mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:83/622)

Śniadaniowe placuszki z kaszy manny 154

można z owocami, dżemem, cukrem pudrem, jogurtem, możliwości jest wiele, wszystko zależy od Was :) PLACKI Z KASZY MANNY (składniki na 5 placków) - 3 łyżki kaszy manny - 200 ml mleka - jajko - łyżeczka proszku do pieczenia - 3 pastylki słodzika Zagotować 150ml mleka ze słodzikiem, w pozostałych 50 ml wymieszać kaszę manną. Gdy mleko będzie zagotowane, dodać kaszę i gotować jeszcze przez około

Zgrabne Gotowanie
.796. otulające 163

kasza manna na mleku sojowym waniliowym z proszkiem maca , cynamonem i domowymi powidłami ; kawa malibu ~ Proste i rozgrzewające śniadanie. Tylko tego potrzebowałam tego ranka po nieprzespanej nocy... Proszek maca jem już drugi raz i coraz bardziej mi smakuje! A dodatkowo ma całą masę wartości odżywczych! :) Możecie kupić proszek np. TUTAJ PRZEPIS /1 porcja/ ~60g kaszy manny ~1 1/2 szklanki płynu(...)mleko, woda) ~cukier/stevia do smaku ~łyżeczka proszku maca Zagotowujemy mleko/wodę i ciągle mieszając wsypujemy kaszę. Gotujemy do zgęstnienia. Dodajemy cukier/stevię do smaku oraz proszek maca i mieszamy. Smacznego

breakfast of dreams
Kruche z budyniem i rabarbarem 131

pszennej pół szklanki cukru 200 g margaryny 1 jajko + 2 żółtka 2 łyżeczki pasty waniliowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany 18% Składniki na masę budyniową: 1 kg rabarbaru + cukier do zasypania 2 budynie waniliowe/śmietankowe 600 ml mleka 200 ml śmietany kremówki 30-36% 2 łyżeczki pasty waniliowej 3 łyżki cukru* (w zależności, czy nasze budynie(...)przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, z tym że  z mniejszej ilości mleka i z dodatkiem esencji waniliowej. Zwróćmy też uwagę czy budyń jest słodzony. Niecałą szklankę mleka zostawiamy do rozpuszczenia proszku budyniowego. Kremówkę zagotowujemy z mlekiem i cukrem. Do gotującego się płynu dodajemy rozpuszczony budyń. Mieszamy do momentu, aż zgęstnieje. Wylewamy na schłodzone ciasto. Wykładamy rabarbar odciśnięty z wody

Karczma Honorietty
Wegańskie pancakes owsiano-jaglane :) 234

mleka migdałowego (Edena) 1 łyżeczka oleju kokosowego  2 suszone morele niesiarkowane (Edena) Przygotowanie: Płatki z nerkowcami zmiel na mąkę. Dodaj rozgniecionego widelcem banana, proszek do pieczenia oraz mleko migdałowe. Wszystko dokładnie wymieszaj. Powstanie "budyniowa" konsystencja.  Na patelni rozgrzej olej. Nakładaj czubatą łyżkę masy i smaż na średnim ogniu. Kiedy pojawią się pęcherzyki, przewróć na drugą stroną i smaż

Zdrowie na języku :P
Zielone ciasto szpinakowe, bez jajek, z polewą czekoladową 160

szpinaku rozdrobnionego (odmrożonego i odciśniętego) - 1 szklanka mąki pszennej - 1 szklanka wiórków kokosowych - 0,5 szklanki brązowego cukru - 0,5 szklanki mleka - 1/3 szklanki oleju - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 50 ml mleka - 50g gorzkiej czekolady (min.70%) - 1 łyżka cukru pudru - 1 łyżka masła Wiórki uprażyć delikatnie na patelni. Przestudzić. Do miski wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i wiórki

CookYourself
Kluski półfrancuskie z filetem panierowanym 144

pieczenia 3 łyżki mleka kawałek serka pleśniowego natka pietruszki do posypania Wykonanie: Masło rozcieramy w misce drewnianą łyżką dodając po jednym jajku wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia wlewamy mleko i dalej wyrabiamy łyżką około 5 minut. Wyrobione ciasto nabieramy małą łyżeczką i wrzucamy do gotującej się oraz osolonej wody gotujemy pod przykryciem 2 minuty wykładamy na talerz posypujemy

kgwjanczewo
Gofry z czekoladą 191

soli 225 ml mleka 50 ml wody 20 g masła 2 jajka   10 dkg czekolady posiekanej na drobne kawałki  W misce wymieszać mąkę,cukier, proszek do pieczenia, sól. Porcjami wlewać mleko i wodę, cały czas miksując. Następnie dodać roztopione masło, jajka i wszystko dokładnie miksujemy.  Na końcu dodać czekoladę i delikatnie wymieszać.  Ciasto wylewać na dobrze

Moje domowe kucharzenie
Ekspresowe pączki bananowe 1537

Bardzo prosty przepis na mini pączki bananowe - szybko mieszamy,  smażymy, a najszybciej zjadamy :)  SKŁADNIKI 3 banany  1 jajko 1,5 szklanki mąki 1/4 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli olej do smażenia cukier puder i cynamon do posypania PRZYGOTOWANIE Banany miksujemy. Dodajemy mleko i jajko i znów mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę

Moje Kuchenne Rewelacje
Bananowe placuszki wg Aleex 139

pieczenia • 300 ml mleka • 3 bardzo dojrzałe banany • olej Dodatkowo: • cukier puder • czekolada Sposób przygotowania: 1. Jajko dokładnie wymieszać trzepaczką z cukrem waniliowym. 2. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko. 3. Wymieszać dokładnie na jednolitą masę. 4. Do ciasta dodać obrane i pokrojone banany. Zmiksować blenderem na gładką masę. 5. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Wylewać porcje

W mojej kuchni
Owsianka Ying Yang :D 145

Coś mnie wzięło na to śniadaniowe cudo <3 Składniki: 6 łyżek płatków owsianych 1 szklanka mleka + 3 łyżki 1 łyżeczka proszku budyniowego toffi 1 łyżka błonnika kakaowego 1 łyżeczka nutelli 1 łyżeczka masła orzechowego Garść rodzynek 3 garści porzeczek czerwonych Przepis: Do garnuszka wlewamy mleko i trzymamy na ogniu aż się zagotuje, następnie wrzucamy płatki i mieszamy(...)minutach dodajemy roztwór z proszku budyniowego i trzech łyżek mleka i mieszamy. Następnie dorzucamy błonnik i rodzynki i mieszamy trzymając owsiankę na małym ogniu. Całość przekładamy do miseczki dodajemy nutelli i masła orzechowego, posypujemy porzeczkami. Smak genialny! Kwaskowatość porzeczek idealnie komponuje się ze słodyczą nutelli

Emcia Pichci
PANI WALEWSKA, PYCHOTKA 174

czarnej porzeczki - 100g rozdrobnionych orzechów (dałam starte orzechy laskowe) Do misy miksera odważyć mąkę, dodać pokrojone na mniejsze kawałki zimne masło, sól, ksylitol z wanilią, ksylitol mielony, kwaśną śmietanę, proszek do pieczenia oraz żółtka i zagnieść przy pomocy haka kruche ciasto. Można również zagnieść ciasto ręcznie. Gotowe ciasto podzielić na dwie równe części (ja swoje odważałam) i wykleić nim dokładnie(...)się nie kruszyło, piekłam już to ciasto kilkakrotnie. Gdy mamy "małego lenia", możemy wykorzystać  gotowy proszek budyniowy. Gotujemy wówczas budyń w połowie mleka. Tj. na 500ml mleka dajemy 2 proszki budyniowe, dodajemy 2 łyżki ksylitolu lub cukru i gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Następnie również przykrywamy go szczelnie folią spożywczą i odstawiamy do wystudzenia. Dalej już postępujemy tak samo

Smaczne Zdrowe
Racuchy z gruszką i imbirem 165

Puszyste racuszki na jogurcie naturalnym z dodatkiem gruszki i świeżego imbiru. Składniki: 250 g mąki pszennej 350 g jogurtu naturalnego 1/2 szklanki mleka 1 jajko łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli łyżeczka cukru 1 duża gruszka łyżeczka startego imbiru cukier puder do posypania Mąkę przesiać do miski, dokładnie wymieszać z jogurtem, mlekiem i jajkami. Dodać cukier, proszek do pieczenia

wyzwania kuchenne
Ciasto czekoladowe z kremem śmietanowym z wiśniami 340

gorzką czekoladę i dodałam 2 łyżki kawy rozpuszczonej ) 125 g cukru  125 mąki 3 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 słoik wiśni w syropie ( mogą być z kompotu ) 1 budyń waniliowy ( na 500 ml mleka ) 3 łyżeczki żęlatyny 300 g śmietany kremówki cukier puder do posypania Sposób wykonania: W rondelku podgrzewamy mleko , po czym(...)minut. Studzimy  Wiśnie odsączamy na sicie. Proszek budyniowy mieszamy z kilkoma łyżkami mleka a resztę mleka należy zagotować w garnuszku. Gdy mleko zaczyna wrzeć wlewamy rozprowadzony proszek i mieszamy do czasu zgęstnienia budyniu. Budyń przelać do miseczki i przykryć folią i odstawić. Żelatynę wymieszać  z małą ilością zimnej wody i poczekać aż spęcznieje. Gdy to nastąpi wlać

Słodkości i nie tylko
Ferrero Rocher, czyli babko- wianek o smaku orzechów laskowych i czekolady :) 166

jest wyśmienite! Polecam na świąteczny stół, czy niedzielne spotkanie przy kawusi :) Ciasto: 180g margaryny 220g cukru 3 jajka 100g czekolady ( najlepiej deserowej) 1 duży cukier waniliowy 200ml letniego mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200g zmielonych orzechów laskowych 275g mąki Wierzch można pokryć, do wyboru: - gotową polewą czekoladową i prażonymi orzechami laskowymi* - cukrem pudrem, - lukrem, Na początek smarujemy tłuszczem(...)tarce. Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę, do której dodajemy kolejno po jednym jajku ciągle ucierając mikserem. Następnie dodajemy na przemian letnie mleko i startą czekoladę, po czym dodajemy proszek do pieczenia, mąkę i mączkę z orzechów laskowych. Gotową masę przekładamy do tortownicy i wkładamy do gorącego piekarnika- temperatura około 200°C, po 5 minutach zmniejszamy

Smakowy Raj
Ciasto z musem śliwkowym wg siostry Anastazji 291

pudru 8 żółtek 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto II: 1/2 szkl. białek 1 szkl. cukru 1 i 1/2 szkl. mąki 1/2 szkl. mleka (w temp. pokojowej) 100 g masła, roztopionego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mus śliwkowy: 1,2 kg śliwek węgierek 3 galaretki czerwone opcjonalnie cukier do smaku Krem śmietankowy: 500 ml śmietany 36% 3 łyżeczki żelatyny(...)piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Odstawiamy do przestudzenia. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec, łyżka po łyżce, dodajemy cukier. Następnie zmniejszając obroty miksera stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, mleko* oraz roztopione, przestudzone masło. Przelewamy do formy (21x32cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25-30 minut. Przekrojone na pół

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania