mięso - 63110 przepisów (strona:617/4208)

Rolada schabowa 219

użyłam żółtej i czerwonej) 2 łyżki musztardy Przyprawy: sól, pieprz, majeranek       *** Schab przekrawamy w poprzek – nie rozcinamy do końca – tak aby po rozłożeniu powstał duży płat mięsa *** *** Następnie mięso rozbijamy tłuczkiem i oprószamy solą, pieprzem i majerankiem oraz smarujemy musztardą *** *** Boczek kroimy w dużą kostkę i układamy w dwóch rzędach na schabie *** *** Cebulę kroimy w słupki(...)układamy obok boczku *** *** Paprykę oraz ogórki kroimy w paski i również układamy na schabie *** *** Następnie mięso ciasno zwijamy w roladę i obsypujemy delikatnie z wierzchu solą, pieprzem i majerankiem. Całość związujemy sznurkiem *** *** Roladę zawijamy w folię aluminiową lub foliowy rękaw do pieczenia (rękaw związujemy i robimy w nim kilka dziurek) *** *** Zawinięte mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego

Blog z Apetytem
ZUPA CEBULOWA Z PULPETAMI z THERMOMASTERA II FIRMY KALORIK+ FILMIK 137

PULPETY :  500 g mięsa z piersi kurczaka 1 pęczek drobnego szczypiorku 1 jajko sól, pieprz, czosnek granulowany, słodka papryka do smaku  dodatkowo tarty żółty ser do posypania(...)PRZYGOTOWANIE :  Mięso z kurczaka myjemy, przecinamy piersi wzdłuż. Do kielicha zakładamy ostrza, przekładamy kurczaka i mielimy- 15 sekund / obroty 8- 10 Do mięsa dodajemy przyprawy, jajko i pokrojony szczypiorek, dokładnie wyrabiamy i formujemy małe pulpeciki.  Do kielicha robota przekładamy obraną cebulę, mielimy 15 s/ o 6. Następnie dodajemy masło, doprawiamy solą i pieprzem. Zamykamy robota i podpiekamy cebulę

Kulinarne Fantazje Marioli
kotlety mielone z papryką czerwoną 332

chciałby spróbować czegoś nowego. I tak powstały wariacje na temat mielonego. Pierwsza z nich jest z papryką. Proste rozwiązania są najlepsze i takie lubimy :)  Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 1 czerwona papryka nieduża biała część pora przyprawy: papryka czerwona, przyprawa do mięsa mielonego  Przygotowanie: białą część pora posiekać na drobne części paprykę czerwoną pokroić w drobną kosteczkę(...)mięsa dodać paprykę, pora i przyprawy - dokładnie wymieszać formować niewielkie kotleciki  smażyć na złocisty kolor  Powiem Wam, że smakują tak samo dobrze na ciepło jak i na zimno :)  Smacznego

Gotowanie z pasją
kotlety mielone z papryką czerwoną 195

chciałby spróbować czegoś nowego. I tak powstały wariacje na temat mielonego. Pierwsza z nich jest z papryką. Proste rozwiązania są najlepsze i takie lubimy :)  Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 1 czerwona papryka nieduża biała część pora przyprawy: papryka czerwona, przyprawa do mięsa mielonego  Przygotowanie: białą część pora posiekać na drobne części paprykę czerwoną pokroić w drobną kosteczkę(...)mięsa dodać paprykę, pora i przyprawy - dokładnie wymieszać formować niewielkie kotleciki  smażyć na złocisty kolor  Powiem Wam, że smakują tak samo dobrze na ciepło jak i na zimno :)  Smacznego

Gotowanie z pasją
Środa: Szwedzkie pulpety z pure 159

przepis, że mięsne kulki podają w sosie, a Turcy zjadają saute. Mogłoby się wydawać, że ta cała heca z tureckim pochodzeniem pulpetów to zawracanie głowy, przecież to tylko mielone mięso, utoczone w kulki i usmażone. Takie podejście to jednak mocne uproszczenie tematu. Pulpety szwedzkie nie są specjalne wykwintnym daniem, to nie jest przepis w stylu polędwica Wellingtona, ale, trzeba(...)dość odległe od tego, co zrobiliśmy w oparciu o oryginalny przepis z serwisu Saveur.com . Trzy rzeczy, jak się wydaje, są kluczowe w szwedzkich pulpetach: trzeba je robić z mieszanki mięsa wołowego i wieprzowego, zamiast bułki tartej dodaje się do nich chleb (bez skórek) namoczony, uwaga, w śmietanie (my użyliśmy śmietany 0 proc.) no i na koniec zawiesisty sos, zrobiony

Niedzielny kucharz
Spaghetti z warzywnymi klopsikami 206

już od lat przygotowuję tylko w roślinnej wersji, czym zaskoczyłem już niejednego mięsożercę, który deklarował, że kuchnia wegetariańska nie jest dla niego. Każdy był równie zaskoczony, że to nie mięso, lecz umiejętnie przyprawiona kasza lub tofu. Przepis ten lubię często zmieniać, szukając ideału i tym razem klopsiki przygotowałem z kaszy jaglanej z dodatkiem soczewicy (świetnego źródła białka) oraz różnych warzyw(...)dzięki czemu są one naprawdę odżywcze. W stworzeniu idealnego smaku pomogła  Vegeta Natur do mięsa mielonego , dzięki czemu smakują jak prawdziwe! Swoje spaghetti z klopsikami przygotowałem w wersji bezglutenowej z makaronem kukurydzianym, ale Wy możecie sięgnąć po swój ulubiony. Dodatek parmezanu jest opcjonalny. Jeśli chcecie, żeby danie było w 100% wegańskie, to zamieńcie go mielonymi migdałami wymieszanymi z płatkami

Food Square
Pierś kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidorami 204

Dziś pierś kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidorami, delikatna, soczysta, ziołowa, pyszna! Mięso marynuję całą noc, jeśli nie macie czasu zamarynujcie ją rano, odstawcie do lodówki i w porze obiadowej przygotujcie. Można do tego zestawu dodać podduszone z lubczykiem i ostrą papryką plastry pieczarek, szpinaku, posypać parmezanem lub żółtym tartym serem. Tak przygotowane mięso można także obsmażyć krótko(...)pojedyncze piersi z kurczaka 1 kulka mozzarelli 125 g 5 suszonych pomidorów pokrojonych w paski 2 łyżki oleju z zalewy suszonych pomidorów olej rzepakowy sól, pieprz, lubczyk PRZYGOTOWANIE: Mięso myję, osuszam, piersi przekrawam wzdłuż dłuższej części i kroję na pół, powstaje 6 kotletów. Tłuczę przez folię na cienkie kotlety, marynuję w przyprawach i oleju, układam na patelni, układam suszone pomidory

Zasmakuj Kuchni
Pikantna zupa fasolowa 140

Pikantna zupa fasolowa Rozgrzewająca, pożywna i bardzo smaczna zupa fasolowa z mięsem wieprzowym i warzywami. Stopień pikantności możemy ustalić sami według upodobań dodając więcej lub mniej ostrych przypraw wymienionych w przepisie. Zapraszam!     Składniki: 0,5 kg mięsa wieprzowego (u mnie karkówka) 40 dkg fasolki Piękny Jaś Włoszczyzna: marchewka, pietruszka, seler, por 1 cebula 2-3 ziemniaki 2 ząbki(...)więcej, liść laurowy, 1 łyżka cukru, kminek 1,5 litra wody Opcjonalnie: 1-2 łyżki mąki       *** Fasolkę zalewamy zimną wodą i moczymy przez 12 godzin *** *** Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę *** *** Fasolę przecedzamy i zalewamy świeżą wodą. Do garnka dokładamy mięso, ziele angielskie i pieprz w kulkach (po 3 sztuki) oraz liść laurowy. Całość zagotowujemy

Blog z Apetytem
Kotlety z jagnięciny. Kotlety jagnięce z kostką 176

Kotlety z jagnięciny. Kotlety jagnięce z kostką bywają czasami w niektórych sieciach spożywczych, ale jagnięcina to wciąż w Polsce mało znane i niedoceniane mięso, które warto wypróbować! Kotlety jagnięce z kostką pierwszy raz jedliśmy 6 lat temu, przygotowywaliśmy je też samodzielnie na warsztatach z Robertem Sową. To mięso gdy jest dobrze zrobione jest warte grzechu! Teraz możemy kupić świeżą jagnięcinę(...)każdym tureckim, czy arabskim sklepie, po okazyjnych cenach, więc korzystamy z tego dosyć regularnie i przygotowujemy jagnięcinę na obiad. Jeśli raz spróbujecie tego pysznego mięsa, to zawsze zapamiętacie jego smak. Jagnięcina kocha grill i idealnie komponuje się z rozmarynem. A kluczem jej smaku jest marynata przygotowana na bazie ziół. Grillowane kotlety przygotowuje się najszybciej, gdyż nie wymagają długiej obróbki cieplnej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Lekkie dania na zimę – odpoczynek dla żołądka 176

plastry czerwonej kapusty w sosie BBQ, wraz z pieczonymi ziemniakami i sałatą, będą wegetariańską imitacją amerykańskich steków. Potrawy mięsne nie muszą być tłuste Najważniejsze, to wybrać odpowiedni rodzaj mięsa i przyrządzić je techniką, która wykorzystuje minimalne ilości tłuszczu. Do dań lekkostrawnych dobrze się sprawdzi kurczak, indyk, chuda wołowina i owoce morza . Najlepszą metodą obróbki termicznej, będzie w tym przypadku grillowanie(...)pieczenie , a także stir-fry , czyli tzw. szybkie smażenie, wykorzystywane głównie do przygotowywania potraw azjatyckich. W ten sposób mięso zyskuje świetny smak, a potrawa nie jest tak kaloryczna, jak w przypadku smażenia na głębokim oleju. Można więc pokusić się o przygotowanie grillowanego kurczaka, pieczonych filetów z indyka, wołowinę z warzywami na parze lub gulasz typu chilli con carne na bazie

codojedzenia
Szaszłyk w kurczaku 222

przygotowanym mięsie słyszałam już od dawna. Wiele osób z mojego otoczenia robiło je na różne mniejsze czy większe uroczystości takie jak imieniny, komunie czy rocznice ślubu (oczywiście przy odpowiednim zwiększeniu proporcji). Ja postanowiłam przygotować je w końcu na niedzielny obiad. Powiem Wam, że wyszły fantastyczne w smaku (nie wspominając o niebanalnym wyglądzie;) ). To na prawdę świetny patent na wykorzystanie filetów(...)kilka malutkich, białych pieczarek 1-2 małe korniszony mała cebulka kawałek żółtego sera kawałek papryki kawałek kabanosa 2-3 jajka sól, pieprz bułka tarta Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso przekrawamy wzdłuż na pół. Delikatnie rozbijamy. Oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Boczek kroimy w kostkę. Kabanosa kroimy na mniejsze kawałki. Ogórki kroimy na mniejsze kawałki. Paprykę kroimy

Smaki Na Talerzu
Przekąska z mięsem mielonym, szpinakiem i beszamelem 200

czasem po świętach chcemy jak najszybciej wrócić do naszej codzienności, dlatego przygotowałam idealną przekąskę do pracy, do szkoły i nie tylko. Takie małe tartaletki wypełnione pysznym beszamelem z mięsem i szpinakiem możemy zabrać wszędzie, ponieważ są małe i możemy bez problemu spakować je do plecaka czy torebki.   Są chrupiące i wbrew pozorom bardzo pożywne.   PRZEPIS 🌿 ciasto(...)francuskie xxl 1 op.  🌿 mięso mielone 300 g.  🌿 cebula 1 szt.  🌿 olej do smażenia 3-4 łyżki  🌿 szpinak w brykiecie 4 brykiety  🌿 vegeta natur 3 łyżeczki  🌿 pieprz mielony 1/2 łyżeczki  Do beszamelu  ↡ 🌿 masło 1 łyżka 🌿 mąka pszenna 1 łyżka 🌿 mleko 1 szkl.  🌿 mozzarella w kulce 1 op.  🌿 sól, biały pieprz

Kuchnia Paulettes
Jajka w skorupce ( po szkocku ) 211

Jajka to nierozłączny element podczas Świąt Wielkanocnych. Pojawiają się w różnej postaci, od tych faszerowanych po pieczenie. Jajka po szkocku to jajka ugotowane na twardo owinięte farszem z mięsa mielonego. Są w musztardowej, złocistej i aromatycznej skorupce. Idealne na ciepło jak i na zimno. Najlepiej smakują z ulubionym sosem.  PRZEPIS 🌿 jaja ugotowane na twardo 6 szt. ( rozm. S ) 🌿 mięso(...)łyżki mleka 🌿 musztarda sarepska 2 łyżki  🌿 sól 1 łyżeczka 🌿 pieprz 1/2 łyżeczki 🌿 mozzarella w kulce 1 op. 🌿 bułka tarta do obtoczenia 🌿 olej do smażenia Jaja obrać ze skorupki. Mięso dokładnie wymieszać z rozbełtanym żółtkiem z mlekiem, musztardą, solą i pieprzem. Mozzarellę odsączyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wymieszać dobrze z bułką tartą. Na zwilżone dłonie nabrać mięso

Kuchnia Paulettes
Domowy Burger! 186

Dziś mam do zaprezentowania przepis na szybki i smaczny obiad (nie koniecznie zdrowy ). Przedstawiam przepis na domowe burgery. Składniki 400 g mięsa z łopatki wołowej sól pieprz cebula paczka sałat (rukola, sałata itd). pomidor ser żółty 2 lub 4 bułki (w zależności od wielkości) olej keczup Instrukcja przyrządzenia/przygotowania Włączamy piekarnik aby się nagrzewał. Mięso mielone doprawiamy pieprzem(...)dodatkowo przyprawami, które lubimy po czym ugniatamy tak jak na kotlety mielone. Ważne nie wolno solić mięsa przed smażeniem. Formujemy z uzyskanej masy okrągłe kotlety. Można użyć do tego celu specjalne formy do burgerów lub ręcznie uformować okrąg i ew nożem „wyprostować krawędzie”. W między czasie do rozgrzanego piekarnika wkładany rozkrojone bułki aby były bardziej chrupiące i ciepłe. Przygotowane wcześniej

Blog kulinarny S9.PL

Proponowane wyszukiwania