mięso - 63110 przepisów (strona:779/4208)

Domowe pierogi z kurkami 209

mąki 1 jajko szczypta soli 1/2 szklanki ciepłej wody Składniki na farsz 500g kurek 1 duża cebula sól pieprz natka pietruszki rozmaryn 2 łyżki masła Jak przygotować: Pyzy z mięsem Farsz z kurkami – przepis Kurki dokładnie myjemy, aby pozbawić je piasku. Zostawiamy je po umyciu aż trochę odcieknie woda. Cebule kroimy w drobną kosteczkę, szklimy na maśle. Na patelnię

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wegetariańskie spaghetti 184

Wegetariańskie spaghetti to propozycja dla wszystkich tych, którzy nie lubią i nie jadają mięsa. Makaron ten jest również ciekawą propozycją na urozmaicenie swojego menu i chęci spróbowania czegoś nowego. Możecie do przygotowania tego dania wykorzystać dowolny makaron jaki lubicie – tagliatelle, makaron do spaghetti razowy, albo zwykły. Zobacz przepis na: Makaron razowy z pesto bazyliowym Składniki makaron do spaghetti marchewka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Naleśnikowa quesadilla 174

Mięso mielone z przyprawami, pieczarkami, posypane serem pomiędzy dwoma naleśnikami zapieczone w piekarniku, czyli pyszne i bardzo sycące danie obiadowe. Składniki: naleśniki: 500 ml mleka, ok 2 szklanki mąki, 1 łyżeczka cukru, 2 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia, łyżeczka soli olej farsz: 500 g mięsa mielonego z szynki, 500 g pieczarek, 3 ząbki czosnku, 4 łyżeczki przecieru pomidorowego, 2 łyżeczki(...)stron. Farsz: Ser żółty ścieramy na grubych oczkach. Pieczarki obieramy ze skórki lub dokładnie myjemy i kroimy w plastry. Na rozgrzaną patelnię wraz z łyżką masła dodajemy mięso mielone, starty na tartce do czosnku lub przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy: majeranek, oregano, suszone pomidory, papryczkę słodką. Następnie dodajemy przecier pomidorowy oraz pieczarki i drugą łyżkę masła. Smażmy pod przykryciem

Lena Gotuje
Gołąbki na parze w sałacie rzymskiej 173

passaty pomidorowej sól, pieprz 1/2 łyżeczki oregano suszone 1/2 łyżeczki bazylii suszonej 1/2 łyżeczki papryki słodkiej papryczka chili olej rzepakowy Gołąbki: Pierś z kurczaka, cebulę, czosnek mielę maszynką do mięsa. Do mięsa dodaję jajko, sól, pieprz, paprykę, oregano, bazylię, mąkę migdałową. Całość dobrze wyrabiam. Ryż gotuję według instrukcji opakowania i studzę. Ryż dodaję do mięsa i mieszam. Formuję nieduże podłużne

wesoła kuchnia
Potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem 253

pozostałości po rosole, prosty i smaczny. My zawsze  potrawkę  wchłaniamy z ryżem i burakami. Tola też trochę podziubała, aczkolwiek nie zmuszam jej jakoś szczególnie do jedzenia mięsa :).  Składniki: 1 duża ugotowana ćwiartka z kurczaka 200 g mrożonej marchewki z groszkiem 2 szklanki rosołu 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka(...)śmietany 12% szczypta cukru pół pęczka koperku sól pieprz (przepis na 4 porcje) Ćwiartki obieramy z mięsa. Masło rozpuszczamy w garnku, dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy. Do zasmażki dodajemy zimny rosół, znowu dokładnie mieszamy (najlepiej trzepaczką, żeby nie zrobiły nam się grudki), zagotowujemy. Dodajemy marchewkę z groszkiem, gotujemy do miękkości warzyw (około 5 minut). Pod koniec dodajemy mięso, sok z cytryny

Kardamonovy
Pulpeciki z makaronem w sosie koperkowym 194

Kochani dziś pyszne pulpeciki z makaronem i sosem koperkowym. Dzieci bardzo chciały, bo uwielbiają. Danie robi się szybciutko, jest bardzo proste, więc zachęcam do wykonania. Do pulpecików ja użyłam mięsa wieprzowo-wołowego, ale na pewno też super sprawdzi się inne. Polecam i miłego dnia życzę :-) Składniki: 400 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego 2 łyżki bułki tartej 3 łyżki wody(...)jajko sól pieprz Sos: 300 ml bulionu 200 ml śmietanki 30% 1 pęczek koperku 1 kopiata łyżka mąki sól pieprz Dodatkowo: makaron u mnie kokardki 1. Do miski dajemy mięso, wbijamy jajko, dodajemy resztę składników. Mieszamy, formujemy małe pulpeciki i smażymy na oleju z każdej strony. Gotujemy makaron. 2. W kubku mieszamy bulion ze śmietanką i łyżką mąki i wlewamy

kruche babeczki
Schabowy na chrupko 137

łyżeczka nasion, mielonej kolendry 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka soli 1 szklanka mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia woda mineralna, mocno gazowana olej do smażenia Mięso rozbij tłuczkiem na niezbyt cienkie plastry. Każdy obtocz mąką. Do miski włóż wszystkie składniki z listy ciasto i wymieszaj, dolewając tyle wody gazowanej żeby powstało ciasto nieco bardziej gęste niż naleśnikowe(...)Odstaw na 10 minut. Po tym czasie zanurzaj w cieście mięso i wykładaj na patelnię z mocno rozgrzanym olejem. Smaż do czasu aż ciasto porządnie się zrumieni z obu stron kotletów. Wyłóż na chwilę na drewnianą deskę do krojenia i pozwól, żeby mięso odpoczęło minutkę. Serwuj na gorąco z dowolnymi dodatkami. Kotlety są niezwykle soczyste i chrupiące Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Ogrodnik w podróży
Domowe hamburgery 162

który jest na zdjęciu to mój egzemplarz. Od pozostałych różni się tym, że zamiast klasycznego sosu do burgerów, zrobiłam sobie sos truflowy , a jak! Upiekłam bułki, mąż przygotował mięso (pręga wołowa, trochę musztardy, sól i pieprz), podsmażył boczek, pokroił resztę dodatków i zostało złożenie w całość.  A teraz o kolorach. Od zawsze naturalne było dla mnie, że dni tygodnia(...)Bułeczki smarujemy rozbełtanym żółtkiem z mlekiem, posypujemy sezamem i wkładamy blachę z bułeczkami do piekarnika na ok. 15-20 minut. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia Smacznego! Mięso: 500 g pręgi wołowej (mielonej)  3 łyżeczki musztardy  sól, pieprz 2-3 łyżki oleju  Przygotowanie: Mięso mieszamy z musztardą, doprawiamy solą i pieprzem.  Formujemy burgery i smażymy po kilka

bistro mama
Marchewka z groszkiem 154

Marchewkę z groszkiem zna chyba każdy – w naszym kraju to klasyk Smaczna i zdrowa – zwykle bywa podawana jako dodatek do mięs, ryb i dań obiadowych. Wiem, że niektórzy zaprawiają marchewkę zasmażką. Ja jednak zwykle zagęszczam wodą wymieszaną z mąką pszenną według przepisu poniżej. A jeśli na obiedzie spodziewam się osoby z alergią pokarmową na gluten, zamieniam mąkę pszenną(...)świeżego groszku, ugotuj go razem z marchewką. Danie nadaje się do mrożenia.     Na obiad polecam… Rybę w kukurydzianej panierce Zapiekankę z cukinią Kalafiorowy MÓZG Gniazdka z mięsa mielonego Ziemniaki faszerowane mięsem

Kulinarne S.O.S.
Marchewka z groszkiem 154

Marchewkę z groszkiem zna chyba każdy – w naszym kraju to klasyk Smaczna i zdrowa – zwykle bywa podawana jako dodatek do mięs, ryb i dań obiadowych. Wiem, że niektórzy zaprawiają marchewkę zasmażką. Ja jednak zwykle zagęszczam wodą wymieszaną z mąką pszenną według przepisu poniżej. A jeśli na obiedzie spodziewam się osoby z alergią pokarmową na gluten, zamieniam mąkę pszenną(...)świeżego groszku, ugotuj go razem z marchewką. Danie nadaje się do mrożenia.     Na obiad polecam… Rybę w kukurydzianej panierce Zapiekankę z cukinią Kalafiorowy MÓZG Gniazdka z mięsa mielonego Ziemniaki faszerowane mięsem

Kulinarny S.O.S.

Proponowane wyszukiwania