikserem na puszystą masę. Dodawaj kawałki marcepanu i nadal miksuj
Wielki apetytmogę zjeść czegoś innego, zwłaszcza tych produktów z listy "zakazanych", ciągnęło mnie nawet do rzeczy, których od dawna nie jadam (pizza z serem, czekolada mleczna, mleko w proszku, itd., często "łaziły" mi po głowie). Może to taki przekorny mój charakter, że nie znosi narzucania ani ograniczeń, a może po prostu lubienie jedzenia różnych różności, tak czy owak
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEkuchni niesamowite rzeczy. Tym razem upiekłam smaczne i szybkie ciasto z fasoli. Idealne wilgotne, aż rozpływa się w podniebieniu! Składniki: 1 puszka fasoli czerwonej 2 jajka 1 łyżka mleka w proszku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 łyżka wiórek kokosowych aromat cytrynowy Sposób przygotowania: Fasolę płuczemy na sitku pod zimną wodą. Blendujemy w malakserze
Truskawkowa Fiestastały się także moimi zmartwieniami, kiedy nie tylko moje uczucia są najważniejsze, kiedy cieszyłam się tak bardzo z czyjegoś szczęścia. Bo czasami można się zasłodzić. Mleczny blok z mleka w proszku z białą czekolada i oreo
More food, love and dreamstemperaturze około 200 o C na jasnozłoty kolor. Masa serowa: 500 g sera białego; 2 jaja; 100 g cukru pudru; 1 łyżka mąki ziemniaczanej; 2 łyżki mleka w proszku; 4 łyżki masła; 1 cukier waniliowy; skórka otarta z połowy cytryny; kilka kropli aromatu cytrynowego; Ser dwukrotnie zemleć, dokładnie zmiksować z resztą składników, po czym wyłożyć na podpieczone ciasto. Wierzch
In my kitchenDziś kolejny przepis na chleb, tym razem najzwyklejszy pszenny, bez żadnych wynalazków, ale za to bardzo smaczny. Składniki 3/4 szklanki wody 2 łyżki stołowe mleka w proszku 2 łyżki stołowe oleju 1 czubata łyżeczka cukru (może być biały lub brązowy) 1 łyżeczka soli 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka drożdży instant Przygotowanie Umieścić składniki w automacie w podanej wyżej kolejności
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataOczywiście, wygląd nie wpłynął na jego smak. Polecam! 'makowe ciasto' Składniki: - 250 g masła - 300g mąki pszennej - 250g cukru - 4 jajka - 1 szklanka maku niemielonego - 1 szklanka mleka - 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Dr.Oetker - aromat śmietankowy Dr.Oetker Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywną pianę. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodając pod koniec ubijania(...)jednym żółtku (uważając, aby masło się nie ścięło). Dodać mąkę, proszek do pieczenia, mak, mleko i aromat. Wymieszać do połączenia składników. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez ok. 40 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego! * przepis pochodzi z bloga 'Gary i Ja' ____________________________ /*wpis zawiera lokowanie produktu
CookYourself