mięso - 63110 przepisów (strona:782/4208)

Prosty obiad z piekarnika z ziemniakami i wieprzowiną 331

pieprzu 6 łyżek oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego 3 duże ziemniaki papryka czerwona duża cebula 3 łyżeczki ziół prowansalskich natka pietruszki do ozdoby rękaw do pieczenia Przepis 1 Mięso kroimy w kostkę na kawałki wielkości 1x1cm. Dodajemy do niego posiekane 3 ząbki czosnku, łyżeczkę rozmarynu, łyżeczkę tymianku, łyżeczkę ostrej papryki, łyżeczkę soli i 2 szczypty pieprzu. Zalewamy 3 łyżkami(...)oliwy, mieszamy. Aby mięso nabrało smaku, warto odstawić je na minimum 2 godziny. 2 Ziemniaki i paprykę kroimy w kawałki o wielkości 3x3cm. Cebulę kroimy w pióra. Mieszamy, dodajemy 3 łyżki oliwy, 3 łyżeczki ziół prowansalskich i łyżeczkę soli. Następnie łączymy z mięsem i dokładnie mieszamy. 3 Wszystkie składniki przekładamy do rękawa do pieczenia lub naczynia żaroodpornego z przykryciem. Pieczemy

Kuchnia Bazylii
Armłow- zapiekanka z gotowanej wołowiny 167

Przepis na tę pyszną zapiekankę wzięłam z ormiańskiej książki kucharskiej. Przepis jest banalnie prosty, ale zapiekanka ta wychodzi bardzo smaczna, a także idealnie się nadaję do wykorzystania ugotowanego mięsa wołowego. Jeśli lubicie zapiekanki i nie macie pomysłu na wykorzystanie mięsa z rosołu, to ten przepis z pewnością przypadnie Wam do smaku Składniki: – 500g ugotowanej wołowiny – 300g ugotowanych ziemniaków(...)klarowanego – 20g bułki tartej Ugotowaną wołowinę i ziemniaki przepuścić dwa razy przez maszynkę. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę i zeszklić na odrobinie masła. Przesmażoną cebulę dodać do mięsa, dodać drobno posiekaną zieleninę, przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Masło i bułkę tartą podzielić na dwie części. Formę do pieczenia posmarować połową masła i posypać bułką tartą. Dobrze wymieszaną masę

Smaki Armine
Jogurtowo-czosnkowe kotleciki drobiowe 426

tartej Przyprawy: 1 płaska łyżeczka soli, 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki mielonej, szczypta chilli olej do smażenia       *** Filety myjemy, osuszamy i kroimy na części *** *** Każdy kawałek mięsa lekko rozbijamy *** *** Przygotowujemy marynatę: do miski wbijamy jajko, dodajemy majonez, jogurt, starty czosnek oraz przyprawy i mieszamy. Następnie dodajemy mąkę i całość ponownie dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji *** *** Rozbite(...)mięso przekładamy do marynaty, delikatnie mieszamy i odstawiamy na około pół godziny *** *** Po tym czasie kotleciki obtaczamy kolejno w bułce tartej *** *** Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na średnim ogniu z dwóch stron na rumiano *** *** Po zdjęciu z patelni mięso odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
Pulpety w sosie z kurek 130

większości dań. Uwielbiam je i całe szczęście moi domownicy też.  Tym razem zrobiłam pulpety (bardzo lubiane w domu) w aksamitnym sosie kurkowym. Składniki: Na pulpety: * 500 g mięsa mielonego wieprzowego * 1 jajko  * 3 – 4 łyżki bułki tartej * 1 nieduża cebula * 1 ząbek czosnku * przyprawy: sól, pieprz czarny i ziołowy * natka pietruszki * 2 łyżki masła * mąka(...)kurek: * 500 g kurek * 200 ml śmietanki 30 % * 2 łyżki masła * 1/2 cebuli * sól * natka pietruszki Do mięsa mielonego wbiłam jajko, dosypałam bułkę tartą, przecisnęłam ząbek czosnku. Cebulkę pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na odrobinie masła. Posiekałam 1 łyżkę natki pietruszki. Cebulę i natkę dodałam do mięsa. Przyprawiłam do smaku, wyrobiłam ręcznie masę i formowałam kuleczki wielkości orzecha włoskiego

Pieprzyć z Fantazją
Schab ze śliwką 222

tego schabu i nie wymaga zbyt wiele zachodu. Na blachę, na której piecze się schab wrzucam warzywa korzeniowe, śliwki, które zostały z nadziewania i podlewam nieco wodą. Po upieczeniu mięsa zlewam zawartość, dolewam nieco wody i lekko podgotowuję. Następnie przecedzam sos, miksuję go z częścią warzyw i zaciągam nieco mąką. Nie potrzeba nawet go specjalnie przyprawiać bo sam w sobie(...)jest aromatyczny. Co do przyprawiania mięsa, świetnie nadaje się do tego sól ziołowa, którą pokazywałam Wam jakiś czas temu ( klik ) - zwłaszcza ta z dodatkiem suszonych grzybów i rozmarynu :)       Składniki: 1,5 kg schabu 250 g suszonych śliwek 1 szklanka nalewki wiśniowej sól, pieprz, majeranek, rozmaryn olej  Śliwki namoczyć w alkoholu na kilka godzin. Schab naciąć

My simple kitchen
Klopsiki siekane z indyka i niespodzianką :) 124

Bardzo smaczne i proste w wykonaniu. Z tej porcji wychodzi 7-8 dużych klopsów. Polecam. Mięso indyka pokroić na małe kawałeczki, następnie posikać ostrym nożem. Wrzucić mięso do miski. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i wrzucić posiekaną cebulkę i czosnek. Smażyć aż wszystko straci kolor surowizny, wtedy dodać pieczarki. Smażyć mieszając aż cała(...)woda wyparuje. Lekko wszystko przestudzić. Następnie dodać do mięsa. Teraz kolej na wszystkie pozostałe składniki. Wymieszać dokładnie i doprawić. Uformować płaskie duże klopsy. Obtoczyć je dodatkowo w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć klopsy z obydwu stron na złoty kolor. Na początku smażyć na małym ogniu około 3-4 minut z każdej strony. Na koniec zwiększyć temperaturę

Kuchnia Pokoleń
Pałki kurze nadziewane szparagami i serem camembert 156

wywar wykorzystać jako bazę do sou. Szparagi obrać za pomocą skrobaczki. Odłamać łebki i odłożyć. Natomiast łodyżki zmielić blenderem ale nie na papkę. Muszą być wyczuwalne kawałeczki. Przygotowanie mięsa – płaty mięsa rozbić. Doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką. Przygotowanie farszu – w miseczce wymieszać rozdrobnione łodyżki szparag razem z serem bardzo drobno pokruszonym. Doprawić odrobiną soli i pieprzu(...)Wykonanie – tak przygotowany farsz rozłożyć na rozbitych płatach mięsa. Mocno zawinąć. Zabezpieczyć wykałaczkami przed rozwinięciem. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki na złoty kolor. Wlać wodę od gotowania stwardniałych końcówek szparag i gotować 15 minut. Gdyby woda wyparowała podlać dodatkowo wodą. Wrzucić połowę posiekanego koperku. Wody nie może być zbyt dużo tylko tyle żeby roladki były przykryte

Kuchnia Pokoleń
Bigos “Pan Tadeusz”. Nie ma lepszego przepisu 2572

Zbrojni łyżkami, biegą i bodą naczynie, Miedź grzmi, dym bucha, bigos jak kamfora ginie, Zniknął, uleciał; tylko w czeluściach saganów Wre para, jak w kraterze zagasłych wulkanów. Kapusta kiszona, mięso i ogień, właściwie niewiele więcej trzeba, aby przygotować najwspanialszy bigos. Sprawdziliśmy wiele przepisów, radziliśmy się starych kucharek, z niejednego gara jedliśmy i od lat robimy go właśnie tak. Lepszego(...)dwie czubate łyżki papryki czerwonej w proszku, czarny pieprz, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, szklanka czerwonego wina, olej. Zrób tak: na dużej patelni na oleju razem z cebulą przesmaż mięsa pokrojone w kostkę, boczek i kiełbasę. Gdy się zarumienią, podlej wodą, dopraw solą i pieprzem i duś aż wszystko będzie bardzo miękkie. Na koniec do mięsa dodaj paprykę w proszku

Kulinarna Polska
KOTLETY MIELONE W WAFLU 215

folię aluminiową.  Po wyjęciu z zamrażarki wystarczy mniej niż godzina, aby rolada dała się kroić w plastry i smażyć. Składniki: 4  suche wafle tortowe 0.5 kg mielonego mięsa 2 cebule sól  pieprz 2-3 ząbki czosnku papryka słodka i ostra majeranek 1 jajko do mięsa 3 jajka do panierki 200g pieczarek bułka tarta do panierki olej(...)smażenia dodatkowo do masy mięsnej zielenina: natka lub koperek Wykonanie: Mięso mielone wyrabiamy tak samo jak na tradycyjne, klasyczne kotlety mielone. Doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami (u mnie sól, pieprz, papryki, majeranek) oraz dodajemy jajko. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę. Na oleju podsmażamy najpierw cebulę, dodajemy posiekany czosnek, a następnie pokrojone pieczarki. Smażymy całość chwilę, a następnie studzimy

Walijskie Pichcenie
Makaron z polędwicą z indyka i suszonymi pomidorami 187

Makaron z polędwiczką z indyka i suszonymi pomidorami to świetny pomysł na szybki i pyszny obiad czy kolację :). Mięso z indyka można z powodzeniem zamienić chociażby na pierś z kurczaka. W każdym wariancie smakuje obłędnie :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 spora polędwiczka z indyka 400 gram makaronu u mnie rurki pomidory suszone w oleju z ziołami ok 9 sztuk(...)duża cebula 3 ząbki czosnku pęczek świeżej natki pietruszki śmietana 12% 330 ml sól i pieprz do smaku olej z pomidorów do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Mięso z indyka oraz cebulę kroimy w kostkę, pomidory kroimy na cienkie plasterki, drobno siekamy natkę pietruszki, na patelnię odlewamy trochę oleju ziołowego z pomidorów i na tym smażymy cebulę oraz przeciśnięty przez

Blog kulinarny S9.PL
Kotleciki Afrodyzjaczki 161

znudziły nam się tradycyjne kotlety mielone lub chcemy zrobić w bogatszym wykonaniu. Takie kotlety mogą gościć na naszym świątecznym stole. Składniki: ·        1 kg mięsa mielonego z łopatki ·        1 duża cebula ·        Jajko ·        Sól(...)szklanki bułki tartej ·        ½ kg pieczarek ·        2 mozzarelle Sposób przygotowania: 1.   Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną i drobno pokrojoną jedną połówkę cebuli. 2.   Następnie wbijamy jajko, doprawiamy solą, majerankiem, wsypujemy bułkę tartą i razem wyrabiamy masę mięsną. 3.   Dłonią robimy z mięsa większe kulki

Kulinarna Chwila
Kapuściana zapiekanka 193

liście nawet te najmniejsze można wykorzystać niemal do samego środka kapusty. Te najmniejsze liście można ułożyć w środkowej warstwie zapiekanki. Kapuściana zapiekanka Potrzebujemy 1 duża włoska kapusta, 350g mielonego mięsa wieprzowego lub drobiowego, 250g wędzonego boczku w plasterkach lub innej wędzonki, 3 duże cebule, 1 jajko, 300g grzybów leśnych / teraz mrożonych / lub pieczarek,   2 torebki brązowego lub zwykłego ryżu(...)patelni z dodatkiem tłuszczu. Dodajemy pokrojone w kostkę grzyby. Dusimy do chwili aż wyparuje sok. Przyprawiamy solą i pieprzem, zdejmujemy z patelni do miski. Na patelnię wkładamy mielone mięso i smażymy do zrumienienia. Dodajemy mięso do ryżu, doprawiamy solą i pieprzem, wbijamy jajko mieszamy i na koniec dodajemy pokrojoną natkę pietruszki. Przekładamy do drugiej miski. Mamy przygotowane liście kapusty

Leśny Zakątek
Pielmieni z nadzieniem drobiowym, cukinią i mozarellą 184

mozarelli. Wyszło przepysznie i na pewno będę często wracać do tego przepisu Ciasto zrobiłam z tego http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/pielmieni/ podstawowego i mojego ulubionego przepisu. Składniki na nadzienie: – 400g mięsa z uda indyka – 1 duża cebula – 3 ząbki czosnku – 150g cukinii – 100g twardej mozarelli – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, czubryca zielona, oregano(...)100ml zimnej wody Z podanych składników zagnieść miękki i elastyczne ciasto. Gotowe ciasto włożyć do miski oprószonej mąką, przykryć czystą ściereczką kuchenną i odstawić na kilka minut by odpoczęło. Mięso przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa razem z cebulą i czosnkiem. Dodać cukinię startą na tarce na drobnych oczkach i mozarellę startą na drobnych oczkach lub pokrojoną w drobną kostkę

Smaki Armine
Kurczak w marynacie cytrynowo-miodowej z czosnkiemi i cynamonem 163

Kurczak w marynacie cytrynowo-miodowej z czosnkiem i cynamonem to bardzo prosta propozycja na codzienny lub bardziej uroczysty obiad. Mięso wychodzi niezwykle aromatyczne, mięciutkie oraz posiada wyjątkowy smak. Delikatna oraz słodkawa nuta cytryny doskonale łączy się z czosnkiem i cynamonem, który jest tu taką kropką nad "i". Całość została tak zharmonizowana, że z pewnością posmakuje każdemu. Polecam! Ps. A może(...)plasterki, posiekać lub przecisnąć przez praskę.) Powstałą mieszanką dokładnie pokryć wszystkie kawałki kurczaka. Całość wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie mięso wraz z nadmiarem marynaty i listkami laurowymi umieścić w rękawie/torebce do pieczenia, szczelnie związać i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Kurczaka piec przez około 60-70 minut w 180 stopniach

Di gotuje
Pulpety w sosie pomidorowym z pieczarkami 172

Zapraszam  Będzie mi ogromnie miło jeśli polubisz moją stronę na FB gotowanie patki 🤗🤗 Gotowanie Patki Składniki na ok 20 pulpitów wielkości orzecha włoskiego:  Pulpety :  500 g mięsa mielonego ja użyłam z indyka  1 jajko  2 łyżki przyprawy do mięsa mielonego Skworcu  1 łyżka czosnku grys Skworcu  Sól i pieprz do smaku(...)pietruszki drobno posiekanej  Dodatkowo: 1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia  3 łyżki mąki ja dałam razową  Przygotowanie :  Marchew obieram i trę na grubych oczkach. Dodaję mięso i pozostałe składniki. Dokładnie łącze ze sobą. Formuję pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Pulpety obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju . Smażę pulpety na rumiano ok 2 -3 minut

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania