mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:66/622)

Ciasto “Rafaello” bez pieczenia 516

posypania) * Można zastąpić herbatnikami, jednak w tym przypadku proponuję zmniejszyć ilość dodanego cukru. Wykonanie: Z litra mleka odlewamy 3/4 szklanki i dokładnie rozrabiamy w nim proszek budyniowy i mąkę ziemniaczaną. Pozostałe mleko wraz z cukrem umieszczamy w garnku i doprowadzamy do zagotowania. Do gotującego się mleka, cały czas energicznie mieszając, dodajemy budyniową mieszaninę. Gotujemy ok. 1 minuty i zdejmujemy(...)posypania) * Można zastąpić herbatnikami, jednak w tym przypadku proponuję zmniejszyć ilość dodanego cukru. Wykonanie: Z litra mleka odlewamy 3/4 szklanki i dokładnie rozrabiamy w nim proszek budyniowy i mąkę ziemniaczaną. Pozostałe mleko wraz z cukrem umieszczamy w garnku i doprowadzamy do zagotowania. Do gotującego się mleka, cały czas energicznie mieszając, dodajemy budyniową mieszaninę. Gotujemy ok. 1 minuty i zdejmujemy

Pogotujmy.pl
Wielkanoc i figurki z masy cukrowej. 151

podaję przepis na jaja kokosowe, które łatwo zrobić samemeu. Jaja kokosowe. 1/2 kg cukru pudru 2 ugotowane i przeciśnięte przez praskę ziemniaki 1 łyżka masła 2 łyżki czubate mleka w proszku kilka łyżek kokosu w zależności od grubości wiórek Obrane i uprażone migdały (opcjonalnie) Wymieszaj cukier puder z mlekiem. Dodaj letnie ziemniaki i  masło. Wyrób plastyczną masę dosypując drobny

Gotuj Sam!
Szybkie ciasto z wiśniami 140

zwęgli). Piecz przez 15-20 minut w temp. 220 c na środkowej półce piekarnika. Po upieczeniu wystudź, a w międzyczasie zrób krem. Ugotuj budyń z 400 ml mleka, budyniu proszku i cukru (zostaw łyżkę zwykłego i lawendowego cukru do posypania ciasta). Zdejmij budyń z ognia i dodaj mleko kokosowe. Dokładnie wymieszaj. Wystudzony spód ciasta posmaruj dżemem. Na dżem wyłóż krem

greenscarf
PUSZYSTE CIASTO Z BORÓWKAMI 207

borówek 1 mała puszka (200g) mandarynek 2,5 szklanki mąki 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju (dałam tylko 3/4szkl w zupełności wystarczy) 1/2 szklanki mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: (cyt. za autorką przepisu) Przygotuj 2 miski. Do jednej wbij żółtka a do drugiej białka. Białka ubij na sztywną pianę i partiami wsypuj cukier (1/2 szklanki(...)przerywając miksowania. Żółtka zmiksuj z resztą cukru na puszystą masę. Wolnym strumieniem wlej olej i mleko. Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Połącz składniki. Do ciasta partiami dodaj pianę z białek. Delikatnie wymieszaj. Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Górę ciasta posyp borówkami i odsączonymi wcześniej mandarynkami.  Piecz w nagrzanym piekarniku przez 45-50 minut

Walijskie Pichcenie
Ciasteczka owsiane bez cukru z kawałkami białej i gorzkiej czekolady (Biscotti senza zucchero con fiocchi d'avena con le gocce d 128

płatków owsianych 200 gr masła 250 gr mąki pszennej    250 gr gorzkiej czekolady 200 gr białej czekolady 2 jaja 2 łyżki kakao 1 łyżka mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia PRZYGOTOWANIE Miękkie masło miksujemy z cukrem do uzyskania puszystej masy. Dodajemy jaja, płatki owsiane i łyżkę mleka. Stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia

La grande e la piccola cuoca
Ciasto bounty 469

oraz pokrojone w kostkę masło. Podgrzewać, aż do rozpuszczenia się masła, wsypać kokos i gotować na wolnym ogniu aż masa będzie gęsta (około 15-20 minut).W pozostałym mleku rozrobić proszek budyniowy i wlać do gęstej masy kokosowej, dokładnie wszystko wymieszać i podgrzewać, aż do wrzenia. Wylać na nasączony mlekiem biszkopt. Wyrównać. Wystudzić. Polewa: Połamaną czekoladę roztopić w kąpieli wodnej

Malinowo w kuchni
Lekkie śmietankowo-bananowe pancakes 207

szklanki mleka 2 łyżki miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 banany Zaczynamy od zmiksowania serka śmietankowego i jajek. Kiedy uzyskamy kremową masę dodajemy naprzemiennie mąkę oraz mleko. Następnie dodajemy proszek do pieczenia oraz miód, miksujemy. Na koniec wrzucamy do masy (powinna być dość gęsta) pokrojone w kostkę banany i mieszamy łyżką. Pancakes smażymy na patelni (najlepiej bez tłuszczu), nakładając

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Brzoskwiniotka - kruche ciasto z brzoskwiniami i budyniem 1009

szklanki mąki 250 g masła 200 g waniliowego serka homogenizowanego 2/3 szklanki cukru pudru 3 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo:   2 budynie śmietankowe/waniliowe   3 szkl mleka   5-6 łyżek cukru   12 brzoskwiń 1. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto (za mnie robi to robot kuchenny ;). Gdyby za bardzo się(...)spód na złoto, a następnie całkowicie go wystudzić b) na surowy spód wykładamy resztę i pieczemy w całości - wtedy czas pieczenia należy wydłużyć 2. 2,5 szkl mleka zagotować z cukrem, proszek budyniowy wymieszać z zimnym mlekiem, wlać na gotujące się mleko i gotować aż zgęstnieje. Jeszcze gorący wylać na spód ciasta. 3. Brzoskwinie obrać, przekroić na pół, ułożyć

Kto ugości moich gości?
Gazeta przy śniadaniu i kto jeszcze jada podwieczorek? Wspólny chleb z tang zhong i białą kaszą gryczaną. 132

zdjęciach z galaretką z papierówe k z wanilią i miętą.    480g maki chlebowej lub innej silnej /uży łam ch lebowej typ 650/ 30 g mleka w proszku 40g cukru /dałam 30 g/ 8 g soli 8g drożdży instant /dał am 7 g/ 200 g mleka 170 g tang zhong 40 g masła

KUCHARNIA
Sernik jagodowy 169

Sernik jagodowy Składniki: Masa sernikowa sernik na zimno w proszku - 1 opak mleko - 0,5 l jagody - 1 szkl Masa z serkiem mascarpone śmietana 36 % - 1 szkl serek mascarpone - 250 g cukier puder - 3 łyżki śmietan - fix - 1 opak Wierzch ciasta galaretki truskawkowe - 2 opak woda gotowana - 800 ml jagody - 0,5 szkl Dodatkowo biszkopty okrągłe - 150 g Sposób przygotowania(...)Jagody przebrać, opłukać, osączyć. Dno tortownicy o wymiarach 27 cm, wyłożyć biszkoptami Sernik w proszku wysypać do miski, dodać mleko, miksować kilka minut. Następnie dodać jagody, zmiksować. Wyłożyć masę jagodową na biszkopty, włożyć do lodówki. Masa z serkiem mascarpone Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder i serek mascarpone, śmietan fix,  zmiksować. Masę z serkiem wyłożyć na masę

Kuchnia Danusi
ciasto z kremem czekoladowo kawowym 156

cukru z prawdziwą wanilią wykonanie: Białka ubijamy z solą na sztywną pianę. Następnie dodajemy stopniowo cukier kryształ i z wanilią a następnie żółtka. Mąkę pszenną mieszamy z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Przesiewamy do masy jajecznej i przy pomocy np. drewnianej łyżki mieszamy. Ciasto przelewamy do tortownicy (22 cm średnicy) wyłożonej (sam dno) papierem do pieczenia. Pieczemy(...)cukru 20 g kawy naturalnej, zmielonej 250 ml wody, gorącej 200 g miękkiego masła wykonanie: Kawę parzymy w gorącej wodzie aby powstał napar. Następnie odcedzamy i mieszamy z proszkiem budyniowym. Mleko zagotowujemy z cukrem, wlewamy kawę z budyniem i gotujemy, aż zgęstniej a następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń. Gotowe ciasto przekładamy masą

Domowy Smak Jedzenia
Ekspresowe (oszukane) tiramisu 140

opakowanie kremu Tiramisu 200-250 ml mleka (tyle ile podane na opakowaniu) opakowanie biszkoptów szklanka zaparzonej kawy (mocniejszej) kakao Krem przygotowujemy według przepisu podanym na opakowaniu ( wsypujemy proszek do mleka i miksujemy). Biszkopty maczamy w kawie i układamy w pucharkach. Nakładamy porcję kremu i posypujemy kakaem. Czynność powtarzamy 2-3 razy. Ostatnią warstwę powinien stanowić krem (lub jak kto woli

My simple kitchen
Bułeczki śniadaniowe z makiem 87

Wszyscy dookoła pieką własne pieczywo,więc piekę i ja:) Bułeczki są puszyste i bardzo smaczne. Składniki: 500g mąki  2 czubate łyżki mleka w proszku 1 łyżeczka soli 3 łyżki maku 250ml wody 2 łyżki masła 12 g drożdży 1 łyżka miodu 1 łyżeczka ciepłego mleka  Sposób przygotowania: Z pokruszonych drożdży,2 łyżek cukru,łyżki mąki i ciepłego mleka

Wielki apetyt
domowe bułki do hamburgerów 203

składniki: 8 g drożdży 180 ml ciepłej wody 2 łyżki masła roztopionego (ostudzonego) 40 g mleka w proszku 1 i 1/2 łyżki cukru 1 jajko 350 g mąki 3/4 łyżeczki soli wykonanie: W dużej misce mieszamy wodę z mlekiem, masłem oraz cukrem. Następnie dodajemy pokruszone drożdże, mieszamy, aż się rozpuszczą i odstawiamy na ok. 10 min. Po tym czasie dodajemy

Domowy Smak Jedzenia
Racuchy z jabłkami 305

bałaganu aniżeli jest pomocny, ale są to wspaniałe chwile wspólnie spędzonego czasu, które niezwykle cenie :) Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: 2-3 osoby Składniki: Szklanka mąki Szklanka mleka Łyżeczka proszku do pieczenia Łyżeczka cukru waniliowego 3-4 jabłka Olej do smażenia Cukier puder do posypania racuchów Suche składniki wraz z mlekiem mieszamy przy pomocy miksera. Powstaje nam masa, która

Kolizje Smaków

Proponowane wyszukiwania