100g twardego sera żółtego (u mnie gouda) – 10-12 pieczarek średniej wielkości – 1 mała cebula – 1 łyżka ulubionego tłuszczu Jogurt wymieszać z musztardą i przyprawami. Włożyć mięso do marynaty i dokładnie wymieszać. Pojemnik z mięsem szczelnie przykryć i odstawić do lodówki na minimum 45 minut. Ja marynowałam półtorej godziny. Pieczarki oczyścić, pokroić w drobną kostkę. Cebulę pokroić(...)kostkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz, zeszklić cebulę, następnie dodać pieczarki i smażyć do gotowości. Gotowe pieczarki przyprawić wg smaku i wystudzić. Ser zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Zamarynowane mięso wyłożyć na blachę wyścieloną matą silikonową lub papierem do pieczenia. Na wierzch sznycli wyłożyć podsmażone pieczarki i posypać serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około
Smaki ArmineSchab można przygotować w przeróżnej postaci, ile kucharek tyle przepisów :) Ja swój kawałek mięsa postanowiłam marynować w gotowym sosie 1000 wysp a potem upiec w piekarniku w naczyniu żaroodpornym. Wyszedł przepyszny, aromatyczny i kruchy. Doskonały zarówno na ciepło jako dodatek obiadowy lub na zimno pokrojony w cienkie plasterki na kanapki. Polecam ten przepis :) Składniki: * około 1,5 kg schabu(...)użyłam Skworcu ) * odrobina mielonego czarnego pieprzu (użyłam Skworcu ) * 2 łyżeczki mleka Wykonanie: W misce umieścić sos 1000 wysp oraz mleko i wszystkie przyprawy, całość wymieszać. Cały kawałek mięsa obtoczyć w marynacie, odstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku nagrzanym do 170'C około 50 minut
Zrób to smacznieprzepada, a kurczaka nie zdążył zjeść. Pieczeń wieprzowa jest aromatyczna, soczysta i smakuje rewelacyjnie – na ciepło i na zimno. Jeśli lubicie domowe wędliny, gorąco ją polecam. Składniki: • 1 kg mięsa mielonego z szynki • 0,8 – 1 kg chudziutkiego boczku wędzonego parzonego • 3 ząbki czosnku • 1 cebula • garść natki pietruszki • 1 szklanka mleka 3,2% • 1 łyżka przyprawy uniwersalnej • sól, pieprz(...)kostkę, bez skóry. 2. Dodać natkę pietruszki, cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. 3. Zmiksować na gładką masę, ale niezbyt długo, bo zrobi się pasztet. 4. Do miski włożyć mięso mielone z szynki, zmielony boczek, dodać przyprawy. 5. Wyrobić masę mięsną. 6. Wlać do mięsa szklankę zimnego mleka, wyrobić. 7. Przygotować foremkę. Wyłożyć ją folią aluminiową tak, aby brzegi folii
W mojej kuchniSchab kroimy w paski. Posypujemy solą, pieprzem, słodką papryką i podsmażamy na oleju w szerokim rondlu lub głębokiej patelni. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plastry i dodajemy do mięsa, dalej smażymy. Paprykę kroimy w paski i na pół, dodajemy do mięsa, wszystko mieszamy i podsmażamy. Całość zalewamy wodą, by przykryła mięso z warzywami. Ogórki kroimy w kostkę lub plasterki
Be Fit Be StrongFasolka szparagowa z mięsem mielonym z sosem pomidorowym, to pomysł na pyszny i dość szybki w wykonaniu obiad. W smaku przypomina Spaghetti Bolognese. Takie danie, kiedy smaki się przegryzą, po odgrzaniu smakuje jeszcze lepiej. Koniecznie wypróbujcie The post Fasolka szparagowa z mięsem mielonym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeOsobiście nie znam nikogo kto wzgardziłby prawdziwym domowym wołowym burgerem, świetny przepis na szybką i prostą kolacje lub obiad. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na kotlety: 400 gram mielonego mięsa wołowego 1 średnia cebula 1 jajko 1 łyżeczka soli,pieprzu i słodkiej papryki Składniki: 4 bułki do hamburgerów pomidor 2 ogórki konserwowe kilka plastrów cebuli sałata bądź mix sałat majonez ketchup(...)plastry sera chedar bądź innego ulubionego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie kotletów: Do miski przekładamy zmielone mięso wraz z tartą bądź poszatkowaną cebulą. Dodajemy jajko oraz sól, pieprz i paprykę, całość dobrze wyrabiamy. Mięso dzielimy na 4 kawałki tej samej wielkości, formujemy kule i rozpłaszczamy je na placki o grubości ok 2 cm. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni
Studencka MichaZazwyczaj używam mięsa mielonego wieprzowego lub wołowego. Tym razem trafiło mi się mięso z kurczaka, a z niego najlepsze są kotlety pożarskie. To tradycyjne kotlety, jednak zdecydowanie rzadziej robione niż popularny mielony. A szkoda bo są pyszne. Można je zrobić z mięsa kurczaka lub indyka, za każdym razem smakują idealnie. Ale dlaczego pozerskie? Nie mam pojęcia.. Może ktoś
Bernika - moj kulinarny pamietnikInspiracja: Cannelloni z mięsem w sosie porowym wg Okrasy . Kuchnia Lidla. Przepis nieco zmodyfikowałam, używając tego, co akurat miałam pod ręką w lodówce. Cannelloni z mięsem mielonym w sosie porowym – Składniki Szynka wieprz The post Cannelloni z mięsem mielonym w sosie porowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojepalnika, za to całe danie przygotujecie w nie więcej niż 10 minut, nie licząc czasu potrzebnego na krojenie. Zaczynamy od przygotowania wszystkich składników, potem nie będzie na to czasu. Mięso kroimy w cienkie płatki w poprzek włókien, przekładamy do miseczki, dodajemy czosnek i imbir, które wcześniej trzeba bardzo drobno posiekać, a następnie rozetrzeć z odrobiną soli na desce za pomocą(...)noża. Mięso doprawiamy też sosem sojowym. Grzyby zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na około 15 min. Cebulę kroimy w grubą kostkę, marchewkę kroimy na cieniutkie plasterki – najłatwiej zrobić to na przeznaczonej do szatkowania stronie tarki lub obieraczką do warzyw – grzyby w cienkie paseczki, kapustę w duże kawałki, papryczkę w plasterki. W szklance ciepłej wody rozpuść oba rodzaje mąki. Pora
Kulinarna Polskatakim daniem ostatnio okazały się gołąbki, do których dodajemy suchą kaszę i ryż, może wymaga to później trochę dłuższego gotowania, ale bynajmniej nie musimy gotować osobno. SKŁADNIKI: 1 kg mięsa wieprzowego 1 cebula 1 jajko sól pieprz 1/2 szkl suchego ryżu 1/2 szkl suchej kaszy gryczanej BIG NATURE 1/2 szkl wody 3 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego dla wzbogacenia(...)duża kapusta WYKONANIE: 1. Kapustę wkładamy do zamrażarki na jakieś 3-4dni, dzięki temu zmięknie i nie musimy jej obgotowywać do ściągania liści. 2. W misce umieszczamy mięso, cebule pokrojoną w kostkę, jajko, sól, pieprz, ryż, kaszę, wodę, całość dokładnie wyrabiamy. 3. Ściągamy liście z kapusty, podcinamy zgrubienia, nakładamy około łyżkę mięsa i zwijamy gołąbka. 4. Na spód garnka
Dziś Ja gotujeMakaron tortellini z mięsem mielonym w sosie pomidorowym to pyszna i szybka propozycja na obiad :) Można go również zapakować w pudełko i wziąć do pracy :) Makaron tortellini z mięsem mielonym w sosie pomidorowym – Składniki: 250 The post Tortellini z mięsem mielonym w sosie pomidorowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeLeczo z cukinią i mięsem mielonym – to pyszna alternatywa dla leczo z kiełbasą :) Może skusicie się i zrobicie je na obiad lub kolację? :) Może zainteresuje Was również przepis na: Leczo z parówkami i pieczarkami lub na Leczo z kabaczkiem i ki The post Leczo z cukinią i mięsem mielonym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeZrazy z mięsa mielonego, czyli tak zwane oszukane zrazy – często goszczą na niedzielnym stole u mojej Mamy z tą różnicą, że ona z reguły podaje je w ciemnym sosie :) U nas ostatnio żadnego duszonego mięska nie było, więc z braku sosiku podałam The post Zrazy z mięsa mielonego. Oszukane zrazy. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeZupa krem z pora. Zupa porowa z mięsem mielonym. – to pomysł na pyszną kremową zupę, akurat na chłodne dni. Dodatek ziemniaków i pulpecików z mięsa mielonego sprawia, że zupa jest dość pożywna. Z poniższych składników wychodzi ok. 1,5 litra zup The post Zupa krem z pora z pulpecikami. Zupa porowa z mięsem mielonym. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojedomu koniecznie, cukinia. Do tego czasem wędzony boczek, czasem kiełbasa lub, tak jak dzisiaj, klopsiki. Pyszne i proste do przygotowania danie. składniki: 500 g mielonego mięsa 1 jajko 2 łyżki kaszy manny 4 łyżki wody sól, pieprz 1 duża cebula 2 czerwone papryki 1 średnia cukinia 3-4 pomidory sól, pieprz wykonanie: Mięso razem z jajkiem, kaszą manną i wodą(...)wyrabiam ręką na gładką masę przez około 10 minut. W międzyczasie doprawiam solą i pieprzem. Z mięsa formuję małe klopsiki i smażę je (bez panierowania) na niewielkiej ilości oleju. Gotowe odkładam na talerz. Pokrojoną w piórka cebulę podsmażam lekko na oleju, dokładam pokrojoną w paski paprykę, a gdy się zeszkli - pokrojoną na średniej wielkości kawałki - cukinię. Chwilę podsmażam, dokładam obrane
babka w formie