mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:60/622)

Gofry-proste i pyszne 305

łyżki cukru 1 szkl. mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szkl. mleka 3 łyżki oleju Przygotowanie: żółtka miksujemy z cukrem,potem dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,mleko i na końcu olej,miksujemy na gładką masę,nakładamy na gofrownicę i pieczemy smacznego

Swojskie jedzonko
Naleśniki z jabłkami 174

jabłek obłędnie pachnącymi cynamonem. Czyż nie cieknie Wam ślinka?! SKŁADNIKI: NALEŚNIKI: – mąka – 2 szklanki – mleko ( użyłam sojowe ) – 1,5 szklanki – woda gazowana – 0,5 szklanki – jajko – 2 szt – olej – 2 łyżki – proszek do pieczenia(...)łyżeczki – sól – szczypta   NADZIENIE : – jabłka – ok. 500 g – cynamon – 2 łyżki – cukier puder – 2 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: NALEŚNIKI: Mąkę , mleko , wodę , proszek do pieczenia , jajka , olej i sól dokładnie mieszamy na gładkie ciasto. Smażymy duże naleśniki. NADZIENIE: Jabłka obieramy , kroimy w kosteczkę. Posypujemy cynamonem i cukrem pudrem. Wkładamy do garnka

Ostra na Słodko
Szkockie placuszki - drop scones 132

Polecam! Szkockie placuszki - drop scones Składniki:  2 szklanki mąki typu self-rising (jeżeli używacie zwykłej mąki dodajcie dodatkowo 2 łyżeczki proszku do pieczenia) 2 jajka 1 szklanka mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 1 łyżka cukru (miodu, golden syropu) 1 łyżka oleju roślinnego Jak zrobić szkockie placuszki:  Mąkę przesiać do miski, dodać sól, cukier(...)proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać. Wbić jajka, wlać mleko i olej po czym wszystko dokładnie wymieszać, na jednolitą, gładką masę, ciasto powinno być gęste, półpłynne.  Patelnię dobrze rozgrzać i lekko natłuścić, nakładać po łyżce ciasta, tak aby powstały niewielkie placuszki. Smażyć do czasu aż wierzch  placuszków będzie na wpół suchy i zaczną na nim pojawiać się otworki

Codzienne Gotowanie
Rolada czekoladowa 162

kakaem. Wykładamy na blaszkę , pieczemy 20 minut w temp. 200 stopni C. Gorącą rolujemy. Krem: - opakowanie kremu czekoladowego typu Nutella (100 g) - 150 g margaryny - łyżka czubata mleka w proszku - garść suszonych żurawin i śliwek (namaczamy w alkoholu) Margarynę ucieramy z kremem czekoladowym i mlekiem, dodajemy żurawinę i śliwki. Napełniamy roladę, smarujemy wierzch, posypujemy kakao. Smacznego

SMYKWKUCHNI
Piernik z kremem czekoladowym 185

części i wałkujemy na wielkość blaszki (23,5x35 cm). Pieczemy ok 10-15 minut w 180 st. C. Krem: szklanka mleka 1 szkl. cukru 2 łyżki kakao 250g mleka w proszku tłustego kostka masła słoik dżemu dowolna galaretka Mieszamy dokładnie mleko, kakao i cukier i gotujemy ok 15 minut aż nieco zgęstnieje (mieszanina ma mieć konsystencję rzadkiego syropu). Studzimy. Miękkie

Cynamonowe szczęście
12 potraw na Wigilię, które przygotujesz w... 30 minut! 55864

dodatkami, jakie sami lubimy :) Przepis na muffinki jest  TUTAJ A pokrótce: Składniki : suche: 4 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy mokre: kostka margaryny 2 szklanki mleka 2 jajka dodatki, bakalie (wiórki kokosowe, mak, rodzynki, kakao, żurawina, skórka cytrynowa, śliwki suszone, orzechy i inne) Przygotowanie: Suche składniki mieszamy. Mokre - margarynę roztapiamy, dodajemy(...)układamy warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy masę krówkową. Na masę kolejną warstwę herbatników. Krem do karpatki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, czyli zwykle mikserem przez 3 minuty ubijamy mleko z proszkiem z opakowania. Gdy masa będzie ubita, wykładamy na herbatniki. Na warstwie masy karpatkowej układamy warstwę herbatników. Ubijamy śmietankę, pod koniec ubijania dodajemy śmietanfixy. Nie dodajemy cukru, bo pozostałe warstwy

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Rożki Francuskie z Kremem Budyniowym (Rurki z Kremem Budyniowym) 182

stopni do zrumienienia. Tuż po upieczeniu ostrożnie zdejmujemy z formy uważając, aby się nie poparzyć. Krem: Ok. 350 ml mleka zagotowujemy wraz z cukrem i masłem. W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy oraz mąki, a następnie wlewamy do gotującego się mleka i energicznie mieszamy do zgęstnienia budyniu. Całkowicie studzimy. Śmietankę ubijamy. Ostudzony budyń miksujemy do otrzymania gładkiej konsystencji (najlepiej

Słodka Strona
Potrójnie jagodowe placuszki 78

Sezon na jagody trwa,tym razem padło na placki: Składniki: 2 szklanki mąki  jajko cukier  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia sól mleko jagody twaróg ekstrakt wanilii Sposób przygotowania: Z mąki,jajka,proszku do pieczenia i mleka robimy ciasto (konsystencja gęstej śmietany). Dodajemy cukier i sól oraz garść jagód. Dzielimy jagody na dwie części. Jedną miksujemy z ekstraktem

Wielki apetyt
Gofry 203

śmietaną i owocami.  Składniki: 2 jajka 2 szklanki mąki 2 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 1 łyżka cukru Mąkę, mleko, olej, żółtka, proszek do pieczenia, cukier mieszamy. Z białek ubijamy sztywną pianę z solą, którą stopniowo dodajemy do przygotowanej masy. Gofrownicę smarujemy olejem i nagrzewamy. Nakładamy ciasto i pieczemy

Salonik smaków
Ciasto czekoladowe z kremem krakersowym i solonym karmelem 297

więcej!I więcej!Koniecznie musicie spróbować! :D SKŁADNIKI :CIASTO:* mąka – 2 szkl * olej rzepakowy – 125 ml* jajko – 2 szt* cukier – 1 szkl* mleko – 1 szkl* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka* kakao – 2 łyżkiKREM :* mleko – 400 ml* olej rzepakowy – 125 ml* jajko – 2 szt* mąka pszenna – 2 czubate łyżki* mąka ziemniaczana – 3 czubate łyżki(...)puszysta masę.Partiami dodajemy olej rzepakowy , cały czas miksując.Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakaem , a następnie mleko.Ciasto wylewamy na tortownicę ( 20cm ) posmarowaną olejem i obsypana bułką tartą.Pieczemy ok. 40 min. w 180C , studzimy , rozcinamy na 3 blaty.KREM :250 ml mleka gotujemy z cukrami , po chwili dodając olej.Jajka miksujemy z resztą mleka , mąką ziemniaczaną i mąką

Ostra na Słodko
Migdałowe naleśniki serowo – rabarbarowe 170

naleśnikami z dodatkiem migdałów na stale zagości w moim menu! SKŁADNIKI: NALEŚNIKI: – mąka – 2 szklanki – mleko – 1,5 szklanki – woda gazowana – 0,5 szklanki – jajko – 2 szt – olej – 2 łyżki – proszek do pieczenia – 2 łyżeczki – sól – szczypta – płatki migdałów – 50 g NADZIENIE(...)biały zmielony – 200 g – laska wanilii – 1 szt – cukier puder – 6 łyżek – rabarbar – 200 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: NALEŚNIKI: Mąkę , mleko , wodę , proszek do pieczenia , jajka , olej i sól dokładnie mieszamy na gładkie ciasto. Dodajemy płatki migdałów. Smażymy duże naleśniki. NADZIENIE: Rabarbar drobno kroimy w kosteczkę. Gotujemy z odrobiną wody i 3 łyżkami cukru

Ostra na Słodko
Placuszki bananowo-owsiane / Banana and oat fritters 111

recipe in English. Składniki: (15 sztuk) 2 mocno dojrzałe banany 120 g. płatków owsianych 1 jajko 1 łyżka cukru kokosowego (można pominąć lub użyć innego) 1/2 szkl. mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1-2 łyżki oleju do smażenia Sos mango 1 duże mango 1/2 laski wanilii 1/2 szkl. wody 2 łyżki soku z cytryny Mango pokrój w drobną kostkę(...)cytryny. Doprowadź do zagotowania, zmniejsz moc palnika i gotuj około 10 minut. Następnie zblenduj, ale niezbyt dokładnie. Płatki owsiane zmiel na mąkę. Banany zmiksuj z mlekiem, cukrem, jajkiem i proszkiem do pieczenia. Dodaj zmielone płatki i dokładnie wymieszaj. Patelnię rozgrzej i posmaruj cieniutką warstwą oleju. Łyżką kładź małe porcje ciasta i smaż na średniej mocy palnika, 3-4 minuty

Delicious Place
Śmietankowy sernik z mleczną polewą. 2439

zmiksować . Wlać powstałą masę na przygotowany wcześniej spód. Piec ok godziny w 180'C Mleczna polewa : 100 g masła 2 łyżki wody 2 łyżki cukru 5 czubatych łyżek mleka w proszku Masło z wodą i cukrem rozpuścić na małym ogniu. Zdjąć z ognia i wsypać mleko. utrzeć na jednolitą gładką masę. Polać polewą lekko wystudzony sernik Smacznego :) Polecam

Malinowa Kawiarenka
Gofry bez cukru 134

pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   2 szklanki mleka szczypta soli   1/3 szklanki oleju   2 jajka, Sposób wykonania: Mąkę przesiać, dodać do niej żółtka ,   proszek do pieczenia , mleko, sól, olej i wszystko dokładnie wymieszać mikserem. Białka ubić w oddzielnym naczyniu na sztywną pianę i delikatnie połączyć z ciastem. Gofrownicę nagrzać, piec gofry ok. 3 minut

Na słodko lub wytrawnie
Bułeczki z ciasta duńskiego z budyniem i rabarbarem. 181

ciastka w niebanalne, wyszukane słodkości. Pychota!!! Składniki na bułeczki z ciasta duńskiego z budyniem i rabarbarem ciasto duńskie przygotowane według  tego przepisu 1 budyń waniliowy w proszku (na 500 ml mleka) 450 ml mleka 250 g rabarbaru jajko do posmarowania cukier puder      300 ml mleka zagotowujemy, a w pozostałym rozpuszczamy budyniowy proszek, wlewamy go do wrzącego

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania